Archive for the 'Rock and roll!' Category

Jan 15 2010

Ini bukan piano, ini B-I-O-L-A!

Published by under Rock and roll!

I love violin and orchestral music as much as I love guitars. I ingat violin itu sulit. Yelah, kena kepit-kepit dekat leher sampai teleng. Tapi rupa-rupanya, violin jauh lebih mudah daripada guitar. Okay untuk perempuan I sarankan lebih baik kita menggesek violin daripada memetik gitar. Tak ada lah jari kasar-kasar kan? Buat sementara ni I letak guitar jauh-jauh dulu. Hey violin hey hey I’m in loveeeee!

I memang suka belajar. I rasa rugi betul kalau kita lepaskan peluang untuk belajar. Tak semestinya jadi doktor kena menghadap buku and medical updates. Hey kami pun ada hiburan lah!

IMG_2914_¸±±¾blog

Kami semua bercita-cita untuk membuat sebuah kumpulan orchestra doctor muda. wtf!


Excited nak belajar lagu-lagu orchestra terkenal tapi di ajar lagu-lagu keroncong Indonesia. Oh terima kasih tidak terhingga.

IMG_2923_¸±±¾blog

Setiap kali success main 1 lagu mesti akan melonjat-lonjat teruja. Bila muka serious seperti gambar di atas, tu maksudnya tak success lah tu! Haha.

Any violinist out there?

16 responses so far

Nov 09 2009

Frinjan.

Yeay sudah berada di rumah nan indah. Sungguh banyak kejutan yang family I lakukan sikit lagi nak kena heart attack! Satu persatu surprise yerr. Semua benda nak berubah. Nasib baik alamat rumah tak berubah!

I sampai airport tengah hari semalam. Fael datang jemput. Nasib baik dia on time. Padahal I dah bersiap sedia nak sembur kalau dia datang lambat. Heee. Tapi sempat juga bertekak di depan-depan pintu kedatangan sebab terjumpa surat cinta dalam kocek seluar beliau. Okay tak ade lah memain je. Siapa yang nampak kami bergaduh tu abaikan je. Itu lakonan gimik-gimik dari kami. Sila percaya.

Lepak sekejap dekat studio area Kelana Jaya, dalam pukul 6petang kami dah pergi ke venue show. Wiwit I jalan dengan artis ni. Bawa gitar gendong-gendong dalam shopping mall. Orang ramai jerit-jerit Bangface Bangface! Hahahahangukmu. Fael dengan kawan-kawan dia, I rasa macam nak masuk campur pon tak tau nak campur apa. Dalam pukul… 8.30pm Cikanot datang dataran. Yeay ade gang!


Cika, mana you?

Memang tak boleh blah tengok Cikanot terkebil-kebil time baru-baru je duduk. Datang orang lelaki muda terjerit-jerit sambil memegang tangan Cika ‘KAK TOLONG SAYA KAK, AYAM SAYA KENA CURI!’ dan orang ramai semua berlari-lari berkejaran mengejar pencuri ayam. Sumpah kelakar. Kelakar dan tak paham! Cikanot lagilah muka dia macam buat reaction ‘So what? ayam kena curi pun kecoh!’ Haha. Fael cakap tu cuma gimik acara je sebelum memulakan event tersebut. OoOooOOo… begitu…

First time I tengok Fael perform on stage. Selama ni memang tak berkesempatan pun. Dia nyanyi 9 lagu. Mula-mula excited lah amek video setiap lagu. Sampai lagu ke 4 dah lenguh tangan! Hehe.

Lepas mereka show, ada magazine nak interview pula. Sekali lagi I ditinggalkan macam kera. Kekosongan waktu ini I isi dengan bergambar sakan bersama Cikanot edisi terhad..

Fael bawa DSLR dia. Punyalah berkobar I dengan Cikanot bergambar bagai. Aleh-aleh tengok adik Fael pergi delete semua gambar kami. Tak cukup anggun kah kami?  T_________________T Hantu betul! Nasib baik Cikanot ada back up gambar pakai camera dia.

Pukul 11pm kemas-kemas barang,  makan dekat seks 3, than terus balik hotel. Hari Ahad jalan-jalan midvalley. Petangnya balik Johor. Sekarang dah kat Batu Pahat. (Nampak sangat macam dah malas nak menaip lagi dan tak sabar nak bagi penutup).

Penutup..

Ee-kin sayang, kita jumpa esok okeh? Kalau pospone-pospone belum tentu I ada dekat BP lagi. Hehe. Ohya nanti pick me up from home okeh? I sakit kaki lah, tak boleh drive. HAHAHAHAHHA!!!!

6 responses so far

Sep 29 2009

Matanya lirik-lirik selalu.. Rupanya manis-manis ayu..


gadis dan bunga – Moda Moody



Berlenggang dia berjalan
Si gadis tersayang manja
Jelingan yang manja

Menuju dia ke kota
Di tangannya penuh bunga
Di hati penuh cinta
Berbagai macam bunga di bawa
Untuk dijual di gerai mama

Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu

Ramai orang membelinya
Bunga-bunga jualannya
Si ayu, gadis ayu

Datang seorang pemuda
Dapat melebur hatinya
Memetik oh cintanya
Kini berjalan dengan pasangan
Tak hirau lagi dengan jualan

Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu…

I upload sikit je lagu ni. Naufael cakap tak boleh upload penuh-penuh nanti album dia tak laku. Haha. I love this song ohh.. and her voice like manja gila kot. I don’t know who the original singer of this song. Siapa ya lupa lah. Tapi yang Moda Moody nyanyi sangat lentok! Been listening to this song over and over again. Kinda soothing to my ears. Don’t know why, but I never get bored! This is such a great version of the song.

Hope you enjoy it as much as I do.

For more info; http://dumdumtak.blogspot.com

Cekidaut!

16 responses so far

Jun 15 2009

Kita juga bisa menipu dan menduakan

fb-stat

Selepas itu, semua orang tanya saya …
‘Hai. Masak apa tu?’
‘Hai. Tau masak ke?’
‘rupa-rupanya Totin pandai masak juga..’

WTF?? *Sila baca, Wasn’t That Funny?* Mengapakah soalan sebegitu yang diajukan. Ada ke masakan bernama ‘Ya-Iya-Dong’ ?? wtf wtf wtf! Hwa.. Menangis betul saya nak menjawapnya! T______________T

<~<~<~

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Oh lagu Hey Ladies by Rossa memang mengancam lah! Wa salute sama lu Rossa!

14 responses so far

Jun 12 2009

Why am I with you, I pun tak tahu.

Published by under Rock and roll!


Semalam I call you, you tak answer.
You kata you keluar pergi dinner.
You kata you keluar dengan kawan you.
But when I called Tommy he said it wasn’t true.
.
So I drove my car pergi Damansara.
Tommy kata maybe you tengok bola.
Tapi bila I sampai you, you tak ada.
Lagilah I jadi gila.
.
So I called and called sampai you answer.
You kata sorry sayang tadi tak dengar.
My phone was on silent, I was at the gym.
Tapi latar belakang suara perempuan lain.
.
Sudahlah sayang, I don’t believe you.
I’ve always known your words were never true.
Why am I with you, I pun tak tahu.
No wonderlah my friends pun tak suka you.
.
So I guess that’s the end of our story.
Akhir kata she accepted his apology.
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too.
With her ex boyfriend’s best friend – Tommy.

9 responses so far

« Prev - Next »

| |