Aug 30 2013

Resipi masakan untuk anak anak kekurangan zat.

Macam mana nak menarik anak-anak kita untuk makan? Especially budak-budak berumur dalam 2 tahun sehingga 6tahun. A.J. McCarron Alabama Football Jerseys Waktu-waktu cenggini lah kritikal nak memujuk anak-anak makan. Sehinggakan mak tak perasan, kalau tengok graf perkembangan bayi dalam buku anak-anak tu, dah masuk pada skala kekurangan zat makanan. Bila anak kekurangan gizi, dapat mempengaruhi perkembangan anak. Especially bab minda dan fikiran.

  • Adidas Superstar Uomo
  • baskets ASICS Anak jadi letih, kurang bertenaga, susah nak dapat input pelajaran, mudah terkena penyakit dan sebagainya. adidas pas cher femme Jadi mak mak kena lah take alert sikit pasal gizi anak-anak. nike air max 90 donna Okey kat sini I nak bagi resipi untuk kanak-kanak kekurangan gizi. Kyrie 2 Scarpe Simple sahaja. nike air max 2017 goedkoop Tapi cukup semua kandungan protein dan karbohidrat untuk anak. Soldes Fjallraven Kanken College Jerseys

    AYAM BERGULUNG KEJU

    BAHAN-BAHAN:

    1. 6 keping roti (dicanaikan)
    2. 6 keping keju
    3. 1 cawan cornflakes (dikisar)
    4. 2 biji telur
    5. 1/2 cawan isi ayam (dikisar)
    6. 1/2 cawan sayur campur
    7. 3 ulas bawang putih (dicincang halus)
    8. 3 ulas bawang merah (dicincang halus)
    9. Lada sulah
    10. Garam dan gula
    11. Minyak (untuk goreng)
    12. Bancuhan gandum (sebagai gam)
    13. Salad, sos dan maiyonese (hiasan)

    CARA PENYEDIAAN: 1. asics scarpe donna Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau. cheap fjallraven kanken sale Scarpe Nike Italia 2. Nike Heren Masukkan ayam kisar dan sayur campur. Goreng -goreng lah sampai masak. Air Max 2016 Dames

    3. mochilas kanken no.2 Chaussures ASICS Gel Glorify pour Femme Perisakan dengan garam, gula dan lada sulah secukup rasa. Gaul-gaul kemudian kita asingkan dan ketepikan. Adidas Zx 850 Heren Kalau jenis anak makan pedas boleh lah tambah lebih lada sula tu. Delanie Walker Titans Jerseys ray ban homme pas cher Adidas Pas Cher Kalau tak makan pedas, tak payah letak pun tak apa. Ikut citarasa korang lah.

    4. Kemudian kita lenyekkan roti dengan roller. Minnesota Timberwolves Tujuannya bila kita goreng roti ini nanti tak adalah banyak minyak yang diserap pada roti tu. Under Armour Curry One Pas Cher Canotte New York Knicks Kalau nak lebih menarik lagi, buang tepi-tepi roti yang keras tu.

    5. Asics Gel lyte 3 Heren Susun keju dan inti ayam sayur tadi atas roti yang telah dicanaikan. adidas pure boost uomo Iti ayam tu jangan letak banyak-banyak nanti susah nak gulungkan roti tu pula. air max pas cher nike air max 1 bordowe billige Nike sko norge 6. Kemudian gulung roti sehingga ketat. Sapukan bancuhan gandum di tepi roti untuk melekatkannya. Maglia Kyrie Irving Barulah gulungan roti tak terburai. adidas yeezy boost 350 hombre Asics Femme Pas Cher

    7. Celup gulungan ayam keju ke atas telur, lepas itu golekkan gulungan itu atas serbuk cornflakes yang dah dihancurkan. Nyammm. new balance 1980 zante roma Kanken Rugzakken Goedkoop Dah boleh nampak crispy-crispy. Canotte Brooklyn Nets

    8. nike goedkoop Step terakhir, goreng gulungan ayam berkeju sehingga kekuningan.

    SIAPPPP!!! Nak lebih menawan, hiaskan dengan salad, sos dan mayonese. asics scarpe tennis bambino Warna kuning keemasan, merah hijau itu semua sekaligus dapat menarik perhatian anak-anak kita untuk makan. fjallraven kanken backpack outlet

    Bukan anak kita je yang terliur, dengan kita-kita sekali menjejeh air liur tengok ayam bergulung keju ni. Nike Air Max 2017 Dames Especially part cheese yang dah melting tu. asics pas cher Nampak macam simple, ala-ala masak roti telur biasa tapi khasiat kalorinya lebih tinggi. adidas gazelle damskie Cukup dengan sayur, ayam, minyak, keju, dan cornflakes. adidas stan smith camo Nike Air Max 2017 Dames Ingat ye, ni untuk anak-anak yang kurang zat sebab tujuan utama masakan ini adalah untuk menambah zat anak. Untuk kita yang dah terlebih zat tu tak digalakkan ye. Asics 2017 Goedkoop

  • NIKE AIR PRESTO Flyknit Ultra
  • fjallraven kanken pas cher Sekali sekala nak merasa tu tak apalah. Tapi kalau selalu makan terlebih zat cenggini badan boleh jadi macam tong. nike air max pas cher Resipi ini I dapat masa kursus kekurangan zat makanan. Kalau nak tunjuk cara masakan satu-satu dekat klinik waktu follow up perkembangan anak memang tak ada masa lah. Jadi sesiapa yang terperasan dan terbaca blog ini, mohon share kepada semua para ibu ye.

    5 responses so far

    | |