Jun 11 2011

I miss them,

Published by at 10:16 PM under Camera whore genes!

and I hope they miss me too..

Masa duduk Jogja, life busy juga, oncall juga, tapi tetap fun. Tak tahulah kenapa dan mengapa tetapi kenyataannya, selesa berkhidmat di sana. Eceh, memang statement tak kenang budi. Rindu untuk entry kali ini bukan rindu zaman doktor muda di Jogja. Tapi rindu dengan dunia peragaan. Chellamak ayat.

Dah lama tak berphotoshoot. Lagi-lagi dengan team modeling Jogja. Kalau dulu, setiap bulan dah ada date appointment sendiri untuk shoot. Kira awal-awal lagi I dah susun scedule for shoot. Tired but fun. Bayangkan, balik kerja petang-petang, sebelah malam masih larat lagi buat photoshoot. Tidak pun, oncall seharian, weekend memang pergi buat shoot.

Ini adalah juru makeup peribadi I. Chellamak punya lah diva, siap ada juru make up peribadi. Eh eh tak adalah, I sengaja mengiktiraf dia sebegitu. Kerana sangat selesa dengan cara makeup dia, dan orangnya juga selesa untuk dijadikan kawan. Senang nak share apa-apa idea dan kemahuan kita. Jadi tak adalah rasa muka ketat je bila kena make up.

Ini adalah gambar terakhir, saat terakhir I berphotoshoot di Jogja, di hari terakhir I di Jogja a day before I went back to Malaysia for gooooood. Sedih siyot. Masa ini dapat task berposing di tengah kota Jogja. Memang sayu je rasa posing di tengah kota saat-saat terakhir. Kereta semua toonnnn tooonnn tooonn *itu bunyi hon* Like I care! Kali ini tak kesah pun kereta siap mengelak-ngelak nasib tak ada yang accident pabila melihat jembalang putih di tengah jalan. Kihkih.

Sanggup ke Bandung pada weekend bila dapat offer dari sana. Sanggup!

Agak rapat dengan photographer ini. Masa dulu iyalah, sebelum balik Malaysia, “Ntar aq ke Malay kita poto2 dsana pula! Tunggu yaa aq pasti koq kesana” Eceh pigidaaa. Pancing abis ayat. Sekarang masing-masing buat haluan masing-masing. Hwaaa.

Singing and have fun after the shoot memang ritual kita selalu. Penat penat bekerja so crew semua akan lepak lepak belanja makan dan berkaraoke.

Bila lagi dapat merasa diva?

Overall, in conclusion nya lah kan. I miss them banget banget! I will never forget them and I hope they won’t forget me and the good times we had. Kalian masih ingat aqu lagi ngaaaaa?

Sejak bekerja di Malaysia, semua orang yang offer nak shoot lama-lama jadi annoying dan malas nak layan I lagi. Sebab I asek pospone-pospone-pospone, cancel-cancel-cancel. Kadang-kadang dah dapat time, tapi mata bengkak sebab post call balik kerja, kena reject pula.

It’s different tau, dengan benda yang kita buat, penat, tapi kita minat.

Dengan benda yang kita buat, penat, tapi kita tak minat langsung.

Tak apalah. Mungkin memang bukan rezeki dekat situ.

=(

Eh, senyum lah Totin, senyum! Kenapa masam ni?

='(

Laa.. nangis pulak.

4 responses so far

4 Responses to “I miss them,”

  1. andrikon 12 Jun 2011 at 3:43 PM

    hi i have followed your blog and i hope you can follow my blog back 🙂

    [Reply]

  2. Mrs.Kon 13 Jun 2011 at 11:03 AM

    aloh!!

    ‘cinta’ itu akan datang….

    [Reply]

  3. eidaon 13 Jun 2011 at 1:36 PM

    salam..
    erm nak tanye..tapi sorry lari tajuk jap..mase tgk blog awak last week ada kisah berkenaan yang kutil kat muke tu..awak suggest kan gune duofilm kan??..bleh ker letak kat muke??lagi pun kutil saya dekat2 ngan mate..bahaya tak klu saya gune kan??.kalau letak kat pipi plak??dier jatuh sendiri atau ambik mase yang panjang??…thanks ye

    [Reply]

  4. Bintangon 14 Jun 2011 at 1:31 PM

    tinnnn.. qitaaa semua kangen kamu!!! makanya kan udah aqu bilang, ga usah pulang ke malayyy. di jogja aja biar bisa ikutan qita teruss

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |