Aug 17 2015

Doktor dan tulisannya.

Published by at 3:18 PM under Don't sue me!,I'm just rambling.

Masa kecil-kecil selalu kita dengar pepatah “Tulisan cakar ayam macam tulisan doktor!” Masa tu I selalu tertanya-tanya, kenapa doktor dikaitkan dengan tulisan cakar ayam? Bukan kah doktor itu datangnya daripada orang yang bijak dan terpelajar. Kalau tengok balik dekat pelajar yang bijak dan dapat nombor satu dalam kelas masatu, tulisan semua cantik-cantik belaka. Orang bijak kan tulisan cantik? Apalah peribahasa tu mesti salah. Bila sekarang ni, fikir-fikir balik I dah tahu kenapa tulisan doktor begitu. Mengimbas kembali detik-detik menjadi doktor, cheeewah tersusun betul ayat! Masa jadi housemanship, semua kerja kena buat pantas. Javier Baez Authentic Jersey Routinely kalau di hospital akan ada ward round, sehari 3 kali. New Balance Baratas Chaussures Asics Pas Cher Setiap kali round kena tulis “clerking patient” atau “review patient condition” pada fail khas patient. Setiap kali menulis akan kurang lebih 2 helai mukasurat size A6 penuh lengkap untuk seorang patient. Dalam ward ada lebih kurang 30 patients? Haaa fikirkan. nike air max pas cher Nak menulis bukan boleh sekejap sekejap rehat. adidas yeezy boost 350 damskie asics gel quantum 180 uomo kalau macam tu sampai bila pun tak abis.

  • Adidas Nmd Donna Bianche
  • nike tn pas cher Bayangkan lagi kalau pagi review (30patient) petang dan malam? haa sehari 3 kali kene menulis begitu. Memang kepantasan menulis diuji waktu itu. Womens Air Jordan 13 asics pas cher Ingat lagi waktu mula mula bekerja, tulisan nak cantik-cantik comel je. sac fjallraven kanken Lepastu tangan kena titik dengan senior MO, “PANTASSS PANTASSS!!!” haaa jadi doktor ni buat apa semua kena pantas.

    Dekat facebook ada yang post gambar prescription ubat yang ditulis doktor. Rata-rata orang tak dapat baca tulisan ni. Nike Air Max 2016 Heren wit Nike Air Max Goedkoop Mungkin sebab short form ni begitu familiar dengan para doktor, jadi doktor dan pharmacist kebanyakkannya faham apa yang ditulis. adidas gazelle damskie Hebat kan? Kami ada insist yang boleh baca tulisan cakar ayam begini. Authentic College Jerseys Sebab dah biasa tengok tulisan sendiri semua lebih kurang sahaja! Wahkakakahh. Pada I, tulisan atas ni tak adalah rumit mana nak membaca nya. Goedkope Nike Air Max schoenen New Balance buty męskie I pernah dapat tulisan refferal hospital yang tulisannya lagila pelik macam satu garis lurus je dia menulis. New Balance 997 mujer Tak tahu nak baca macam mana dah terbalik-terbalikkan pun tak boleh nak hadam. air max pas cher -_- Untuk I yang bekerja di clinic, siapa kata kami tak sibuk? Tak perlu tulis laju dan pantas? Klinik lah paling banyak diduga dengan kepantasan. Running Asics Sneakers Lagi-lagi bila peak hours, patient menimbun ramai menunggu dekat luar.

  • Air Max Thea Uomo
  • Buat kerja semua nak cepat. Nike Sko Norge Menulis sepantas kilat. Canotte Memphis Grizzlies Ubat penyakit kronik (kencing manis, darah tinggi, jantung, kolesterol) bukan sikit. Air Max 2016 Goedkoop adidas pure boost uomo kadang satu slip ubat tu penuh sampai tak muat-muat. asics femme Menulis nya yang lamaaa. Boutique Nike Paris Magasin

    Tulisan pun makin lama dah menjadi semakin dahsyat.

    Senang je kan nak baca tulisan I.

    Selama bekerja dekat sini, pharmacist tak pernah complaint pun? Dia faham lah kot! kekekee.

    Ni contoh ubat untuk satu patient. Panjang berjela.

    4 responses so far

    4 Responses to “Doktor dan tulisannya.”

    1. Niejaon 18 Dec 2015 at 1:07 AM

      simvastatin
      omeprazol
      vit b10
      cardiprin
      actrapid
      insulatard

      betul keee.. ke salah hahahaha
      dulu tulisan arwah papa i lagi i xleh nak baca

      [Reply]

      Totin Jamain Reply:

      hebat niejaaa hebaaat!!!

      [Reply]

    2. pjahon 18 Dec 2015 at 1:44 AM

      nurse pon expert bc tulisan doctor.kan3..hehehe

      [Reply]

    3. SYANIon 23 Dec 2015 at 12:55 PM

      Hanya doktor yang boleh baca tulisan doktor…hehehehe

      [Reply]

    Trackback URI | Comments RSS

    Leave a Reply

    | |