Jun 07 2012

What’s your skincare routine?

Published by at 7:25 PM under How to look beauty?

Dulu masa medical student, I ada geng budak sekolah yang sangat fanatic dengan skincare. Segala skincare dia tau, yang mana paling hebat, paling berkesan, the side effects and all. Dan disebabkan mereka lah I terpengaruh untuk menjadi dermatologist in future. Survey yang mereka buat, penelitian dan research persendirian mereka, memang confirm, skincare terbaik setelah ditolak tambah kebaikan dan keburukan adalah Clinique.

Tapi ketika itu, student lagi. Nampak barangan Clinique dekat Indonesia, berjuta-juta harganya sampai nak menyebut pun tak mampu. Pendam dalam hati. Pendam.

Allergy tested. 100% fragrance free. And formulated for Asian skins!

Bermasalah kulit? Susah memilih kosmetik yang sesuai dengan kulit? Clinique yang terbaik. Tak kan ada istilah orang yang allergic barangan Clinique. Dan yang penting, Clinique adalah satu-satunya product yang tidak menyebabkan jeragat di usia tua! Satu-satunya tau! Product lain, sedikit sebanyak tetap akan ada effect jeragat dalam jangka waktu panjang. Bila korang dah kerepot-kerepot nanti tumbuh jeragat sana sini, baru nak menyesal.

Well there you have it, my current skin care product.

Do you feel like sharing yours?

21 responses so far

21 Responses to “What’s your skincare routine?”

  1. nuron 08 Jun 2012 at 3:19 AM

    dr tontin..sy tringin juge..kt mana nk cari? brpa smer set hrga ni?

    [Reply]

  2. farahdibaon 08 Jun 2012 at 10:10 AM

    kite pakai loreal. dah 8 tahun hihi. tapi memang tau clinique ni sgt bagus. tapi harganya tuh..brg clinique ni yg paling bagus ape die ye? hehe

    [Reply]

  3. shieon 08 Jun 2012 at 10:21 AM

    Tak sure la..tapi ada 2-3 ornag pakai cakap clinic ni agak tak berapa perkesan. Mungkin ikut kesesuian jugak kot. Anyway I ada masalah ada jerawat besar sebijik tertekan nape dia tak mau baik dah seminggu tolong advice Ms totain..

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Clinique untuk kesihatan kulit. Kalau nak berkesan untuk putihkan kulit ke apa memang lambat la. Sebab dia takde kimiawi, effect lambat tapi jangka panjang sihat..

    [Reply]

  4. kak dayahon 08 Jun 2012 at 1:22 PM

    totin, kalo kosmetik AMWAY lak mcm mana? ada wat kajian psl produk kosmetik AMWAY x? akak tgh survey2 produk kosmetik gak ni. tak tau nk pakai ape. ni dengor ekau cite psl Clinique, mau den guno gak ni kang, hahaha

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Alamak tak pernah tau pula pasal barangan Amway..

    [Reply]

    shie Reply:

    Boleh beli dari saya Annisue product Stem Cell ha ha..

    [Reply]

  5. mizaon 09 Jun 2012 at 6:01 AM

    ada 2 kawan saya pakai clinique tapi kulit diorang jadi sangat2 kering yang mnglupas tu xsure sbb xsesuai dgn cuaca US ke apa.

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Clinique is for asian. Kalau beli dekat malaysia mmg utk asian people lah. Kalau US lain cerita dah.. So far I pakai clinique lembab je ni..

    [Reply]

  6. suheelaon 09 Jun 2012 at 4:03 PM

    curlasss cik totin kai clinique….comel2 ek packaging dia..

    [Reply]

  7. ili nurfarahon 11 Jun 2012 at 10:50 AM

    hai totin…

    i pakai clinique….dulu my face bnyk pimple2 kecik yang merah2 tue..after i pakai this product my face kurang da jerawat..bekas jerawat pon kurang…until now i used my clinique..n the product very recommended.. 😉

    [Reply]

  8. nuurulon 11 Jun 2012 at 12:31 PM

    saya pun pakai clinique..yeyyyyy…walaupun kesan dia tak serta merta, tapi lama2 ok sbb warna kulit pun jadi sekata..kalau immediate sgt pun takut gak kan..lama2 jadik alien…huhu

    minggu ni nk gi johor..boleh pegi cubit pipi totin sikit?? sbb tgk muka licin sangat hehehe

    [Reply]

  9. akuon 11 Jun 2012 at 3:09 PM

    aduhhh…mahal2 le pulak barangan clinique…xmampu pulak rasenye nk pkai…kalau pakai gak confirm anak x dpt minum susu…ngeeee

    [Reply]

  10. roson 11 Jun 2012 at 4:37 PM

    Saya pun pakai clinique dah lebih setahun..mmg pakai x akan putih melepak sbb ia bukan untuk jadikan kulit putih tapi ia melembutkan kulit wajah & menghilangkan kulit wajah kusam. saya suka pakai laser focus damage. tapi rege mahal lah skit. Use step 1-3 regularly pun dah ok kalau kulit tiada masalah.

    [Reply]

  11. wawaon 12 Jun 2012 at 2:53 PM

    hye doc .. if kulit muka eczema boleh pkai produk ni x?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    boleh dan lebih digalakkan.

    [Reply]

  12. Mazon 12 Jun 2012 at 4:19 PM

    Adik totin,

    akak pakai jugak tp muka jadi kering sgt. mcm mana tu

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    maybe silap cara pakai toner, or silap jenis toner.
    kalau still kering gak boleh tambah extra pakai Clinique moisture surge untuk extra moist

    [Reply]

    Maz Reply:

    silap cara pakai toner? eh ada byk cara ke nak pakai toner? explain pls.

    btw, congrats adik totin! 🙂

    [Reply]

  13. […] masa ini, I masih mengamalkan penggunaan kosmetik ini. Seperti yang dinyatakan dalam entry blog yang lalu. Tak pernah ubah kosmetik. Hampir 3 tahun […]

  14. anonymouson 25 Oct 2013 at 3:45 PM

    Dr, nak tnye, produk garnier ok x ye sebenar3nye?

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |