Dec 23 2011

Terlajak kata tak boleh ‘gostan’.

Published by under Wasn't That Funny?

Generally, I’m an introvert. I’m not being used to approach people. And yeah, I’m not good in communication skills. I memang tak peramah, sekali pandang orang kata sombong, tapi cuba pandang banyak-banyak kali, belum cuba belum tahu. Eh apa aku merapek ni?

Okey straight to the point. Dekat tempat kerja, I’m not friendly, especially to my boss/ specialist. Kira nya I so pengecut. Jauh sekali nak berborak-borak ketawa-ketawa dengan bos. Eeee seram. But I’m trying to improve it in anyway possible. Nak dijadikan cerita…

Hari ini boss perempuan / specialist saya  sangat cantik. I just love her baju kurung with bunga-bunga kecil coraknya. I nak pergi memuji dia lah. Ini lah peluang untuk mengambil hati bos.

“Doctor XYZ, cantiknya baju kurung doctor hari ini!!!”

*dia tersenyum malu*

Tiba-tiba I teringat pinggan mangkuk dekat rumah. Corak bunga sama macam baju kurung tersebut!

“Baju doctor cantik, sama macam pinggan mangkuk dekat rumah saya!”

“APAAA AWAKK CAKAPPP?”

Gubrak. Apa aku cakap ni. Macam mana lah boleh tersalah cakap pula. Habis lah =_=

Peace boss, peace!

9 responses so far

| |