Oct 11 2011

I hate my wisdom teeth!

Published by at 2:05 PM under It is all about health!

In most people, wisdom teeth come in between the ages of 15 and 25. Meaning gigi I keluar di umur-umur lanjut. I dah buat minor surgery for my wisdom teeth belah kanan bawah. Menyeksakan but last year I tengah holiday, tak ada risau apa-apa. Can fully rest at home.

Kali ini, gigi mengada-ngada over left lower side buat pasal lagi. Same case. Maybe because of my stupid small rahang so the doctor need to do some minor operation to extract that teeth. Entahlah aku bukan dentist so tak berapa faham. Daripada menahan sakit tidak terhingga, baik lalui sahaja lah.

Dentist I itu adalah dentist favourite family dan rakan-rakan sebab dia handsome. Okey alasan tak munasabah. Tapi betul tau, if the doctor is handsome, peramah and pandai ambil hati patient, kita jadi comfort while doing the operation. Sakit tidak terhingga tapi bila dia cakap “Tahan sikit ye..” Gugur jantung.

Eh gatal.

Sepanjang the operations, doctor itu nasihat I macam macam pasal housemanship. Kena bersabar, keep strong and all. Adoi sempat lagi nasihat. Gigi aku tengah sakit kau kerjakan ni. -_-

I was thinking that, “minor operation over the rahang?” oh that means after the operations, rahang muka I akan berbentuk dan cantik sikit lah. Macam plastic surgery itu konon-kononnya. But unfortunately, muka I swollen over left side! Can imagine muka I yang tembam ini bertambah tembam. Daripada bakso menjadi doughnut. and having facial assymetry, slurred speech, drolling of saliva due to anesthetic effect.

The anesthetic effect dah hilang sikit-sikit but the swollen ni tak hilang-hilang. Esok I kerja doooooo. I dapat MC for 3 days actually, tapi memandangkan I tak boleh mengambil emergency leave sesuka hati, terpaksa lah datang bekerja. Memang kena pakai face mask sepanjang kerja. -_-

Sebenarnya kan, I was oncall yesterday. Sleepless and of cause tak cukup makan minum. Because everytime I oncall, I just eat roti and day after oncall I akan melaram makan banyak-banyak. I tipu doctor I cukup makan dan cukup rehat, have to lah sebab doctor itu takut I pengsan during the operations. Luckily I still survive. Tetapi, kesilapan berlaku hari ini, perut berbunyi berirama tetapi I tak boleh buka mulut langsung and my rahang is hell punya sakit.

:'(

Fact: Saya bergigi cantik dan tak pernah ada masalah gigi berlubang. Masalah saya sekarang ini adalah ber-rahang kecil tetapi mulut banyak cakap pot pet pot pet.

12 responses so far

12 Responses to “I hate my wisdom teeth!”

  1. eliyaezlinaliason 11 Oct 2011 at 3:08 PM

    anak akak da due for dental check-up neh…errrr…bole mintak no tepon dentist ensem tersebut? hikhik

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    haipp. tak bole. saya punya. hahahaha

    [Reply]

  2. ieqaon 11 Oct 2011 at 4:37 PM

    kat mana ek dentist best kat batu pahat ni? recommendation please~ (tiba2 gigi saket pulak. hehe)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    klinik azman!!!!

    [Reply]

  3. lan_axon 11 Oct 2011 at 6:52 PM

    la.. baru matang erk..?

    http://miahahahahaha.blogspot.com/

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    huk ahhhh

    [Reply]

  4. pyejalon 12 Oct 2011 at 3:18 PM

    doc always like dat..keep people healthy but doc he/herself ikut sesuka hati..hehe

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    erk? meaning? I keep healthy la memandai je tuduh.

    [Reply]

  5. niejaon 12 Oct 2011 at 9:10 PM

    i pnah sakit gg sekali je kot
    masa wed chika, snyum pon mcm
    x ikhlas jdnya haha. tp i bc n3 u ni
    tetiba rasa mcm sakit gg plak.damn

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    ahahahaha bole plak tengok ni terus sakit gigi. lol

    [Reply]

  6. laila majidon 13 Oct 2011 at 11:03 PM

    ouch reading your entry make me scared to hell !

    this Saturday i got appointment with dentist after 3 years not checking my teeth

    –‘

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    aiyoo tata yooo

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |