Jul 01 2013

Makin hari makin banyak cekadak.

Published by under I'm just rambling.

Pertama, sebelum lanjutkan baca ni kena semat dalam hati, ini adalah pendapat saya. Reggie Jackson Baseball Jersey Setiap orang kan ada pendapat berbeza. Kalau rasanya bercanggah, korang boleh tulis pendapat korang dekat blog korang sendiri. Setuju? Terbaca petition yang kecoh sekarang ini berkaitan dengan hanya doktor perempuan yang boleh menyambut kelahiran bayi. Dulu issue vaccine, sekarang issue bersalin pula. nike air max 2017 femme blanche Tak nak cakap banyak sebab tahu confirm kena hentam punya.

  • Nike Air Max 95 Donna
  • Yang menyebelahi saya cuma doktor-doktor dan misi-misi kebidanan, mungkin. Sebab kiterang ada bonding family yang kuat dimana pemikiran kiterang sama. Kan kan kan. new balance grigie bambino kompiden je aku ni.

    Boleh tekan sini kalau nak baca full petition.

    Secara overall, petition ni meminta aurat dan maruah pesakit wanita dipelihara, dengan cara cuma doktor perempuan je yang boleh attend pesakit perempuan, tak kira lah dalam wad bersalin atau wad biasa. Dalam apa jua keadaan? Semua patient perempuan, doktor perempuan yang attend? Banyak cekadak. Hello, Malaysian. You are very ungradeful society lah, bayar rm1 je dah minta itu ini. Nak demand lebih, bayar lah lebih. chaussures asics homme pas cher Go to private, ok? Doktor perempuan tak ramai mana dekat Malaysia ni, apa ingat doktor perempuan ni tak ada tugas lain ke selain tengok anak bini korang? Tak terfikir ke anak kiterang nanti tergadai dek kerana permintaan korang tu? Akan datang, mana-mana doktor lelaki tak tahu cemana nak attend ibu bersalin. Sebab si doktor takde chance pun nak attend orang bersalin masa training as houseman. Maglia Kobe Bryant Lepastu bila ada emergency case, dimana tak ada langsung doktor perempuan (bayangkan dekat kawasan pedalaman), tak ke naya. Doktor itu cuma boleh berkata, “Maaf. adidas yeezy boost Saya tidak tahu dan tidak pernah menyambut bayi”. nike air zoom pegasus 32 hombre Sodaqalllahulazim lah jawapnya. Terasa loser bila seorang doktor jawap cenggitu. Well, anyway ingat doktor lelaki suka sangat ke duduk dekat labour room tu? Dari tahun pertama be as medical student lagi kiterang dah tengok vagina dah tak heran langsung. Kalau korang rasa doktor lelaki mengambil kesempatan tu maksudnya korang perasan.

  • Nike Air Max 1
  • Chaussures Asics Homme Ye, ye, saya faham. Cheap Nike Air Max UK Malu. adidas zx 750 mujer Saya pun perempuan juga, pemalu. Perempuam kan pemalu sikit lelagi kalau bab private part ni. Nike Air Max 2017 Goedkoop Tapi pernah tak terfikir, doktor pon ada perasaan malu juga nak tengok private part kita tu (but have to handle it professionally) Perasan tak, bila doktor berlainan gender nak periksa kita, sebelum tarik curtain / langsir penghadang tu, doktor akan panggil seorang lagi wakil teman dia. Nurse or colleague. Air Jordan 5 Donna To make sure that not only you dalam curtain. Kang korang tuduh doktor buat bukan-bukan. Kiterang pun belajar lah cara-cara menghormati patients. Doktor pun manusia bukannya kambing. billige Nike sko norge

    “I dun want my wife’s private part to be seen by any male, except me”
    Habis kalau kau sakit? boleh pula doktor perempuan check? Laju je buka seluar? Hipokrit much! Honestly, selama I berkhidmat, tak pernah pula lelaki refuse diperiksa oleh doktor perempuan walaupun sakit bahagian kelamin. Sengeh-sengeh je kalau suruh minta periksa.
    Ada beza ke? Yang ada aurat cuma perempuan, lelaki tidak ada. Gitu?
    Lepas ni saya pun tak nak check patient lelaki. Maglia Paul George Because it’s aurat! Laki aku tak bagi. Boleh gitu?
    Misi-misi pun tak payah dekat-dekat dengan patient lelaki. Biar derang cari misi lelaki sendiri.

  • Air Max 2017 Donna
  • *Kih-kih-kih.

    But anyway, you still have the right to choose your doctor. Female or male.

  • New Balance 996 Donna
  • Malay or chinese or Indian. Boleh request, tak salah. Itu hak individu masing-masing. But kalau tak ada tak payah nak bising-bising marah-marah.

    2 responses so far

    | |