Jul 15 2011

Make up tips that will give you your best!

Published by under How to look beauty?

Acewah tajuk. Gaya macam nak buat tutorial make up. Gaya macam diva sahaja sampai nak buat tips make up dan minta orang semua tiru cara make up dia. Kau ingat kau siapa?

Ini bukan blog diva, jadi tak ada tips bermakeup pon. I just want to share what make up product I use. Memang antara product paling tiptop dalam list I. List of my favourite buys. Beli tak menyesal. Menyesal tak beli.

1. Liquid Eyeliner deep black from Dolly Wink.

Eyeliner paling mudah dipakai begitu sahaja. Tak perlu pening-pening minta bantuan orang pakaikan eyeliner. Ee tak cool lah jadi perempuan tak reti pakai eyeliner. Tak akan ada istilah comot lomot kalau pakai eyeliner ini. Cuba lah try!

2. Volume Mascara drom Dolly Wink.

Memang mengancam wa cakap sama lu. Mata kau sepet sepet aleh-aleh jadi macam dolls!

3. Fake Eyelashes from Dolly Wink

I jarang pakai eyelashes. Tapi kadang-kadang kalau kemaruk, I akan pakai eyelashes jenis ini. Kau tak akan rasa seperti memakai langsir di mata, sebab Dolly Wink eyelashes memang ringan dan seolah-solah kau tak pakai bulu mata palsu pun.

Bila pakai product Dolly Wink, kau akan rasa macam kau ni anak patung yang mata berkelip-kelip bersinar-sinar secara semulajadi. Konon-konon kau lah Sailormoon generasi terkini.

Eyeliner and Mascara from Dolly Wink. *big shiny eyes* Ececeh.

the laziest me.

No lipstik, blushes ke apa, eyeliner dan mascara yang wajib.

Kan dari mata turun ke hati? Mana ada pepatah dari bibir ke hati?

What makeup do you use? Or like?

13 responses so far

| |