Archive for the 'Well-meaning friends.' Category

Aug 28 2013

Eekin’s surprise Bridal Shower!

Published by under Well-meaning friends.

Assalammualaikum, Banyak sebenarnya nak update tapi tak terupdate-update dek kerana pelbagai rintangan onak duri. Cheh propa betul. 21 September lepas, berjaya buat surprise bachelorette party untuk sahabat geng Aliens kami, Ee-kin. Nama pun bachelorette, mestilah sebab nak meraikan zaman-zaman akhir hidup membujangnya. Fjallraven Kanken Actually kiterang sebenarnya nak buat 1 night holiday. New Balance 577 mujer chaussures de foot Nike Tapi macam-macam halangan. Hotel dah penuh lah, lepas tu masing-masing ada kesibukan sendiri. Nak kumpul untuk holiday tu susah sikit. Jadi kami menyampaikan khabar sedih kepada Eekin, Sorry la tak jadi nak sambut bachelorette ko. Nanti kiterang datang rumah ko bawa kek macam korang buat kat aku dulu. Konon-konon ko terperanjat lah ok? Eekin ni jenis no hal. Nike Air zoom Pegasus 33 damskie So bila kiterang cakap cenggitu, dia pon, eh takpe tak kesah pon. Di waktu yang sama, kiterang buka groups whatsapp sendiri untuk organize simple party. nike air max 2016 wit Pilih tarikh 21 September sebab waktu itu semua balik Batu Pahat. Kemudian cari tempat yang privacy, supaya boleh buat decorations yang meriah-meriah. Nike Air Max 2017 Heren rood Lokasi dipilih adalah VVIP room Rengit Coffee, Jalan Rahmat. Bilik dia orait lah untuk kami ber 6, sebesar bilik karaoke cenggitu. Lepas itu tertutup dan privacy nak memekak pon tak ada sapa kesah.

Start deco bilik pukul 5.30pm . Tak banyak modal pun buat semua ni. nike tn 2017 homme Barang-barang semua recycle apa yang ada. Belon helium itu beli sendiri lepastu pergi dataran BatuPahat minta abang yang jual belon tu tolong pamkan. air max pas cher homme Satu je belon bachelorette tu Cikanot import beli dari KL. Under Armour Pas Cher Dekat BatuPahat mana lah ada kedai-kedai party nak cari bende cenggitu.

Husband masing-masing yang tolong deco. Emmet tolong deal kan dengan tunang Eekin. Kelakar bila sehari sebelumnya, Eekin berkobar-kobar cerita dekat aku kononnya tunang dia ajak pergi dinner. Maglie Dallas Mavericks Tak pernah-pernah nak pergi dinner. Emmanuel Sanders Jerseys Soldes Asics 2017 Gelabah Eekin nak cari costume paling menawan. Fjallraven Kanken No.2 Kih-kih-kih dinner lah sangat.

Mula-mula gigih email salah sebuah kedai cake terkenal di daerah Batu Pahat.

  • New Balance 999 Uomo
  • Awalnya email dibalas dengan baik. Lepas itu bagi contoh gambar dan bagitahu mereka kami nak naughty cake, terus mereka reject. Eeee paisehnya aku!!! Dah pening kepala tak tahu nak cari cake dekat mana. Terus teringat kawan Emmet pandai buat cake. So deal dengan dia je senang tak ada lah paiseh sangat. Dalam bag Victoria Secret adalah thong untuk Eekin wajib pakai pada malam kebersamaan dengan suami nanti. Sebagai tanda persahabatan katanya. Marcus Mariota – Oregon Ducks Jerseys Bhuahaha. Card yang ada gambar kami tu, diprinted sendiri. Cikanot print dekat office dia. Adidas Shop van Nederland Kan dah cakap semua kami buat ni cost effective.

  • Nike Air Max 90 Nero Uomo
  • Barang-barang accesories pari-pari semua dibeli di DIY. Alas meja polkadot itu adalah recycle alas meja guestbook waktu Cikanot kahwin. fjallraven kanken classic 16 L adidas neo

    Lalu kami surprisekan Eekin bila dia dibawa ke dalam bilik VVIP yang gelap gulita. Boleh nampak muka Eekin yang macam ‘Apa mamat ni nak buat dekat aku dalam bilik gelap-gelap ni?’ Aleh-aleh kami SURPRISEEEEE buka lampu lalu bunyikan letop-letop party tu. Nasib baik boleh bakar mercun kalau tak dengan mercun-mercun aku dah letopkan.

    Memang semua sepakat nak pakai baju putih. Biar Eekin yang pakai baju menawan kononnya nak berdinner itu.

    Aktiviti kami waktu itu, sambil makan-makan, sambil main kuiz kotak beracun. Dalam kotak ada pelbagai soalan-soalan nakal untuk Eekin. Merah padam Eekin menjawapnya. Nike Dames Nike Cortez Dames Boleh tengok muka Pareq yang membacakan soalan dengan gaya ‘Haaa habislah kau Eekin’ Sebab kalau eekin tak dapat jawap atau tak mahu menjawap pertanyaan kami, dia kena pergi ke meja makan orang ramai di luar sana sambil kepak-kepak kan sayap pari-parinya lalu berkaya ‘saya nak kahwin, saya nak kahwin’. Pareq bab membuli-buli cenggini dia suka lah sebab dia yang paling senior kahwin paling awal antara kami. Kiranya turn dia dibuli dah terlepas lah! Segmen ini untuk kami-kami Aliens sahaja. Yang lelaki lepak warung kat luar, tak boleh join.

    Ni la gambar bachelorette present untuk Eekin.Ada 5 pasang, tinggal pilih je nak pakai yang mana satu dulu. Yang ni kami bagi kebebasan untuk bakal suami Eekin membuat pilihan. asics gel kayano 21 męskie Ahahakkkss apasal nakal pula entry blog aku kalini?

    Gambar banyak sangat. Sebab Cikanot import official photographer dia. Haa bukan main. Jadi kami bercamwhore sakan. Marcus Mariota – Oregon Ducks Jerseys Bukan senang tau nak dapat kumpul cenggini. Bagi sesiapa yang tak tahu, Aliens ini adalah geng-geng schoolmates dari Tingkatan 1 sehinggalah sekarang.

  • Adidas Superstar Verde Uomo
  • Eventhough masaing-masing ada kerjaya sendiri, life sendiri, tapi tetap keep in touch dalam whatsapp group macam kepoh kepoh gossip sentiasa sama macam zaman sekolah tak ada beza. Ish ish ish bila korang nak matang macam aku ni? Eh? bhuahahaa

    Nak juga tu letak gambar diri sendiri besar-besar.

    Overal majlis selesai dalam pukul 10.30pm itupon sebab pekerja kedai tu halau.

    One response so far

    Aug 23 2013

    Aliens buat surprise. T_T

    Published by under Well-meaning friends.

    My geng Alien memang dah lama plan nak kumpul ramai-ramai and at leasstttt meluangkan masa seketika before my wedding day. Tapi maaf lah ye, bila Eekin tengok scedule I terus dia macam.. Air Jordan 1 Retro adidas zx 700 damskie Err ko takde cuti ke? Err macam mana nak baca jadual ko ni apasal hari hari ko kerja bila kita boleh jumpa ni? hah? hah? Sila bagitahu sila! Aku hari hari kerja. -_- Kesian. adidas ultra boost uncaged uomo Lalu mereka buat kejutan saat I balik kerja pukul 10 malam. Biasanya I akan lapar, like seriously lapar lalu emo akan melanda bila balik rumah tak ada makanan. Parents dah pakat dengan Alien supaya tak sediakan makanan. Nike Air Max 2016 Goedkoop Jahat. Matt Holliday Womens Jersey Mereka datang rumah buat kejutan sambil bawa KFC banyak banyak dan sebuah kek. Heeee jahattttnyeee korang! *tumbok muka masing-masing* Aku dah la pakai baju kelawar dah selekeh selekeh korang buat surprise kat aku konghajo betul heh. scarpe adidas bambino shop online Fjallraven Kanken Sale Kids Sorry no picture of my kelawar pics. ray ban pas cher Aku SAMAN derang kalau derang upload gambar aku selekeh cenggitu.

    Terharu. Kenley Jansen Authentic Jersey Tiup lilin pun teresak-esak nangis. Cheh auta jee.

    Nyam nyam. Justin Tucker Ravens Jerseys Kyrie Irving All Shoes Tengok ada 2 kotak besar KFC derang beli. nike scarpe 2017 Adidas Yeezy 350 Dames Macam perli I je tau la I memang kebulurrr.

    Totin’s surprise party. Nike Air Max Dames Goedkoop Haa memang surprise sangat. comprar mochilas kanken Rasa nak hempuk je tengok muka korang tiba-tiba ada dalam rumah tau!

    I was lucky to have close friends around me who always gave me fantastic support. nike roshe two hombre Dari zaman sekolah sampai sekarang. Joe Panik Jersey max pas cher ALIENS – dari kiri: Syaff, Nabil, Pareq, Eekin dan botol sos sebagai Cikanot.

    Boleh tengok mata panda I. Takde seri pengantin langsung muka aku ni tau.

    I understand that once get married, things will change. new balance 996 bleu ciel Btw, relax lah korang. nike air max pas cher Maglia Shaquille O’Neal Friendship has no age. Nike Air More Uptempo Sampai bila-bila pun kita tetap kawan. Nike Air Max 2017 Heren Next plan for vacation together bawa laki masing-masing ok. And follow plan Syaff.

  • Mens Nike Air Max TN
  • Bhuahahah. Canotte Houston Rockets

    Dear Allah, touch the people I care for.

  • Nike Air Presto Dames
  • Nike Air Max 2017 Uomo
  • Keep them safe, remind them of your great love & bless them.

    No responses yet

    Aug 08 2013

    Bachelorette!

    Masa sekolah-sekolah, I ada geng sekolah agama. Sama-sama pergi sekolah agama jalan kaki. Begitu gigih lintas jalan besar, berkumpul di rumah Yun, dan masing-masing jalan kaki pergi sekolah agama. Pegang Al-Quran yang size besar itu warna merah menyala pula.

  • NIKE AIR MAX 90 GOEDKOOP
  • Gigih. Kobe 11 Scarpe Elite Siap bawa payung kalau panas sangat. Gigih sekali. new balance 1400 femme Lintas jalan besar dengan pakai baju kurung sekolah agama, lari lintang pukang atas jalan bila kereta laju.

  • Nike Air Max 95 Femme
  • Zaman sekarang semua budak pergi sekolah parents nak hantar depan gate. Mana ada lagi yang jalan kaki merentas onak duri? Kenangan itu diimbau kembali saat New Year + Bachelorette Party! Simple yet meaningful sangat-sangat. Canotte Philadelphia 76ers Maglia Anthony Davis Dah plan nak sleep over sesama, tapi tak tahu bila waktu paling berkesan. Nike Free Run Femme Jadi kami pilih waktu new year. Todd Gurley UGA Jersey adidas zx 850 mujer Untuk melihat bunga api sama-sama, kami pilih hotel yang dapat view menarik!

    Usha Royale Bintang, full. adidas y3 hombre

  • ADIDAS ULTRA BOOST 2017
  • Mandarin Hotel full. Last-last dapat Impiana Hotel,KLCC, room 1213. View dari bilik sangat cun untuk tengok bunga api. Tepat pukul 12 malam kitorang countdown dari bilik, sambil tengok jam pencawang Maxis depan KLCC tu. Maglie Boston Celtics bestellen nike air max 2016 Orang dekat KLCC menjerit countdown berasak-asak, kitorang menjerit dari atas katil, sambil lompat-lompat.

    Check in bilik teruk start tiup belon dan deco bilik. Aircond sempat problem so kami call the service man datang repair. asics gel lyte 3 mujer azules Pelik je derang tengok bilik berparty sakan padahal bertiga je -_- Beli cake dekat wondermilk, Publika sebab pagi itu ada meeting with my videographers for wedding, jadi singgah beli cake and baskin robbin. The helium gas balloons and prop semua Yun and Scha yang cari. nike air max 1 pas cher Thankyou koranggggg!!!

    Terasa terharu bila pakai strip Bride To Be. asics gel lyte 5 hombre blancas Lepas ini dah tak merasa dah pakai bendalah ini lagi.

    Kan dah cakap. Maglie Los Angeles Lakers Adidas Dia punya riuh rendah party macam 10 orang je rasa. Sampai ke toilet kiterang camwhore.

    Sengaja tanak invite ramai-ramai. Sengaja nak spent time sama-sama mereka sahaja. Sengaja nak mengimbau memories. Bila masa lagi nak dapat bersama macam ini. hollister pas cher asics gel lyte 3 hombre rojas Scha juga akan berkahwin this coming June. billige Nike sko norge Yun juga, soon. Amien. Chicago Bulls Cepat sangat masa berlalu. Maybe after this, kita plan vacation bersama keluarga masing-masing? 🙂 Year 2013, year to change. Change of everything.

  • nike air huarache dames roze
  • Tak lama lagi nak change status. Adidas Superstar Schoenen Dames I tak kata pun nak change to berhijab. Nike Sko Nettbutikk But I try my best. Hollister Magasin Even Maria Elena pun berubah berperingkat apatah lagi saya yang jahil ini. I am more to change perilaku, dari perangai yang lain macam ke perangai yang semacam, change from know nothing about coooking kepada belajar sedikit-sedikit cara-cara hidupkan api gas di dapur dan juga belajar menerima, memahami dan saling bertoleransi sesama roomate baru nanti. -_- In Sya Allah.

    No responses yet

    Aug 05 2013

    Bila jumpa kakak lain mak lain bapak lain bangsa lain bahasa.

    Published by under Well-meaning friends.

    Last week dapat FB message from Mba Ncus, katanya mahu datang ke Malaysia. Punyalah excited sebab dekat 5 tahun tak jumpa dia. New Balance 990 męskie Nike Air Max 2017 Heren groen Mba Ncus ni my housemate time I study Indonesia dulu. Memang dah macam kakak sendiri. New Balance 1600 mujer Authentic Air Jordan Shoes Makan bersama, gossip bersama, buat modeling dan bercamwhore bersama, susah senang bersama., mandi bersama eh yang tu tak. Tapi sebelum I habis study lagi, dia dah meninggalkan diriku.

  • Brooklyn Nets
  • Sob-sob-sob. nike cortez bambini nike kd 9 pas cher Dia pindah Hongkong sebab dapat job stewardess under Cathay Airline. Jake Arrieta Authentic Jersey Sejak tu memang tak jumpa dia lah. Atlanta Hawks Fjallraven Kanken Big Tapi still keep in touch dalam facebook! Kebetulan, minggu ini flight dia overnight dekat Malaysia. Stay 2malam dekat Sunway Hotel, jadi cepat-cepat I minta cuti untuk berdatings dengan dia!!

    Bezanya mba ncus dengan stewardess di pasaran sekarang ini, dia jenis down to earth. asics gel quantum 180 męskie Kalau keluar besiar-siar tu memang secalit make up pon tak pakai. hollister pas cher Simple sangat. Asics Mexico męskie air max pas cher nike air max 90 mujer Tak berubah dengan waktu kami kenal dulu-dulu. goedkoop nikes Orangnya sangat lembut dan perangai ke-sister-an dia terserlah disitu. asics gel nimbus 17 hombre Nike Air Pegasus Uomo

    Since Mba Ncus stay dekat Sunway Hotel, nak senang jumpa dekat Sunway Pyramid sahaja. Nike Heren goedkoop nike air max Kanken 7L Jalan-jalan temankan mba shopping. asics gel kinsei 4 mujer goedkoop nikes Tapi last-last haku pon terjebak sama. goedkoop nike air max 2016 Goedkoop Adidas NEO Nike Air Max 2016 Heren Zwart Menyampah tau!

    “Mba masih ingat nga dulu aqu pernah suka cowok di dublin, ini dia, suamiku!”

    “Hah? yang kamu sering skype itu?”

    Wah tiba-tiba teringat 5tahun lalu, setiap kali Emmet kecewakan aku, permainkan perasaanku, reject cintaku *eceh* lepastu terus nangis-nangis frustated *lah konon* ketuk bilik mba Ncus.

  • Femmes Air Jordan 3
  • Terperanjat dia bila tahu, suami aku sebenarnya orang yang sama aku tergila-gilakan dari dulu. Women Air Jordan 12 Wah betul lah pepatah “Kalau dah jodoh tak kemana”. Maglia Jeff Teague new balance 373 bleu orange ps: Ada rezeki lebih, nak pergi Hong Kong pula.

    No responses yet

    Aug 03 2013

    Schawan’s wedding!

    Assalammualaikum. Last week sangat penat.

  • Adidas Superstar Nero Uomo
  • Banyak betul aktiviti sampai tak menyempat nak update blog. Huston Street Jersey Wedding bestfriend ibarat seperti wedding keluarga terdekat. Dia punya debaran melampau-lampau. air max pas cher Fjallraven Kanken No.2 Orang yang nak kahwin pun tak over cenggitu. Fjallraven Kanken 20L Scha and Wan nikah pada 1st June (Sabtu). nike air huarache femme pas cher Case Keenum – Houston Cougars Pagi nikah. Petang sanding. Soldes Nike Pour Homme Padahal hari Khamis kena pergi KL atas urusan tertentu. Nike Air Huarache Dame Punyalah gelabah si pengantin sebab takut seorang dulang girls dia tak datang. air max pas cher I pon gelabah juga sebenarnya tapi nasib baik sempat sampai BP pukul 4 pagi tersebut. Kanken 7L Rabak betul mata. Tidur beberapa jam sahaja. Nike Air Force 180 Mid Nike Air Max 2017 Dames (Poyo betul ayat padahal on the way back to BP memang dah bantai tidur dalam kereta) Nikah jam 9pagi di Pelican Hotel. Nike Pas Cher Janji dengan derang akan berkumpul pukul 8 pagi. I antara yang terlambat datang sampai derang ingat I tertidur (perkara biasa yang aku lakukan). Ngeeeeee.

    Credit to her official photographer MohdRazali

    The dulang girls. adidas uk store Separuh rakan rapat zaman sekolah Scha (including me) dan separuh lagi rakan-rakan rapat Scha di tempat kerja.

    Alhamdulillah, dengan sekali lafaz sahaja Scha sah menjadi isteri Wan. Tak sia-sia bertunang 3 tahun, kental betul penantian apabila si tunang kena kerja dekat Citrus selama 3 tahun tak boleh balik sehingga kontrak selesai. oakley pas cher Citrus dekat mana pun aku tak tahu. Scha ini memang setia orang nya sama macam saya. *Eh eh tiba-tiba. Scha ini orangnya memang kental sikit. Mens Nike Air Max 90 Kental-kental dia pun air mata sedih gembira tetap menitik jua. nike air max Nangis sikit-sikit sahaja time lafaz sakinah dan penyerahan suami isteri. Maskara tetap maintain. Oh kalau time I dulu sampai banjir lantai kena mop lantai.

    Kami pon nak kiss Scha juga. Sibuk je tau. Actually Scha ni kira junior sekolah I. Biasalah I kan campur bebudak je semua. Sebab itu muka kekal awet muda. Bhuahaha. Kami rapat sebab classmate time sekolah agama. Masing-masing pergi sekolah jalan kaki lintas jalan besar terkedek-kedek sambil pegang tafsir Al-Quran besar berat gila. New Balance 247 męskie Gigih kami, gigih.

  • Nike Air Max 2017 Heren
  • With mommy to be, Iliyana. Comelnya bila preggy tapi kulit tetap awesome cantik putih berseri. Roshe Run Homme Pas Cher asics pas cher Konon-konon bila bergambar bersama ada tempias sikit la aura aura preggy tu eh? Kau belajar teori apa, totin?

    Jangan lepaskan peluang menggunakan prop yang ada. I tengok semua orang bergambar cenggini dengan frame kosong so I pon nak join juga gambar cenggitu. Kanken Big Baratas Entah pape lah aku ni.

    Over tau kami. Pengantin perempuan sedang bersanding menunggu kedatangan pengantin lelaki, kami sempat camwhore lagi. Nasib baik gambar pengantin termasuk sekali dalam camera kalau tak aku rasa pengantin dah halau kami dah.

    Ini pula gambar sewaktu pengantin sedang bersiap untuk bersanding. Kami terjumpa keris pengantin. nike pas cher

  • Nike Air Max 90 Dames groen
  • Terus buat aksi kena rasuk Hang Tuah dan Hang Jebat. Sorry lah buat pengantin dan keluarga pengantin, emosi kami tak terkawal apabila jumpa member lama. Adidas ZX Flux Heren

    Jun 1, 2013 | Kajang pak malau kajang berlipat. Haippppp!!! by totinjamain on Keek.com

    Eeee tak boleh pakai betul lah yang record keek aku ni. Adidas NMD Heren Over melampau lampau punya cover gelak.

    One response so far

    « Prev - Next »

    | |