Archive for the 'Leaving on a jetplane.' Category

Aug 30 2015

Percutian ke Gold Coast!

Acah acah gempaq je title tu. Gold Coast Morib je tak adalah gempaq mana. Korang pergi mana cuti panjang yang lepas? I punya lah menjaja nak mencari tempat bercuti, sebab last-last minit baru perasan ada cuti panjang. Aleh aleh dapat extra cuti sebab cuti banyak sangat tak pakai lagi. Madison Bumgarner Authentic Jersey Orang macam I ni mana reti duduk diam kalau ada cuti panjang. Nak berjalan tapi dah last minute. adidas uk for sale Nak book ticket flight pun tak sempat dah.

  • Air Max 90 Flyknit
  • Nak cuti kemana-mana pun takut jalan jem. Asics Gel Lyte 3 Baratas So last minute usha hotel sana sini, last-last terjumpa Gold Coast International Hotel, Morib, Banting (International tang mana ntah, tak nampak sorang pun Mat Saleh datang sini?) yang masih ada room available. Yess sangat last minit sampai semua hotel dah full. Sadis kan?? Memang dah plan nak booking awal.Awal pagi dari KL, gerak ke sana. Air Max 2017 Dames Ingatkan dekat je rupanya jauh juga kedalam sana. Dalam pukul 12 tengah hari sampai lah. Mula lah ingat timing dah cantik! Sekali sampai-sampai je cuma boleh check in. air max homme pas cher Tak boleh masuk bilik lagi. Dah pesan dekat kaunter receptionist bernama Azie, saya perlukan themepark view room. Saya datang awal sila take note. nike air max 2017 dames Groen Pukul 3 baru boleh berebut kunci dekat kaunter lain katanya. Hek elee. new balance damskie Kenapa I excited nak berebut kunci? Sebab I dah baca review awal-awal. Hotel Gold Coast ni keras sikit. Kebanyakkan orang suggest dapatkan bilik yang view theme park. Bilik yang menghadap hutan atau bertentangan kebanyaakkannya keras. Menurut review orang lah. Ada yang kata busuk lah ada yang kata pintu malam malam terbuka la. Disebabkan Aurora jenis nampak benda benda cenggitu, seboleh-boleh memang nak dapatkan themepark view. Gigih tau datang awal. hollister pas cher

    Kitorang tak makan lagi. Asics Gel lyte 3 Dames Maglia Tracy McGrady Nak keluar ke Banting jauh. So decide makan dekat cafe hotel tu je sebelum tunggu pukul 3pm. Cuaca dah panas terik.Hati pun panas sebab tak dapat kunci lagi. Fikir nak landing atas katil je sekarang ni.

    Ayam penyet ni berharga RM21.50 Mula mula tengok harga dah rasa cekik darah.

  • Air Jordan 1 Uomo
  • Tapi sebab dah lapar sangat, beli sahaja lah. Nasib baik portion ayam besar, sambal pun sedap.

    Pukul 2.30pm terus ke lobby hotel balik. Standby dapatkan kunci. Sekali sampai lobby dah ramai gila orang beratur. Macam pasar dah lobby tu. Masa tu I yang beratur, husband melayan Aurora entah kemana. Terus cakap dengah mamat peng-agih kunci tu, saya dah pesan tadi nak kunci themepark view! ” Sorry kak, kaunter reception yang agihkan bilik. Saya bagi kunci je” Nampak tak, aku punya panas dengan si Azie Reception tu. chaussures nike Sangat lah tak menghormati permintaan orang. Nike Air Max 2016 Dames Mustahil sangat themepark view penuh sebab masa datang tadi memang kosong je tak ada orang. Cuaca panas, hati pun panas. I terus pergi jumpa receptionist tu dan sound terang terang! Singa betul betul mengamuk. Scarpe Jordan Basket Azie tu buat bodoh je “sekarang dah penuh kak.Nak buat macam mana?” Eeee gerammmmm.

    Tengah emo emo tuh ternampak artis Diana Amir and family. Tu member kelas sebelah zaman sekolah tu, sempat la tegur dia sekejap. New Balance 574 Pas Cher Tapi sebab dah tak ada mood sangat, terus terlupa nak ajak bergambar berborak lama pun tak ada mood. Jangan jangan Dodi pun nampak I mengamuk dekat kaunter tu tadi? Wahaha biarlah padan muka Azie Reception.

    Nak tahu si Azie tu bagi kitorang bilik apa? Bilik yang sememangnya I dah baca review, akhirnya kena bilik tu juga. goedkope nike air max schoenen Nike Air Max Goedkoop Masuk-masuk je bilik tu bau busukkkkkkk gila. Padahal Aurora dah berak dalam pampers masatu.

  • Air Yeezy Vendre
  • Najis Aurora pun tak sebusuk itu. Masuk-masuk terus tutup hidung. Bilik tu first floor, menghadap luar. bukan themepark. NIKE AIR MAX Goedkoop Masuk 10 minit je husband dah tak tahan. Okay tadi maybe husband ok lagi kot. Bab busuk ni dia pula emo, terus call manager, panggil maanger tu masuk sendiri dalam bilik tu. Manager tu pun tutup hidung sambil mencari arah bau busuk. Husband sempat tanya cleaner yang tengah bersihkan bilik sebelah, kenapa bilik tu busuk sangat “Eh sepatutnya bilik tu tak boleh ada yang duduk encik”

    Haa seram tak. Scary ok. Terus husband mengamuk balik dekat Azie tu. “Kalau awak tak percaya awak naik bilik tu sekarang!” Padan muka dia. nike air max 2016 goedkoop Greyson Lambert Jerseys Laki bini singa sekarang. Kuikuikui. Akhirnya dapat bilik tingkat 6, themepark view. Haa mengada cakap tak ada bilik kan tadi. Ada jee. pemalas je Azie tu sebenarnya huhuuuu.

  • Nike Free 5.0 Men
  • Korang lain kali kalau nak pergi bercuti, kena tegas sikit macam kami ni! wakakak.

    Lagi satu yang spoil nye dekat sini, dah pukul 4 petang pun bilik tak berkemas lagi. nike air max pas cher Kami duk menghadap mereka kemas bilik lah. Tapi I okey je, tak ada hal.

  • air max 90 bianco uomo
  • fjällräven kånken Barn Mentally memang dah prepare sebab baca review orang semua kata bilik memang lambat kemas. Sampai-sampai bilik belum kemas tu dah perkara biasa. Baiklah.

    Walaupun panas terik, punyalah sesak themepark tu. Aurora dah gatal nak terjun je. asics tiger pas cher Petang petang dah redup sikit bawa Aurora mandi sekejap. Besok paginya sambung mandi lagi. Nasib baik kali ni Aurora excited sikit mandi, maybe sebab air nya suam, tak sejuk sangat. asics italia sede Nike Air Max 2017 Dames wit Aurora ni penakut sejuk sikit. Soldes Chaussures Nike Air sejuk memang dia tak nak mandi.

    Kalau pergi mana mana outdoor, jangan lupa pakai sunblock! So far sunblock ni paling berkesan dan senang dibawa. asics france Kecil cenonet je bekas dia. Nike Air Max Goedkoop Dalam handbag pun boleh simpan. Maglie Dallas Mavericks Aurora cakap ni ubat dia. Gigih dia sapu seluruh badan!

    Pelampung dekat arm tu memang beli masa dekat IOI Mall sehari sebelum datang sini. Pelambung biru tu terjumpa dekat bilik hotel. Nike Air Max 2016 Heren zwart Ada guest yang tertinggal kot. So Aurora memunya laa. Hahaa siapa punya tu halalkan jekla eh?

    First time tengok dia excited main air. adidas stan smith uomo Aaron Rodgers Packers Jerseys Tak sia sia beli pelampung. Dia paling suka naik gelongsor. Yang slide laju laju pun I bawa dia naik. Nike Roshe Run Heren Kita yang menjerit, dia ketawa. oakley pas cher Aurora memang suka bab gayat-gayat ni. Kalau gayat je dia ketawa. Pelik betul!

    Kalau nak tahu, swimming goggles tu bukan dia pakai time swimming je. Time mandi dekat bilik air rumah pun dia pakai juga.

  • Air Max 90 Uomo
  • -_-

    Kalau orang kata, hotel Gold Coast ni best sebab ada jakuzzi dalam bathroom. Tapi sebenarnya mengelat tau dorang. Air shower dia slow gila. Nak tunggu penuh satu jakuzzi tu memang berzaman. new balance 574 damskie kolorowe Canotte Utah Jazz Nak tahu tak apa kitorang buat? Sebelum swimming dekat themepark, I buka shower ni dulu, kasi tadah. Lepastu mandi manda dekat themepark. Balik bilik hotel nak bilas, terus berendam dalam jakuzzi. Syiok sambil berendam, sambil makan maggie cup! (Benda wajib bawa setiap kali pergi holiday, sampai Aurora pun dah pandai makan maggie cup. Toronto Raptors

  • AIR MORE UPTEMPO
  • Haip!)

    Cukup lah 1 malam je tidur hotel ni. Kalau bermalam-malam rasanya bosan kot. Sebenarnya banyak lagi aktivity lain boleh buat dekat sini. Macam ATV, Karaoke, sandcastle, outdoor aktivity lain tapi entahlah rasa tak tertarik langsung nak jalan dekat tepi laut tu. Laut tak membiru jadi memang tak jejak kaki ke pasir putih tepi pantaiiii… ombak saling berkejaran… eh ternyanyi pula

    Aurora merenung je nak balik tu. Dia happy je duduk sini, dapat mandi manda gelongsor sana sini. Mommy dia je bosan kekeke. Next time kita stay hotel best sikit ok? Lama lama kita berendam ok? Oh anyway, INI BUKAN PERCUTIAN DREAMTRIPS. New Balance Pas Cher Bukan. Canotte Indiana Pacers Tiada kene mengena dan I tidak book percutian ini melalui Dreamtrips.

    5 responses so far

    Aug 08 2015

    Fly with Totin Jamain !!!

    20150908-8:40:50 am.jpg

    When people ask me, what is that blue sign mean? It’s all about changing!!

    Changing your life from nothing to everything!

    Weh bosan kot if you stay your life like that macam gitu je sampai bila? I am a doctor, i ada bannnyaaaakkk commitments. If now I ada hutang like thousands ringgit, can I says that another 2 more years I boleh settlekan all my hutang?? I don’t think so.

  • AIR MAX 2017
  • Cheap Nike Air Max UK Maybe hutang makin beranak pinak. asics buty Betul tak? I love doing what I want. asics kayano 21 hombre Yes, I love being a doctor. adidas 2017 pas cher Tipu lah kalau I cakap I tak suka langsung jadi doctor. store locator for new balance shoes asics gel lyte 5 mujer rojas Dari kecil bila orang tanya cita-cita nak jadi apa, jawap spontan nak jadi doctor. Adidas Yeezy Boost 350

  • Nike Air Max 2017 Dames wit
  • When I got the title, insyallah I akan buat yang terbaik. Cheap Nike Trainers UK Nike Air More Uptempo nike air huarache hombre Itu tanggungjawab. But I’m tired of doing locum here and there. nike air max

  • Asics Gel Nimbus 18 Uomo
  • Pagi pergi kerja tengok orang sakit, malam pergi locum and doing the same thing, tengok orang sakit juga. nike air max 2017 heren Adidas ZX Flux Heren Spend time dengan anak pun kurang. In case anak sakit, you think you can just cancel ur locum sesenang macam tu ke? Kalau tak jumpa pengganti? Haa kita rawat orang lain sakit, padahal anak sendiri sakit tak dirawat.

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • It’s pain and really pain. Fjallraven Kanken España Baskets ASICS Femme Now i’m locum freeeeeeee. Malas nak buat lagi!!! I love fashion.

  • Nike Free 4.0 Men
  • Canotte Oklahoma City Thunde new balance 993 outlet I love shopping. Shopping and fashion I combine kan untuk jadikan satu fun in my life. Goedkoop Nike Air Max I opened a boutique, Grandeur Bandar Baru Uda, JB in November 2014.

  • Adidas Nmd Donna Nere
  • Alhamdulillah! Now tak payah risau mana tempat shopping fashion yang paling mudah dan terkini. Manti Te’o College Jerseys Fjallraven Kanken Big UK Semestinya dekat butik sendiri. John Elway Jerseys

  • Nike Air Max 2017 Heren grijs
  • Teddy Bridgewater Louisville Football Jerseys I boleh dapatkan semuaaaaaa muslimah outfit from head to toe! Besides that, I also love traveling. Fjallraven Kanken 20L fjallraven kanken pas cher Siapa yang tak suka travel kan?? Bila dah kerja kerja kerja, kita pun nak retreat dengan traveling. asics gel nimbus uomo nike air max pas cher Kan?? Cuma waktu dan $$ jadi alasan. adidas gazelle femme haute Robert Griffin III Baylor Jerseys Travel tu ibarat macam buang duit simpanan kerja selama ini, betul tak? Now no mooooreeeeee!!! Kan I cakap, bila I suka sesuatu, I will find out the best way to get it. Nike Air zoom Pegasus 31 damskie Air Jordan 3 Retro I love business, I love traveling. new balance 997 on sale Ryan Kerrigan Redskins Jerseys nike tn requin pas cher So why don’t I do business related with traveling! Haaa now I just launched this business and I work for it! Siapa ada same interest dengan I, angkat tangan cepat!!! I nak cari business geng yang boleh sama-sama buat business I. nike air max 2017 wit And don’t worry I and my friends will help youuuu! Takde business experience pun takpe i don’t mind, I promise I WILL HELP YOU. A.J. Green UGA Jersey nike pas cher Janji u all ada minat sama dengan I. Jommmm fly with me! We fly and we earn money!

    20150908-9:51:14 am.jpg

    Ni masa kitorang pergi training. nike air max 90 pas cher Nak buka business mestilah kena pergi training. Detroit Pistons Tak kan lah nak main harunggg jee betul tak? So trust me, I dah well prepared nak ajak u all fly with me!!!

    20150908-11:10:38 am.jpg

    Wechat me: totinjmain or email me at etotinx[at]gmail.com .

    No responses yet

    Aug 01 2014

    Crazy Trip to Kedah

    Memang kerja gila sangat. It was planned trip sebenarnya. Tapi menjadi gila sebab tersasar jauh. I tak pernah ke Sungai Petani. Jimmy Graham Seattle Seahawks Jersey And it was my first trip without husband. Selalu pergi mana mana mesti husband follow.

  • Air Max 2015 Homme
  • Konon nak berdikari lah ptuihhh. Nike Air Max 2017 Dames wit Pergi dengan my baby sis, Emma. Nike Air Max 2017 Dames Emma kerja that day, so bertolak ke kedah pun dah malam. Nike Air Max 2017 Heren rood Asked Emma frequently, “betul ke nak bertolak malam ni? You ok ke drive malam?” Confident je dia jawap, “Don’t worry I dah pernah ke sana gerak malam, takpe I biasa dah!” Fine. Jawapan meyakinkan nampaknya. asics kayano 21 uomo Nak dijadikan cerita, Emma punya phone broadband tiba-tiba kena blocked. nike air force 1 mid flax on feet Waze tak boleh pakai. Maglia Grant Hill Dia nak ambil I dekat rumah je dah sesat. Janji pukul 8 malam tapi 830 tak kunjung tiba. Pukul 9 baru kami officially gerak from KL. Since we all belum dinner, sempat singgah makan dekat Paparich before masuk highway.

  • NIKE Air VAPORMAX
  • Scarpe Adidas Italia Makan mee ringan ringan takut mengantuk katanya. Canotta New Orleans Pelicans

  • Air Jordan 13 Donna
  • Perjalanan diteruskan. Borak-borak dalam kereta since quite long time tak jumpa Emma, sampai mata start lalok, “Eh you tidur lah. nike goedkoop online I ok je drive sendiri. new balance 997 on sale I nak pakai handfree layan lagu kuat-kuat” okaaay Emma siap offer suruh baringkan seat. Memang aku tido nyenyak la niiii. Kobis pun dah syiok tido di riba. … .. new balance 996 beige homme . Nike Air Max 2016 Heren zwart Emma drive santai sambil nyanyi-nyanyi riang . .. …

  • Nike Free Rn Flyknit Uomo
  • 2pm Emma kejut, “Totin, Totin bangun!! Tolong check kan waze, kenapa I rasa kita macam nak dekat Terangganu? “ #$%%#%$^#%# Hah mata terus segarrr. Tekan waze banyak kali tapi tak dapat detect. Aaron Rodgers Cal Jerseys Celcom no line. Gigih cari line takde. Adidas ZX 750 Heren Ok takpe Emma, kita keluar to next tol and try cari line. Nike Sko Nettbutikk Soldes Chaussures Nike Masatu cuak jangan cakap lah. Nike Air Max 2016 Dames Kiri kanan hutan.

  • Nike Free 5.0 Dames blauw
  • Hi-way sunyi sangat. Yang ada lori dan bas yang sama potong sesama sendiri.

  • Nike Air Max 2017 Heren
  • We went to exit somewhere and try waze to Sungai petani, Kedah. 8 HOURS 30 MINUTES WHATTTTT???????? Kitaaaa dahhhh sesatttttttt!!!!!!!! THIS IS LEBUHRAYA PANTAI TIMUR! Terjojol biji mata. Mata terus macam burung hantu terbeliak hilang ngantuk. Keluar jari jemari mengira waktu. “Wait, now is 3am, we still have time for Ida!! Tunggu kami idaa! “ bagus kawan aku ni tak patah semangat. Ida sila nangis sekarang! Memandu dengan penuh tegar, patah balik KL, dan meneruskan perjalanan ke Kedah. Bila nampak sign board Ipoh, baru tersenyum lebar. That time around 5am. Matahari dah nak terbit, kami masih gigih menuju ke Kedah! Kami sampai Sungai Petani dalam pukul 9++ pagi . Mujur awal-awal dah book hotel ( actually I book for Friday night. Was mentioned to them, we will a bit late, agak agak dalam pukul 10 malam baru sampai) kah kah kah tapi pukul 10 pagi plak check in. Fjallraven Kanken Kopen The receptionist tengok kami atas bawah. new balance 574 damskie Fine. Nike Air Max 2015 męskie Rambut Emma macam terpacak pacak, dengan baju kerja semalam, muka berminyak. Me with aurora yang sememeh abis, tudung berot berot. Pernah tengok cerita hantu kak limah? Ha samelah macamtu.

    “Maaf, check in pukul 2 petang”

    “No, I nak check in untuk semalam”

    Terasa lugu sangat jawapan tu. 🙁

    And we took a power nap for about an hour before preparing for Ida’s solemnization. Nak kata nap pun tak juga sebab Aurora was crying, ajak main la lompat sana sini. Ida said, her nikah was at 2. So we all budget around 1pm kena sampai rumah dia.

  • VALCLEAN2 CMF
  • Nike Air Max 95 Femme
  • Sampai rumah Ida, dia tak bersiap pun, not even wear any makeup. Canotta Toronto Raptors

  • Nike Roshe Run Dames
  • “Hey kenapa tak ada orang? Kenapa tak siap lagi? Nikah pukul berapa?”

    “Lepas Asar”

    Muka selambar rasa nak amek muka ida bentang atas katil dan tidur atas muka dia. #$%#$%# Kalau tau dari awal kami dah singgah Terengganu makan keropok lekor tau takkkk!!!!

    20141202-042526 pm-59126955.jpg

    Muka penat mata merah tak cukup tidur. Cleveland Cavaliers make up tebal tebal tutup eyebag. nike dunk 2007 Canotte nba a poco prezzo Boleh cover eyebag but eyes still injected .

  • NIKE AIR MAX THEA
  • Haha. Air Jordan 7 Uomo Yang tengah je nampak bahagia macam tak ada masalah hidup.

    20141203-095339 am-35619941.jpg

    With the bridemaids . Ni semua traveling from KL, wah gigih. Tapi rasanya kami yang travel paling jauh kot dari Kuala Terengganu wakakakaka.

    20141203-095731 am-35851355.jpg

    Congratulations my baby sister, Mikaela Ida. cheap fjallraven kanken uk Used to be my biras yang tak jadi, (kihkihkih kelakar). Tapi syukur life much more better now. Dengan pasangan yang lebih membawa ke syurga. Gituuuuw.

    20141203-101723 am-37043792.jpg

    Gambar group geng whatsapp yang susah betul nak jumpa sebab yang tudung oren tu duduk Kedah. Ada lagi sorang tiada di gambar sebab duduk Canada yang tu lagi lah bila agaknya boleh bergambar reramai.

    20141203-101934 am-37174396.jpg

    Knowing each other via ….. Er….. Fjallraven Kanken No.2 Myspace ke? Kah kah kah that’s funny but true! Never ending friendship sampai sekarang.

    We went back to hotel around 7 something. nike air max goedkoop Emma terus nak tidur sekejap. Just take a nap katanya. Malam sikit nak bangun, mandi, dan keluar pergi makan cha kuew tiaw depan hotel. …… New Balance 678 damskie Canotte OKC Thunder nike air max 2016 goedkoop …. nike blazer uomo colori .. . Tapi kami bangun pukul 10 pagi, itu pun Aurora kejut. adidas neo donna Bangun bangun cari chakuewtiaw kakakkaa. Emma tido sangat sleeping beauty dengan makeup tak tanggal, jam masih di tangan. goedkoop schoenen adidas I sambung next entry for Ida’s wedding reception.

    One response so far

    Aug 29 2013

    Fraser Hill menakutkan T_T

    Sekali sekala nak tulis cerita kisah seram. I tak pernah nampak hantu, tapi aura-aura seram / rasa tak sedap tu boleh terasa. nike air jordan 10 chicago Minggu lepas, I ditugaskan kursus di daerah Kuala Kubu Bharu selama 3 hari. Tak pernah pergi tempat tu, so bila dapat tahu kursus dekat situ, terus google. Agak jauh juga dari rumah dekat Ampang, dalam 73km +. Kalau ulang alik macam tak sanggup, jadi kami pun booking rumah rehat dekat situ. Nasib baik husband sudi temankan. Sebenarnya datang KKB je dah terasa lain macam. Nak dijadikan cerita, habis kursus pukul 5 petang, husband ajak ke Fraser Hill. Sebab tak tahu nak pusing-pusing kemana. Jadi kami pun redah ke Fraser Hill tanpa sebarang idea apakah itu Fraser Hill. Ada apa dekat situ? Nak dijadikan cerita, jeng-jeng-jeng. Jalan nak ke sana punyalah berliku-liku. new balance 574 homme gris sunyi sepi, tak berkenderaan langsung. Nike Air Max 2016 Dames blauw Tak nampak orang langsung kiri kanan.

  • NIKE ZOOM KD 9
  • Makin kami teruskan perjalanan, makin rasa tak sedap hati. Nike Air Max 2016 Dames Roze Dan terasa jauhhhhhhhhhhhhhhh sangat. nike air max 2017 femme blanche Apasal tak sampai-sampai lagi ni? Signboard tulis macam dekat? Cuaca makin lama makin senja. Dah seram sejuk. Jenguk dekat meter minyak, tinggal 2 bar. Adidas sklep Nike Air Max 2016 Heren wit Bagitahu husband, sempat lagi kot sampai atas, nanti kita isi minyak. Okeh, fine.

  • Nike Air Max 90 Women
  • Istigfar je sepanjang perjalanan sebab perasaan tak sedap hati tu semakin menjadi jadi. Ketiga-tiga handphone masa ini tak ada coverage. -_- GPS untuk anggarkan perjalanan ada berapa jauh lagi pun tak dapat detect. Adidas Ultra Boost Dames Makin teruskan perjalanan, makin sunyi jalan tu. nike air zoom pegasus 83 hombre Dedaun kering penuh atas jalan, menunjukkan jalan itu macam dah bertahun-tahun tak pernah orang lalu. New Balance 373 męskie Hampir-hampir ke puncak, nampak rumah-rumah lama peninggalan British penjajahan dulu, jumpa jambatan lama yang dipenuhi rumput2 menjalar. Nampak sign board besar Fraser Hill, tapi dah berkulat-kulat.

  • New Balance 996 Uomo
  • Ezekiel Elliott Ohio State Jerseys Serious memang keadaan seperti dah bertahun-tahun ditinggalkan. Kanken Classic Baratas Bukan kah Fraser Hill merupakan salah satu tempat peranginan di Malaysia? Ehh, Serammmmmmm. Nike kyrie 2 Authentic Air Jordan Shoes T_T Dan waktu itulah minyak habis, tinggal sisa-sisa 1 bar. Masa ni dah tawakal, apa nak jadi semua berserah sahaja. New Balance 446 damskie Dalam keadaan sunyi sepi tempat tu tak ada orang langsung, ada seorang mamat ni buka stall jual burger. Ray Ban Yang itu pon kami pelik tapi dalam kepala masa itu cuma nak minyak kereta sahaja. Tanya dekat brother itu, dia kata stesen minyak dalam 20km++ ke bawah puncak, di Raub Pahang. scarpe new balance running 2015 Denggg!!! Nekad, kami pergi ke Raub, menyusuri bukit dan jalan berliku-liku tanpa hidupkan enjin langsung. Gigih tak husband aku mendayung kereta. Sejauh itu, kami tekad.

  • ZOOM ALL OUT
  • Nike Air Max Tavas damskie Sepatah pun tak bercakap sangat masa ni. Masing-masing muka ketat. Cuaca pon makin senja nan merah gitu.

  • Air Jordan 6 Uomo
  • Handphone tetap tak ada coverage. Nike Air Huarache Dame Asics Gel Lyte 5 Nak minta tolong siapa-siapa pun tak tahu. nike air max 2017 pas cher Istigfar banyak-banyak je masa ni. Nike Air Max 2016 Heren Zwart Sampai Raub baru masing-masing boleh senyum dan bersuara. Jumpa stesen minyak BHP terus tarik nafas panjang. Fjallraven Kanken Kids Miami Heat Phewwwwwww. Niat nak holiday di Fraser Hill berakhir dengan ke Raub, terus ke Bentong Pahang, semata-mata nak balik ke KKB lalu hiway. New Balance Sklep Tak mahu lalu jalan yang sama!!! Hi way Bentong akan keluar kat Gombak, kemudian ke KKB balik. sneakers blanc Homme Asics Dalam hati, baik aku tido rumah je kat Ampang tak payah sewa hotel bagai. -_-

    Dekat Bentong baru berani nak ambil gambar.

    Sampai dekat KKB, singgah makan dekat mamak area sana. Turun kereta je, semua mata memandang. nike air max 2015 donna Bayangkan macam satu kedai tu tengok kami. Pelik. “Kenapa semua orang tengok kita?” Husband cakap maybe sebab kita orang luar kot. Jon Lester Jersey Pelik. adidas alphabounce hombre Aku pakai baju t-shirt je bukannya pakai dress makeup bagai. Mungkinkah ada sesuatu yang ikut? grrrrrrr. adidas ultra boost hombre Balik ke rumah rehat KKB, kami terus tidur. Husband dah cuak siap suruh bawa keluar yassin letak dekat katil kiri kanan. chaussures de foot adidas Selain itu, dia bawa keluar kayu golf dan hadang pintu balcony dengan meja kerusi. Yang yassin tu aku faham lah kenapa. Yang kayu golf dan halangan balcony tu tak berapa faham. Cheap Nike Air Max 2017 Kalau hantu nak masuk kena lalu pintu ke, lalu kita pukul dengan gayu golf? -_- Alhamdulillah malam itu tak ada apa berlaku pun cuma tidur terjaga-jaga. Serik dah lepas ni memang tak mahu ke Fraser Hill!!! Esok pagi nya baru tergerak nak Google, ada apa dekat Fraser Hill. Lepas itu terjumpa blogger yang baru pergi sana minggu lepas. adidas tubular hombre Berbeza dengan keadaan yang kami pergi.

    Yer, memang kami nampak signboard ini semua tapi dah berlumut-lumut semak samun. Aaron Murray Jerseys Samar-samar je tulisannya.

  • Scarpe Nike Air Max
  • Air Max 90 Uomo
  • Nak ambil gambar camwhore pun tak berani. Even pondok guard pun macam dah nak roboh penuh rumput menjalar. Dan selepas pulang Fraser Hills tu terus phone blackberry tak boleh buka. adidas superstar rose gold pas cher

  • NIKE AIR MAX ZERO QS
  • College Jerseys White screen sahaja. Apakah sebenarnya yang berlaku, sampai sekarang tak repair phone tu. Nike Air Max 2016 Heren Sekarang I just pakai no Celcom. New Balance 577 damskie nike air max pas cher pour homme Scarpe Adidas Online Maxis tidak lagi. Odell Beckham Jr Giants Jerseys Jadi kalau no phone korang dah hilang tu faham-faham lah ye.

    3 responses so far

    Aug 28 2013

    How to get halal food in BALI?

    Assalammualaikum, Hamboi, bagi pendapat pun salah. Nike Air Huarache damskie Bukan main menghentam pendapat orang lain ye. Macam mana melayu nak maju? Macam mana? (Feedback daripada entry baby berdarah-darah sebelum ini). sac a dos kanken pas cher Whatever it is, that is my world, and my opinion. Bila orang tanya balik, kalau jadi dekat anak kau macam mana? Oh, kalau jadi dekat anak saya, saya ambil kapas dan lap kan darah-darah tersebut. Lalu tolong cucuk balik branula dia yang tercabut itu. Maglie Atlanta Hawks Nak melenting kenapa pula? Macam tak ada reason je. Lagi satu, kenapa tiba-tiba komen pasal entry blog ibu bersalin yang saya tulis tahun lalu tiba-tiba muncul begitu banyaknya? Tersebar melalui Facebook katanya. Saya menulis memang cara sempoi dan mudah dibaca dan difahami, kalau terasa penulisan kasar dan selesa dengan gaya tulisan cerpen sastera boleh buka wikipedia. Adrian Gonzalez Authentic Jersey Asics Gel Lyte 5 męskie Bluhhh mula lah tu nak hentam balik? Whatever. New Balance 1600 hombre Silakan. Melayu oh melayu. Anyway, I baru balik dari honeymooooon (lah sangat). Dah berbulan kahwin, baru nak bercuti-cuti bersama roommate. Lebih kepada release tension kepala nak meletop di tempat kerja. Just 4D3N trip to Bali.

  • Femmes Air Jordan 7
  • Beli hotel time sale Agoda, lepas itu dapatkan pak supir muslim dari http://www.balifuntourisme.com/ with very reasonable price. nike air max 2017 dames wit Bali (aka Indonesia) ni dah macam part of me. So tak ada kekok pun nak kesana kemari. nike air huarache hombre As long as you are fluent dengan language derang, easier. Nak pergi tempat tourist pun dapat harga Indonesian. Kelentong lah cakap dari Jogja! Hari pertama sampai Bali, we done nothing. Nike Air Foamposite Just lepak-lepak sekitar hotel, jalan-jalan to the nearest shopping complex (Galeria Bali) and had dinner there. I’m quite familiar with their fast food so dapat guest which one is halal and not. So malam itu, bawa roommate makan Hoka-Hoka Bento. Sorry lah datang Indonesia, kena makan makanan korea pula tiba-tiba. baskets noires Asics Lyte Jogger Nike Air Max 2016 Heren grijs Day 2, pak supir bawa kami jalan-jalan. I tak nak fix with their scedule. So kita decide sendiri nak pergi mana. nike air max 2017 femme noir Since this is my second time holiday in Bali, so I just nak pergi tempat-tempat yang menarik sahaja, macam batik painting, silver place, temple yang bosan-bosan we skipped! 1. Nike Air Max Dames Goedkoop Tarian Barong.

    Tarian 1 jam ini agak.. er… boring bagi saya. Bhuahaha sebab dah tengok for 2nd time. Tapi roommate belum pernah tengok and tempat tarian ni betul-betul sebelah hotel, jadi kami singgah sebentar. Show started at 9.15am, so roughly orang yang holiday to Bali mesti akan pergi tengok show tarian Barong. 2. nike tn Zoo Bali

    First time rasa macam disayangi binatang-binatang bila dikerumuni mereka.

    Heh macam tak ada binatang je dekat Malaysia kan? Sunguh-sungguh nak pergi zoo, semata-mata nak naik Gajah. Jakun tak pernah naik gajah.

    Masa nak naik elephant ride ni I chong cakap from Yogya so I bayar ikut harga warga mereka instead of kena bayar 35dolar per person mahal gila baik bela gajah sendiri dekat rumah lepas tu naik puas-puas. 3. Randall Cobb Packers Jerseys Tanah Lot Temple yang cantik on the cliffs. Asics Gel Quantum 360 Dames Macam tempat wajib orang datang Bali kot. Rasanya kalau pergi Bali tapi tak singgah Tanah Lot, you better go holiday at Pulau Pangkor je.

    Tempat ini memang cantik, dulu datang sini time air pasang, tak boleh ke temple, kali ini dapat lari-lari anak main air kecek-kecek bawah temple.

  • Adidas Superstar Rosso Donna
  • nike tn requin pas cher 4. Uluwatu

    From Tanah lot to Uluwatu. Ibarat dari utara ke selatan. Our pak supir pon macam kelam kabut memecut untuk mengejar sunset at Uluwatu. Dekat sana dapat tengok Kecak Dance. At first rasa tertarik, mereka menari menggunakan tarian paduan suara cak-cak-kecak-cak-cak-kecak cenggitu. Tarian ini cuma dilakukan pada waktu senja, ketika sunset. Tapi lama-lama roommate suruh chow tak bagi tengok habis. adidas y3 damskie

  • Nike Air Max 90 Nero Uomo
  • Katanya it’s something more like pemujaan atau acara sembahyang diorang je. Tak baik tengok lama-lama ditambah pula dengan aku yang macam terikut-ikut menyanyi macam mereka. Bhuahaha.

  • Nike Air Max 1
  • nike air max 2017 grijs bahikkklah. 5. Dinner at Jimbaran Ini paling best. Air Jordan 7 Retro Makannnnnnn seafood di persisiran pandai sambil bercandle light dinner gitu.

  • Brooklyn Nets
  • Dengan diiringi muzik para pengamin bertauliah.

  • AIR MAX THEA
  • nike air max 2016 zwart Makanan dekat Jimbaran halal semuanya, jadi jangan takut memilih kedai seafood pujaan anda. Mana-mana pun boleh tapi harga mahal juga lah. Errr actually kalau convert duit malaysia tak adalah mahal pon tapi aku kan pelitttt (kedeks) ;p

    Masa ini dah penat sangat. Muka dah comot maka rambut pun bertukar ikatan menjadi ibarat “Hai, nama saya Melur”.

  • Los Angeles Clippers
  • Apa-apalah, yang penting nak tunjuk suasana makan di persisiran pantai. Nike Air zoom Pegasus 31 damskie Feeeeel sunggguhhhh. That’s all for Day 2 trip.

  • Asics Gel Nimbus 18 Uomo
  • Nike Air Max TN Femme Day 3 tak pakai supir dah. Kiterang jalan-jalan pakai teksi sahaja. Bersantai berasmara bersama. asics gel noosa online Eceh. Pergi swimming, massage, creambath, roommate siap buat menicure pedicure segala amboi kalah perempuan, shopping-shopping dekat Jalan Legian, Sunset at Pantai Kuta,

    Sempat jumpa may coursemate, Mba Made Elektra and Gede Kakul. Excited gila dapat jumpa dia. Kecoh habis. New Balance 009 damskie Mba Made ini memang bestfriend masa study dulu, bila habis study, semua pulang ke kota masing-masing. Sekarang dia kerja di hospital swasta area Bali.

  • Nike Air Force 1 Women
  • Sempat lah bergosip dan update perkembangan terkini pasal kerja and life sekarang. Tak puas, kapan-kapan aku kesana lagi ya mba!! Overall, itu je yang kiterang buat masa holiday to Bali. Canotta San Antonio Spurs 2015 new balance 530 Bali was damn hot! Suhu around 38 degree. Maglia Allen Iverson So nak buat apa-apa pun berpeluh-peluh. Roommate sibuk menuntut nak datang Bali lagi next time, for water sport! Bengang dia sebab nak pergi water sport but sorry I don’t like it. Nevermind, next time dia datang Bali dengan kawan-kawan dia, I (must follow lah kan) and go shopping with mba Made. Yeaah! Sebagai penutup, ini beberapa tips how to find halal food in Bali. 1. Fast food. Overall, fast food memang halal dekat Indonesia. KFC, McDonald, Wendy’s, Pizza Hut semua bersepah-sepah. Tapi kalau terasa nak makan makanan Indonesia sikit, pergi kedai fast food ala-ala Indonesia macam Es Teler77 which is dekat mana-mana Indonesia pon halal.

    Benda wajib yang paling dirindui, Teh Botol Sosro!!!

    2. Masakan Padang. Cari je kedai-kedai nasi padang. nike air force 1 mid flax on feet New Balance Dames Kalau dah deperate nak sangat makan nasi, paling selamat pergi makan di makanan padang. Paling selamat lah ye, sebab mostly orang padang adalah muslim dan masakan padang itu halal. Nike Air Max 90 Pas Cher Pour Homme Tapi tak tentu juga, dulu pernah pergi kedai makanan padang siap ada patung-patung temple bergantung-gantung. Wallahualam. air max damskie grafika 3. Jimbaran seafood. Seperti yang dikatakan tadi, makan dekat jimbaran semuanya halal, don’t worry. 4.

  • Golden State Warriors
  • Don’t trust their ‘Halal’. Sebab mereka tak faham halal orang Islam. fjällräven kånken Laptop 17 Bagi mereka, non ba alif ba ya itu semuanya halal. Matt Cain Jersey Pernah dulu, dibawa ke tempat makan halal (katanya), sekali buka menu, ada monyet goreng. -_-

    5. Malam-malam bila lapar makan mi instant PopMie masak dalam bilik sambil menonton rancangan sinetron RCTI.

    No responses yet

    « Prev - Next »

    | |