Jul 14 2013

Pesakit kencing manis boleh makan madu tak? [Q&A]

Published by at 4:35 AM under It is all about health!

Soal jawap lagi. Nike Jordan 11 Future Manis madu sepah dibuang. Scarpe Nike Italia Tapi ramai yang keliru dengan kemanisan madu. Maglia Allen Iverson Kalau ada kencing manis boleh makan madu tak? Madu kan manis. Nike Air Foamposite Donna Tapi katanya madu tu bagus. Mochilas Fjallraven Kanken Boleh makan ke tak ni? Kompius ahhhhhh Okay, meh sini I bagi sedikit fakta yang berkaitan dengan madu.

  1. Madu memang manis. Nike Air Max 2016 Dames Tapi madu cuma meningkatkan SEDIKIT sahaja kadar gula dalam darah kalau nak dibandingkan dengan gula lain.
  2. Madu dapat meningkatkan kadar insulin. Insulin ni sejenis hormon yang berfungsi untuk menyerap glucose dalam darah. Nike Air Max 2016 Dames blauw Jadi sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan kencing manis kita.
  3. Madu asli juga dapat menurunkan kadar kolesterol, trigliceride dan meningkatkan kadar HDL (kolesterol baik) dalam badan.
  4. Madu dapat mengurangkan kadar glucose dalam darah serta elakkan daripada risiko penyakit jantung.

Nampak tak khasiat madu tu? TETAPI, kenapa gula still tinggi atau melonjak naik juga lepas kita makan madu? Haa sebelum makan madu, kita kena teliti juga keasliannya. adidas nmd męskie Madu yang tak asli dan tak de kualiti ni memang tak memberi kesan pun pada kesihatan kita. New Balance 515 hombre Kadang-kadang makin memburukkan penyakit kencing manis kita adalah. Cari madu yang mempunyai kandungan air bawah 18% untuk kekalkan khasiatnya.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |