Archive for the 'I’m just rambling.' Category

Aug 06 2016

Selamat Berpuasa!

Assalammualaikum, Buat apaaa tuu? Dah siap sedia nak berpuasa ke belum? Pada Totin, berpuasa kena siap mental dan fizikal kerana makanan yang sedap-sedap dalam wishlist kena make sure dah settlekan dulu sebelum berpuasa. nike air max 90 soldes asics gel lyte 5 hombre Kalau tak nanti berputih tulang pula. Adidas NMD Heren nike tn femme

Ni antara makanan favourite yang wajib masuk dalam menu sebelum bulan puasa. Jadeveon Clowney – South Carolina Gamecocks Antara dessert kegemaran! Memang terliur nak makan ni. Fjallraven Kanken Mini Panna Cotta ni paling sedap pernah makan.

  • NIKE AIR MAX LD-ZERO
  • Nike Air Max 2017 Dames blauw Maglie Orlando Magic Dekat restaurant BigFood JB. Mochilas Kanken Big Dia tak muak, dan mengenyangkan! Percayalah dessert ni totin boleh makan dan habiskan sorang-sorang.

  • Air Max 90 Floreale
  • Andrew Heaney Jersey Oh Totin ni memang gila dessert, bagi lah pencuci mulut manis-manis cenggini memang Totin habiskan. MasyaAllah insaflah wahai Totinjamain.

    Burger!!!! Yeerrr makan burger di bulan puasa agak memusykilkan. New Balance Polska Cheap Fjallraven Kanken Kids Bila masa pula nak makan burger time puasa kan? Mesti tak sempat. fjällräven kånken mini Jadi Totin dah selamat belasah beef cheese burger dekat one of my favourite burger stall. Bergebu nama stall tu. Stall biasa tepi jalan, terletak sebelum simpang masuk Taman Bukit Perdana, Batu Pahat. Haaa dia punya homemade patty burger dia memang sedap! Korang cuba lah, sempat lagi nak beli malam ni! heheee. nike air jordan 4 mujer Satu burger ni harga RM6 kot. asics gel nimbus 14 hombre nike pas cher Mahal kemain tapi cuba lah rasa. New Balance Niño Mesti tak menghampakan!

    Tempe tahu goreng Dewan Jubli Intan, BP. Wahh ni orang BP wajib makan ni! Keturunan kalau dah jawa tu memang tak boleh dipisahkan dengan tempe tahu. Ditambah pula dengan sambal kicap kacang yang makcik dewan jubli ni buat memang menjilat jari! Siapa yang tak pernah try better try! Orang bukan tekak jawa pun boleh mengaku jawa secara tiba-tiba. Air Jordan 11 (XI) nike air max 2016 goedkoop Fjallraven Kanken Big Di kesempatan ini Totin nak minta ampun maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki, kalau ada salah silap. bestellen nike air max 2016 adidas neo uomo Selamat menunaikan ibadan puasa untuk seluruh umat Islam. Marshawn Lynch Seattle Seahawks Jersey Semoga amal kita diterima Allah.

    No responses yet

    Aug 30 2015

    Percutian ke Gold Coast!

    Acah acah gempaq je title tu. Gold Coast Morib je tak adalah gempaq mana. Korang pergi mana cuti panjang yang lepas? I punya lah menjaja nak mencari tempat bercuti, sebab last-last minit baru perasan ada cuti panjang. Aleh aleh dapat extra cuti sebab cuti banyak sangat tak pakai lagi. Madison Bumgarner Authentic Jersey Orang macam I ni mana reti duduk diam kalau ada cuti panjang. Nak berjalan tapi dah last minute. adidas uk for sale Nak book ticket flight pun tak sempat dah.

  • Air Max 90 Flyknit
  • Nak cuti kemana-mana pun takut jalan jem. Asics Gel Lyte 3 Baratas So last minute usha hotel sana sini, last-last terjumpa Gold Coast International Hotel, Morib, Banting (International tang mana ntah, tak nampak sorang pun Mat Saleh datang sini?) yang masih ada room available. Yess sangat last minit sampai semua hotel dah full. Sadis kan?? Memang dah plan nak booking awal.Awal pagi dari KL, gerak ke sana. Air Max 2017 Dames Ingatkan dekat je rupanya jauh juga kedalam sana. Dalam pukul 12 tengah hari sampai lah. Mula lah ingat timing dah cantik! Sekali sampai-sampai je cuma boleh check in. air max homme pas cher Tak boleh masuk bilik lagi. Dah pesan dekat kaunter receptionist bernama Azie, saya perlukan themepark view room. Saya datang awal sila take note. nike air max 2017 dames Groen Pukul 3 baru boleh berebut kunci dekat kaunter lain katanya. Hek elee. new balance damskie Kenapa I excited nak berebut kunci? Sebab I dah baca review awal-awal. Hotel Gold Coast ni keras sikit. Kebanyakkan orang suggest dapatkan bilik yang view theme park. Bilik yang menghadap hutan atau bertentangan kebanyaakkannya keras. Menurut review orang lah. Ada yang kata busuk lah ada yang kata pintu malam malam terbuka la. Disebabkan Aurora jenis nampak benda benda cenggitu, seboleh-boleh memang nak dapatkan themepark view. Gigih tau datang awal.

    Kitorang tak makan lagi. Maglia Tracy McGrady Nak keluar ke Banting jauh. So decide makan dekat cafe hotel tu je sebelum tunggu pukul 3pm. Cuaca dah panas terik.Hati pun panas sebab tak dapat kunci lagi. Fikir nak landing atas katil je sekarang ni.

    Ayam penyet ni berharga RM21.50 Mula mula tengok harga dah rasa cekik darah.

  • Air Jordan 1 Uomo
  • Tapi sebab dah lapar sangat, beli sahaja lah. Nasib baik portion ayam besar, sambal pun sedap.

    Pukul 2.30pm terus ke lobby hotel balik. Standby dapatkan kunci. Sekali sampai lobby dah ramai gila orang beratur. Macam pasar dah lobby tu. Masa tu I yang beratur, husband melayan Aurora entah kemana. Terus cakap dengah mamat peng-agih kunci tu, saya dah pesan tadi nak kunci themepark view! ” Sorry kak, kaunter reception yang agihkan bilik. Saya bagi kunci je” Nampak tak, aku punya panas dengan si Azie Reception tu. chaussures nike Sangat lah tak menghormati permintaan orang. Nike Air Max 2016 Dames Mustahil sangat themepark view penuh sebab masa datang tadi memang kosong je tak ada orang. Cuaca panas, hati pun panas. I terus pergi jumpa receptionist tu dan sound terang terang! Singa betul betul mengamuk. Scarpe Jordan Basket Azie tu buat bodoh je “sekarang dah penuh kak.Nak buat macam mana?” Eeee gerammmmm.

    Tengah emo emo tuh ternampak artis Diana Amir and family. Tu member kelas sebelah zaman sekolah tu, sempat la tegur dia sekejap. Tapi sebab dah tak ada mood sangat, terus terlupa nak ajak bergambar berborak lama pun tak ada mood. Jangan jangan Dodi pun nampak I mengamuk dekat kaunter tu tadi? Wahaha biarlah padan muka Azie Reception.

    Nak tahu si Azie tu bagi kitorang bilik apa? Bilik yang sememangnya I dah baca review, akhirnya kena bilik tu juga. Masuk-masuk je bilik tu bau busukkkkkkk gila. Padahal Aurora dah berak dalam pampers masatu. Najis Aurora pun tak sebusuk itu. Masuk-masuk terus tutup hidung. Bilik tu first floor, menghadap luar. bukan themepark. NIKE AIR MAX Goedkoop Masuk 10 minit je husband dah tak tahan. Okay tadi maybe husband ok lagi kot. Bab busuk ni dia pula emo, terus call manager, panggil maanger tu masuk sendiri dalam bilik tu. Manager tu pun tutup hidung sambil mencari arah bau busuk. Husband sempat tanya cleaner yang tengah bersihkan bilik sebelah, kenapa bilik tu busuk sangat “Eh sepatutnya bilik tu tak boleh ada yang duduk encik”

    Haa seram tak. Scary ok. Terus husband mengamuk balik dekat Azie tu. “Kalau awak tak percaya awak naik bilik tu sekarang!” Padan muka dia. nike air max 2016 goedkoop Greyson Lambert Jerseys Laki bini singa sekarang. Kuikuikui. Akhirnya dapat bilik tingkat 6, themepark view. Haa mengada cakap tak ada bilik kan tadi. Ada jee. pemalas je Azie tu sebenarnya huhuuuu. Korang lain kali kalau nak pergi bercuti, kena tegas sikit macam kami ni! wakakak.

    Lagi satu yang spoil nye dekat sini, dah pukul 4 petang pun bilik tak berkemas lagi. Kami duk menghadap mereka kemas bilik lah. Tapi I okey je, tak ada hal. fjällräven kånken Barn Mentally memang dah prepare sebab baca review orang semua kata bilik memang lambat kemas. Sampai-sampai bilik belum kemas tu dah perkara biasa. Baiklah.

    Walaupun panas terik, punyalah sesak themepark tu. Aurora dah gatal nak terjun je. Petang petang dah redup sikit bawa Aurora mandi sekejap. Besok paginya sambung mandi lagi. Nasib baik kali ni Aurora excited sikit mandi, maybe sebab air nya suam, tak sejuk sangat. Nike Air Max 2017 Dames wit Aurora ni penakut sejuk sikit. Soldes Chaussures Nike Air sejuk memang dia tak nak mandi.

    Kalau pergi mana mana outdoor, jangan lupa pakai sunblock! So far sunblock ni paling berkesan dan senang dibawa. Kecil cenonet je bekas dia. Nike Air Max Goedkoop Dalam handbag pun boleh simpan. Maglie Dallas Mavericks Aurora cakap ni ubat dia. Gigih dia sapu seluruh badan!

    Pelampung dekat arm tu memang beli masa dekat IOI Mall sehari sebelum datang sini. Pelambung biru tu terjumpa dekat bilik hotel. Ada guest yang tertinggal kot. So Aurora memunya laa. Hahaa siapa punya tu halalkan jekla eh?

    First time tengok dia excited main air. Tak sia sia beli pelampung. Dia paling suka naik gelongsor. Yang slide laju laju pun I bawa dia naik. Nike Roshe Run Heren Kita yang menjerit, dia ketawa. Aurora memang suka bab gayat-gayat ni. Kalau gayat je dia ketawa. Pelik betul!

    Kalau nak tahu, swimming goggles tu bukan dia pakai time swimming je. Time mandi dekat bilik air rumah pun dia pakai juga.

  • Air Max 90 Uomo
  • -_-

    Kalau orang kata, hotel Gold Coast ni best sebab ada jakuzzi dalam bathroom. Tapi sebenarnya mengelat tau dorang. Air shower dia slow gila. Nak tunggu penuh satu jakuzzi tu memang berzaman. Canotte Utah Jazz Nak tahu tak apa kitorang buat? Sebelum swimming dekat themepark, I buka shower ni dulu, kasi tadah. Lepastu mandi manda dekat themepark. Balik bilik hotel nak bilas, terus berendam dalam jakuzzi. Syiok sambil berendam, sambil makan maggie cup! (Benda wajib bawa setiap kali pergi holiday, sampai Aurora pun dah pandai makan maggie cup. Toronto Raptors

  • AIR MORE UPTEMPO
  • Haip!)

    Cukup lah 1 malam je tidur hotel ni. Kalau bermalam-malam rasanya bosan kot. Sebenarnya banyak lagi aktivity lain boleh buat dekat sini. Macam ATV, Karaoke, sandcastle, outdoor aktivity lain tapi entahlah rasa tak tertarik langsung nak jalan dekat tepi laut tu. Laut tak membiru jadi memang tak jejak kaki ke pasir putih tepi pantaiiii… ombak saling berkejaran… eh ternyanyi pula

    Aurora merenung je nak balik tu. Dia happy je duduk sini, dapat mandi manda gelongsor sana sini. Mommy dia je bosan kekeke. Next time kita stay hotel best sikit ok? Lama lama kita berendam ok? Oh anyway, INI BUKAN PERCUTIAN DREAMTRIPS. Bukan. Canotte Indiana Pacers Tiada kene mengena dan I tidak book percutian ini melalui Dreamtrips.

    5 responses so far

    Aug 25 2015

    Protected: Aidilfitri 2015

    This content is password protected. To view it please enter your password below:

    Enter your password to view comments.

    Aug 18 2015

    Breaks / does not break the fast.

    Alhamdulillah, dah masuk bulan Ramadhan untuk tahun ni. hogan scarpes italia nike air huarache ultra hombre nike requin tn pas cher Tahun ni sambut 1 Ramadhan di Johor! Excited sebab Johor cuti 1 Ramadhan! Boleh i explore baazar ramadhan di hari pertama! Cheh gitu pula. sac a dos kanken Joc Pederson Authentic Jersey air max pas cher pour homme Alhamdulillah puasa pertama tak ada any difficulty pun. Boston Celtics nike air max Sac à Dos Kanken Fjallraven Tak adalah merasa lapar bebeno since I memang jarang lunch berat berat masa kerja. Nike Air Max 2016 Dame asics gel lyte 3 pas cher Soldes Nike Pour Femme So takde hal kalau tak makan cuma saspen kadang-kadang penyakit gastrik datang menyerang. asics scarpe 2017 Air Jordan 6 Retro Goedkoop Nike Air Max 2016 Anyway, as a doctor, soalan lazim bulan puasa bila merawat patient, mesti setiap tahun kena menjawap pertanyaan patient seperti,

    ” Doctor kalau pakai Neb batal puasa tak”

    ” Doctor kalau letak ubat titis mata batal puasa tak? “

    “Doctor kalau ambil darah batal puasa tak”

    Okay soalan simple tapi jawapan memang mempengaruhi puasa orang. Canotta Milwaukee Bucks Nike New York Giants jerseys asics gel kinsei hombre Silap jawap nayaaaa! So, to make it clear, I share kan beberapa gambar mengenai puasa, batal or not. New Balance 530 hombre Nike Air Max 2016 Heren grijs Air Max 2016 Sale

    20150618-11:27:42 pm.jpg

    Ingat ye, ambil darah tak batalkan puasa tau! Tapi kalau derma darah itu membatalkan puasa! Sama juga macam hidung berdarah, puasa tak batal.

  • air max 90 blu donna
  • fjällräven kånken Mini Jangan tiba tiba terus makan pula kalau hidung berdarah nanti!

    20150619-12:00:29 am.jpg

    Injection, pakai inhaler especially untuk yang semput tu tak membatalkan puasa! Haa jangan sanggup menahan semput di bulan puasa semata-mata tak nak pakai inhaler sebab sayang nak batalkan puasa. Asics Gel Lyte 5 nike running goedkoop Silap tu!

    20150619-12:01:03 am.jpg

    Kalau pakai ubat titis mata tak membatalkan puasa ye. Canotta New Orleans Pelicans NBA Canotte 2017 Tapi kalau titis hidung boleh batalkan puasa sekiranya terasa titisan ubat di tekak.

    No responses yet

    Aug 17 2015

    Doktor dan tulisannya.

    Masa kecil-kecil selalu kita dengar pepatah “Tulisan cakar ayam macam tulisan doktor!” Masa tu I selalu tertanya-tanya, kenapa doktor dikaitkan dengan tulisan cakar ayam? Bukan kah doktor itu datangnya daripada orang yang bijak dan terpelajar. Kalau tengok balik dekat pelajar yang bijak dan dapat nombor satu dalam kelas masatu, tulisan semua cantik-cantik belaka. Orang bijak kan tulisan cantik? Apalah peribahasa tu mesti salah. Bila sekarang ni, fikir-fikir balik I dah tahu kenapa tulisan doktor begitu. Mengimbas kembali detik-detik menjadi doktor, cheeewah tersusun betul ayat! Masa jadi housemanship, semua kerja kena buat pantas. Javier Baez Authentic Jersey Routinely kalau di hospital akan ada ward round, sehari 3 kali. New Balance Baratas Chaussures Asics Pas Cher Setiap kali round kena tulis “clerking patient” atau “review patient condition” pada fail khas patient. Setiap kali menulis akan kurang lebih 2 helai mukasurat size A6 penuh lengkap untuk seorang patient. Dalam ward ada lebih kurang 30 patients? Haaa fikirkan. nike air max pas cher Nak menulis bukan boleh sekejap sekejap rehat. adidas yeezy boost 350 damskie asics gel quantum 180 uomo kalau macam tu sampai bila pun tak abis.

  • Adidas Nmd Donna Bianche
  • nike tn pas cher Bayangkan lagi kalau pagi review (30patient) petang dan malam? haa sehari 3 kali kene menulis begitu. Memang kepantasan menulis diuji waktu itu. Womens Air Jordan 13 asics pas cher Ingat lagi waktu mula mula bekerja, tulisan nak cantik-cantik comel je. sac fjallraven kanken Lepastu tangan kena titik dengan senior MO, “PANTASSS PANTASSS!!!” haaa jadi doktor ni buat apa semua kena pantas.

    Dekat facebook ada yang post gambar prescription ubat yang ditulis doktor. Rata-rata orang tak dapat baca tulisan ni. Nike Air Max 2016 Heren wit Nike Air Max Goedkoop Mungkin sebab short form ni begitu familiar dengan para doktor, jadi doktor dan pharmacist kebanyakkannya faham apa yang ditulis. adidas gazelle damskie Hebat kan? Kami ada insist yang boleh baca tulisan cakar ayam begini. Authentic College Jerseys Sebab dah biasa tengok tulisan sendiri semua lebih kurang sahaja! Wahkakakahh. Pada I, tulisan atas ni tak adalah rumit mana nak membaca nya. Goedkope Nike Air Max schoenen New Balance buty męskie I pernah dapat tulisan refferal hospital yang tulisannya lagila pelik macam satu garis lurus je dia menulis. New Balance 997 mujer Tak tahu nak baca macam mana dah terbalik-terbalikkan pun tak boleh nak hadam. air max pas cher -_- Untuk I yang bekerja di clinic, siapa kata kami tak sibuk? Tak perlu tulis laju dan pantas? Klinik lah paling banyak diduga dengan kepantasan. Running Asics Sneakers Lagi-lagi bila peak hours, patient menimbun ramai menunggu dekat luar.

  • Air Max Thea Uomo
  • Buat kerja semua nak cepat. Nike Sko Norge Menulis sepantas kilat. Canotte Memphis Grizzlies Ubat penyakit kronik (kencing manis, darah tinggi, jantung, kolesterol) bukan sikit. Air Max 2016 Goedkoop adidas pure boost uomo kadang satu slip ubat tu penuh sampai tak muat-muat. asics femme Menulis nya yang lamaaa. Boutique Nike Paris Magasin

    Tulisan pun makin lama dah menjadi semakin dahsyat.

    Senang je kan nak baca tulisan I.

    Selama bekerja dekat sini, pharmacist tak pernah complaint pun? Dia faham lah kot! kekekee.

    Ni contoh ubat untuk satu patient. Panjang berjela.

    4 responses so far

    « Prev - Next »

    | |