Aug 27 2014

Pap smear sakit ke tak?

Published by under Don't sue me!

Assalammualaikum, Hari itu ada buat survey dekat facebook,ramai yang request nak minta kita jelaskan tentang Pap Smear. Kanken No.2 Baratas chaussures nike tn requin Pap smear ni satu pemeriksaan screening awal untuk detect penyakit kanser pangkal rahim. Baskets Under Armour New Balance 420 męskie Kanser pangkal rahim atau omputihnya kita sebut cervix cancer ni dikatakan pembunuh no1 wanita.

  • Nike Air Max 2018 Women
  • Haa jangan main-main korang sekarang sihat walafiat tapi mana tahu akan datang macam mana? Jadi sebaiknya kita lakukan screening dari awal.

  • Nike Air Max 2017 Donna Nere
  • new balance femme 996 blanche

    Siapa?

    Siapa yang kita galakkan buat pap smear ni? Yang penting perempuan lah. Terrelle Pryor – Ohio State Buckeyes

  • NIKE ZOOM KD 9
  • Lelaki mana ada serviks. Boutique Nike New Balance 997 mujer Sebaiknya perempuan yang sudah at least 3 tahun melakukan hubungan seksual dengan pasangan, sangat dianjurkan buat pap smear setahun sekali terutama sekali bagi yang aktif berhubungan seksual di atas umur 21tahun. Bila dah umur 30tahun, boleh buat pap smear setahun sekali sehingga 3 kali berturut-turut, hasil adalah normal, so boleh gap sikit buat pap smear dalam 2-3 tahun sekali.

    Sakit tak?

    Haa ni yang paling ramai alasan orang tak nak buat pap smear, sebab sakit, katanya. asics gel nimbus mujer Hek leh tak buat lagi dah kata sakit. Bart Starr Packers Jerseys nike air max 2017 goedkoop Padahal masa beranak tu puluh kali ganda sakitnya. Pap smear sama sekali tak sakit tau!

    Ni kita bagi gambaran sikit. Kansas State Wildcats Joc Pederson Jersey Patient akan disuruh mengangkang ala-ala macam nak bersalin tu. Maglia Paul George adidas donna

  • Nike Air Max 90 Femme
  • goedkoop nike air max 2017 Kemudian kami akan masukkan alat yang dinamakan speculum. fjallraven kanken sale Brandon Belt Jersey Rasa tak selesa la tapi tak adalah sampai sakit bebeno. Yang penting jangan kaku, keras-keraskan atau kemut kemutkan haa susah la alat tu nak masuk. Nike Air Max 2017 Dames blauw

  • Air Jordan 7 Homme
  • Kalau pakai speculum plastik boleh patah speculum kat dalam tu. Tarik nafas masa alat tu masuk, and relax jeeer. Bila alat dah masuk, kita akan jumpa pangkal rahim. Brett Favre Packers Jerseys Nick Chubb – Georgia Bulldogs Jerseys

    Ni contoh serviks/ pangkal rahim yang sihat. nike pas chers Air Max 2017 Dames groen So korang dah boleh gambar kan tak apa tu serviks? Bila dah nampak je gambaran seperti ini, kita ambil brush or stick untuk dapatkan sampel kat situ. nike tn 2017 homme Nike Air Force 180 Mid Just colet2 sikit je kat pangkal rahim tu, tak rasa apa pun. Lepastu, keluarkan speculum, and siap!!!! Tunggu appointment akan datang untuk tahu hasilnya!

    Kalau kita tak buat pap smear, alhamdulillah kalau serviks sihat.

  • ADIDAS Crazylight Boost 2016 Low
  • New Balance Polska Yang paling kita takut bila kita lakukan pemeriksaan speculum, tengok-tengok serviks dah jadi cenggini. Nike New York Giants jerseys Masa ni dah terlambat. adidas zx 500 mujer :'(

    Lebih sedih lagi bila cancer cerviks dah merebak ke rahim.

  • Air Max 2017 Donna Blu
  • Orang sebut-sebut pasal cancer rahim tapi tak tahu apekebende. Maglie Dallas Mavericks Haa cenggini lah gambarannya.. Manti Te’o College Jerseys mochilas kanken baratas Yerrr tak salah kalau kita cegah dahulu kan? Korang boleh pergi dekat klinik kesihatan terdekat and request untuk buat pap smear. Percuma jer!

    Waktu Bila?

    1. Sebaiknya waktu 5 hari setelah bersih darah haid. Jordan 4 Sale Sebenarnya untuk elakkan sample pap smear kita bercampur dengan darah haid.
    2. Nike Free 4.0 Men
    3. Canotte Denver Nuggets New Balance Polska Nanti jadi tak accurate pula.

    4. 2 hari sebelum pap smear, elakkan cuci vagina dengan sabun ker, atau sapu cream gatal ke apa ok?
    5. Haa lagi satu,2 hari sebelum pap smear juga elakkan dari berhubungan dengan suami.

    Okey tu jekla yang boleh share. Justin Tucker Ravens Jerseys Asics Gel Lyte 3 Pas Cher

  • AIR MAX 2017
  • Simple simple as basic yang korang perlu tahu.

    No responses yet

    | |