Aug 26 2015

Penundaan vaksin bayi 18 bulan kepada 24 bulan

Masalah vaksin yang saya keutarakan kelmarin di laman facebook membuatkan segelintir netizen memperbincangkan isu ini. Cheewaaah ayat pembaca berita. new balance 420 femme rose Los Angeles Lakers Kakakah, tak apa, sila lah share mengenai isu ini. Colin Kaepernick – Nevada Wolf Pack New Balance Hombre Kalau bab macam ni korang nak viral kan I okey saja. Nike Sko Nettbutikk Memang itu tujuannya kan? Ada tak antara kita ni yang bawa anak check up routinely dekat klinik swasta instead of klinik kesihatan terdekat? Bukan sebab nak kerek acah-acah hebat sebab check dekat swasta, tapi sebab kekangan waktu nak pergi klinik kerajaan. adidas sandały dziecięce New Balance 446 hombre Mesti ada sebahagian dari kita yang mengalami masalah “Maaf kak, klinik kita dah habis vaksin tu.

  • Adidas Nmd Donna Bianche
  • Maglia John Wall Mochilas Kanken Mini Akak cuma cucuk dekat klinik kerajaan” Nak tak nak memang kena pergi sana.

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • Jangan risau, klinik kerajaan sepatutnya kena menerima pesakit “tumpang” untuk vaksin ini. Air Jordan 10 adidas superstar hombre Nick Marshall – Auburn Tigers Jerseys Steve Smith Sr Ravens Jerseys Memang kami pun dah sedia maklum, masalah kekurangan vaksin ni memang sejak dari awal tahun 2015 lagi. asics gel lyte 3 mujer rojas

    Alamak gambar ni tesenget-senget, kena telengkan muka sikit.

    Oleh yang demikian, pihak KKM dah ambil inisiatif untuk menunda dos tambahan (booster) dari 18 bulan kepada 24 bulan. acquisto on line scarpe new balance adidas uk for sale Iaitu, selepas ini tiada lagi vaccine diberikan pada kanak-kanak berumur 18 bulan (setahun setengah) tetapi ditunda kepada 24 bulan (2 tahun).

  • Asics Gel Lyte 5 Donna Rosso
  • new balance 999 homme blanche Tapi bagi yang dah ter ambil vaccine masa 18bulan tu tak payah la datang cucuk lagi masa 24 bulan ok? Jangan risau, ni vaksin booster, kita boleh tunda sekejap. Fjallraven Kanken Sale Classic Jangan ada yang salah faham menyatakan vaksin dah semakin mahal, so kita sengaja melengahkan waktu vaksin. Danny Amendola Jersey Marcus Mariota Oregon Jerseys Haippp. Mochilas Kanken Mini tidak ye. bersyukur sebab Malaysia still bagi free vaksin untuk rakyatnya. asics scarpe 2017 Adidas NMD Heren baskets ASICS Cuba tengok negara lain ada ke kemudahan macam kita ni? KKM mengalami kekurangan bekalan vaksin dari satu pengeluar vaksin ini. Canotte Indiana Pacers Nike Air Max 2017 Heren zwart Canotte Memphis Grizzlies Tak ada kaitan dengan harga vaksin naik ala ala macam harga minyak petrol naik. New Balance 1300 hombre Minyak petrol dan vaksin tak ada kaitan. Goedkope Nike Air Max 90 -_-

    Untuk lebih jelas, jadual imunisasi vaksin yang comel macam kat atas ni dah tak pakai lagi. Fjallraven Kanken Mini nike air max norge nettbutikk nampak tak jenis vaksin DTAP/Polio/Hib tu ada 4 kali cucuk. nike air max 2017 dames Blauw Yang terakhir tu bulan 18 bulan dah sekarang kita ganti dengan 24 bulan. air max 1 pas cher Greyson Lambert UGA Jersey Scarpe Nike Italia ? Tak apa, yang penting Dos 2, dos 2 dan dos 3 dah diberikan. Todd Gurley Jerseys

  • ZX 750
  • Jangan yang tu pun tak bagi, lepas tu datang masa umur 2 tahun sibuk nak cucuk dos tambahan pula? Nak kena cubit ni!

    Yang ni jadual yang baru. Maglie Denver Nuggets Air Jordan Uomo 9 Alamak I tak sempat lagi la nak buat jadual comel comel gambar baby warna warni.

    Hopefully semua readers blog dan kenalan I seorang yang taat setia pada vaksin. nike tn bordeaux Jangan skip skip vaksin jangan malas malas datang cucuk untuk anak ye. Jangan terpengaruh dengan godaan menolak vaksin yang semakin tersebar sekarang ni. Tapi ibu bapa mana yang terlupa cucuk, terskip dose, memang betul-betul tak ingat atau tiba-tiba dah insaf nak bagi anak vaksin pula, boleh datang ke klinik terdekat dan dapatkan consult doctor untuk vaksin yang mana perlu start balik atau dapatkan jadual baru vaksin untuk anak anda ok?

    Kalau nak tahu apa kepentingan setiap vaksin dekat atas ni, korang boleh taip www.google.com lepastu tulis keyword nama vaksin tu wakakakaa… Panjang kalau nak explain semua dekat sini kang.

    3 responses so far

    | |