Aug 10 2016

My skincare routine

Published by under How to look beauty?

I nak cakap pasal skincare routine malu sebenarnya. adidas pas cher Muka tak berapa nak flawless mana pun but since lately ni ramai yang request, I cerita sikit my daily skincare routine daripada celik mata sehingga sebelum tutup mata ok? briefly sahaja tau, kalau nak cerita details kena tanya your own beauty consultant. Asics Pas Cher ;p In general, setiap orang mempunyai skin types yang berbeza. Jadi apa yang tertulis ini hanya sekadar panduan sahaja. Ini apa yang I pakai daily, it doesn’t means it will suits you. Setiap orang mempunyai kulit yang berbeza.

  • NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA FLYKNIT
  • Steps boleh follow, but skincare product tu you all kena try and error sendiri ok?

    DAYTIME

    • CLEANSE

    Walaupun bangun tidur ke, pakai makeup or not, tetap akan mulakan dengan bersihkan muka dulu. Actually ada banyak jenis cleanse. nike requin pas cher fjallraven kanken classic 16 L

    • gel : better. sesuai untuk combination skin type.

    • milk: jenis ni tak sesuai sangat kalau kulit berminyak. Sesuai untuk kulit kering je.

    • bar soap: boleh buat muka jadi terlalu kering.

    Siapa follower totinx.com mesti dah tahu, Clinique adala skincare yang Totin pakai sejak dari zaman student lagi. Dulu muka kita, masyaAllah teruk betul.

  • AIR JORDAN 1 RETRO
  • Menggerutu sana sini dengan jerawat sabung menyabung. Sejak consistet pakai Clinique, semua jerawat slowly resolved. Nak kata tak ada jerawat langsung tu menipu lerr.. nike air maxschoenen cuma dia segan silu sikit nak muncul. Adidas buty męskie Lebih 10 tahun pakai ni, so far memang tak ada masalah.. Anyway seperti yang I cakap, setiap orang tak sama ye. Cheap Nike shoes Adidas Stan Smith Heren Kalau pakai any skincare buat muka jadi kemerahan, panas, jerawat bertambah, stop segera ok? Clinique ni walaupun dah lama pakai, time traveling I akan guna skincare lain. adidas tubular hombre Sebab bottle cleanser ni besar dan tak travel friendly. Lepastu pula botol ni jenis picit-picit, bila masuk dalam luggage selalu tumpah. adidas nmd schoenen 🙁 I pula sejenis manusia pemalas nak transfer ke small bottle, memang malaaaaaas. So far, Mary Kay Botanical effect ni pun sesuai dengan my skin. Reggie Jackson Jersey Harga pun cheaper than Clinique. Packaging lebih ringan dan senang nak bawa travel. So cleanser ni memang akan sentiasa berasa dalam travel bags. Senang nanti tak lupa kalau nak kemana-mana.  

    • TONER

    Sebenarnya fungsi toner ni untuk menutup pori-pori. Penting especially untuk yang apply makeup. Cara nak apply toner cuma dap-dap kan sahaja dekat muka. new balance 1300 acquisto Tak payah banyak-banyak. Tak payah nak tonyeh-tonyeh sangat. Favourite toner Totin pun tetap dari Clinique. Satu botol ni boleh pakai 5-6 bulan tak abis-abis. Harga mahal tapi berbaloi. air max pas cher homme Goedkoop Nike Air Max

    • HYDRATE

    Ramai yang skip this steps kan? Sebenarnya I sendiri pun jarang guna ni dulu. Adidas Superstar Dames Lately ni baru terasa muka sedikir kering especially after apply makeup. Akan nampak garis-garis kering dekat muka . new balance 1400 invincible Eerr mungkin salah satu faktor penuaan juga? Memandangkan I jenis kurang minum air. Andrew Luck – Stanford Cardinal Hari-hari berusaha nak minum air banyak-banyak but end up terlupa juga. fjallraven kanken uk Pasti gagal! So cara paling selamat, kena rajin hydrate kan wajah. Kalau tak nanti muka cepat berkerut kerepot. Dulu I pakai Clinique Moisture Surge ni. Memang best tapi bekas ni kecik je, tak puas. I pula jenis tepek banyak-banyak , jadi cepat habis. Tahun ni I start cut cost sikit so untuk hydrating skins I try survey yang lain. Actually banyak jenis dekat pasaran, ada yang suka pakai Hada Lado, but I noted that my skin is not suitable with any korean skincare/makeups. Nick Chubb Georgia Football Jerseys Mesti ada je yang tak kena.   Sekarang I pakai Neutrogena Hydro boost water gel. adidas tubular uomo Memang besttt! Rasa lembab sangat skin bila pakai ni. Justin Tucker Ravens Jerseys Russell Wilson Jerseys Beli dekat Watson time sale, harga tak sampai Rm50. Bekas pun besar.

    • ESSENCE & SERUM

    Korang pakai serum jenis apa? Yang ni Totin pakai, tapi sebab harganya mahal (RM3xx), selalu pakai sikit-sikit jimat cermat. fjallraven kanken uk Bertahan 3-4 bulan juga. Konon acah-acah nak kulit licin macam telur atas tu lah. Kalau consistent pakai insyaAllah boleh. Clinique ni reaction memang slow sikit tapi jangan risau, clinique tak ada chemical and very safe!

    • MOISTURIZE

    Untuk mosturizer, ada macam-macam jenis dekat pasaran. Scarpe Nike Store Make sure jangan sampai tersalah pilih tergantung kepada skin types masing-masing.

    1. kulit berminyak – cuba cari mosturizer yang water base. Macam krim tapi tak pekat sangat.

    2. normal – combination krim/water base

    Totin memang guna basic set Clinique. Termasuk lah yang ni. Mosturizer Clinique sangat jimat, boleh apply 4-5 bulan pun tak abis.

    • PROTECT

    Haa steps last ni pun ramai yang skip. Solde yeezy boost Sebelum kita apply makeup, kena protect dulu skin dengan lapisan terakhir. Asics Pas Cher Site Officiel In case nak pakai foundation, jangan lupa apply sunblock dulu dekat muka. air max 2017 wit Kalau ada day cream, boleh pakai time ni. Kalau setakat nak makeup pergi kerja, Totin prefer guna bb cream, dalam tu dah siap-siap SPF. Fjallraven Kanken Pas Cher

    • FACEMIST

    Belummmm selesai. Jangan gopoh-gopoh tenyeh makeup / foundation dekat muka. Maglie Cleveland Cavaliers Sebelum tenyeh tu jangan lupa spray facemist dulu. Adidas ZX 750 Heren Dalam macam-macam facemist, I paling suka dari Facial Mist Toner Sasatinnie ni. Memang lepas spray terus segar je muka. Bau pun wangiiiii. Spray ni skaligus buat kulit lebih lembab and moisture. Biasa lepas makeup pun I akan spray lagi sekali. Kalau lama-lama muka keletihan pun akan spray lagi dan lagi. Kalau bosan tak tahu nak buat apa pun spray juga. Haa nampak tak taksub sangat dengan bendalah ni. Spraymist ni beli dekat SASA. Ray Ban Murah je. Sekarang tengah sale harga dalam RM20 macamtu kot.  

    NIGHT

    • MAKE UP REMOVER

    Dah malam sebelum tidur, make sure cuci muka semula. air max Samaada pakai makeup atau tidak, kena bersihkan juga dengan makeup remover. adidas stan smith argent Ambil kapas dan cuci muka dengan makeup removal sehingga lah kapas tu tak menunjukkan sebarang kekotoran. Micellar Cleansing water GARNIER ni antara my favourite!! First time pakai terus rasa jatuh cinta. Yang bestnya micellar ni boleh sekali cuci face, lips and eye sekaligus. Odell Beckham Jr Giants Jerseys Tapi kalau apply makeup, I cuci juga eye + lips pakai makeup removal yang oily for eyes and lips. Tak kesah lah brand apa pun, semua sama je. New Balance 999 mujer Agak-agak kalau dah habis and malas nak beli, rembat baby oil Aurora punya, pun boleh juga.

    • CLEANSE
    • TONER
    • HYDRATE
    • ESSENCE & SERUM
    • MOISTURIZE
    • TREATMENT

    Steps yang lain semua sama. Penutupnya jangan lupa letak treatment cream. nike air huarache italia Kalau ada night cream boleh pakai time ni. Kalau muka ada jerawat boleh cari cream for acne. Ni yang Totin pakai sekarang. Sesuai untuk dry-combination skin type (kulit orang asian). Asics Kinsei 4 męskie Bangun-bangun muka jadi lebih fresh, tak kering tak berminyak pun. Asics Homme Pas Cher Kalau ada jerawat nakal, besoknya dah kecut dah. Smart night ni berfungsi sebagai anti aging juga, dapat hilangkan small wrinkles, garis-garis halus dan uneven skin tone. nike air max 2017 donna Bangun pagi terus terperanjat kulit cantik macam Bunga Citra Lestari eh tak pasal-pasal.

    WEEKLY

    Scrub and mask Totin akan buat 2kali seminggu. Tapi kalau busy sangat, seminggu sekali je. Kalau terlalu malas, 2minggu sekali pun pernah. Semua tergantung mood. kekekeeh. Scrub and mask ni sebenarnya penting untuk buang sel kulit mati. Selalu lepas pakai, kulit akan jadi lebih licin dan terasa bersihhhhhhh sangat. nike air max 2017 dames Setakat ni I takde fix apa-apa scrub or mask kegemaran. Semua ok. Kalau agak-agak nak try tu kita try. new balance 574 femme noir et rouge Agak-agak tak berkenan, kita try bendalah lain plak. So far bila pakai mana-mana scrub tak ada yang jadi allergic reaction or kulit jadi tak sesuai or kemerahan. Sebelum ni Totin pakai scrub Clinique, tapi sekarang tak lagi. Nak cut cost katakan. Sekarang tengah pakai scrub botanical effect Mary Kay. Scrub ni 2in1, mula mula pakai as masker. Biarkan 10-20 minit kemudian cuci dengan cara scrub muka sekali. Terus muka licin dan fresh! So far memang best pakai ni. Bau pun tak annoying. Scrub yang bau boleh buat kita pitam tu awal-awal Totin dah blacklist dah. nike pas cher Ohya, selain scrub wajah, Totin pun suka lips scrub. Yang ni memang selalu buat especially bila bibir makin hari makin kering. Scrub 2 kali seminggu cukup buat bibir jadi lembab dan dapat tanggalkan sel-sel kulit mati dekat bibir tu. Baru lah rasa confident sikit kan! Ni I baru try. Asics Corrido damskie Cheap Nike Air Max UK Sambil pakai ni curi-curi rasa sekali, manisss! Haha. Kalau dekat MaryKay Satin Lips scrub ni datang dengan lip balm sekali. Tapi I beli yang scrub je. Lip balm I prefer pakai Nivea sebab dah biasa guna tu dari dulu. Mana-mana pun boleh janji sesuai dengan citarasa korang. 15391060_10154775395022641_7094268220010240574_n Okaylah dah panjang berjela kan.

  • Nike Air Max Vente Korang rasa nak termuntah tak baca? Sebenarnya Totin tengah kerja locum. Adidas schoenen Sementara tak ada patient ni sempat lagi update blog kan? Kan nak terapkan azam tahun baru 2017 untuk rajin update! Kena start tanamkan semangat dari sekarang! Bhuahaha. Okay guys.

  • 2 responses so far

    | |