Archive for the 'I’m just rambling.' Category

Aug 17 2016

Terengganu here I come!

Dah nak hujung tahun ni, bila lagi nak habiskan cuti hujung tahun korang kan? Takkan lah tak nak bawa anak bini bercuti ? Alaaah, tak payah jauh-jauh, dalam Malaysia pun dah cukup menarik untuk pergi bercuti! Tahun ni Totin habiskan cuti hujung tahun dengan cuti-cuti Malaysia ke Terengganu! Penat fikir nak kemana, akhirnya Terengganu menjadi pilihan.

  • Nike Free 5.0 Dames
  • Jonathan Allen Alabama Jersey
  • Nike Free 5.0 Women
  • Tak tahu lah, tiba-tiba mengidam nak makan keropok lekor Terengganu. Canotta New York Knicks goedkope nike air max schoenen Nike Air Max Goedkoop Kakakaa jauh betul mengidamnya kan. Canotte New Orleans Maglia Kobe Bryant goedkoop nike air max 2016 Korang semua pernah pergi bercuti ke Terengganu tak? Tapi sebelum bercuti ke sana adalah lebih baik kita buat perancangan , betul tak? Tak kira lah korang nak pergi mana pun sebenarnya, yang paling penting sekali kena rancang bajet percutian. bestellen nike air max 2016 Clayton Kershaw Jersey Takkan nak main harung jeeee kan? Kalau mengambil kira harga tol, minyak, penat drive jauh tambah-tambah dengan musim cuti sekolah ni, mesti traffic jam sana sini, Totin decide nak naik flight je! Senang!   Totin suka rancang percutian dengan Traveloka. asics gel stratus uomo Vancouver Grizzlies Maglia Scottie Pippen Todd Gurley College Jerseys Fjallraven Kanken Mini Korang pernah dengar tak? Alaaaaaa salah satu website untuk memudahkan perancangan percutian korang! Dulu, setiap kali nak bercuti, berminggu-minggu juga nak survey arah tuju. air max 2017 goedkoop

  • Nike Air Huarache Heren
  • Nak booking hotel apa, hotel mana yang terbaik dan boleh dapatkan dengan harga yang paling jimat, dan paling penting, flight tiket! Terpaksa survey satu-satu website nak cari tiket flight mana paling murah. air max 1 pas cher Sekarang, tak payah pening-pening nak survey sana sini, sebab Traveloka boleh dapatkan hotel dan tiket penerbangan dengan cara paling mudah dan effective! Dan yang paling penting sekali, MURAH! 123 Haaa tengok tu. Traveloka dah siap-siap surveykan untuk kita mana satu flight paling murah nak pergi Terengganu untuk minggu depan!! Haa senang kerja! Semua Airlines dia list down kan.

  • Chaussures Femme Air Jordan
  • new balance 373 classic Boleh pilih nak naik flight apa, pukul berapa, harga berapa, semua dah tertera! Bukan flight dalam Malaysia je tau, dia tolong kita surveykan ticket flight ke seluruh Asia Tenggara! Amboiii senang betul! Harga yang dipaparkan juga sudah termasuk dengan segala taxes dan tiada caj tersembunyi. Denard Robinson College Jerseys Menarik bukan? aaxa Untuk percutian kali ni, Totin plan nak stay dekat homestay je. wow gold Matt Holliday Womens Jersey Sebab Totin nak bawa sebatilion keluarga termasuk parents, adik-adik dan family abang . Albert Pujols Jersey asics gel damskie bieganie Asics Homme Pas Cher new balance 997 on sale Bila mereka duduk satu rumah ramai-ramai pasti akan rasa lebih seronok dengan percutian mereka. Adidas NMD Dames Canotta Brooklyn Nets Nike Air Max 2017 Heren Dekat Traveloka ni bukan sahaja ada lebih 100 hotel yang menawarkan harga potongan dengan harga yang berbaloi, homestay pun ada sekali tau. nike air max flyknit mujer adidas stan smith uomo Air Huarache adidas bounce uomo Tak payah lah Totin penat-penat nak google dot kom mencari sana sini. chaussures nike pas cher

  • Adidas Superstar Fiori Donna
  • soldes nike air max 1 pas cher Semuanya di hujung jari! Ecewahhhh. Joe Flacco Ravens Jerseys nike air max nederland air max 1 femme Korang tak payah risau apa-apa, kalau ada masalah dan memerlukan bantuan, just contact je dekat customer service, +6015-4840-9469 , derang memang membantu! Kalau segan nak call, just click dekat “Need Help” kanan bawah tu, boleh terus live chat bagitahu masalah korang tu. hollister pas cher Nike Air Huarache Dames Haa lagi satu yang Totin perasan, 345 Traveloka sekarang tengah buat holiday sale! KEBETULAN PULAK KAN! Time hujung tahun ni tiba-tiba je ada sale! Dengar cerita Traveloka selalu buat sale cenggini. Adidas NMD Heren Cara nak booking pun senang, just masukkan coupon code masa nak bayar dekat payment page tu, terus dapat discount! Alaaa.. Nike Air Max 2016 Norge Nettbutikk Brandon Crawford Jersey sebenarnya kalau takde discount pun dah murah, apalagi bila ada discount kan! Kan totin cakap, nak bercuti kena bijak mengatur bajet! Okay lah Totin dah penat membebel. Totin nak kemas luggage siap-siap , tak sabar dah nak pergi Terengganu!!! Nak jalan-jalan cari makan.

    No responses yet

    Aug 06 2016

    Selamat Berpuasa!

    Assalammualaikum, Buat apaaa tuu? Dah siap sedia nak berpuasa ke belum? Pada Totin, berpuasa kena siap mental dan fizikal kerana makanan yang sedap-sedap dalam wishlist kena make sure dah settlekan dulu sebelum berpuasa. Nike Free 2.0 nike air max 90 soldes asics gel lyte 5 hombre Kalau tak nanti berputih tulang pula. Reggie Jackson Baseball Jersey Adidas NMD Heren nike tn femme

    Ni antara makanan favourite yang wajib masuk dalam menu sebelum bulan puasa. nike air max 2017 femme grise Jadeveon Clowney – South Carolina Gamecocks Antara dessert kegemaran! Memang terliur nak makan ni. Fjallraven Kanken Mini Panna Cotta ni paling sedap pernah makan. scarpe nike uomo in offerta

  • NIKE AIR MAX LD-ZERO
  • Nike Air Max 2017 Dames blauw Maglie Orlando Magic Dekat restaurant BigFood JB. Mochilas Kanken Big Dia tak muak, dan mengenyangkan! Percayalah dessert ni totin boleh makan dan habiskan sorang-sorang.

  • Air Max 90 Floreale
  • Andrew Heaney Jersey Oh Totin ni memang gila dessert, bagi lah pencuci mulut manis-manis cenggini memang Totin habiskan. nike magista pas cher MasyaAllah insaflah wahai Totinjamain.

  • NIKE FREE RN
  • nike air max chaussure

    Burger!!!! Yeerrr makan burger di bulan puasa agak memusykilkan. Nike Air Max 2016 Dames roze New Balance Polska Cheap Fjallraven Kanken Kids Bila masa pula nak makan burger time puasa kan? Mesti tak sempat.

  • NIKE FREE RN
  • fjällräven kånken mini Jadi Totin dah selamat belasah beef cheese burger dekat one of my favourite burger stall. Nick Marshall – Auburn Tigers Jerseys Bergebu nama stall tu. Stall biasa tepi jalan, terletak sebelum simpang masuk Taman Bukit Perdana, Batu Pahat. Haaa dia punya homemade patty burger dia memang sedap! Korang cuba lah, sempat lagi nak beli malam ni! heheee. New Balance 1400 hombre nike air jordan 4 mujer Satu burger ni harga RM6 kot. asics gel nimbus 14 hombre nike pas cher Mahal kemain tapi cuba lah rasa. goedkoop nike air max 2017 New Balance Niño Mesti tak menghampakan!

    Tempe tahu goreng Dewan Jubli Intan, BP.

  • NIKE Air VAPORMAX
  • Wahh ni orang BP wajib makan ni! Keturunan kalau dah jawa tu memang tak boleh dipisahkan dengan tempe tahu. Scarpe Nike Air Max nike tn requin Ditambah pula dengan sambal kicap kacang yang makcik dewan jubli ni buat memang menjilat jari! Siapa yang tak pernah try better try! Orang bukan tekak jawa pun boleh mengaku jawa secara tiba-tiba. New Balance 373 mujer Air Jordan 11 (XI) nike air max 2016 goedkoop Fjallraven Kanken Big Di kesempatan ini Totin nak minta ampun maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki, kalau ada salah silap. bestellen nike air max 2016 adidas neo uomo Selamat menunaikan ibadan puasa untuk seluruh umat Islam. Colt McCoy – Texas Longhorns Marshawn Lynch Seattle Seahawks Jersey Semoga amal kita diterima Allah.

    No responses yet

    Aug 30 2015

    Percutian ke Gold Coast!

    Acah acah gempaq je title tu. Gold Coast Morib je tak adalah gempaq mana. Korang pergi mana cuti panjang yang lepas? I punya lah menjaja nak mencari tempat bercuti, sebab last-last minit baru perasan ada cuti panjang. Aleh aleh dapat extra cuti sebab cuti banyak sangat tak pakai lagi. Madison Bumgarner Authentic Jersey Orang macam I ni mana reti duduk diam kalau ada cuti panjang. Nak berjalan tapi dah last minute. adidas uk for sale Nak book ticket flight pun tak sempat dah.

  • Air Max 90 Flyknit
  • Nak cuti kemana-mana pun takut jalan jem. Asics Gel Lyte 3 Baratas So last minute usha hotel sana sini, last-last terjumpa Gold Coast International Hotel, Morib, Banting (International tang mana ntah, tak nampak sorang pun Mat Saleh datang sini?) yang masih ada room available. Yess sangat last minit sampai semua hotel dah full. Sadis kan?? Memang dah plan nak booking awal.Awal pagi dari KL, gerak ke sana. Air Max 2017 Dames Ingatkan dekat je rupanya jauh juga kedalam sana. Dalam pukul 12 tengah hari sampai lah. Mula lah ingat timing dah cantik! Sekali sampai-sampai je cuma boleh check in. air max homme pas cher Tak boleh masuk bilik lagi. Dah pesan dekat kaunter receptionist bernama Azie, saya perlukan themepark view room. Saya datang awal sila take note. nike air max 2017 dames Groen Pukul 3 baru boleh berebut kunci dekat kaunter lain katanya. Hek elee. new balance damskie Kenapa I excited nak berebut kunci? Sebab I dah baca review awal-awal. Hotel Gold Coast ni keras sikit. Kebanyakkan orang suggest dapatkan bilik yang view theme park. Bilik yang menghadap hutan atau bertentangan kebanyaakkannya keras. Menurut review orang lah. Ada yang kata busuk lah ada yang kata pintu malam malam terbuka la. Disebabkan Aurora jenis nampak benda benda cenggitu, seboleh-boleh memang nak dapatkan themepark view. Gigih tau datang awal. hollister pas cher

    Kitorang tak makan lagi. Asics Gel lyte 3 Dames Maglia Tracy McGrady Nak keluar ke Banting jauh. So decide makan dekat cafe hotel tu je sebelum tunggu pukul 3pm. Cuaca dah panas terik.Hati pun panas sebab tak dapat kunci lagi. Fikir nak landing atas katil je sekarang ni.

    Ayam penyet ni berharga RM21.50 Mula mula tengok harga dah rasa cekik darah.

  • Air Jordan 1 Uomo
  • Tapi sebab dah lapar sangat, beli sahaja lah. Nasib baik portion ayam besar, sambal pun sedap.

    Pukul 2.30pm terus ke lobby hotel balik. Standby dapatkan kunci. Sekali sampai lobby dah ramai gila orang beratur. Macam pasar dah lobby tu. Masa tu I yang beratur, husband melayan Aurora entah kemana. Terus cakap dengah mamat peng-agih kunci tu, saya dah pesan tadi nak kunci themepark view! ” Sorry kak, kaunter reception yang agihkan bilik. Saya bagi kunci je” Nampak tak, aku punya panas dengan si Azie Reception tu. chaussures nike Sangat lah tak menghormati permintaan orang. Nike Air Max 2016 Dames Mustahil sangat themepark view penuh sebab masa datang tadi memang kosong je tak ada orang. Cuaca panas, hati pun panas. I terus pergi jumpa receptionist tu dan sound terang terang! Singa betul betul mengamuk. Scarpe Jordan Basket Azie tu buat bodoh je “sekarang dah penuh kak.Nak buat macam mana?” Eeee gerammmmm.

    Tengah emo emo tuh ternampak artis Diana Amir and family. Tu member kelas sebelah zaman sekolah tu, sempat la tegur dia sekejap. New Balance 574 Pas Cher Tapi sebab dah tak ada mood sangat, terus terlupa nak ajak bergambar berborak lama pun tak ada mood. Jangan jangan Dodi pun nampak I mengamuk dekat kaunter tu tadi? Wahaha biarlah padan muka Azie Reception.

    Nak tahu si Azie tu bagi kitorang bilik apa? Bilik yang sememangnya I dah baca review, akhirnya kena bilik tu juga. goedkope nike air max schoenen Nike Air Max Goedkoop Masuk-masuk je bilik tu bau busukkkkkkk gila. Padahal Aurora dah berak dalam pampers masatu.

  • Air Yeezy Vendre
  • Najis Aurora pun tak sebusuk itu. Masuk-masuk terus tutup hidung. Bilik tu first floor, menghadap luar. bukan themepark. NIKE AIR MAX Goedkoop Masuk 10 minit je husband dah tak tahan. Okay tadi maybe husband ok lagi kot. Bab busuk ni dia pula emo, terus call manager, panggil maanger tu masuk sendiri dalam bilik tu. Manager tu pun tutup hidung sambil mencari arah bau busuk. Husband sempat tanya cleaner yang tengah bersihkan bilik sebelah, kenapa bilik tu busuk sangat “Eh sepatutnya bilik tu tak boleh ada yang duduk encik”

    Haa seram tak. Scary ok. Terus husband mengamuk balik dekat Azie tu. “Kalau awak tak percaya awak naik bilik tu sekarang!” Padan muka dia. nike air max 2016 goedkoop Greyson Lambert Jerseys Laki bini singa sekarang. Kuikuikui. Akhirnya dapat bilik tingkat 6, themepark view. Haa mengada cakap tak ada bilik kan tadi. Ada jee. pemalas je Azie tu sebenarnya huhuuuu.

  • Nike Free 5.0 Men
  • Korang lain kali kalau nak pergi bercuti, kena tegas sikit macam kami ni! wakakak.

    Lagi satu yang spoil nye dekat sini, dah pukul 4 petang pun bilik tak berkemas lagi. nike air max pas cher Kami duk menghadap mereka kemas bilik lah. Tapi I okey je, tak ada hal.

  • air max 90 bianco uomo
  • fjällräven kånken Barn Mentally memang dah prepare sebab baca review orang semua kata bilik memang lambat kemas. Sampai-sampai bilik belum kemas tu dah perkara biasa. Baiklah.

    Walaupun panas terik, punyalah sesak themepark tu. Aurora dah gatal nak terjun je. asics tiger pas cher Petang petang dah redup sikit bawa Aurora mandi sekejap. Besok paginya sambung mandi lagi. Nasib baik kali ni Aurora excited sikit mandi, maybe sebab air nya suam, tak sejuk sangat. asics italia sede Nike Air Max 2017 Dames wit Aurora ni penakut sejuk sikit. Soldes Chaussures Nike Air sejuk memang dia tak nak mandi.

    Kalau pergi mana mana outdoor, jangan lupa pakai sunblock! So far sunblock ni paling berkesan dan senang dibawa. asics france Kecil cenonet je bekas dia. Nike Air Max Goedkoop Dalam handbag pun boleh simpan. Maglie Dallas Mavericks Aurora cakap ni ubat dia. Gigih dia sapu seluruh badan!

    Pelampung dekat arm tu memang beli masa dekat IOI Mall sehari sebelum datang sini. Pelambung biru tu terjumpa dekat bilik hotel. Nike Air Max 2016 Heren zwart Ada guest yang tertinggal kot. So Aurora memunya laa. Hahaa siapa punya tu halalkan jekla eh?

    First time tengok dia excited main air. adidas stan smith uomo Aaron Rodgers Packers Jerseys Tak sia sia beli pelampung. Dia paling suka naik gelongsor. Yang slide laju laju pun I bawa dia naik. Nike Roshe Run Heren Kita yang menjerit, dia ketawa. oakley pas cher Aurora memang suka bab gayat-gayat ni. Kalau gayat je dia ketawa. Pelik betul!

    Kalau nak tahu, swimming goggles tu bukan dia pakai time swimming je. Time mandi dekat bilik air rumah pun dia pakai juga.

  • Air Max 90 Uomo
  • -_-

    Kalau orang kata, hotel Gold Coast ni best sebab ada jakuzzi dalam bathroom. Tapi sebenarnya mengelat tau dorang. Air shower dia slow gila. Nak tunggu penuh satu jakuzzi tu memang berzaman. new balance 574 damskie kolorowe Canotte Utah Jazz Nak tahu tak apa kitorang buat? Sebelum swimming dekat themepark, I buka shower ni dulu, kasi tadah. Lepastu mandi manda dekat themepark. Balik bilik hotel nak bilas, terus berendam dalam jakuzzi. Syiok sambil berendam, sambil makan maggie cup! (Benda wajib bawa setiap kali pergi holiday, sampai Aurora pun dah pandai makan maggie cup. Toronto Raptors

  • AIR MORE UPTEMPO
  • Haip!)

    Cukup lah 1 malam je tidur hotel ni. Kalau bermalam-malam rasanya bosan kot. Sebenarnya banyak lagi aktivity lain boleh buat dekat sini. Macam ATV, Karaoke, sandcastle, outdoor aktivity lain tapi entahlah rasa tak tertarik langsung nak jalan dekat tepi laut tu. Laut tak membiru jadi memang tak jejak kaki ke pasir putih tepi pantaiiii… ombak saling berkejaran… eh ternyanyi pula

    Aurora merenung je nak balik tu. Dia happy je duduk sini, dapat mandi manda gelongsor sana sini. Mommy dia je bosan kekeke. Next time kita stay hotel best sikit ok? Lama lama kita berendam ok? Oh anyway, INI BUKAN PERCUTIAN DREAMTRIPS. New Balance Pas Cher Bukan. Canotte Indiana Pacers Tiada kene mengena dan I tidak book percutian ini melalui Dreamtrips.

    5 responses so far

    Aug 25 2015

    Protected: Aidilfitri 2015

    This content is password protected. To view it please enter your password below:

    Enter your password to view comments.

    Aug 18 2015

    Breaks / does not break the fast.

    Alhamdulillah, dah masuk bulan Ramadhan untuk tahun ni.

  • Nike Air Huarache Heren
  • NIKE AIR ZOOM PEGASUS 33
  • hogan scarpes italia nike air huarache ultra hombre nike requin tn pas cher Tahun ni sambut 1 Ramadhan di Johor! Excited sebab Johor cuti 1 Ramadhan! Boleh i explore baazar ramadhan di hari pertama! Cheh gitu pula.

  • Asics Gel Lyte 5 Donna Bianche
  • adidas ultra boost uomo sac a dos kanken Joc Pederson Authentic Jersey air max pas cher pour homme Alhamdulillah puasa pertama tak ada any difficulty pun.

  • NIKE FREE RUN Women SHOES
  • NIKE AIR MAX THEA
  • Boston Celtics nike air max Sac à Dos Kanken Fjallraven Tak adalah merasa lapar bebeno since I memang jarang lunch berat berat masa kerja. Kånken Laptop 13 Nike Air Max 2016 Dame asics gel lyte 3 pas cher Soldes Nike Pour Femme So takde hal kalau tak makan cuma saspen kadang-kadang penyakit gastrik datang menyerang. scarpe new balance running 2015 Chaussure Asics Pas Cher asics scarpe 2017 Air Jordan 6 Retro Goedkoop Nike Air Max 2016 Anyway, as a doctor, soalan lazim bulan puasa bila merawat patient, mesti setiap tahun kena menjawap pertanyaan patient seperti,

    ” Doctor kalau pakai Neb batal puasa tak”

    ” Doctor kalau letak ubat titis mata batal puasa tak? “

    “Doctor kalau ambil darah batal puasa tak”

    Okay soalan simple tapi jawapan memang mempengaruhi puasa orang. Asics authentique Canotta Milwaukee Bucks Nike New York Giants jerseys asics gel kinsei hombre Silap jawap nayaaaa! So, to make it clear, I share kan beberapa gambar mengenai puasa, batal or not. nike air max 2017 mujer nike tn rose femme New Balance 530 hombre Nike Air Max 2016 Heren grijs Air Max 2016 Sale

    20150618-11:27:42 pm.jpg

    Ingat ye, ambil darah tak batalkan puasa tau! Tapi kalau derma darah itu membatalkan puasa! Sama juga macam hidung berdarah, puasa tak batal. Under Armour Shoes

  • EQUIPMENT 10 M
  • air max 90 blu donna
  • fjällräven kånken Mini Jangan tiba tiba terus makan pula kalau hidung berdarah nanti!

    20150619-12:00:29 am.jpg

    Injection, pakai inhaler especially untuk yang semput tu tak membatalkan puasa! Haa jangan sanggup menahan semput di bulan puasa semata-mata tak nak pakai inhaler sebab sayang nak batalkan puasa.

  • Air Jordan 13 Donna
  • Solde adidas gazelle Asics Gel Lyte 5 nike running goedkoop Silap tu!

    20150619-12:01:03 am.jpg

    Kalau pakai ubat titis mata tak membatalkan puasa ye. adidas nmd męskie nike cortez shop online italia Canotta New Orleans Pelicans NBA Canotte 2017 Tapi kalau titis hidung boleh batalkan puasa sekiranya terasa titisan ubat di tekak.

    No responses yet

    « Prev - Next »

    | |