Nov 24 2011

How to get rich ar?

Published by under Spare me 100 bucks!

I am so frigging broke this month. Pengeluaran bulan ini melampau-lampau. Ayat macam rasa sedikit menyesal.

I was looking to buy an Iphone since I started working. Lama gila mengidam. Eh bukan lah mengidam sangat but planned to buy it for my second phone. Easier lah for me, sebab iphone sangat “doctor friendly”. Macam-macam applications untuk doctors. Especially part nak buat kira-kira for renal function, GFR, oxford books dan banyak lagi score yang related to medicine terdapat di Iphone.

However, blackberry still on top.

Tetapi malangnya, sewaktu oncall yesterday, tiba-tiba kejadian tidak diduga berlaku. My blackberry Torch mati mendadak. Okeh fine, maybe it’s out of battery. *Kata dalam hari* Tak sempat langsung nak charge since I was damn busy gila. Selesai bertugas, balik rumah, tekan-tekan tak hidup juga. Change other battery still tak hidup. Charge battery pun sama. @#@#$@##%# tekanan juga.

Lepas itu terus pergi kedai handphone.

“I want new blackberry please.”

“Latest edition is 9900 Bold / Bold 4

“How much is that?

“#$#@$#@$”

“Okeh I buy”

Beli handphone macam beli gula-gula. Lepas itu baru suruh Amoy itu repair my torch. Dia reformat balik semua kejadah, dah okey. Kah kah kah. Sekarang ada 2 blackberry. Nak jual Torch, siapa nak beli?

“Ayah nak beli Torch saya tak?”

“Err rasanya Torch itu ayah bagi masa birthday awak tahun lepas”

Eh alamak.

I tak pandai nak buat review handphone ini. So far, blackberry memang the best. Kalau suruh compare dengan Torch, bold 4 nampak lebih elegant dan professional. Tetap dengan touch screen tetapi bezanya, screen look much brighter and sharper compare dengan Torch. Kalau ambil gambar, gambar lebih cun lah. (itu penting)

.

Bulan ini juga, Syed Sobrie genap 1 tahun. 30 November birthday dia, bermakna I have to renew road tax that cost me thousands +++. Sebenarnya ayah dah renewkan last week, but he keep on reminding me, roadtax awak habis bulan ini, ayah dah renew kan. Ayah dah renew kan. Dah renew kan tau.

Persoalannya, kena bayar balik ke dekat ayah?

.

Eh, esok dah 25hb?

Yeay gaji!

12 responses so far

| |