Oct 26 2012

Will never let you go, no matter how hard the situation is.

Published by under I'm just rambling.

Assalammualaikum!

Rindunya nak berblogging. Tak pernah rasanya tinggalkan blog lama-lama. Tapi kali ini terpaksa, sehingga keadaan betul-betul stabil.

So yeh things have been pretty up and down lately. But I’ve begun to realize one thing..the power of the word ‘Alhamdulillah’.  I had the best birthday gift ever, last 12th Oct. A gift from Allah. Allah bagi saya kekuatan. Walaupun diduga macam mana pun, selalu percaya Allah bagi kekuatan kenapa tak nak gunakan?

Have you ever felt like you did your very best and turns out not what you expected? I believed that what I want, will be coming true in near soon. And turned out none of what I want has happened. Kecewa. Kecewa sampai tak mahu jumpa sesiapa, cuma ingin berdepan dengan Allah. Sumpah, ini pertama kali rasa kecewa sampai ingat Allah sahaja tak ingat sesiapa lagi. Baru sedar yang shaytan always whispers to me selama ni, to stay sleep (Authu billah)Astagfirullahalazim. Maybe it’s a big opportunity untuk dekat dengan Allah,maybe itu hint yang kita jauh dengan Allah azza wajalla.

I was devastated at first. And don’t ask how many rivers I’ve cried. Kenapa besar sangat dugaan Allah bagi? And why on my birthday? I hope a simple birthday wish from my fiance, tapi lain yang dapat. Memang, dugaan bertunang itu besar tapi tak pernah terbayang sebesar ini. Well, almost 99% orang suruh give up and end it, cuma ada 1% je kekuatan untuk teruskan. Kekuatan tu datang dari Allah juga.

“In Your knowledge if this action is bad for me, bad for my religion and faith, for my life and death, for here and the hereafter then turn it away from me and turn me away from it. Whatever is better for me, ordain that for me and then make me satisfied with it. Amien Ya Rob..”

Solat Istikharah bagi jawapan. Ya Allah, I give it all to you,please give me something better?  All of  a sudden, my silent prayers got answered, my problem solved just in time. Alhamdullillah, praise to Allah the Almighty. Always have faith in Allah, He knows what you’ve done. He knows what you’ve sacrificed. He knows sangat-sangat. Not even the family, the friends, tapi Allah.

Melupakan sesuatu yang perih tak mudah macam mencuci pakaian pakai Dinamo. Tapi belajar untuk memaafkan InsyaAllah Tuhan tolong bagi kita kebahagiaan.  Pegang janji Allah, masa bercinta akan penuh dengan kesedihan tapi Allah akan gantikan dengan kegembiraan selepas perkahwinan.

Allah maha pengampun, besar mana dosa kita pun, Allah ampunkan. Allah tetap kata kita hambanya. Pernah ke Allah cakap, mulai hari ini, kau tak boleh jadi hamba aku lagi! Kena selalu beringat, kalau orang buat salah dengan kita, ampunkan. Yes ampunkan. Tak kira lah dia minta maaf ke tidak, lantak dia lah. Bila ada orang susahkan hidup kita, merancang runtuhkan masjid Allah yang kita nak buat, nanti Allah marah. Biar Allah bagi kesusahan kat mereka. Itu tugas Allah untuk bertindak sesuatu. Kita jangan nak menyebuk.

People gona say and do whatever they want. I don’t even care anymore. I got my own life to live.

If shit happens well miracles do too. Kenapa tidak?

Sekian. Salam Aidil Adha to all the readers!

26 responses so far

| |