Jul 05 2013

Pets World!

Published by at 10:32 AM under Miow miow!

Hari Ahad yang dulu-dulu, (bhuahaha nampak sangat dah tak ingat bila, lepastu godeh-godeh gambar teringat tak update lagi blog pasal ini) I ada pergi Pets World bertempat di Midvalley. First time pergi event cenggini sebab selalunya pergi pameran kucing sahaja. Pets World ini macam event pameran, contest, jualan dan macam-macam berkaitan pets. Bukan sahaja kucing, tapi anjing, arnab, kalkatu semua jenis binatang peliharaan lah! Bayar dalam rm5 sahaja, akan dapat masuk ruang expo yang rasanya tak abis explore semua sebab banyak sangat! Paling excited bila dapat grab macam-macam free gift dan jualan-jualan murah barangan si Kembang Melati. Nike Pas Cher

Ni semua untuk kembang! Yang packing-packing makanan itu free gift. Yadier Molina Womens Jersey Mewah betul kembang kalini dapat makan free je. Selalunya I bagi kembang makan RoyalCanin, tapi sementara ada makanan free ni, I campurkan semua free gift ni buat adunan sendiri bagi kembang makan. Tapi bila kembang makan biscuit free ni, bau tahi dia semerbak sikit, tak macam tahi kembang bila makan RoyalCanin. nike air max chaussure So lepasni memang nak back to RoyalCanin atau makanan lain yang lebih pricey sebab husband tak tahan bau semerbak. Air Foamposite One Selain tu I ada beli medicine shampoo CLUVE dan shampoo biasa dari Purina. Sebab jualan tengah discount sangat-sangat, jadi I ambil sahaja. I mandikan kembang selang sekali dengan CLUVE shampoo, esok lusa ganti dengan shampoo biasa. CLUVE shampoo itu I beli sebab kulit kembang sensitive sikit sebelum ini. So bila pakai shampoo ini, bulu dia jadi gebu-gebu! Yang Nutri+gen itu sebagai supplement. I beli dua jenis, Taurine memang sesuai untuk kucing, esp bahagian penglihatan dan immune badan. Biotin pula untuk skin dan bulu dia. Baskets asics pas cher I memang nak bulu kembang gebu walaupun sebenarnya kembang sejenis kucing shorthair. -_-

Selain jualan-jualan ni, sempat juga jenguk pertandingan anjing lari lari lompat-lompat. Tak sempat nak ambil video sebab khusyuk tengok anjing yang kelakar sangat. nike blazer uomo colori Pameran dan pertandingan kucing pun ada tapi time I datang event dah nak abis so tak sempat tengok sangat. Nike Air Max 2017 Heren groen Syok memborong barang kembang je!

Kembang paling suka canned food. Air Jordan 13 Uomo Setiap hujung minggu I akan bagi award dengan makanan canned food kalau dia bersikap baik budi pekerti. Dia lebih prefer jenis Wishbone compare dengan Purina.

Lepas makan confirm dia terbengkalai cenggini.

2 responses so far

2 Responses to “Pets World!”

  1. niezaon 07 Jul 2013 at 11:13 PM

    Mmg kembang laaa si kembang tu yer …hehe…kembang mandi hari2 ke…prnh dgr vet de nasihat jgn kerap sgt mandikn kucing..dlu sy mandikan seminggu 2 kali tp skrg cuma 2 mggu skali, kecuali lah de kejadian2 x diingini n tpaksa mandi gak.heee

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Vet advice seminggu 2 kali. Tapi kadang-kadang tak sempat, mandikan dia seminggu sekali. Kalau dia batuk bersin-bersin tak berapa sihat, tak mandi kan dia lah.

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |