Oct 14 2011

Kerana di setiap gambar ada lagu..

Published by at 9:21 PM under Camera whore genes!

Nowadays semua orang nak carrying DSLR here and there. Even pergi shopping mall pon nak gantung berat-berat dekat leher. It’s just a trend. Dulu trend bawa guitar gantung belakang badan sambil jalan-jalan dalam shopping mall, now is DSLR pula.

Honestly, nothing wrong with my previous samsung camera, best, dah lah boleh camwhore sendiri sebab ada skrin dekat depan so sangat berguna untuk orang vain macam saya. Yea, it looks nice bila capturing with good light err maksud saya macam dekat tengah-tengah panas terik ke, sport light kiri kanan memang awesome. But bila tiba waktu malam, mula lah dia buat hal. It turned out like shit.

Why are you shaking? Ambil gambar lagi sekali!

Nak emo-emo pula padahal camera murah itupun nak bising.

The pengajaran is, I cannot vain at night? wtf.

Tak tak, mana boleh cenggitu, tangan menggatal to buy a DSLR. Truthfully, I know nothing about cameras. Much less DSLRs. Haram jadah tak tahu. The first question to the penjual camera;

“Do you have any DSLRs with pink color?”

“Blughhhhhhhh -_-“

Ups sorry, saya memang akan beli barang berdasarkan warna. ;p

I just love the color red! Dekat dekat dengan pink, sokayy!

Time to show you test photos, okay jom!

Non editing tau. Kiterang main petik-petik sahaja. Nampak macam candid tapi sebenarnya tengah buat-buat ketawa sambil cakap “wei kau petik gambar aku tengah ketawa tau! tau!”

Yun was super excited after captured this picca. “Cantiknya aku ambil gambar kau!”

Helleh, actually dia nak cakap I cantik but cover cover lah tu. Haha ok shut up, jangan nak perasan boleh?

And it makes you looks younger.

Patah seribu hatiku,

bila mengenangkan..

segala yang kita bina bersama..

haruskah ku lupa..

Eh eh touching pula tiba-tiba tengok gambar ini.

See, gambar yang cantik juga boleh membuat hati menjadi touching.

Bak kata Yuna, “Kerana di setiap gambar, ada lagu.”

Rambut kalau ada kutu pun boleh nampak jelas.

Bila gemuk, camera ini jujur tunjuk gemuk. So menyampah. Tak ada ke camera yang can adjust your weight? Haha.

Overall, I just love it. But the cons tetap ada, a bit heavy lah for camwhore. Oh lupa nak cakap, I bought it at Singapore, dengan harga yang much more cheaper, siap dapat extra battery and lenses. Walaupun sebenarnya tak faham apa fungsi lens itu aku bedal sahaja lah. Kalau contact lens aku tahu lah. -_-

13 responses so far

13 Responses to “Kerana di setiap gambar ada lagu..”

  1. tieha ismailon 15 Oct 2011 at 12:00 PM

    ouh sangat semattttttt~

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    iyaaaaappp

    [Reply]

  2. cikanoton 15 Oct 2011 at 12:39 PM

    lepas ni gambo hebat la sebab dah ade DSLR…yg merah tu yg latest model kan? hihi

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    entahlah i pun tak tahu model bila. I tengok warna dia cantik, i rembat saja. akakak

    [Reply]

  3. Mikaela Idaon 15 Oct 2011 at 6:59 PM

    wahhhhh! cepat turun KL kita camwhore lagi dan lagiiiiiiiiii <3

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    End of this month I turun!!

    [Reply]

  4. ieqahon 16 Oct 2011 at 10:28 AM

    suka!! eh brapa hengget dapat kat spore? nak turun spore jugak la mcm ni…

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    turunnnn singapore! murah2 dekat sanaa

    [Reply]

  5. ainaamyon 16 Oct 2011 at 6:00 PM

    sooo how much totin beli ? nak jugak

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    beli kat spore lah murahhh

    [Reply]

  6. cik suheelaon 19 Oct 2011 at 5:00 PM

    kalau mlm2 tak lawa ke gamba camera samsung tu??baru igt nk tukar kamera tu..

    [Reply]

  7. emonon 25 Oct 2011 at 10:26 PM

    ehe.aku tau tu kat ne. sungai lurus kah? yeehaa..sunset kat situ cun weh. kalau kene time air pasang, lagi la…dgn angin kuat, serius touching beb.

    [Reply]

  8. Whateverlife! ยป Secondhand SALE!on 30 Nov 2011 at 2:02 PM

    […] keluarga tiba-tiba. Sebenarnya nak beli SLR lain. Jadi nak jual yang ini. I baru pakai sebulan. Bought it on 1st October this year. Baru beberapa kali petik sahaja. Sangat awesome. Tapi nak beli yang lebih awesome. […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |