Mar 30 2012

Recycling is no joke!

Published by under Ladies & Gentleman!

Why recyle? Why! Tell me Why!

  1. Recycling conserves resources – Bila recycle, at the same time the materials are converted into new product. Jadi sekaligus menyelamatkan bumi kita. Cuba kita bayangkan kalau pokok ditebang banyak banyak untuk membuat buku anak-anak sekolah kita?  Apa jadi dengan bumi kita?
  2. Recycling saves energy – recycled materials considerably less energy kalau nak dibandingkan dengan menghasilkan product baru. Kan lebih jimat?
  3. Recycling helps protect the environment – reduces greenhouse gas emission, yang dapat menipiskan lapisan ozon negara kita. Kalau lapisan ozon semakin menipis, lagi sekali nak tanya, apa akan jadi dengan bumi kita?

Ingat, moto kerajaan kita? (bukan motosikal ye?)

FIKIR DULU SEBELUM BUANG

Disebabkan dah berbuih-buih orang jelaskan tetapi rakyat kita termasuk diri sendiri (tepuk dada sendiri) pun tak sedar-sedar juga, nampak tong tiga warna ini tetapi main sumbat sahaja sampah di mana mana tong, kadang-kadang campak sampah dari jauh macam main bola keranjang nak tunjuk kehebatan lah konon. Jadi Recycling campaign sponsored by F3 Capital akan diadakan pada 14th April 2012 ini! Yeayy, mari kita ramai-ramai ke sana dengan harapan kita sedar betapa pentingnya kitar semula ini supaya alam sekitar tetap terpelihara!

•       DATE: 14th April 2012

•       TIME: 10.00am – 03.00pm

•       VENUE: univ360 Showroom, Serdang

Anda inginkan Pizza percuma? Iyaa, pizza! Datang ke Recycling campaign, bawa barang barang untuk di recycle dan anda akan mendapat ganjaran, iaitu pizza percuma! Sesuai untuk orang-orang kedeks macam aku ni. Bhuahhaa. Ada 14 hari lagi untuk kita kumpul tin-tin kosong di tepi jalan, dan ditukarkan dengan ganjaran pizza percuma. Boleh buat party pizza beramai-ramai! Yeaay! Sambil berkempen, sambil makan pizza!

Kalau ada exbf yang tak boleh pakai pun boleh dibawa sekali, mana tahu kita dapat kitar semula? Tak gitu?

Tak rugi meluangkan masa beramai-ramai ke sana. Bawa bersama anak-anak kecil, atuk, nenek, abang dan kakak. Beri mereka kesedaran, sampah bukan perkara main main. Ingat, everyone have do their part. Recycling help make the world a better place!!!

Okey guys, Take a look at the videos of the other finalists on America Recycles Day’s 2011.

Requested blog entry from,

Social Media Team, proPassion Communications
Taylor’s University

5 responses so far

| |