Oct 12 2012

Mini birthday celebration, Simple yet meaningful!

Happy birthday to me.. Happy birthday to me.. Happy birthday to Totin yang muda sentiasa, Happy birthday to me..

Sarcastic nya nyanyi lagu birthday untuk diri sendiri. Yes, birthday memang sesuatu yang meaningful bagi I, sebab mengingatkan I pada birthday-birthday yang lalu. I do love parties! Dulu, setiap kali birthday mesti I akan celebrate dengan partiess! Bukan niat buat party untuk collect birthday present, but for me, birthday party lah satu-satu cara untuk kumpul kawan ramai-ramai, and celebrate! And camwhore’ing!

Meh sini I buat review birthday party I dari saban tahun, cheewah.

Tahun 2007, I buat party dekat RedBox, Sogo. Masa ini celebrate bertiga dengan bestie yang birthday dekat-dekat. Tema warna hitam merah kalau tak salah. Birthday cake siapa sponser ye? I tak ingat. Seingat I, masa ini I baru landing flight dari Jogja, sampai airport kak Diana fetch, and terus siap siap pergi party yang kiterang dah plan awal-awal. Tahun 2007, paling banyak dapat birthday present!

Oh ye gambar Dodie (Diana Amir) kena cencored sikit sebab retis tu sekarang dah pakai tudung. Kang jadi blog spekulasi pula dekat sini.

Tahun 2008, party kali ini di Borneo Rainforest, Sunway. Tema hitam. Kali ini masih celebrate party be3 dengan orang yang sama. Masa ini I datang party lewat sedikit, kelam kabut. Datang-datang semua dah tunggu tinggal nak potong kek je. Haha. I pon tak pasti kenapa kek sampai 2 ye?

Tahun 2009, I tak dapat cuti untuk celebrate di Malaysia. Tapi tak apa, I ada housemates yang awesome. So kiterang celebrate dekat 1 restaurant and lepastu pergi karaoke ramai-ramai.

Tahun 2010 memang birthday celebration yang paling meriah. Siap celebrate 2 kali pula. First party celebrate dengan rakan-rakan Shah Alam. Masa ni kiterang makan dekat kedai area Shah Alam, and potong potong cupcake. Birthday celebs sama-sama dengan Nieja. Cupcake handmade by Nieja. Thankyouuuuu!!!

I memang nak all out for 2010’s birthday. First, sebab  I dah habis study and officially a doctor! Yeaaa, Second memang dah set dalam mindset, after this no more birthday party cenggini lagi. Dah tahu, kehidupan doctor tak kan ada masa nak berparty yet like this. uhukkkks.

Ini party paling meriah. I buat dekat Frames, Sunway Pyramid. Kebetulan, bf Scha (sekarang tunang dia) chef dekat situ, so dia booked Frame awal-awal buat kita! Masa ini, more of kesayangans came, from BP and KL semua ada. Siang-siang hari derang dah prepare decorations, panjat-panjat tiup belon. Sungguh-sungguh betul. Atas paksaan atau kerelaan hati itu wallauhualam.

Tema warna putih. Tak sangka semua sporting ikut warna tema!

Rindu gila weh time ni!

2011, simple birthday party with family and Emmet. Dekat Dreamworld karaoke menyanyi menyanyi potong cake! Kan dah kata, tak ada party lagi lepas tahun 2010.

All in all in a nutshell to conclude, I had a blast birthday since year 2007. Itulah pentingnya menulis blog dan mencatat segala moments penting dalam hidup. Tak payah nak kerah otak ingat balik, tinggal buka Achieve lama sahaja. Dari tahun 2007 sampailah 2011. Dari dulu kawan, sekarang entah kemana. Kalau dulu bercinta sekarang mereka dah berkahwin, beranak pinak. Cepat sungguh masa terbang!

12 October 2012. Cantik juga tarikh ini, tapi tak berdaya nak berparty. I memang ambil cuti hari ini, bukan kerana birthday tapi sebab nak uruskan beberapa hal. Tak merancang nak berparty, cuma malam tadi pergi menonton filem ‘Aku Terima Nikahnya’ semata-mata Nora Danish nampak cute dan comel jadi I terhasut untuk menonton cerita itu.

Habis movie, jeng jeng jeng

My guy bestfriend, Dr Halim Othman eh suka suka je ubah nama dia, Dr Halim Muhamad telah mengeluarkan surprise birthday cake sewaktu I sedang gelojoh makan dekat McD. Tak cool weh tak cool, kau siap ambil video mulut aku penuh nugget suruh aku tiup lilin bagai. Kalau nugget itu tersembur jatuh dekat kek bagaimana?

Stress betul ada surprise cenggini. Kalau tahu aku pakai dress cantik-cantik sambil potong kek lepas itu korang bolehlah ambil gambar pakai SLR ke apa. Wa pakai t-shirt buruk kepala serabut muka berlemoh selebet mata mengantuk dah pukul 12.30 pagi weh.

Syaff yang awalnya kata mengantuk mengantuk tetapi bila keluar kek terus mata terbeliak. Tak kesah pun celebrate dekat McD, bila orang usha pelik je lalu kami berkata, Ele.. nak ngecek kek kita lettew!

Dah alang-alang selekeh muka melekit, kita tambahkan lekitan di muka!

Bagi sesiapa yang belum wish birthday I, silakan-silakan. Peluang masih ada. I tahu ramai yang missed nak wish sebab I tak ada facebook, tak ada notification “Totin Jamain’s birthday is today”. Tapi yang still ingat my birthday pukul 12 malam korang sanggup tak tidur semata-mata nak berebut-rebut wish tu terima kasih sangat-sangat. Semoga Tuhan panjangkan umur korang! Sayang semua orang kiss pipi kiss kanan, kiss dekat cyber untuk bukan mahram tak apa tak berdosa.

29 responses so far

| |