Jul 28 2016

Zumba zumba hey!

Published by at 1:53 PM under It is all about health!

Kalau dulu, Totin Jamain terkenal dengan makan ala monster di kalangan rakan-rakan. Stephen Piscotty Replica Jersey Yes, I can eat aloooot. Sangat banyak. Totin boleh makan plate of rice, order sekali dengan mii soup, dan penutup dengan makan rojak. cuci mulut dengan kuih jelly or pudding. ok itu contoh sajian. Hari-hari makan macam tu setiap kali sajian. Pagi-petang-malam, semua boleh telan portion yang sama. Kawan geleng kepala sahaja. Itu duluuuuuuuuu. Sekarang tidak lagi. T_T nafsu memang begitu tapi saiz badan tidak mengizinkan. Makan lebih sikit terus overweight. Kalau tak pantau dari sekarang, boleh jadi macam tong drum hujung tahun nanti. Oleh itu, terpaksa lah memulakan kehidupan dengan bersenam. Adidas ZX 700 Heren

Ni memang firsttttt timeeee menjejakkan kaki ke dunia zumba. Memang tak pernah ada dalam kamus hidup selama ini. Nike Air Max 2017 Heren wit Ini lah baru pertama kali datang sini. Tanpa sebarang ilmu pengetahun. Main larung jeee. Yang gambar depan skali tu yang ajar kami. Power dia ni mat kpop betul dance dia. Nike Air Max Italia Setiap Isnin akan berzumba dengan dia. Mula-mula excited, sebab terbayang zumba macam menari-nari berirama. Waaaa kalau bab menari memang suka. Semangat tu sebulan sebelum dah excited nak masuk zumba. Sekali bila join zumba mak aihhhh, macam nak pengsan. Tapi tengok makcik-makcik zumba kiri-kanan terus terasa tercabar. Sammy Watkins – Clemson Tigers Jerseys Nak berhenti terasa loser pula. Teruskan juga berzumba selama 1 jam. Perghh waktu itu rasa 1 jam macam dah 24jam berzumba non-stop waakkaa. Nampak sangat memang takde stamina. Jangan pengsan dekat situ sudah. Buat malu haku jeee.

Hari Rabu pula Totin akan berzumba dekat sini. Tak heavy sangat macam hari Isnin tapi tetap enjoyyyy. Abaikan selipar tu yer. new balance 577 damskie Kita dah buka kasut baru sibuk mereka ajak bergambar. chett.

Alhamdulillah setakat ni dah 4 bulan consistant berzumba. Setiap minggu memang menerapkan at least dua kali dalam seminggu untuk ber zumba, plus dengan pergi gym at least 30 mins. new balance 577 damskie Jadilah… Menyahut seruan kerajaan untuk bersukan selama 150minit setiap minggu. Mesti ada sesetangh kata.. alah aku tak perlu lah nak ber exercise bagai, aku buat kerja rumah pun dah cukup berpeluh. Hari-hari pergi kerja jalan kaki naik monorail pun dah berpeluh. Maaf, itu bukan bersukan tau. Jangan samakan kerja berpeluh kita lakukan dengan bersukan. Tak sama. Ok?

Berat badan? err Totin ni bukan jenis obese pun. Tak terlalu mengharap untuk kurus sangat. So far memang tak turun sangat berat ni. Baru 1kg je kot but that is what I want. Kurus sangat mengerikan pula. But so far, shaping body is more better. nike air max 1 pas cher At least dah ada flat tummy, takdelah menggelebeh macam dulu. Dan lebih penting sekali badan lebih energetic. Rasa ringan dan takdelah pemalas bergerak macam dulu.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |