Nov 24 2011

How to get rich ar?

Published by at 10:20 PM under Spare me 100 bucks!

I am so frigging broke this month. Pengeluaran bulan ini melampau-lampau. Ayat macam rasa sedikit menyesal.

I was looking to buy an Iphone since I started working. Lama gila mengidam. Eh bukan lah mengidam sangat but planned to buy it for my second phone. Easier lah for me, sebab iphone sangat “doctor friendly”. Macam-macam applications untuk doctors. Especially part nak buat kira-kira for renal function, GFR, oxford books dan banyak lagi score yang related to medicine terdapat di Iphone.

However, blackberry still on top.

Tetapi malangnya, sewaktu oncall yesterday, tiba-tiba kejadian tidak diduga berlaku. My blackberry Torch mati mendadak. Okeh fine, maybe it’s out of battery. *Kata dalam hari* Tak sempat langsung nak charge since I was damn busy gila. Selesai bertugas, balik rumah, tekan-tekan tak hidup juga. Change other battery still tak hidup. Charge battery pun sama. @#@#$@##%# tekanan juga.

Lepas itu terus pergi kedai handphone.

“I want new blackberry please.”

“Latest edition is 9900 Bold / Bold 4

“How much is that?

“#$#@$#@$”

“Okeh I buy”

Beli handphone macam beli gula-gula. Lepas itu baru suruh Amoy itu repair my torch. Dia reformat balik semua kejadah, dah okey. Kah kah kah. Sekarang ada 2 blackberry. Nak jual Torch, siapa nak beli?

“Ayah nak beli Torch saya tak?”

“Err rasanya Torch itu ayah bagi masa birthday awak tahun lepas”

Eh alamak.

I tak pandai nak buat review handphone ini. So far, blackberry memang the best. Kalau suruh compare dengan Torch, bold 4 nampak lebih elegant dan professional. Tetap dengan touch screen tetapi bezanya, screen look much brighter and sharper compare dengan Torch. Kalau ambil gambar, gambar lebih cun lah. (itu penting)

.

Bulan ini juga, Syed Sobrie genap 1 tahun. 30 November birthday dia, bermakna I have to renew road tax that cost me thousands +++. Sebenarnya ayah dah renewkan last week, but he keep on reminding me, roadtax awak habis bulan ini, ayah dah renew kan. Ayah dah renew kan. Dah renew kan tau.

Persoalannya, kena bayar balik ke dekat ayah?

.

Eh, esok dah 25hb?

Yeay gaji!

12 responses so far

12 Responses to “How to get rich ar?”

  1. shahroll photoon 24 Nov 2011 at 10:56 PM

    Wahhh~ phone ni la idaman nak pakai.. senang nak buat urusan ngan client tuk seminar.. huhhhu~

    [Reply]

  2. fahmieon 24 Nov 2011 at 11:09 PM

    fuyo…. kaye ko. #untunglah. weh nk bb pin.

    [Reply]

  3. Miss Layaleyaon 24 Nov 2011 at 11:34 PM

    today dh gaji la.. hehehe…

    anyway, love ur writing.. let go torch tu kat i la.. my Bold 2 still kat kdai, repair.. huhu

    [Reply]

  4. mrs. kon 25 Nov 2011 at 8:18 AM

    eh, bukan ke gaji 24hb???
    gaji gomen tak akan kua on friday yang.. hehehe

    [Reply]

  5. dayz jon 25 Nov 2011 at 8:32 AM

    eh, betul ke nak jual? macam tak sungguh-sungguh je. hehe ke i tertipu ni.

    [Reply]

  6. cikanoton 25 Nov 2011 at 8:40 AM

    ok u sangat kelaka hahahha

    [Reply]

  7. melati putehon 25 Nov 2011 at 9:18 AM

    beli bb,cm beli ikan (^____^) saye nak beli pon pk beribu kali 😛

    [Reply]

  8. eliyaezlinaliason 25 Nov 2011 at 12:05 PM

    siyes nak jual ke bb tu?
    agak2 jual brpe hengget sekilo tu???

    [Reply]

  9. ewaon 25 Nov 2011 at 2:10 PM

    bape nak juar torch tuh?! =D

    [Reply]

  10. amon 25 Nov 2011 at 4:04 PM

    betul ke nak jual phone tu ? brape ?
    :)) i nak laa

    [Reply]

  11. Naomion 26 Nov 2011 at 2:07 PM

    Yo Totin! Nice blog! I like it 😀

    How’s life being a doctor back at Malaysia? Reading from your twitter, it seems so tiresome.

    Best of luck! Do you really wanna sell the Torch? *winkwink*

    Naomi – Inter 04

    [Reply]

  12. shieon 01 Jun 2012 at 11:34 AM

    Wah semua ornag pakai IPhone, BB, Samsung huh malunya…I d’ only engineer here still using nokia 5530…nape aku tak kiasu….

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |