Oct 17 2011

Happy Jubli Perak to me!

Published by at 3:06 PM under Best Wishes!

Setiap tahun akan menjadi super eager for the birthday. Tetapi tahun ini tidak lagi. Mungkin kerana faktor usia. Bajet kalau tak celebrate birthday tahun ini, I didn’t turn a year older? Err. Tak mungkin.

My birthday fell on Wednesday (12th Oct) this year which made it just about the lamest day of the week, and I did almost nothing outside of routine on my birthday. Dah lah kerja, penat. Tak terfikir nak celebrate. Plussssssssssssss ada big fighting with Emmet on the day of my birthday. Ada ke patut dia tak wish langsung, not even a phone call. Okey fine dia wish dekat Fb je a day before, tapi entah-entah dia letak auto wish ke dekat fb can aar??

He is kinda workaholic man, yela I know. Balik kerja pun dah lewat malam, sampai rumah dah penat and terus tidur maybe? Tapi nak wish pun takkan tak sempat. Hoaaa emo much. The next day pon dia tak call, T_T. Lepas itu padan muka aku merajuk.

Bajet dia nak pujuk? Nooo. Sorry. Dia tidak ambil peduli *hatipecah*. For him, Gf number 2, money always be his number 1. Grr. By the weekend, dia tak balik Johor tapi dia cakap nak pergi Penang, ada football match untuk office dia lah tak berapa faham. Football and me, dia pilih football. Aku sikit punya ramping bentuk badan, dia pilih yang bulat.

EEEEEeeeEeeeeee!!!!

On Saturday morning lepas balik kerja,

“Come out now, I’m in front of your house”.

Mengada-ngada. Sejak bila pandai berdrama ni! Habis kau, aku pukul depan rumah. He surprised me with a dozen roses. Sedihnya, kenapa nak romantik romantik ni. Kan dah sedih.

.

We celebrated the birthday at DreamWorld. Sebenarnya ayah dah booking DW awal-awal for us to karaoke-ing and celebrating. Dah alang-alang Emmet balik Johor jadi dia kena terjebak jua. Actually, he don’t like karaoke, because he said he’s tone-deaf. Tapi kita paksa nyanyi juga! Nyanyi juga! We don’t care.

.

Finally can celebrate with him. Terharu rasanya.

For years.. I’m waiting for this moment. T_T

Kami memang tak berapa nak betul.

It happened after 3 hours in karaoke room. Bibik dah tidur, Faza tepuk-tepuk bibik. Azu menangis merajuk buat perangai.

Abang be the photographer! Bagus, bagus. Kerja saya posing sahaja.

Briefly thank everyone who has sent warm, sweet and beautiful “Happy Birthday” wishes. Thanks Emmet for the effort and surprise.  Thanks Mikaela Ida for the birthday wish on your blog!

What I wanted for my birthday? A good life! Yeaa, the only things that are needed to live a good life are someone to love, something to do, and something to hope for. I have all of these things and so much more, anything else is just the cherry on top.

I had so much fun, Happy Jubli Perak to me and Thank you everyone for loving me. Eceh.

20 responses so far

20 Responses to “Happy Jubli Perak to me!”

  1. Mrs.Kon 17 Oct 2011 at 4:54 PM

    hepy belated besday doc!

    [Reply]

  2. Papabearon 17 Oct 2011 at 5:03 PM

    bini ku gangster..~ kaki pukul..~ hehehehe..

    [Reply]

  3. nuraitulon 17 Oct 2011 at 6:21 PM

    totin..happy birthday..may u have a good life as u want dan happy selalu tau..jgn stress lebih2 okay.. 🙂

    [Reply]

  4. idaon 17 Oct 2011 at 9:08 PM

    happy birthday dear totin! have a happy and success life! 🙂

    [Reply]

  5. pyejalon 17 Oct 2011 at 9:08 PM

    Hepi belated besday..have a good thing in life!

    [Reply]

  6. ekinon 17 Oct 2011 at 10:49 PM

    suweet la bg roses!!!loike it!!

    [Reply]

  7. eliyaezlinaliason 18 Oct 2011 at 8:55 AM

    tayang cket roses tuh! heheheh
    HB dear darl…!

    [Reply]

  8. hiltonon 18 Oct 2011 at 9:55 AM

    so cute…!.hepi bday..God Bless!..

    [Reply]

  9. melati putehon 18 Oct 2011 at 2:00 PM

    happy belated totin…my besday semalam 17 oct..yok celebrate…mkn kerang 🙂

    [Reply]

  10. Yoton 18 Oct 2011 at 10:10 PM

    happy belated birthday dear. eh menagis dalam bilik karaoke kenapa?

    [Reply]

  11. fendyon 19 Oct 2011 at 8:59 AM

    happy belated bornday..part u bandingkan bola ngan bdn u tu tak boleh terima la.. :p

    [Reply]

  12. Leblyon 19 Oct 2011 at 10:30 AM

    Happy Birthday to u,Dear!..Happy Birthday to me also..:)

    [Reply]

  13. cik suheelaon 19 Oct 2011 at 5:01 PM

    sportingnya ayah cik totin 😉

    [Reply]

  14. emonon 24 Oct 2011 at 12:05 PM

    happy belated birthday totin. sori..lmbt wish. eh. sebnanya aku bukak blog kau sbb nak ckp : totin, perasan x muka kau mcm yasmin hani? comelllll gilaa……………mcm anak patung.
    hahaha.aku nak msg ko , tp no ko ilang. fb pon aku xde.so…kat sini je la ckp. eheh.

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Haaa? yasmin hani yang mana satu? agagaga baru nak google. chet memandai je ko. mana pergi fb ko? apa ni tak millenium lah takde fb!

    [Reply]

    emon Reply:

    isk. x kenal yasmin hani pulak. ni : http://beautifulnara.com/gambarmajlis-pernikahan-yasmin-hani-dan-shaarin/#more-12819.
    comellllll…..ye la mcm ko tau!
    fb x de. saye buta it kak. hik3.

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    err dulu macam ko ada fb je. lupa jap.

  15. nadnodon 31 Oct 2011 at 10:48 PM

    “Aku sikit punya ramping bentuk badan, dia pilih yang bulat.” suke ayat yang ni. hahaha ;D HAPPY BELATED BIRTHDAY TOTIN 🙂

    [Reply]

  16. Iqaon 10 Nov 2011 at 9:12 PM

    Totin! Birthday 12 October eh? Sama la! 🙂 Lama tak baca blog ni hehehe :3 Happy Belated Birthday!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    thanksss. happy belated bday to you toooo

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |