Archive for the 'It is all about health!' Category

Aug 28 2016

Zumba zumba hey!

Kalau dulu, Totin Jamain terkenal dengan makan ala monster di kalangan rakan-rakan.

  • Air Max 2017 Donna Blu
  • Stephen Piscotty Replica Jersey Yes, I can eat aloooot. asics gel nimbus 17 hombre Sangat banyak. Totin boleh makan plate of rice, order sekali dengan mii soup, dan penutup dengan makan rojak. cuci mulut dengan kuih jelly or pudding. ok itu contoh sajian.

  • NIKE AIR MAX TAILWIND 8
  • Hari-hari makan macam tu setiap kali sajian. Pagi-petang-malam, semua boleh telan portion yang sama. Kawan geleng kepala sahaja. Peyton Manning Jerseys new balance 574 homme orange Itu duluuuuuuuuu. tn requin pas cher Nike Air Max 2017 Dames blauw Sekarang tidak lagi. T_T nafsu memang begitu tapi saiz badan tidak mengizinkan. Makan lebih sikit terus overweight. nike trainers sale Kalau tak pantau dari sekarang, boleh jadi macam tong drum hujung tahun nanti. Adidas ZX 10000 Heren Oleh itu, terpaksa lah memulakan kehidupan dengan bersenam. Canotte Toronto Raptors Adidas ZX 700 Heren

    Ni memang firsttttt timeeee menjejakkan kaki ke dunia zumba. Calvin Ridley Jerseys Memang tak pernah ada dalam kamus hidup selama ini. Nike Air Max 2017 Heren wit Ini lah baru pertama kali datang sini. Tanpa sebarang ilmu pengetahun. asics gel nimbus donna Main larung jeee. Yang gambar depan skali tu yang ajar kami. Power dia ni mat kpop betul dance dia. Nike Air Max Italia Setiap Isnin akan berzumba dengan dia. asics mexico damskie Mula-mula excited, sebab terbayang zumba macam menari-nari berirama. Waaaa kalau bab menari memang suka. Purdue Boilermakers Semangat tu sebulan sebelum dah excited nak masuk zumba. Trevone Boykin Jerseys Sekali bila join zumba mak aihhhh, macam nak pengsan.

  • Washington Wizards
  • Tapi tengok makcik-makcik zumba kiri-kanan terus terasa tercabar. Sammy Watkins – Clemson Tigers Jerseys Nak berhenti terasa loser pula. Nike Free 5.0 Heren Nike Air Max Norge Nettbutikk Sko Teruskan juga berzumba selama 1 jam. Perghh waktu itu rasa 1 jam macam dah 24jam berzumba non-stop waakkaa. Nampak sangat memang takde stamina.

  • Asics Gel Nimbus 18 Uomo
  • Jangan pengsan dekat situ sudah. Buat malu haku jeee. LA Dodgers Jersey Nike Air Max 1 Heren

    Hari Rabu pula Totin akan berzumba dekat sini. Tak heavy sangat macam hari Isnin tapi tetap enjoyyyy. Abaikan selipar tu yer. new balance 577 damskie Kita dah buka kasut baru sibuk mereka ajak bergambar. Javier Baez Jersey chett.

    Alhamdulillah setakat ni dah 4 bulan consistant berzumba.

  • Air Jordan 4 Homme
  • Setiap minggu memang menerapkan at least dua kali dalam seminggu untuk ber zumba, plus dengan pergi gym at least 30 mins. scarpe new balance running 2015 new balance 577 damskie Jadilah…

  • Nike Free 4.0 Women
  • Menyahut seruan kerajaan untuk bersukan selama 150minit setiap minggu. Mesti ada sesetangh kata.. goedkoop schoenen adidas alah aku tak perlu lah nak ber exercise bagai, aku buat kerja rumah pun dah cukup berpeluh. Hari-hari pergi kerja jalan kaki naik monorail pun dah berpeluh.

  • ADIDAS EQUIPMENT 10 M
  • Maaf, itu bukan bersukan tau. Jangan samakan kerja berpeluh kita lakukan dengan bersukan. Tak sama. Ok?

    Berat badan? err Totin ni bukan jenis obese pun. Tak terlalu mengharap untuk kurus sangat. Ray Lewis Ravens Jerseys So far memang tak turun sangat berat ni. Baru 1kg je kot but that is what I want. Kurus sangat mengerikan pula. fjällräven kånken mini But so far, shaping body is more better. Nick Marshall – Auburn Tigers Jerseys nike air max 1 pas cher At least dah ada flat tummy, takdelah menggelebeh macam dulu. Nike Jordan 11 Future Dan lebih penting sekali badan lebih energetic. asics gel nimbus 14 uomo Rasa ringan dan takdelah pemalas bergerak macam dulu.

    No responses yet

    Aug 26 2015

    Penundaan vaksin bayi 18 bulan kepada 24 bulan

    Masalah vaksin yang saya keutarakan kelmarin di laman facebook membuatkan segelintir netizen memperbincangkan isu ini. Cheewaaah ayat pembaca berita. new balance 420 femme rose Los Angeles Lakers Kakakah, tak apa, sila lah share mengenai isu ini. Colin Kaepernick – Nevada Wolf Pack New Balance Hombre Kalau bab macam ni korang nak viral kan I okey saja. Nike Sko Nettbutikk Memang itu tujuannya kan? Ada tak antara kita ni yang bawa anak check up routinely dekat klinik swasta instead of klinik kesihatan terdekat? Bukan sebab nak kerek acah-acah hebat sebab check dekat swasta, tapi sebab kekangan waktu nak pergi klinik kerajaan. adidas sandały dziecięce New Balance 446 hombre Mesti ada sebahagian dari kita yang mengalami masalah “Maaf kak, klinik kita dah habis vaksin tu.

  • Adidas Nmd Donna Bianche
  • Maglia John Wall Mochilas Kanken Mini Akak cuma cucuk dekat klinik kerajaan” Nak tak nak memang kena pergi sana.

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • Jangan risau, klinik kerajaan sepatutnya kena menerima pesakit “tumpang” untuk vaksin ini. Air Jordan 10 adidas superstar hombre Nick Marshall – Auburn Tigers Jerseys Steve Smith Sr Ravens Jerseys Memang kami pun dah sedia maklum, masalah kekurangan vaksin ni memang sejak dari awal tahun 2015 lagi. asics gel lyte 3 mujer rojas

    Alamak gambar ni tesenget-senget, kena telengkan muka sikit.

    Oleh yang demikian, pihak KKM dah ambil inisiatif untuk menunda dos tambahan (booster) dari 18 bulan kepada 24 bulan. acquisto on line scarpe new balance adidas uk for sale Iaitu, selepas ini tiada lagi vaccine diberikan pada kanak-kanak berumur 18 bulan (setahun setengah) tetapi ditunda kepada 24 bulan (2 tahun).

  • Asics Gel Lyte 5 Donna Rosso
  • new balance 999 homme blanche Tapi bagi yang dah ter ambil vaccine masa 18bulan tu tak payah la datang cucuk lagi masa 24 bulan ok? Jangan risau, ni vaksin booster, kita boleh tunda sekejap. Fjallraven Kanken Sale Classic Jangan ada yang salah faham menyatakan vaksin dah semakin mahal, so kita sengaja melengahkan waktu vaksin. Danny Amendola Jersey Marcus Mariota Oregon Jerseys Haippp. Mochilas Kanken Mini tidak ye. bersyukur sebab Malaysia still bagi free vaksin untuk rakyatnya. asics scarpe 2017 Adidas NMD Heren baskets ASICS Cuba tengok negara lain ada ke kemudahan macam kita ni? KKM mengalami kekurangan bekalan vaksin dari satu pengeluar vaksin ini. Canotte Indiana Pacers Nike Air Max 2017 Heren zwart Canotte Memphis Grizzlies Tak ada kaitan dengan harga vaksin naik ala ala macam harga minyak petrol naik. New Balance 1300 hombre Minyak petrol dan vaksin tak ada kaitan. Goedkope Nike Air Max 90 -_-

    Untuk lebih jelas, jadual imunisasi vaksin yang comel macam kat atas ni dah tak pakai lagi. Fjallraven Kanken Mini nike air max norge nettbutikk nampak tak jenis vaksin DTAP/Polio/Hib tu ada 4 kali cucuk. nike air max 2017 dames Blauw Yang terakhir tu bulan 18 bulan dah sekarang kita ganti dengan 24 bulan. air max 1 pas cher Greyson Lambert UGA Jersey Scarpe Nike Italia ? Tak apa, yang penting Dos 2, dos 2 dan dos 3 dah diberikan. Todd Gurley Jerseys

  • ZX 750
  • Jangan yang tu pun tak bagi, lepas tu datang masa umur 2 tahun sibuk nak cucuk dos tambahan pula? Nak kena cubit ni!

    Yang ni jadual yang baru. Maglie Denver Nuggets Air Jordan Uomo 9 Alamak I tak sempat lagi la nak buat jadual comel comel gambar baby warna warni.

    Hopefully semua readers blog dan kenalan I seorang yang taat setia pada vaksin. nike tn bordeaux Jangan skip skip vaksin jangan malas malas datang cucuk untuk anak ye. Jangan terpengaruh dengan godaan menolak vaksin yang semakin tersebar sekarang ni. Tapi ibu bapa mana yang terlupa cucuk, terskip dose, memang betul-betul tak ingat atau tiba-tiba dah insaf nak bagi anak vaksin pula, boleh datang ke klinik terdekat dan dapatkan consult doctor untuk vaksin yang mana perlu start balik atau dapatkan jadual baru vaksin untuk anak anda ok?

    Kalau nak tahu apa kepentingan setiap vaksin dekat atas ni, korang boleh taip www.google.com lepastu tulis keyword nama vaksin tu wakakakaa… Panjang kalau nak explain semua dekat sini kang.

    3 responses so far

    Aug 25 2015

    Malaysia Trauma Life Support

    Busy month for me. Chaussures Asics Pas Cher Memang kerja merantau sana sini. Meeting, attachment, course. Masuk klinik pun jarang-jarang. I baru balik Malaysian Trauma Life Support ( MTLS ) . Kalau nak tau, course ni bukan macam kursus biasa selalu buat yang setakat datang , makan, dengar, tersenguk-senguk, zzzzz. nike air zoom pegasus 33 hombre

  • air max 2017 grigio uomo
  • Kursus kali ini memang mencabar sebab ada praktikal dan exam. mochilas kanken big MTLS tu apakebende? Ok yang tak ada pengetahuan kesihatan memang blur apa tu MTLS. nike cortez 90s Ni berkaitan Trauma Life Support. Maksudnya, course ni untuk mendidik paramedik dan doktor untuk hebat dalam menangani kes trauma atau accident.Kalau nampak orang accident jatuh motor tepi jalan, kepala berdarah, kaki patah, nafas tercungap-cungap, apa pertolongan yang you all nak bagi???? Haaa pertolongan kene buat dalam kurang dari 5 minit sebelum kematian sel otak. Cliff Pennington Baseball Jersey So program ni mengajar kita bertindak pantas, cekap dan tepat membuat keputusan! Chewahh Instructor dan facilitator semua yang mantap-mantap. nike chaussures Kebanyakkannya adalah doktor pakar dan boss yang famous di Johor dan Malaysia.

  • Nike Air Max 2016 Blu Uomo
  • Ada sesetengah tu yang I jumpa pun dah dapat aura menggigil dan terketar-ketar. Billige Nike Sko Dulu dorang pernah cover hospital tempat I houseman, time dia datang je I lari tunggu dalan toilet sampai dia balik. scarpe nuove della nike Kakakaka buruk betul perangai aku ni patut la sampai sekarang tak pandai-pandai.-_- Bukan doktor sahaja yang join kursus ni. Selain doktor ada juga MA dan staff nurse dari bahagian kecemasan, pejabat kesihatan dan hospital swasta negeri Johor. scarpe adidas calcio Basically, course selama 3 hari. asics gel lyte 3 mujer blancas

  • Nike Free 5.0 Dames grijs
  • Washington Wizards

  • Femmes Air Jordan 5
  • Start dari 7.45pagi. nike air max pas cher Tepatttt! Bukan macam janji melayu pukul 8.30pagi pun tak start lagi. As what I said, instruktor memang tegas , sebab I jenis cepat terkucil, pukul 6.45 pagi dah sampai hospital tau. Colt McCoy – Texas Longhorns Maglie Oklahoma City Thunder Lepas tu study dalam kereta. Gila skema aku ni teringat zaman housemanship. 2minggu sebelum course, kami dah diberikan satu buku untuk study. Fjallraven Kanken Baratas Memang kena study serba sedikit kalau tak nanti confirm terpinga-pinga masa lecture tau. Lecture memang membina. nike air max 90 mujer Sangat bestttt!!!!! Dan amazing nya korang tak akan rasa nak tersengguk sengguk pun! Maybe sebab faktor I duduk depan sekali (kan dah cakap sebenarnya I ni skema) dan I punya mind set, ada exam, kena Lulus!!!!! Tak lulus malu woooo.

    20150327-3:50:02 pm.jpg

    Gigih study dekat klinik time tak de patient.

  • Portland Trail Blazers
  • Kalau bawa balik rumah alamatnya buku kena koyak dengan Aurora.

    Sebelah pagi adalah lecture dan sebelah petang adalah sesi praktikal oleh facilitator yang tak kurang hebatnya! Kagum ternganga tengok diorang demo and perform. Cleveland Cavaliers Lepas tu of coz kene buat sendiri. Marshawn Lynch Seattle Seahawks Jersey Memang terkial kial aku. Trevone Boykin Jerseys new balance 996 beige homme Asics Corrido damskie Basically practikal session ada 6 bahagian. Hari pertama pasal airway management, intraosseous iv, chest tube proc, iv access. Hari kedua belajar xray, cara communication ambulans yang pakai “roger rogerrr bola satu bola satu” self respondens, dan immobilization. Kitorang practise dengan kambing tau.

  • Asics Gel Nimbus 18 Uomo
  • new balance 574 online sale Real punyaa oke. nike pas cher Yang tak best nya masa latihan sangat kurang, nak practice puas-puas pun tak dapat. New Balance 997.5 damskie Hari ketiga dah exam! Bonus untuk doktor kot sebab semua procedure tu rata-rata doktor dah pandai buat. New Balance 247 męskie Tinggal cuak nak exam jekla sebenarnya! Exam terbahagi kepada 2. Teori dan praktical session.

  • Femmes Air Jordan 6
  • Orang lain takut teori, tapi I lebih takut practical. Maklumlah darah gemuruh ni memang jenis susah nak kawal. Nike Air Max 2017 Heren rood Matthew Stafford Jerseys Dia punya debaran macam OSCE zaman medical student dulu. asics gel kinsei 5 vs nimbus 17 Kekeke. Ada 3 session. First pasal airway.

  • Nike Air Max Thea Heren wit
  • asics buty sklep online polska Maglia Chris Paul My question is 24yo male, accident jatuh motor, datang dekat kecemasan hospital. Basically kena buat semua lah step by step.

  • Julio Jones Alabama Jersey
  • Daripada awal awal pasang OPA sampaila oxygen desaturate dan kene intubate. Second session pasal Circulation, bagi IV access dan pasang chest tube. fjällräven kånken classic Last sekali dapat scenario pemuda jatuh motor tergolek tepi jalan. Kita jadi first responder yang nampak mangsa tepi jalan. Adidas ZX 700 Heren Haaa nasib baik lakonan menjadi dan semua praktikal session lulus.

    20150325-1:55:41 pm.jpg

    Alhamdulillah, hasil usaha pulun study, dapat juga sijil ni. nike air max 2016 goedkoop

  • NIKE AIR PEGASUS 92-16
  • Brooklyn Nets
  • Lepas ni aim ATLS plak lah. Reggie Jackson Baseball Jersey Kakakaa ok poyo betul.

    Ps: habis je kursus ni makin banyak plak kes accident datang klinik.

    3 responses so far

    Aug 22 2015

    Pa&Ma Oktober

    Assalammualaikum, nike cortez shop online italia Adidas Baratas nike kobe 11 pas cher Maglia Tony Parker Saya keluar magazine lagi! Thank you kak Nor sudi buat slot artikel totin lagi! Artikel kali ini nak menjawap soalan orang ramai yang selalu runsing bila tak keluar period selepas melahirkan! Gelabah tak. Asics Gel lyte 3 Pas Cher new balance 998 homme noir Nike Air Max Thea damskie Nike Free Rn Flyknit Donna goedkoop nike air max 2016 Jangan gelabah dulu, Nike Air Huarache Heren Goedkope Nike Air Max 2017 Heren cheap fjallraven kanken sale Kanken Classic Baratas Nike Air zoom Pegasus 33 damskie baca dulu Majalah Pa&Ma edisi Oktober!

    20150922-8:17:38 pm.jpg

    Muka depan warna purple, Matthew Stafford Jerseys

  • Air Jordan 9 Uomo
  • Chaussures Asics

  • Nike Air Max 2017 Dames roze
  • Asics Mexico męskie gambar baby comel ni tengah pose! Kalau tak kerana patient bagitahu dekat MA klinik, nike air max 90 goedkoop nike air max 2016 wit

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • New Balance 997.5 mujer nike internationalist hombre I sendiri tak tahu kot pasal artikel ni. adidas 2017 pas cher

  • NIKE LUNARGLIDE 8
  • Oregon Ducks Mochilas Kanken Classic Reggie Jackson Baseball Jersey Betul-betul terlupa!

    20150922-8:19:58 pm.jpg

    Kalau nak tahu kenapa ada sesetengah ibu yang mengalami gangguan haid setelah melahirkan. New Balance 373 damskie Canotte Utah Jazz adidas scarpe bianche air jordans free shipping Adidas NMD PK Runner Kena baca ni! Tak payah runsing lagi bila dah setahun tak datang haid ok!

    20150922-8:21:21 pm.jpg

    Kalau rajin boleh close up dan baca dekat sini je.

    20150922-8:23:09 pm.jpg

    Selain artikel ni,

  • Air Max 2017 Donna Blu
  • ZX 700
  • kyrie 2 pas cher Canotte Los Angeles Lakers Soldes Chaussures Nike ada banyak lagi artikel bermanfaat yang boleh dibaca.

    2 responses so far

    Aug 18 2015

    Breaks / does not break the fast.

    Alhamdulillah, dah masuk bulan Ramadhan untuk tahun ni.

  • Nike Air Huarache Heren
  • NIKE AIR ZOOM PEGASUS 33
  • hogan scarpes italia nike air huarache ultra hombre nike requin tn pas cher Tahun ni sambut 1 Ramadhan di Johor! Excited sebab Johor cuti 1 Ramadhan! Boleh i explore baazar ramadhan di hari pertama! Cheh gitu pula.

  • Asics Gel Lyte 5 Donna Bianche
  • adidas ultra boost uomo sac a dos kanken Joc Pederson Authentic Jersey air max pas cher pour homme Alhamdulillah puasa pertama tak ada any difficulty pun.

  • NIKE FREE RUN Women SHOES
  • NIKE AIR MAX THEA
  • Boston Celtics nike air max Sac à Dos Kanken Fjallraven Tak adalah merasa lapar bebeno since I memang jarang lunch berat berat masa kerja. Kånken Laptop 13 Nike Air Max 2016 Dame asics gel lyte 3 pas cher Soldes Nike Pour Femme So takde hal kalau tak makan cuma saspen kadang-kadang penyakit gastrik datang menyerang. scarpe new balance running 2015 Chaussure Asics Pas Cher asics scarpe 2017 Air Jordan 6 Retro Goedkoop Nike Air Max 2016 Anyway, as a doctor, soalan lazim bulan puasa bila merawat patient, mesti setiap tahun kena menjawap pertanyaan patient seperti,

    ” Doctor kalau pakai Neb batal puasa tak”

    ” Doctor kalau letak ubat titis mata batal puasa tak? “

    “Doctor kalau ambil darah batal puasa tak”

    Okay soalan simple tapi jawapan memang mempengaruhi puasa orang. Asics authentique Canotta Milwaukee Bucks Nike New York Giants jerseys asics gel kinsei hombre Silap jawap nayaaaa! So, to make it clear, I share kan beberapa gambar mengenai puasa, batal or not. nike air max 2017 mujer nike tn rose femme New Balance 530 hombre Nike Air Max 2016 Heren grijs Air Max 2016 Sale

    20150618-11:27:42 pm.jpg

    Ingat ye, ambil darah tak batalkan puasa tau! Tapi kalau derma darah itu membatalkan puasa! Sama juga macam hidung berdarah, puasa tak batal. Under Armour Shoes

  • EQUIPMENT 10 M
  • air max 90 blu donna
  • fjällräven kånken Mini Jangan tiba tiba terus makan pula kalau hidung berdarah nanti!

    20150619-12:00:29 am.jpg

    Injection, pakai inhaler especially untuk yang semput tu tak membatalkan puasa! Haa jangan sanggup menahan semput di bulan puasa semata-mata tak nak pakai inhaler sebab sayang nak batalkan puasa.

  • Air Jordan 13 Donna
  • Solde adidas gazelle Asics Gel Lyte 5 nike running goedkoop Silap tu!

    20150619-12:01:03 am.jpg

    Kalau pakai ubat titis mata tak membatalkan puasa ye. adidas nmd męskie nike cortez shop online italia Canotta New Orleans Pelicans NBA Canotte 2017 Tapi kalau titis hidung boleh batalkan puasa sekiranya terasa titisan ubat di tekak.

    No responses yet

    Next »

    | |