Jan 24 2009

Me vs high heels

Published by at 6:49 PM under Camera whore genes!,How to look beauty?

Being a woman is something about wearing a shoe with a high heel makes me feel attractive and even powerful. A lot of women love high heels, and wear them, knowing that they can be a burden on your bodies. It is scientifically proven that some types of heels, or wearing heels too much, does damage the feet of women and cause knee and back problems. So, heels are sexy, but you want to be careful and not over do it. Well, beauty is pain kan?

Now I have to have shoes with heels or it makes my feet feel naked. Therefore, I almost always buy shoes with heels. I kind of known for wearing very high heels then my bf say to me how can you walk in those. Tak penat ke? Penat lah ngok. But who cares. Nak cantik depan kau punye pasal lah. haha.

Carlo Rino, Vincci, Nose, Guess, Dior, semua heels memang saya suka tapi yang mahal-mahal pakai jarang-jarang je. Sebab yang mahal tu la buat kaki saya melecet! And I found shoes from Yebeng has many amazing and comfortable heels. Yebeng? Nama macam kelakar je kan? But seriously, buat pakai pegi pasar pon rasa syokkkk je.

n1087365452_30120048_5683ss

Yes. Heels Yebeng sekarang sudah menjadi model kasut di Indonesia. Sayalah yang promote. Kasut ni saya beli dekat Kedai Yebeng Taman Kosas, Ampang. Rm39.90 je kot! muahaha.

28 responses so far

28 Responses to “Me vs high heels”

  1. noraon 25 Jan 2009 at 12:37 AM

    yebeng pon yebeng je la totin
    nak jd model kasut guess ke gucci ke
    lmbat lg kan wkakakka..

    -nieja-

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    sial kau nieja!

    [Reply]

  2. Nanie MKon 25 Jan 2009 at 3:01 AM

    sebelum pape, i nak gelak di atas komen nieja tu dulu…
    wakakakakakakakaka

    oke now..
    i pakai heels pun kalau sturdy
    kalau yg heels stok mcm lidi, mmg aku tak hingin nak pakai
    badan dahla besau
    ade tergolek mcm nangka busuk kang. buat malu je.
    pakai yg sturdy pun leh tergolek dalam lobang. hahaha

    oke pastu..
    BLOG DAH HAPDET! finally boleh update blog.
    pegi la chekidaut sepat2.
    skian timekasey.

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nanie
    u badan bsr pon pandai kai heels
    respect laaahh
    tp i dari kecik2 u umur 3taon pon dah suke curik heels mama buat berangan
    ahahaa

    akhirnya update jugak blog u
    sujud syukur kejap!

    [Reply]

  3. niejaon 25 Jan 2009 at 2:07 PM

    hahhaa..
    bodo. betol la i ckp tu
    nak jd model kasut guess tu ntah bile la kan
    yebeng pon jadikk la.. ehe 🙂
    adiahkan la i satu kasut yebeng weiii
    mesti selesa dipakai.. ahaks..

    oh nanie update?
    oke2.. nant bace

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nieja
    ahahaha
    tunggu la i jadi tokei yebeng tu
    kang i design kasut cun2
    hahak
    nanie tu die heboh2kan die update
    sb nak promote butik die tu
    klau tak haram mana die nak update pon
    hahahaakkk

    [Reply]

  4. niejaon 25 Jan 2009 at 7:24 PM

    tu la psal.
    ade udang disebalik yee mee
    wkakakka..

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nieja
    wow sedap tu yeemee letak udang!
    tp kalau nanie masak lagi sedap!
    die kan hebat letak udang disebalik yee mee
    hahahahahaha gile.

    [Reply]

  5. cikanoton 25 Jan 2009 at 8:19 PM

    respek kat u leh tahan saket tu…i tak tahan dowh nak jalan2 pakai heels…kalau ade event2 je baru i pakai heels…wakaka~ tp heels kat umah melambak je..i kan shopaholic..suke beli je pastu tak pakai…nak buat jualan la leh tak? jualan barang2 tak pakai..ahaks

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    cikanot
    cause i dah pakai heels since kekecik kott
    kecik2 suka curik heels my mum and keletak keletuk dekat dapur
    skrg adik i, azu pon dah ikut prangai i
    curi heels i and jalan-jalan sekeliling rumah
    huahuahuahuahuaaaaa

    u nak buat jualan barang2 terpakai?
    u pegi buat macam nanie tu
    die kan bukak online butik barang2 dia
    hahahaaaaa

    [Reply]

  6. ekinon 25 Jan 2009 at 10:10 PM

    wah!!!kasut free ader tak???leh bg ..hihih…
    hurmm..nk tanye cik ati now jd bibik umah u ker???

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    ekin
    ahahahah cik ati?
    mestila die bermaharajalela kat rumah atok i tu kot?
    ‘assalammualaikummmm.. siapa dtg tu? silalah masukkk… skrg sy duduk rumah ni dgn joko suami saya… jemput jemput…’
    hahahahaha saja je i buat dialoq
    i have no idea la babe
    tak tanye dorang lg
    why?
    u nak die jadi bibi’ u ke?
    haha

    [Reply]

  7. nashrexon 25 Jan 2009 at 11:10 PM

    skrg yati x dipanggil bibi’.
    dia jadi mem besar dlm rumah tu.
    astro bawak masuk bilik tros.
    kah kah kah~

    btw. entry kalini agak merepek.
    haha

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nashrex
    ntah2 die trus pindah bilik depan kooootttt
    wahahahahaaa……
    entry kalini bukan mrepek
    sbnarnya motif entry ni nak tunjuk gambar baru jee!!!
    wahahahahahahahahhahaaa
    *gelak tanpa baca bismillah*

    [Reply]

  8. niejaon 26 Jan 2009 at 1:39 AM

    erkk
    gelak kena bace bismillah dulu eh?
    oh lupe, nak buat pape kena bace
    bismillah kn ehe..

    cik ati tu yg jage atok u eh?
    haha.. abis laa.. bermaharajalela la die

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nieja
    c.ati tu bibi’ ktorang yg vogue
    lepas ni kene panggil die mem ati.
    hahahaha

    [Reply]

  9. amanon 26 Jan 2009 at 5:59 PM

    adik aku slalu cakap, pakai high heels nie sakit…huhu…ntah ler, lain orang lain citarasa..huhu

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    aman
    sebenarnya…
    memang sakit pon!
    muahaha..

    [Reply]

  10. Nanie MKon 26 Jan 2009 at 7:01 PM

    u sujud syukur?
    wakakaka.
    terharu i totin menunggu i hapdet sampai sujud syukur
    wakakaka.

    i pakai heels on special occasion je and bile i rase i nak pakai.
    if not i pakai flats je.
    sebab i tinggi dowh.
    tapi takpe, kalau klua deting pakai heels ngan omar leh tinggi lagik sket.
    sebab die tinggi gilerrrr. pakai heels tinggi mane pun tak leh lawan die. chis.

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nanie
    tulaaa…
    beruntung u
    sebab dapat buat org syujud syukuur
    hehek
    alaa
    u tayah pakai heels pon da ok
    tapi bile u pakai heels lagi mengancam
    so baik tayah
    tergugat i nanti
    agagaaa

    [Reply]

  11. Nanie MKon 27 Jan 2009 at 12:14 AM

    wakakaka pandai2 je u mengancam.
    bodek pe?
    kalau betul mengancam time kasey. (nak jugak)

    mane boleh i gugat u dowh.
    u model.
    i ni manusia biasa je.
    hahaha

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    nanie
    cheewah
    ayat merendah diri laaah
    geli-geli-geli!

    [Reply]

  12. fendyon 28 Jan 2009 at 8:58 AM

    tak kisah la yebeng ke ahbeng ke..yg penting bile pakai selesa tak melecet..

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    fendy
    yes yesss ya riteeee!
    :d

    [Reply]

  13. aidaon 28 Jan 2009 at 9:06 PM

    totin!! have u heard of this http://wondershoe.com/ ??

    cemana nak beliiii???

    belikan bleyh?

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    aida
    omigoooood
    cunnyaaaaa
    nak bli laaaaaaa
    u just need to bank in the money la kannn

    [Reply]

  14. aidaon 01 Feb 2009 at 1:00 AM

    nak beli tapi dia kasik no bank indon lahh.. tak pnah dgr pon

    [Reply]

    Totin.Naufael Reply:

    aida
    u bank in je duit dr msia
    pakai maybank lau tak salah
    bole je.. tp kene thru bank la
    pakai atm tak smpai la
    agaga

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |