Archive for the 'Leaving on a jetplane.' Category

Dec 30 2015

Percutian ke Gold Coast!

Acah acah gempaq je title tu. Gold Coast Morib je tak adalah gempaq mana.

Korang pergi mana cuti panjang yang lepas? I punya lah menjaja nak mencari tempat bercuti, sebab last-last minit baru perasan ada cuti panjang. Aleh aleh dapat extra cuti sebab cuti banyak sangat tak pakai lagi. Orang macam I ni mana reti duduk diam kalau ada cuti panjang. Nak berjalan tapi dah last minute. Nak book ticket flight pun tak sempat dah. Nak cuti kemana-mana pun takut jalan jem. So last minute usha hotel sana sini, last-last terjumpa Gold Coast International Hotel, Morib, Banting (International tang mana ntah, tak nampak sorang pun Mat Saleh datang sini?) yang masih ada room available. Yess sangat last minit sampai semua hotel dah full. Sadis kan??

Memang dah plan nak booking awal.Awal pagi dari KL, gerak ke sana. Ingatkan dekat je rupanya jauh juga kedalam sana. Dalam pukul 12 tengah hari sampai lah. Mula lah ingat timing dah cantik! Sekali sampai-sampai je cuma boleh check in. Tak boleh masuk bilik lagi. Dah pesan dekat kaunter receptionist bernama Azie, saya perlukan themepark view room. Saya datang awal sila take note. Pukul 3 baru boleh berebut kunci dekat kaunter lain katanya. Hek elee.

Kenapa I excited nak berebut kunci? Sebab I dah baca review awal-awal. Hotel Gold Coast ni keras sikit. Kebanyakkan orang suggest dapatkan bilik yang view theme park. Bilik yang menghadap hutan atau bertentangan kebanyaakkannya keras. Menurut review orang lah. Ada yang kata busuk lah ada yang kata pintu malam malam terbuka la. Disebabkan Aurora jenis nampak benda benda cenggitu, seboleh-boleh memang nak dapatkan themepark view. Gigih tau datang awal.

Kitorang tak makan lagi. Nak keluar ke Banting jauh. So decide makan dekat cafe hotel tu je sebelum tunggu pukul 3pm. Cuaca dah panas terik.Hati pun panas sebab tak dapat kunci lagi. Fikir nak landing atas katil je sekarang ni.

Ayam penyet ni berharga RM21.50 Mula mula tengok harga dah rasa cekik darah. Tapi sebab dah lapar sangat, beli sahaja lah. Nasib baik portion ayam besar, sambal pun sedap.

Pukul 2.30pm terus ke lobby hotel balik. Standby dapatkan kunci. Sekali sampai lobby dah ramai gila orang beratur. Macam pasar dah lobby tu. Masa tu I yang beratur, husband melayan Aurora entah kemana. Terus cakap dengah mamat peng-agih kunci tu, saya dah pesan tadi nak kunci themepark view! ” Sorry kak, kaunter reception yang agihkan bilik. Saya bagi kunci je” Nampak tak, aku punya panas dengan si Azie Reception tu. Sangat lah tak menghormati permintaan orang. Mustahil sangat themepark view penuh sebab masa datang tadi memang kosong je tak ada orang. Cuaca panas, hati pun panas. I terus pergi jumpa receptionist tu dan sound terang terang! Singa betul betul mengamuk. Azie tu buat bodoh je “sekarang dah penuh kak.Nak buat macam mana?” Eeee gerammmmm.

Tengah emo emo tuh ternampak artis Diana Amir and family. Tu member kelas sebelah zaman sekolah tu, sempat la tegur dia sekejap. Tapi sebab dah tak ada mood sangat, terus terlupa nak ajak bergambar berborak lama pun tak ada mood. Jangan jangan Dodi pun nampak I mengamuk dekat kaunter tu tadi? Wahaha biarlah padan muka Azie Reception.

Nak tahu si Azie tu bagi kitorang bilik apa? Bilik yang sememangnya I dah baca review, akhirnya kena bilik tu juga. Masuk-masuk je bilik tu bau busukkkkkkk gila. Padahal Aurora dah berak dalam pampers masatu. Najis Aurora pun tak sebusuk itu. Masuk-masuk terus tutup hidung. Bilik tu first floor, menghadap luar. bukan themepark. Masuk 10 minit je husband dah tak tahan. Okay tadi maybe husband ok lagi kot. Bab busuk ni dia pula emo, terus call manager, panggil maanger tu masuk sendiri dalam bilik tu. Manager tu pun tutup hidung sambil mencari arah bau busuk. Husband sempat tanya cleaner yang tengah bersihkan bilik sebelah, kenapa bilik tu busuk sangat “Eh sepatutnya bilik tu tak boleh ada yang duduk encik”

Haa seram tak. Scary ok. Terus husband mengamuk balik dekat Azie tu. “Kalau awak tak percaya awak naik bilik tu sekarang!” Padan muka dia. Laki bini singa sekarang. Kuikuikui. Akhirnya dapat bilik tingkat 6, themepark view. Haa mengada cakap tak ada bilik kan tadi. Ada jee. pemalas je Azie tu sebenarnya huhuuuu. Korang lain kali kalau nak pergi bercuti, kena tegas sikit macam kami ni! wakakak.

Lagi satu yang spoil nye dekat sini, dah pukul 4 petang pun bilik tak berkemas lagi. Kami duk menghadap mereka kemas bilik lah. Tapi I okey je, tak ada hal. Mentally memang dah prepare sebab baca review orang semua kata bilik memang lambat kemas. Sampai-sampai bilik belum kemas tu dah perkara biasa. Baiklah.

Walaupun panas terik, punyalah sesak themepark tu. Aurora dah gatal nak terjun je. Petang petang dah redup sikit bawa Aurora mandi sekejap. Besok paginya sambung mandi lagi. Nasib baik kali ni Aurora excited sikit mandi, maybe sebab air nya suam, tak sejuk sangat. Aurora ni penakut sejuk sikit. Air sejuk memang dia tak nak mandi.

Kalau pergi mana mana outdoor, jangan lupa pakai sunblock! So far sunblock ni paling berkesan dan senang dibawa. Kecil cenonet je bekas dia. Dalam handbag pun boleh simpan. Aurora cakap ni ubat dia. Gigih dia sapu seluruh badan!

Pelampung dekat arm tu memang  beli masa dekat IOI Mall sehari sebelum datang sini. Pelambung biru tu terjumpa dekat bilik hotel. Ada guest yang tertinggal kot. So Aurora memunya laa. Hahaa siapa punya tu halalkan jekla eh?

First time tengok dia excited main air. Tak sia sia beli pelampung. Dia paling suka naik gelongsor. Yang slide laju laju pun I bawa dia naik. Kita yang menjerit, dia ketawa. Aurora memang suka bab gayat-gayat ni. Kalau gayat je dia ketawa. Pelik betul!

Kalau nak tahu, swimming goggles tu bukan dia pakai time swimming je. Time mandi dekat bilik air rumah pun dia pakai juga. -_-

Kalau orang kata, hotel Gold Coast ni best sebab ada jakuzzi dalam bathroom. Tapi sebenarnya mengelat tau dorang. Air shower dia slow gila. Nak tunggu penuh satu jakuzzi tu memang berzaman. Nak tahu tak apa kitorang buat? Sebelum swimming dekat themepark, I buka shower ni dulu, kasi tadah. Lepastu mandi manda dekat themepark. Balik bilik hotel nak bilas, terus berendam dalam jakuzzi. Syiok sambil berendam, sambil makan maggie cup! (Benda wajib bawa setiap kali pergi holiday, sampai Aurora pun dah pandai makan maggie cup. Haip!)

Cukup lah 1 malam je tidur hotel ni. Kalau bermalam-malam rasanya bosan kot. Sebenarnya banyak lagi aktivity lain boleh buat dekat sini. Macam ATV, Karaoke, sandcastle, outdoor aktivity lain tapi entahlah rasa tak tertarik langsung nak jalan dekat tepi laut tu. Laut tak membiru jadi memang tak jejak kaki ke pasir putih tepi pantaiiii… ombak saling berkejaran… eh ternyanyi pula

Aurora merenung je nak balik tu. Dia happy je duduk sini, dapat mandi manda gelongsor sana sini. Mommy dia je bosan kekeke. Next time kita stay hotel best sikit ok? Lama lama kita berendam ok? Oh anyway, INI BUKAN PERCUTIAN DREAMTRIPS. Bukan. Tiada kene mengena dan I tidak book percutian ini melalui Dreamtrips. Ini percutian tanpa dirancang.

Kalau Dreamtrip confirm dapat first class service.

Nampak tak bezanya?

5 responses so far

Sep 08 2015

Fly with Totin Jamain !!!

20150908-8:40:50 am.jpg

When people ask me, what is that blue sign mean? It’s all about changing!!

Changing your life from nothing to everything!

Weh bosan kot if you stay your life like that macam gitu je sampai bila? I am a doctor, i ada bannnyaaaakkk commitments. If now I ada hutang like thousands ringgit, can I says that another 2 more years I boleh settlekan all my hutang?? I don’t think so. Maybe hutang makin beranak pinak. Betul tak?

I love doing what I want. Yes, I love being a doctor. Tipu lah kalau I cakap I tak suka langsung jadi doctor. Dari kecil bila orang tanya cita-cita nak jadi apa, jawap spontan nak jadi doctor. When I got the title, insyallah I akan buat yang terbaik. Itu tanggungjawab. But I’m tired of doing locum here and there. Pagi pergi kerja tengok orang sakit, malam pergi locum and doing the same thing, tengok orang sakit juga. Spend time dengan anak pun kurang. In case anak sakit, you think you can just cancel ur locum sesenang macam tu ke? Kalau tak jumpa pengganti? Haa kita rawat orang lain sakit, padahal anak sendiri sakit tak dirawat. It’s pain and really pain. Now i’m locum freeeeeeee. Malas nak buat lagi!!!

I love fashion. I love shopping. Shopping and fashion I combine kan untuk jadikan satu fun in my life. I opened a boutique, Grandeur Bandar Baru Uda, JB in November 2014. Alhamdulillah! Now tak payah risau mana tempat shopping fashion yang paling mudah dan terkini. Semestinya dekat butik sendiri. I boleh dapatkan semuaaaaaa muslimah outfit from head to toe!

Besides that, I also love traveling. Siapa yang tak suka travel kan?? Bila dah kerja kerja kerja, kita pun nak retreat dengan traveling. Kan?? Cuma waktu dan $$ jadi alasan. Travel tu ibarat macam buang duit simpanan kerja selama ini, betul tak? Now no mooooreeeeee!!! Kan I cakap, bila I suka sesuatu, I will find out the best way to get it. I love business, I love traveling. So why don’t I do business related with traveling! Haaa now I just launched this business and I work for it! Siapa ada same interest dengan I, angkat tangan cepat!!! I nak cari business geng yang boleh sama-sama buat business I. And don’t worry I and my friends will help youuuu! Takde business experience pun takpe i don’t mind, I promise I WILL HELP YOU. Janji u all ada minat sama dengan I. Jommmm fly with me! We fly and we earn money!

20150908-9:51:14 am.jpg

Ni masa kitorang pergi training. Nak buka business mestilah kena pergi training. Tak kan lah nak main harunggg jee betul tak? So trust me, I dah well prepared nak ajak u all fly with me!!!

20150908-11:10:38 am.jpg

Wechat me: totinjmain or email me at etotinx[at]gmail.com . But I prefer wechat boleh kita borak-borak serious dengan awak! Heee nam.pak tak muka kita tengah serious ni.

No responses yet

Dec 01 2014

Crazy Trip to Kedah

Memang kerja gila sangat. It was planned trip sebenarnya. Tapi menjadi gila sebab tersasar jauh. I tak pernah ke Sungai Petani. And it was my first trip without husband. Selalu pergi mana mana mesti husband follow. Konon  nak berdikari lah ptuihhh.

Pergi dengan my baby sis, Emma. Emma kerja that day, so bertolak ke kedah pun dah malam. Asked Emma frequently, “betul ke nak bertolak malam ni? You ok ke drive malam?” Confident je dia jawap, “Don’t worry I dah pernah ke sana gerak malam, takpe I biasa dah!”

Fine. Jawapan meyakinkan nampaknya. Nak dijadikan cerita, Emma punya phone broadband tiba-tiba kena blocked. Waze tak boleh pakai. Dia nak ambil I dekat rumah je dah sesat. Janji pukul 8 malam tapi 830 tak kunjung tiba. Pukul 9 baru kami officially gerak from KL. Since we all belum dinner, sempat singgah makan dekat Paparich before masuk highway. Makan mee ringan ringan takut mengantuk katanya.

Perjalanan diteruskan. Borak-borak dalam kereta since quite long time tak jumpa Emma, sampai mata start lalok, “Eh you tidur lah. I ok je drive sendiri. I nak pakai handfree layan lagu kuat-kuat” okaaay Emma siap offer suruh baringkan seat. Memang aku tido nyenyak la niiii. Kobis pun dah syiok tido di riba.

..

.

Emma drive santai sambil nyanyi-nyanyi riang

.

..

2pm Emma kejut, “Totin, Totin bangun!! Tolong check kan waze, kenapa I rasa kita macam nak dekat Terangganu? “

#$%%#%$^#%#

Hah mata terus segarrr. Tekan waze banyak kali tapi tak dapat detect. Celcom no line. Gigih cari line takde. Ok takpe Emma, kita keluar to next tol and try cari line. Masatu cuak jangan cakap lah. Kiri kanan hutan. Hi-way sunyi sangat. Yang ada lori dan bas yang sama potong sesama sendiri.

We went to exit somewhere and try waze to Sungai petani, Kedah.

8 HOURS 30 MINUTES

WHATTTTT???????? Kitaaaa dahhhh sesatttttttt!!!!!!!! THIS IS LEBUHRAYA PANTAI TIMUR! Terjojol biji mata. Mata terus macam burung hantu terbeliak hilang ngantuk. Keluar jari jemari mengira waktu. “Wait, now is 3am, we still have time for Ida!! Tunggu kami idaa! “ bagus kawan aku ni tak patah semangat. Ida sila nangis sekarang!

Memandu dengan penuh tegar, patah balik KL, dan meneruskan perjalanan ke Kedah. Bila nampak sign board Ipoh, baru tersenyum lebar. That time around 5am. Matahari dah nak terbit, kami masih gigih menuju ke Kedah!

Kami sampai Sungai Petani dalam pukul 9++ pagi . Mujur awal-awal dah book hotel ( actually I book for Friday night. Was mentioned to them, we will a bit late, agak agak dalam pukul 10 malam baru sampai) kah kah kah tapi pukul 10 pagi plak check in. The receptionist tengok kami atas bawah. Fine. Rambut Emma macam terpacak pacak, dengan baju kerja semalam, muka berminyak. Me with aurora yang sememeh abis, tudung berot berot. Pernah tengok cerita hantu kak limah? Ha samelah macamtu.

“Maaf, check in pukul 2 petang”

“No, I nak check in untuk semalam”

Terasa lugu sangat jawapan tu. 🙁

And we took a power nap for about an hour before preparing for Ida’s solemnization. Nak kata nap pun tak juga sebab Aurora was crying, ajak main la lompat sana sini. Ida said, her nikah was at 2. So we all budget around 1pm kena sampai rumah dia.

Sampai rumah Ida, dia tak bersiap pun, not even wear any makeup.

“Hey kenapa tak ada orang? Kenapa tak siap lagi? Nikah pukul berapa?”

“Lepas Asar”

Muka selambar rasa nak amek muka ida bentang atas katil dan tidur atas muka dia. #$%#$%#  Kalau tau dari awal kami dah singgah Terengganu makan keropok lekor tau takkkk!!!!

20141202-042526 pm-59126955.jpg

Muka penat mata merah tak cukup tidur. make up tebal tebal tutup eyebag. Boleh cover eyebag but eyes still injected . Haha. Yang tengah  je nampak bahagia macam tak ada masalah hidup.

20141203-095339 am-35619941.jpg

With the bridemaids . Ni semua traveling from KL, wah gigih. Tapi rasanya kami yang travel paling jauh kot dari Kuala Terengganu wakakakaka.

20141203-095731 am-35851355.jpg

Congratulations my baby sister, Mikaela Ida. Used to be my biras yang tak jadi, (kihkihkih kelakar). Tapi syukur life much more better now. Dengan pasangan yang lebih membawa ke syurga. Gituuuuw.

20141203-101723 am-37043792.jpg

Gambar group geng whatsapp yang susah betul nak jumpa sebab yang tudung oren tu duduk Kedah. Ada lagi sorang tiada di gambar sebab duduk Canada yang tu lagi lah bila agaknya boleh bergambar reramai.

20141203-101934 am-37174396.jpg

Knowing each other via ….. Er….. Myspace ke? Kah kah kah that’s funny but true! Never ending friendship sampai sekarang.

We went back to hotel around 7 something. Emma terus nak tidur sekejap. Just take a nap katanya. Malam sikit nak bangun, mandi, dan keluar pergi makan cha kuew tiaw depan hotel.

……
….
..
.

Tapi kami bangun pukul 10 pagi, itu pun Aurora kejut. Bangun bangun cari chakuewtiaw kakakkaa. Emma tido sangat sleeping beauty dengan makeup tak tanggal, jam masih di tangan.

I sambung next entry for Ida’s wedding reception.

Thanks for reading!

Siapa gelakkan kitorang siap!

One response so far

Nov 21 2013

Oh my Ganu!!!

Rabu lepas genap 44hari bersalin iaitu yeay! freedom dari berpantang! Hari ke 45 terus pergi holiday ke pantai timur. Hamboi bukan main jauh! Itupun sebab ada wedding sebelah family kakak ipar dekat Terengganu.

Stay satu malam dekat Zenith Hotel, Kuantan. First time stay sini walaupun sebenarnya family dah banyak kali datang. Jadi I dengan Rora je jakun datang sini. ( tak pasal-pasal libatkan Rora)

Yang bestnya dekat sini, facilities dia macam-macam. Selain ada swimming pool, ada playground, wii game, gym, spa&sauna.

Masa ni Aurora tengah tidur, aku kejut dia suruh main gelongsor. Muka Rora nampak gembira tapi sebenarnya dia tengah mengamuk! Haha kejam betul haku ni.

Yang ni dia dah sedar sikit. Terpaksa layankan je mommy dia yang terlebih excited.

Kecik-kecik dah pandai pandang sleck kat aku. -_-

Yang bestnya bila datang Kuantan ni, jangan lupa singgah warung Pok Su Mok Su dekat Tanjung Lumpor. Dapat merasa makanan fresh panas-panas especially sata yang memang takde dekat Johor. Konon nak berdiet lepas habis pantang. Hampeh baru hari pertama habis pantang, misi dah kecundang.

Baru first time makan Tomyam Kelapa. I bukan penggemar tomyam tapi bila makan ni memang sedap! Terasa macam makan tomyam sambil minum air kelapa? Haha boleh gitu?

Stay satu malam dekat Kuantan, kemudian terus ke Dungun. Bersantai di pantai Dungun, berhadapan UITM Dungun.

Shawl yang dipakai ni best. Lembut dan sejuk. Senang nak pakai. Ni wideshawl, siapa yang suka tutup dada boleh lebarkan lagi bahagian dada. Punyelah minat sampai beli macam-macam koleksi warna. Kalau korang berminat boleh beli dari instagram vanillarose.

Dulu tak berani nak pakai Pallazo pants sebab takot nampak pendek macam penguin berjalan. Tapi sebenarnya nampak lebih simple dan menarik bila dah pakai dan kena gayanya. Pallazo pants sangat comfortable ni beli dekat fashionvalet. Kalau korang nak, beli sendiri.waakakaka.

Sampai rumah wedding jadi blur bila kiri kanan cakap ganu.

“#&#^$%÷€¥÷*#$ pantang?”

Ohh rasa-rasanya dia tanya bila habis pantang kot? So aku pun bantai la jawap ” baru 2 hari lepas…”confident je haku ni hentah-hentah dia tanya lain. Oh my Ganu!!

Taksub sangat makan ni sampai gambar pengantin pun tak ada.

Makanan wajib makan kalau pergi rumah kakak ipar, Jala Emas.. Saja bagi korang kecooorrrr

No responses yet

Sep 29 2013

Fraser Hill menakutkan T_T

Sekali sekala nak tulis cerita kisah seram. I tak pernah nampak hantu, tapi aura-aura seram / rasa tak sedap tu boleh terasa. Minggu lepas, I ditugaskan kursus di daerah Kuala Kubu Bharu selama 3 hari. Tak pernah pergi tempat tu, so bila dapat tahu kursus dekat situ, terus google. Agak jauh juga dari rumah dekat Ampang, dalam 73km +. Kalau ulang alik macam tak sanggup, jadi kami pun booking rumah rehat dekat situ. Nasib baik husband sudi temankan.

Sebenarnya datang KKB je dah terasa lain macam. Nak dijadikan cerita, habis kursus pukul 5 petang, husband ajak ke Fraser Hill. Sebab tak tahu nak pusing-pusing kemana. Jadi kami pun redah ke Fraser Hill tanpa sebarang idea apakah itu Fraser Hill. Ada apa dekat situ? Nak dijadikan cerita, jeng-jeng-jeng.

Jalan nak ke sana punyalah berliku-liku. sunyi sepi, tak berkenderaan langsung. Tak nampak orang langsung kiri kanan. Makin kami teruskan perjalanan, makin rasa tak sedap hati. Dan terasa jauhhhhhhhhhhhhhhh sangat. Apasal tak sampai-sampai lagi ni? Signboard tulis macam dekat?

Cuaca makin lama makin senja. Dah seram sejuk. Jenguk dekat meter minyak, tinggal 2 bar. Bagitahu husband, sempat lagi kot sampai atas, nanti kita isi minyak. Okeh, fine. Istigfar je sepanjang perjalanan sebab perasaan tak sedap hati tu semakin menjadi jadi. Ketiga-tiga handphone masa ini tak ada coverage. -_- GPS untuk anggarkan perjalanan ada berapa jauh lagi pun tak dapat detect.

Makin teruskan perjalanan, makin sunyi jalan tu. Dedaun kering penuh atas jalan, menunjukkan jalan itu macam dah bertahun-tahun tak pernah orang lalu. Hampir-hampir ke puncak, nampak rumah-rumah lama peninggalan British penjajahan dulu, jumpa jambatan lama yang dipenuhi rumput2 menjalar. Nampak sign board besar Fraser Hill, tapi dah berkulat-kulat. Serious memang keadaan seperti dah bertahun-tahun ditinggalkan. Bukan kah Fraser Hill merupakan salah satu tempat peranginan di Malaysia? Ehh, Serammmmmmm. T_T

Dan waktu itulah minyak habis, tinggal sisa-sisa 1 bar. Masa ni dah tawakal, apa nak jadi semua berserah sahaja. Dalam keadaan sunyi sepi tempat tu tak ada orang langsung, ada seorang mamat ni buka stall jual burger. Yang itu pon kami pelik tapi dalam kepala masa itu cuma nak minyak kereta sahaja. Tanya dekat brother itu, dia kata stesen minyak dalam 20km++ ke bawah puncak, di Raub Pahang. Denggg!!!

Nekad, kami pergi ke Raub, menyusuri bukit dan jalan berliku-liku tanpa hidupkan enjin langsung. Gigih tak husband aku mendayung kereta. Sejauh itu, kami tekad. Sepatah pun tak bercakap sangat masa ni. Masing-masing muka ketat. Cuaca pon makin senja nan merah gitu. Handphone tetap tak ada coverage. Nak minta tolong siapa-siapa pun tak tahu. Istigfar banyak-banyak je masa ni.

Sampai Raub baru masing-masing boleh senyum dan bersuara. Jumpa stesen minyak BHP terus tarik nafas panjang. Phewwwwwww. Niat nak holiday di Fraser Hill berakhir dengan ke Raub, terus ke Bentong Pahang, semata-mata nak balik ke KKB lalu hiway. Tak mahu lalu jalan yang sama!!! Hi way Bentong akan keluar kat Gombak, kemudian ke KKB balik. Dalam hati, baik aku tido rumah je kat Ampang tak payah sewa hotel bagai. -_-

Dekat Bentong baru berani nak ambil gambar.

Sampai dekat  KKB, singgah makan dekat mamak area sana. Turun kereta je, semua mata memandang. Bayangkan macam satu kedai tu tengok kami. Pelik. “Kenapa semua orang tengok kita?” Husband cakap maybe sebab kita orang luar kot. Pelik. Aku pakai baju t-shirt je bukannya pakai dress makeup bagai. Mungkinkah ada sesuatu yang ikut? grrrrrrr.

Balik ke rumah rehat KKB, kami terus tidur. Husband dah cuak siap suruh bawa keluar yassin letak dekat katil kiri kanan. Selain itu, dia bawa keluar kayu golf dan hadang pintu balcony dengan meja kerusi. Yang yassin tu aku faham lah kenapa. Yang kayu golf dan halangan balcony tu tak berapa faham. Kalau hantu nak masuk kena lalu pintu ke, lalu kita pukul dengan gayu golf? -_-

Alhamdulillah malam itu tak ada apa berlaku pun cuma tidur terjaga-jaga. Serik dah lepas ni memang tak mahu ke Fraser Hill!!!

Esok pagi nya baru tergerak nak Google, ada apa dekat Fraser Hill. Lepas itu terjumpa blogger yang baru pergi sana minggu lepas. Berbeza dengan keadaan yang kami pergi.

Yer, memang kami nampak signboard ini semua tapi dah berlumut-lumut semak samun. Samar-samar je tulisannya. Nak ambil gambar camwhore pun tak berani. Even pondok guard pun macam dah nak roboh penuh rumput menjalar.

Dan selepas pulang Fraser Hills tu terus phone blackberry tak boleh buka. White screen sahaja. Apakah sebenarnya yang berlaku, sampai sekarang tak repair phone tu. Sekarang I just pakai no Celcom. Maxis tidak lagi. Jadi kalau no phone korang dah hilang tu faham-faham lah ye.

Ada sesiapa nak share pengalaman ke Fraser Hill tak?

3 responses so far

« Prev - Next »

| |