Dec 26 2009

Pangandaran and us

Presents… my 3rd day in Gandrumangu. Eh no. It is not Gandrumangu nymore.. Now nak blog pasal Pantai Pangandaran. We are celebrating our Christmas there. Eh salah. Not we. But some of us. Eh salah lagi. Not some of us but only ONE OF US. haha. Yang lain menyebuk sahaja nak pergi pantai.

For those not in the know, Pangandaran is the beach 1 hour away from Gandrumangu. Pusat peranginan terdekat dengan desa I. Eceh desa I pulak. Desa tempat tinggal I. Dalam 1 jam perjalanan. Naik bas buruk je pergi sana. Tahan bas tepi jalan. Unexpected. Pantai nya memang best dan banyak sangat pelancong. Bali look alike. Boleh surfing and water sport. Cuci mata tengok mat salleh sun bathing ok wtf.

Well, bila naik bas baru tau, last bas pukul 3.30pm. Haa beberapa jam je kami sempat di sana. Memang frust abis. Kalau boleh memang nak bermalam tapi separuh dari kami kena masuk kerja esok. *hihi kasihan mereka*


Baru sampai dah makan. Itu memang trademark Rivani


Dah lama weh tak naik sepeda!


I look so cantik so please don’t look at me. Haha. Everyone was posing except me. Tengah khusyuk makan. Uh benci lah.


KFC dah hancur kena tsumani. Kita gantikan dengan CFC Bukan Cuma Ayam!! whattha?

The water was fcuking much beautiful but the sand okay lah bole lah.

It wasn’t the good day to go to the beach though. The sun was super strong panas gile sampai gosong-gosong kulit I.


The view otw back home. I baru sedar I duduk di sekitar padang padi. Esok pagi boleh tolong orang kampung menuai padi. blughh

6 responses so far

| |