Oct 17 2011

Happy Jubli Perak to me!

Published by under Best Wishes!

Setiap tahun akan menjadi super eager for the birthday. Tetapi tahun ini tidak lagi. Mungkin kerana faktor usia. Bajet kalau tak celebrate birthday tahun ini, I didn’t turn a year older? Err. Tak mungkin.

My birthday fell on Wednesday (12th Oct) this year which made it just about the lamest day of the week, and I did almost nothing outside of routine on my birthday. Dah lah kerja, penat. Tak terfikir nak celebrate. Plussssssssssssss ada big fighting with Emmet on the day of my birthday. Ada ke patut dia tak wish langsung, not even a phone call. Okey fine dia wish dekat Fb je a day before, tapi entah-entah dia letak auto wish ke dekat fb can aar??

He is kinda workaholic man, yela I know. Balik kerja pun dah lewat malam, sampai rumah dah penat and terus tidur maybe? Tapi nak wish pun takkan tak sempat. Hoaaa emo much. The next day pon dia tak call, T_T. Lepas itu padan muka aku merajuk.

Bajet dia nak pujuk? Nooo. Sorry. Dia tidak ambil peduli *hatipecah*. For him, Gf number 2, money always be his number 1. Grr. By the weekend, dia tak balik Johor tapi dia cakap nak pergi Penang, ada football match untuk office dia lah tak berapa faham. Football and me, dia pilih football. Aku sikit punya ramping bentuk badan, dia pilih yang bulat.

EEEEEeeeEeeeeee!!!!

On Saturday morning lepas balik kerja,

“Come out now, I’m in front of your house”.

Mengada-ngada. Sejak bila pandai berdrama ni! Habis kau, aku pukul depan rumah. He surprised me with a dozen roses. Sedihnya, kenapa nak romantik romantik ni. Kan dah sedih.

.

We celebrated the birthday at DreamWorld. Sebenarnya ayah dah booking DW awal-awal for us to karaoke-ing and celebrating. Dah alang-alang Emmet balik Johor jadi dia kena terjebak jua. Actually, he don’t like karaoke, because he said he’s tone-deaf. Tapi kita paksa nyanyi juga! Nyanyi juga! We don’t care.

.

Finally can celebrate with him. Terharu rasanya.

For years.. I’m waiting for this moment. T_T

Kami memang tak berapa nak betul.

It happened after 3 hours in karaoke room. Bibik dah tidur, Faza tepuk-tepuk bibik. Azu menangis merajuk buat perangai.

Abang be the photographer! Bagus, bagus. Kerja saya posing sahaja.

Briefly thank everyone who has sent warm, sweet and beautiful “Happy Birthday” wishes. Thanks Emmet for the effort and surprise.  Thanks Mikaela Ida for the birthday wish on your blog!

What I wanted for my birthday? A good life! Yeaa, the only things that are needed to live a good life are someone to love, something to do, and something to hope for. I have all of these things and so much more, anything else is just the cherry on top.

I had so much fun, Happy Jubli Perak to me and Thank you everyone for loving me. Eceh.

20 responses so far

| |