Dec 23 2011

Terlajak kata tak boleh ‘gostan’.

Published by at 9:03 PM under Wasn't That Funny?

Generally, I’m an introvert. I’m not being used to approach people. And yeah, I’m not good in communication skills. I memang tak peramah, sekali pandang orang kata sombong, tapi cuba pandang banyak-banyak kali, belum cuba belum tahu. Eh apa aku merapek ni?

Okey straight to the point. Dekat tempat kerja, I’m not friendly, especially to my boss/ specialist. Kira nya I so pengecut. Jauh sekali nak berborak-borak ketawa-ketawa dengan bos. Eeee seram. But I’m trying to improve it in anyway possible. Nak dijadikan cerita…

Hari ini boss perempuan / specialist saya  sangat cantik. I just love her baju kurung with bunga-bunga kecil coraknya. I nak pergi memuji dia lah. Ini lah peluang untuk mengambil hati bos.

“Doctor XYZ, cantiknya baju kurung doctor hari ini!!!”

*dia tersenyum malu*

Tiba-tiba I teringat pinggan mangkuk dekat rumah. Corak bunga sama macam baju kurung tersebut!

“Baju doctor cantik, sama macam pinggan mangkuk dekat rumah saya!”

“APAAA AWAKK CAKAPPP?”

Gubrak. Apa aku cakap ni. Macam mana lah boleh tersalah cakap pula. Habis lah =_=

Peace boss, peace!

9 responses so far

9 Responses to “Terlajak kata tak boleh ‘gostan’.”

  1. boboon 23 Dec 2011 at 9:05 PM

    hahaha..totin.. macam2 laa… ayooo.. x taw…

    [Reply]

  2. amy syifaon 23 Dec 2011 at 9:57 PM

    mulut ni kadang2 mmg x reti jaga tuan dia.dia main lepas je kan? jenuh tuan nak tanggung..hahaha

    p/s – eh dr.totin yg pemes komen entry kite la.macam tak percaya =)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    kite tengah rajin mengomen orang ni

    [Reply]

  3. inaon 24 Dec 2011 at 12:17 AM

    hahahahaha apakan daya terlajak kata xleh nk delete..hope doc tu xmarah..

    [Reply]

  4. Ewion 24 Dec 2011 at 12:14 PM

    Wow, seksinya dr totin. Short pant tuuuu… Terjojol bijik mata

    [Reply]

  5. Nisa Xon 24 Dec 2011 at 12:16 PM

    Saye pon ade baju kurung corak bunga2 kecil macam corak pinggan tue. Kain English Cotton, serius sweet~

    [Reply]

  6. mamamins@yahoo.comon 26 Dec 2011 at 10:52 PM

    ha ha ha..

    [Reply]

  7. SyaFF HebaTon 27 Dec 2011 at 4:52 PM

    baju kurung english cotton corak bunga kecik2 tu dh bnyk skrg…
    ai pun ade.. tpx pernah pakai lg. hahaha~ :p

    [Reply]

  8. abg ison 20 Jan 2012 at 2:50 PM

    doc pkai suar pndek mmalam x sejuk ek.. hehe

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |