Jul 07 2013

Vaksin itu bagus ke idok?

Published by at 8:08 PM under It is all about health!

Ramai orang sekarang ragu-ragu dengan vaksin. Nak bagi anak vaksin pun was-was. adidas ultra boost donna Kesudahannya ramai baby yang membesar tanpa vaksin yang lengkap. Menggaru kepala doktor-doktor kk macam aku ni haa.. Memang betul, pemberian vaksin akan menyebabkan kesan sampingan. air max chaussures Tapi kita fikir tak kesan sampingan dengan effect jangka panjang kalau anak kita tak ambil vaksin. Bila anak kita terkena penyakit seperti campak, polio dan sebagainya? Aku yang doktor ni pun ngeri, takkan korang tak ngeri? Bila orang bertanya, kita explain. Orang kedua bertanya.. new balance 577 grey green orange explain. Tapi kalau dah 10 email bertanya soalan yang sama, kesudahannya I cuma copy paste je jawapan explaination. Memandangkan begitu, lebih baik I tulis entry mengenai vaksin. Lebih effecttive bukan? Pemberian Vaksin memang ada side effect. Alah setakat demam-demam dedor dedor, sakit dekat tempat cucuk atau effect allergic sikit macam ruamh-ruam itu tak memudaratkan anak kita. Goedkoop Nike Air Max Sebab itu kita selalu bekalkan ubat syrup paracetamol untuk stand by lepas ambil vaksin. Stephen Piscotty Jersey

6.11.13

Aurora amek vaccine 1 bulan

Cucuk dekat klinik sendiri.

Vaksin dan Autism??

Ramai orang hubung-kaitkan Vaksin MMR (Mumps, Measles, Rubella) dan penyakit Autism. Sejenis penyakit kanak-kanak yang berada dalam dunianya sendiri, self centered dan tak hiraukan keadaan sekeliling. Biasanya adik-adik autism ni tak ada eye contact pun dengan kita. Tapi yang musykil nya kenapa orang kaitkan penyakit ini dengan vaksin? Memang betul, sebelum ini pernah terjadi sebuah penelitian menunjukkan vaksin MMR dan autism berhubungan. Cuma ada hubungan tapi tak dapat nak sahkan sebab akibat. Lepas tu, penelitian yang dibuat tu dalam kelompok golongan yang kecil. Walhal dari sudut lain (wah macam nak berdebat), banyak lagi penilitian yang dibuat tiada kaitan vaksin dan autism. Pernah ada penilitian lain dibuat, golongan yang tidak mendapat vaksin MMR pun ada kenaikan tinggi kes autism, sama dengan golongan yang dapat vaksin MMR. So, tak significant kan? Sebelum tulis ni, I dah banyak banyak journal and article pasal vaccination. stan smith adidas dames Tak tahu mana datangnya khabar angin cenggitu. Nike Cortez Dames Rata-rata menafikannya. Vaksin dan Autism tidak pernah ada hubungan sulit. Mereka saja nak buat kontroversi. Korang banyak tengok rancangan propaganza ni! So, apa yang sepatutnya kita lakukan, cumalah langkah berjaga-jaga. Secara umumnya, penyakit autism ini datangnya daripada genetik(bawaan), atau ada kaum keluarga autism (maaf). Cenggini, bila sejak dilahirkan memang dah ada kelainan otak, sesetengah keadaan boleh meningkatkan lagi terkena autism seperti pemberian vaksin, allergik makanan dan sebagainya. Bukan salah vaksin sahaja! Ada satu doktor dekat Indonesia buat research cakap, penyakit Autism ini datangnya daripada sejenis jangkitan virus ketika ibu hamil sehingga mengganggu perkembangan otak janin bayi. Wallahualam. Goedkoop Nike Schoenen 2017

Aurora relax je, menangis kejap lepastu diam.

Dia dah biasa tengok mummy dia cucuk sana sini kot.

Kesimpulannya, VAKSIN SELAMAT DIBERIKAN. Jangan takut, KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) bukan calang-calang dan suka-suka suruh kita buat vaksin. Habiskan duit government je kalau disuruh buat benda tak elok.

Vaksin MMR tidak menyebabkan autism jika anak kita sihat walafiat. Russell Wilson – Wisconsin Jerseys TETAPI, vaksin MMR ni dapat memperburukkan lagi penyakit autism yang sudah ada pada anak yang bergenetik autis.

Jika dari kecik lagi kita dah perasan anak kita ni tak ada eye contact dengan kita, dipanggil-panggil tak ada respons, perkembangan pon lambat and ect, yang kes special cenggini kena rujuk pakar kanak-kanak untuk hold dulu vaksin MMR dia.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |