Jan 15 2010

Ini bukan piano, ini B-I-O-L-A!

Published by under Rock and roll!

I love violin and orchestral music as much as I love guitars. I ingat violin itu sulit. Yelah, kena kepit-kepit dekat leher sampai teleng. Tapi rupa-rupanya, violin jauh lebih mudah daripada guitar. Okay untuk perempuan I sarankan lebih baik kita menggesek violin daripada memetik gitar. Tak ada lah jari kasar-kasar kan? Buat sementara ni I letak guitar jauh-jauh dulu. Hey violin hey hey I’m in loveeeee!

I memang suka belajar. I rasa rugi betul kalau kita lepaskan peluang untuk belajar. Tak semestinya jadi doktor kena menghadap buku and medical updates. Hey kami pun ada hiburan lah!

IMG_2914_¸±±¾blog

Kami semua bercita-cita untuk membuat sebuah kumpulan orchestra doctor muda. wtf!


Excited nak belajar lagu-lagu orchestra terkenal tapi di ajar lagu-lagu keroncong Indonesia. Oh terima kasih tidak terhingga.

IMG_2923_¸±±¾blog

Setiap kali success main 1 lagu mesti akan melonjat-lonjat teruja. Bila muka serious seperti gambar di atas, tu maksudnya tak success lah tu! Haha.

Any violinist out there?

16 responses so far

| |