Archive for the 'Leaving on a jetplane.' Category

Aug 27 2017

Totin Aurora Takes Jakarta

Tahun 2017 consider sebagai cuti-cuti Indonesia untuk Totin Aurora. Haaa siapa follow Totin mesti perasan tahun ni asik ke Indonesia je. new balance 373 bleu marine homme Bulan 1 aritu ke Yogyakarta, kemudian bulan 3 ke Medan, 9hb May – 12 May lepas kami ke Jakarta. Plan bercuti ke sini dah lama, dah beli ticket dari tahun lepas lagi masa AirAsia buat sale. Biasalah Totin, kalau flight buat sale je terus teruja. Asics Homme Pas Cher Kenapa Jakarta? Haaa sebenarnya tujuan utama sebab gadis di atas! Cindarwati, bestfriend masa dekat medical school dulu. Almaklum dulu Totin study dengan Yogyakarta, bila dah lama meninggalkan dunia sekolah, kawan-kawan semua sepah-sepah sana sini. Hari tu ke Jogja, tak jumpa ramai pun sebab mostly member dah ke luar kota. Salah satu yang tak pernah jumpa since study adalah Cindar. nike air max 2014 uomo prezzo Maglia Shaquille O’Neal Rinduuu sangat. Terus terasa nak ke Jakarta jumpa cindar. Sebulan sebelum datang Jakarta dah survey-survey apa best dekat sana. Tanya member Jakarta, mostly tak dapat bagi jawapan pasti. Semua macam… new balance 996 bleu ciel ‘Err apa yah yang enak di jakarta?? Errr di Jakarta cuma ada macet doank’ kekekee.. mostly jawapan traffic jammed! Aduii survey survey, fikir-fikir akhirnya dapat juga itinerary nak kemana masa di Jakarta nanti. Maklumlah kami travels with 2 kids, jadi memang kena ada timeline yang betul supaya percutian padat dan bermakna!   9hb May 2017   Flight awal pukul 6.50pagi. Jadi pukul 4 pagi kami dah berada di airport. Lihatlah muka mereka berdua, muka tak cukup tidur tapi excited nak holiday. Umpan dengan lollipop supaya tak mengamuk dan untuk naikkan mood happy mereka. nike air max 1 essential mujer Kalau mengamuk mengada awal percutian mau serabut kepala mommy seharian. Flight smooth, takde masalah. adidas zx flux donna Punchtual, tak delay. Sampai airport terus guna taksi dekat airport untuk ke apartment kami. Harga standard, Rp360k kalau tak salah, kami stay area Thamrin city. Gel Lyte Pas Cher Boleh tahan jauh dari airport dekat 45 minit ditambah dengan macet bagai. Kami stay dekat CosmoTerrace Apartment, bersebelahan Thamrin City Mall. Memang syok betul sebab tengah-tengah bandar. Tanah Abang mall pun depan mata je. walaupun depan mata, tak sempat pergi pon. HAHA. Goedkoop Nike Schoenen 2017 Jangan ingat depan mata boleh walk in yer! Dengan jalan raya yang sesak, berhabuk, macet, bawa anak kecil, macam tak menyempat nak menyinggah.   Actually apartment ni macam studio apartment. negozi new balance milano Ruang hall kecil je. Jadilah buat kami ber 4. Beli through AirBnb dengan Mb Milly. Fjallraven Kanken Big Yang lain semua ok. Lengkap kitchen dengan peralatan memasak, toiletries, iron (a must) tapi kecewa sebab internet wifi tak berjaya connect. chaussure Asics Gel-Lyte III But I admit dekat Indonesia ni untuk internet server memang selalu down. Mungkin masa kami datang tengah tak bernasib baik. Internet tengah down, tapi nasib baik mobile line telkomsel broadband tak adalah mahal mana. Topup 100k rupiah cukup untuk kami 4 hari.  

Ruang bilik tidur.

View dari floor 25. Jangan fikir tingkat tinggi ni aman damai yer. Boleh dengar hiruk pikuk bandar especially bunyi hon kereta bila macet. Pagi-pagi dah bising sebenarnya

Sampai hotel dah tengah hari, perut dah kelaparan, ikut itinerary nak pergi lunch nasi goreng kambing kebun sireh, katanya sedap sangat. Houston Rockets Bila tanya kawan Jakarta pun ramai suggest cuba makan kedai tu. Jadi kami cari teksi untuk ke sana. Tak adalah jauh mana cumaaaaa… errr kami bayangkan restoren besar mewah ke yelah dah viral kan? Asal google je keluar nasi goreng kambing ni. Tapi rupa-rupanya…

Hanya warung lesehan kecil tepi lorong. Bukan tapi jalan tau tepi celah lorong bangunan. nike air max 2016 goedkoop Was-was member nak masuk. Nasib baik dia ok juga makan warung begini. Totin tak kesah, dah lama duduk Indonesia so memang suka kedai cenggini. fjallraven kanken pas cher Yes akui memang nasi goreng dia terbaik!! Jangan ingat makan warung, harga warung. Kemain mahal harga dia Rp80k untuk dua orang kalau tak salah. Totin ingat rp20k je wakakaka (harga jogja) Tengoklah gigih kami makan warung dan waktu tu 2 anak kecil dah tidur keletihan. Baringkan anak dekat kelengkang, lalu kami makan dengan lahapnya.

Lepas lunch terus macam… grrr nak pergi mana? ikut plan itinerary ada 2 mall nak pergi hari tu. Tapi tengok masa macam tak sempat. Maklumlah walaupun 2 mall tu dekat-dekat tapi jammed nye masyaAllah. Jadi kami plan ke Grand Mall Indonesia je habiskan waktu dan cuci-cuci mata. Tak shopping apa pun, cuma Aurora berkawa paw beli mainan dia je. -_-

Pukul 6 petang jumpa Yhayank dekat mall ni. Kebetulan tempat kerja Yhayank pun tak jauh. Jadi kami janjian dekat sini. Yhayank ni salah seorang housemate masa study dulu. Bukan doctor, dia sekarang bekerja dekat pejabat gabernor, kira orang kerajaan lah ni. Biasalah bila dah berjumpa kawan lama, banyak benda nak cerita. Yang tengah-tengah tu dah kebosanan dan tak faham kami borak bahasa apa. kekekeh.

Sebelum balik, sempat ajak Yhayank dinner. Kami cakap tak nak makan western, nak makan yang simbolik Indonesia! Maka Yhayank ajak kami makan di Satay House Senayan! Menu kami malam tu, satay khas senayan, tauhu kipas, soto betawi dan kangkung goreng terasi! nyammm sedappppp! Kenyang perut suka hati.

10 May 2017

Ikut dalam plan, hari ni kami akan ke Monas & Kota Tua. Mula-mula ingat pagi nak ke Tanah Abang, tapi bila fikir balik, nak bawa 2 kids ke mall lagi macam tak larat dah. Jadi pagi tu Yhayank ajak lunch Bebek Goreng! Again, my favourite!

Alhamdulillah, lunch kalini dapat jumpa kawan lama selain Yhayank. Ada Puput dan Abe!! Puput tu dulu pernah jadi housemate kami sekejap, lepastu dia keluar dari rumah kami, tapi still contact lagi sampai sekarang. adidas sandały dziecięce Suri rumah, anak pun dah 2. Abe ni Totin pun confius macam mana kenal. Tapi kawan kepada kawan macam tu.. nike internationalist damskie dia sama faculty dengan Yhayank (budak law) so mereka memang saling mengenali. Vêtements Nike Pas Cher Totin kenal Abe ni dekat kedai makan kot? Wakaka entahla tapi yang ingat Abe selalu makan dekat kedai Totin makan masa study dulu maka lama-lama jadi kenal. Sekarang kerja PTD, dulu stay korea 2 tahun, kebetulan semalam masa jumpa Yhayank, tanya pasal Abe. Alih alih abe ada dekat Jakarta rupanya. Terus kami plan jumpa sama-sama!

Dah macam mini ReUnion kan?

Lepas makan, naik train ke Monas. (kids so jakun with the train). Budak jarang naik train, so mereka taksub sikit. Monas ni tak ada apa pun, semacam tugu monumen Jakarta. Orang kata kalau datang jakarta wajib singgah sini, simbolik la kekonon. Bawa tu macam ada muzium sikit tapi faham-faham lah, bawa kids ke muzium end up dengan adegan kejar mengejar sahaja.

Yang penting kena bergambar kan?

Sebelah petangnya, mula-mula nak naik bas tourism (double-decker bus with FOC) untuk ke kota tua. Rupanya tak ada laluan bas tu ke sana. Jadi dapat naik sekejap la (bagi budak-budak merasa) kemudian kami naik teksi ke Kota Tua. Macam biasa, macet. nike free run 5.0 damskie Tambang jadi RP 60k kalau tak salah.

Yeay punya menjerit bila kami jumpa! Cindar baru balik kerja (see her uniform) kekeeehh. Rumah Sakit tempat cindar bekerja berdekatan kota tua ni jadi memang ngam-ngam dia balik kerja, kitorang pun sampai!! Kota Tua ni actually cantik sangat tempatnya. Banyak bangunan-bangunan lama yang cantik buat foto-foto. Tapi memandangkan kami sangat keletihan, melekit berpeluh (Jakarta is so hot!) jadi nak bergambar pun malas.

Duduk bertengek berborak while the kids kita bagi main bubble.

Sebelum balik, sempat dinner di Lumba-Lumba, makanan oleh-oleh Semarang! Aaaaa sedapnya rasanya macam-macam kami order sampai kekenyangan dibuatnya. Nampak tak si kecik tu pn bersungguh makan. Yes, Totin datang Indonesia of cause sebab foooooood! Thank you so much Cindar, best ada kawan-kawan dekat sini, nak makan sedap-sedap ada je yang recommend!

11 May 2017

Harini kami check out apartment, pindah ke Mercure Hotel Ancol! Sebab plan hari ketiga memang nak seharian di Ancol, jadi kami stay hotel dekat sana. Senang boleh puas-puas dalam Ancol tu!

Sebenarnya plan asal nak ke Dunia Fantasy. Tapi bila tengok jam dah tengah hari, dulu masa kecik dah pernah ada pengalaman ke Dunia Fantasi. Teddy Bridgewater – Louisville Cardinals Tempat tu memang luas dan mostly game dalam tu untuk dewasa. Memandangkan Indonesia tengah public holiday (wesak day) hari tu, takut ramai sangat orang untuk main setiap game, which is memakan masa.

  • Detroit Pistons
  • To bring the kids pun akan meletihkan, jadi kami sepakat untuk ke Ocean Dream Samudera je. Totin pun tak pernah lagi pergi sini!

    Aurora emo masa ni sebab tak sabar nak masuk dalam. Nike Air Max Dames Dia malas bergambar tapi mommy paksa. Adam Wainwright Jersey keke.

    Kalini ada 3 kids yang follow kami. adidas superstar 2 uomo Termasuklah Baya (anak Yhayank) Alahai dalam gambar ni macam mommies je yang excited lebih apasal?

    Total masuk Oceam Dream + Seaworld package ni Rp200k seorang. Dalam tu ada beberapa entertainment dan show kami boleh tonton. Kids sangat happy, kami sangat penat. (Sebab mereka minta dukung je memanjang) bhuahaaa. So tempat cenggini memang menguji stamina sangat.

  • free rn flyknit uomo
  • Seharian kami dekat sini. Gambar tak banyak sebab lebih kepada keletihan. Muka compang camping nak gambar pekebende. kekeke.

    Sebelah malam kami makan di Bandar Djakarta, Ancol. Dalam Ancol tu juga, tak jauh dari hotel. Best seafood ever. Fjallraven Kanken Mini Fresh-fresh! Sedaaaaaap gila walaupun tempat ni sangat ramai orang dan serabut sikit. Nak berborak lama santai-santai tak boleh la. The foods memang sedap especially cumi goreng dia! lembuuuuttttttt sangat. Total rp350k kahkahkah nasib baik order tak banyak sangat. ni kalau tambah ketam bagai mau dekat 500k kekeke.

    *kawasan Ancol ni mahal, untuk persediaan sebelum datang sini dah siap-siap beli maggi ke roti ke apa buat alas perut. Even pergi kedai runcit dia pun mahal dan tak banyak barang yang ada*

    12 May 2017

    Last day sebelum balik, dah alang-alang tidur hotel mahal, rugi kalau tak cuba mandi manda. Tengok gelongsor dia pun best! Disebabkan Bell tak nak mandi, terpaksa la kita yang melayan 2 sikenit ni. Vanilla sangat berani, dia boleh naik gelongsor ni sendiri.

    Nampak tak muka Aurora yang takut air sejuk. Dia memang macam tu, acah-acah memang suka swimming tapi bila masuk kolam gigil-gigil tanak celup sangat. Kakak Vee memang sangat hantu air.

  • Adidas Superstar Rosso Donna
  • So ini lah aktiviti hari terakhir sebelum kami check out dan pulang ke airport!

    Tiba-tiba hujung-hujung ni macam dah takde mood nak taip panjang-panjang. Cukup lah itinerary ringkas 3 malam di Jakarta untuk kenangan dan rujukan korang kalau nak datang sini.

    One response so far

    Aug 04 2017

    Salah sendiri.

    Siapa pernah cuai? Menipu lah kalau dalam hidup ni tak pernah cuai. basket nike ete Nike Air Max Femme Saya selalu buat benda-benda cuai kemudian membawa kekesalan yang tiada tolok bandingnya -_-. Lepas tu sendiri terdiam lalu tak boleh buat apa-apa. Akur dengan kesengalan diri sendiri. 14 December lalu, Totin dah merancang untuk bawa family semua ke Langkawi. Hollister France Kali ni kami pergi naik flight. Flight petang pukul 6.30 petang. Canotta Memphis Grizzlies Few days before flight, memang agak busy sikit. Eh bukan sikit, busy sangat. Balik kerja hari-hari lewat, nak packing barang pun tak sempat. adidas tubular damskie Canotte Los Angeles Clippers Sudahnya memang packing last minit, kelam kabut. adidas superstar mujer Kononnya tak nak sampai lewat di airport, jadi kami sekeluarga besar The Jamain bertolak dari rumah awal pagi pukul 9 pagi dari Johor sambil bersantai-santai ke airport. Sempat singgah lunch dan bersorak gumbira sepanjang perjalanan. nike blazer pas cher Goedkoop Nike Air Max Nak dijadikan cerita kesengalan diriku ini, tiba-tiba teringat yang saya tertinggal identity card Aurora. Maklumlah masa Aurora lahir, dia tak ada Mykid. Air Jordan 3 Donna Cuma ada surat beranak sahaja. Untuk bawa surat beranak ke hulu kehilir memang tak lah. Selalunya Totin akan bawa passport Aurora tapi entah kenapa hari tu, terlupa tukar handbag yang ada passport Aurora, kesudahannya memang tertinggal semuaaaa!!! T_T Tapi masatu steady lagi. Alaah tak apa lah, at least ada gambar muka depan passport Aurora dalam handphone. Boleh dijadikan bukti. Peyton Manning Jerseys adidas nmd r1 uomo Lepastu google sana sini nak cari tahu apa solution kalau tertinggal identity card, ada yang kata senang je. Maglie Boston Celtics Jordan 4 Sale nike requin pas cher Cuma buat laporan polis dekat pondok polis berhampiran. Settle. Chaussure Adidas So masatu Totin tarik nafas lega. Cleveland Cavaliers Sebab kami akan sampai airport awal dalam pukul 2-3 petang. Joc Pederson Jersey buty siatkarskie asics allegro new balance 1400 invincible Awal lagi untuk settlekan masalah identity card Aurora yang tertinggal itu.

  • Nike Air Max 90 Rosso Uomo
  •   Tapi nasib tak selalunya baik. nike air max 2017 pas cher Hukhuk, undang-undang untuk buat report polis itu semua sudah tidak wujud lagi. Julio Jones Alabama Football Jerseys nike air max Mereka memang memerlukan salinan ASAL. Chicago Cubs World Series Champions Jersey Penat merayu sana sini pun tak jalan. Memang Aurora tak lepas. Adidas buty sklep online soldes adidas chaussures sport nautique homme Aduii nak pergi Langkawi je kot bukan nak pergi menjajah mana. haa menangis kau. Kalau yang tertinggal tu IC sendiri tak apa, saya rela tak ikut tapi masalahnya Aurora punya. Dia dah semangat nak naik flight dengan atok nenek makcik-makcik dia semua. Lepastu tak dapat pergi. Tak sampai hati nak kecewakan dia, terus beli ticket flight esok pagi pukul 8 am.

  • Asics Gel Lyte 5 Donna
  • Habis RM600 for one way tic. nike tn rose femme Menangis ok. store locator for new balance shoes 15781610_10154864564007641_3387359924946351019_n

    Sampai hati tak, kalau tengok anak merajuk duduk dekat bucu macam ni?

      So lepas tu terus balik BP, amik passport Aurora. Naik kereta ayah yang memang a bit unfamiliar to me. Bedal je darurat katakan. New Balance 530 mujer Pukul 6 petang drive balik, pukul 10 malam sampai rumah. Air Jordan For Sale Tidur sejam dua, pukul 3 pagi bertolak ke Airport semula. Gagah tak? Haa demi Aurora.

  • Air Jordan 12 Homme
  • Dahla memang sleepless seminggu tu, kepala dah tiong sangat nak drive nasib alhamdulillah berjaya juga buat kerja gila ulang alik KLIA-BP-KLIA. Semata-mata nak ambil passport AURORA!!!! Nak check in berdua pun satu hal. Pukul 6.30 pagi macam tu sampai KLIA, confirm lah Aurora tidur lagi. Bayangkan dengan bawa luggage, dokong budak yang beratnya ibarat sekampit beras. Gagahhhhhh juga. Bila dah tak larat kena beratur panjang before check terus ketuk-ketuk bangun bangun auroraaaaaaaaaaaa bangun!!! 15825883_10154864583912641_6768080836202375526_n

    Nasib ada trunki ni boleh suruh dia duduk diam-diam atas trunki ni. Bo Jackson Auburn Jerseys Kalau tak satu kerja nak kejar mengejar Aurora dekat airport tu. -_-

      Pengajaran, sebelum bercuti tu, sila lah well prepared. Canotta Charlotte Hornets nike air max 1 pas cher Fjallraven Kanken No.2 Make sure dah siap kemas at least a day before. Herschel Walker Jerseys Chaussures Nike Pas Cher Jangan kemas last minute especially bila dah ada anak ni. Hiyarkkkkkk memang mental betul kalau nak packing baju anak. Passport atau IC sila tampal dekat dahi.   Okay sekian sahaja cerita saya hari ini. fjällräven kånken big Masa taip ni pun sakit hati. nike mercurial futsal pas cher Semoga tak buat kecuaian sebegitu lagi. Sel-sel otak akan terus berhubung antara satu sama lain.

    3 responses so far

    Aug 19 2016

    Protected: DREAMTRIPS HONG KONG : Part 1

    This content is password protected. To view it please enter your password below:

    Enter your password to view comments.

    Aug 18 2016

    Protected: Heart to Melbourne!

    This content is password protected. To view it please enter your password below:

    Enter your password to view comments.

    Aug 17 2016

    Terengganu here I come!

    Dah nak hujung tahun ni, bila lagi nak habiskan cuti hujung tahun korang kan? Takkan lah tak nak bawa anak bini bercuti ? Alaaah, tak payah jauh-jauh, dalam Malaysia pun dah cukup menarik untuk pergi bercuti! Tahun ni Totin habiskan cuti hujung tahun dengan cuti-cuti Malaysia ke Terengganu! Penat fikir nak kemana, akhirnya Terengganu menjadi pilihan.

  • Nike Free 5.0 Dames
  • Jonathan Allen Alabama Jersey
  • Nike Free 5.0 Women
  • Tak tahu lah, tiba-tiba mengidam nak makan keropok lekor Terengganu. Canotta New York Knicks goedkope nike air max schoenen Nike Air Max Goedkoop Kakakaa jauh betul mengidamnya kan. Canotte New Orleans Maglia Kobe Bryant goedkoop nike air max 2016 Korang semua pernah pergi bercuti ke Terengganu tak? Tapi sebelum bercuti ke sana adalah lebih baik kita buat perancangan , betul tak? Tak kira lah korang nak pergi mana pun sebenarnya, yang paling penting sekali kena rancang bajet percutian. bestellen nike air max 2016 Clayton Kershaw Jersey Takkan nak main harung jeeee kan? Kalau mengambil kira harga tol, minyak, penat drive jauh tambah-tambah dengan musim cuti sekolah ni, mesti traffic jam sana sini, Totin decide nak naik flight je! Senang!   Totin suka rancang percutian dengan Traveloka. asics gel stratus uomo Vancouver Grizzlies Maglia Scottie Pippen Todd Gurley College Jerseys Fjallraven Kanken Mini Korang pernah dengar tak? Alaaaaaa salah satu website untuk memudahkan perancangan percutian korang! Dulu, setiap kali nak bercuti, berminggu-minggu juga nak survey arah tuju. air max 2017 goedkoop

  • Nike Air Huarache Heren
  • Nak booking hotel apa, hotel mana yang terbaik dan boleh dapatkan dengan harga yang paling jimat, dan paling penting, flight tiket! Terpaksa survey satu-satu website nak cari tiket flight mana paling murah. air max 1 pas cher Sekarang, tak payah pening-pening nak survey sana sini, sebab Traveloka boleh dapatkan hotel dan tiket penerbangan dengan cara paling mudah dan effective! Dan yang paling penting sekali, MURAH! 123 Haaa tengok tu. Traveloka dah siap-siap surveykan untuk kita mana satu flight paling murah nak pergi Terengganu untuk minggu depan!! Haa senang kerja! Semua Airlines dia list down kan.

  • Chaussures Femme Air Jordan
  • new balance 373 classic Boleh pilih nak naik flight apa, pukul berapa, harga berapa, semua dah tertera! Bukan flight dalam Malaysia je tau, dia tolong kita surveykan ticket flight ke seluruh Asia Tenggara! Amboiii senang betul! Harga yang dipaparkan juga sudah termasuk dengan segala taxes dan tiada caj tersembunyi. Denard Robinson College Jerseys Menarik bukan? aaxa Untuk percutian kali ni, Totin plan nak stay dekat homestay je. wow gold Matt Holliday Womens Jersey Sebab Totin nak bawa sebatilion keluarga termasuk parents, adik-adik dan family abang . Albert Pujols Jersey asics gel damskie bieganie Asics Homme Pas Cher new balance 997 on sale Bila mereka duduk satu rumah ramai-ramai pasti akan rasa lebih seronok dengan percutian mereka. Adidas NMD Dames Canotta Brooklyn Nets Nike Air Max 2017 Heren Dekat Traveloka ni bukan sahaja ada lebih 100 hotel yang menawarkan harga potongan dengan harga yang berbaloi, homestay pun ada sekali tau. nike air max flyknit mujer adidas stan smith uomo Air Huarache adidas bounce uomo Tak payah lah Totin penat-penat nak google dot kom mencari sana sini. chaussures nike pas cher

  • Adidas Superstar Fiori Donna
  • soldes nike air max 1 pas cher Semuanya di hujung jari! Ecewahhhh. Joe Flacco Ravens Jerseys nike air max nederland air max 1 femme Korang tak payah risau apa-apa, kalau ada masalah dan memerlukan bantuan, just contact je dekat customer service, +6015-4840-9469 , derang memang membantu! Kalau segan nak call, just click dekat “Need Help” kanan bawah tu, boleh terus live chat bagitahu masalah korang tu. hollister pas cher Nike Air Huarache Dames Haa lagi satu yang Totin perasan, 345 Traveloka sekarang tengah buat holiday sale! KEBETULAN PULAK KAN! Time hujung tahun ni tiba-tiba je ada sale! Dengar cerita Traveloka selalu buat sale cenggini. Adidas NMD Heren Cara nak booking pun senang, just masukkan coupon code masa nak bayar dekat payment page tu, terus dapat discount! Alaaa.. Nike Air Max 2016 Norge Nettbutikk Brandon Crawford Jersey sebenarnya kalau takde discount pun dah murah, apalagi bila ada discount kan! Kan totin cakap, nak bercuti kena bijak mengatur bajet! Okay lah Totin dah penat membebel. Totin nak kemas luggage siap-siap , tak sabar dah nak pergi Terengganu!!! Nak jalan-jalan cari makan.

    No responses yet

    Next »

    | |