Archive for the 'How to look beauty?' Category

Jul 19 2013

Senarai 5 produk kosmetik Malaysia yang TIDAK SELAMAT digunakan!

Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengesahkan sebanyak 5 produk kosmetik Malaysia yang mengandungi lebihan betamethasone dan mercuri dalam bahan kosmetik (RACUN). adidas zx 500 damskie

1 Cellnex Anti Sensitive Essence treatment (Mengandungi Betamethasone)

2. Natural 99 Day cream

3. Natural 99 Night cream

Kedua-duanya mengandungi mercuri. air max Hoohhh, kalau nak tahu betapa bahayanya mercuri itu sungguh scary. Asics Baratas Dulu pernah tersentuh merkuri yang tumpah terus kelam kabut gelabah cuci tangan betul betul samak. Apa jadi kalau amek merkuri letak dekat muka pula?

4. Fjallraven Kanken Mini SF Beauty Night Cream

5. SF beauty Day Cream

Kalau baca comment dari para dealers SF beauty, mereka akan katakan, barangan SF beauty yang beracun adalah keluaran tiruan. adidas ultra boost uomo Yang asli tak beracun. How did they know? I believe in KKM (Kementerian Kesihatan) takkan lah orang kementerian amek tester dari tiruan. Nike Air Max 2017 Heren groen Mereka tidak sebodoh itu untuk jalankan ujian sebegini. fjallraven kanken backpacks But anyway, terpulang pada individu masing-masing nak percaya yang mana. Andrelton Simmons Jersey For me, lebih baik mencegah. air max 2017 wit Banyak lagi produk yang dijamin selamat dipasaran.

No responses yet

Jul 16 2013

Tips mengelakkan stretch mark!

Orang perempuan kalau mengandung, yang paling tak bestnya bila tengok perut, makin hari makin berubah rupa. Perot membojol itu tak apa, katanya bangga bila membojol kerana ada baby. Dapatlah cover perut yang aslinya buncit kan kan kan? Tapi jadi mengerikan bila buka baju, tengok perot tak secantik dulu lagi. Stretch mark dan ibu mengandung itu memang dah sebati. Biasanya strect mark keluar dalam 5 – 6 bulan mengandung. Kanken Classic Ramai orang beranggapan, strect mark ini benda normal untuk si ibu mengandung. Tak dapat nak dielakkan. Asics Hombre Salah salah. Nike Pas Cher Tanggapan itu salah. adidas nmd uomo Stretch mark dapat dielakkan kalau kita atasi dari awal! Bukan ibu mengandung sahaja, kalau badan berisi pun, perut akan keluar petir petir kilat sabung menyabung kesan dari rekahan kulit. asics gel lyte 5 hombre blancas Punca stretch mark ni terjadi apabila kulit tiba tiba mengembang secara mendadak.

Perut orang mengandung. Perut orang lain tau, bukan perut kite! Haip.

Perut selepas bersalin. Perut kendur, petir-petir pun mengendur dan makin buat perut tak lawa. Nike Air Max 2017 Dames roze Bila dah start ada stretch mark, nak hilangkannya bukan mudah tau!

Contoh stretch mark pada betis dan paha bagi kes kelebihan berat badan

Ni I bagi tips mengelakkan berlakunya stretch mark. Langkah pencegahan kena dilakukan seawal-awal mengandung. Kalau nak tahu, sepanjang I pregnant dan sampai sekarang pun I tak ada stretch mark langsung. Kalau boleh ambil gambar perut dan tunjukkan bukti I dah buat dah. Adidas Homme Tapi tak elok la pula. First yang i amalkan, sapukan Bio Oil, 2x sehari. I dah start sapu dari 1st trimester. Memang tak pernah lupa. Sampai nak bersalin pun, kulit smooth and licin je. Even Linea Nigra (garisan hitam selari dengan pusat) tu pun tak kelihatan sangat.

Yang penting, makan makanan yang boleh meningkatkan peregangan kulit tubuh. Jadi bila kulit mudah elastic, tak adalah stretch mark. Solde adidas gazelle Rajin minum air putih banyak-banyak, buah-buahan dan sayur-sayuran. Selain itu, perbanyakkan makan protein especially albumin sebab dapat menjaga kolagen kulit kita. Untuk protein, I tak pernah lupa minum ESP Shaklee. Kandungan protein dalam ESP sekaligus boleh mencantikkan kulit dan mengelakkan stretch mark.

No responses yet

Jul 12 2013

Hello Mary Kay!

Assalammualaikum! Excited nak memperkenalkan satu product makeup yang I baru gunakan. asics tiger pas cher Actually benda ni dah lama cuma I je tak pernah nak try. nike pas cher Terdetik nak try setelah mendapat review daripada seorang makeup artist ni. Geno Smith College Jerseys Usha instagram dia, ternampak dia menggunakan barang ni jadi terus rasa nak dapatkan! Alang-alang memang eyeliner dan mascara dah abis!

Mascara dia memang paling best. Adidas NMD Dames Takde gumpalan langsung dan terletak elok pada mata. Maglie Los Angeles Clippers Ditambah dengan eyeliner Mary Kay,cukup dah tak payah nak pakai eyeshadow pun tak apa, mata dah menonjol menawan. New Balance Yang i suka, eyeliner dan mascara dia tak comot, lebih-lebih lagi bila ambil wudhuk. asics kayano 21 hombre Kalau tertanggal tinggal kopek kopek je tak effect tempat lain. Memang tak ada kesan comotlomot pun. nike air max 1 pas cher

Bagi sesiapa especially untuk orang batupahat, kalau berminat dengan barang-barang Mary Kay atau nak minta advice or consultation boleh pm facebook Bella Tahir.

Bersempena nak raya ni, Bella Tahir ada buat promosi raya Mary Kay.

No responses yet

Jul 03 2013

Automatik cantik berseri lepas pakai kosmetik halal FCC !

Muka sangat teruja sebenarnya nak hunting barangan raya. Elok-elok pergi KL Festival Mall untuk cari baju raya buat suami tapi end up dengan beli barangan make up raya untuk diri sendiri. Amboi barangan make up pun nak ada versi raya? Eh, penting tu, supaya raya nampak lebih berseri. 2017 nike air max pas cher Tak adalah hambar sahaja. Baju dah cantik, muka pucat lesi kilat barat pula nanti. <– Bagi alasan ini dekat husband untuk beli make up. Bhuahaha.

Survey punya survey, tiba-tiba tertarik nak mencuba barangan FCC (Farmasi Colour Cosmetic). Teruja betul dengan product ini lebih-lebih lagi nama dia ala-ala perubatan gitu. nike air max 2017 goedkoop FCC menunjukkan bukan sahaja menaikkan seri muka tetapi juga dapat merawat kulit muka kita! Ala-ala macam, kau bagi muka kau makan ubat kecantikan lah.

Begitu teruja sampai tercangkung cangkung. Nasib baik tak bentang tikar duduk bersila.

Jangan tak tahu, FCC merupakan satu-satunya kosmetik HALAL antarabangsa dari Turkey. So tak payah ragu-ragu boleh bawa solat ke tak ye make up aku guna ni? Kau nak makan pun boleh, sebab HALAL! Eh tapi dah kenapa nak makan cosmetic? Kat rumah takde ketupat ke?

Saja je beli soft touch eyeshadow, color glamorous gitu. Baskets ASICS Femme Kalau ikutkan I ni sempoi je mana ada pakai eyeshadow bergerak kesana kemari. Tapi disebabkan nak raya, inilah masanya untuk melawa. Muka tak lawa pun tak apa tapi bila pakai FCC ni terperasan macam Katy Perry pula. Eh? Pallate ini ada 4 warna kombinasi. fjallraven kanken pas cher Eyeshadow ni senang nak apply, bila tepek terus lekat. Tak bersepah-sepah atau bercapuk-capuk. Adidas NMD Heren I sengaja beli purple basic, sesuai dengan baju raya tahun ini. Alamak kantoi dah baju raya aku warna apa. adidas zx 850 damskie

Yang specialnya walaupun color bombastic,tapi bila apply dekat muka, tak adalah macam opera cina. Nampak macam glittery tapi kesan glitter dia tak kilat percik percik sampai silau mata kau. Konsep natural tetap ada, cuma lebih tambah berseri dari sebelumnya. Confirm raya tahun ini, salam tangan suami sambil kelip-kelip mata tunjuk eyeshadow baru. Bhuahhaa. Oh ya, bersempena nak raya ni, FCC ada buat raya promotion! Korang boleh dapatkan FCC Adorn Set dengan HANYA RM155 SAHAJA! Wow wow wow murah gila hokeeyyyhhh. nike air max 95 uomo Hey ini bukan barangan cikai, It’s an international branded cosmetic mana boleh dapat dengan harga cenggini!

Dalam Adorn Set ini lengkap dengan BB Cream/ CC cream, mascara, eyeliner, lipstick, make up remover dan blusher. Korang terus angkut je set ini untuk bawa beraya di kampung ! Siap free dengan Money packet dan tote bag percuma dari FCC lagi! Promotion ini cuma berlangsung dari 1 July hingga 11 August! (Masih sempat lagi nak beli!) Lagi satu nak bagitahu, FCC dengan baik hati nak bagi duit raya RM1000 bagi sesiapa yang bertuah. New Balance 678 męskie Dah alang-alang beli barangan make up FCC apakata join sekali demam duit raya FCC?

Caranya mudah je. Maglie Portland Trail Blazers 1. Hantarkan nama penuh, no tel, email, blog (kalau ada lah, kalau tak ada pun tak payah susah-susah nak creat blog semata-mata nak duit raya -_-) dan alamat FB anda serta bukti pembelian apa sahaja barangan FCC via PM kepada FCC Facebook page FCC (Farmasi Colour Cosmetic) ataupun emailkan kepada marketing@naturalifesolution.com 2. Buatlah review tentang product FCC menerusi Facebook FCC dan share kepada kengkawan korang. Adidas 2017 Goedkoop 3.

One response so far

Dec 14 2012

Tony Moly Review: Tony Tint . Smooth massage peeling cream. Sleek Mist.

Hari ini I nak review 3 barang dari Tony Moly. Ololo comel je nama nya. Tony Moly ini berasal dari Korea. Sama seangkatan dengan Etude House and Skin Food. So kalau pergi Korea, akan nampak lah kedai si Tony ini di merata tempat. Yang bestnye, barang-barang keluaran Tony Moly ini unik dan cuma dipakai oleh perempuan korea sahaja. Jadi kalau terasa diri anda macam Wonder Girls tu boleh lah shopping di Tony Moly.

Tony Tint

Bibir korean yang merah-merah itu tipu sahaje. Ingatkan memang merah cenggitu lah. Rupanya mereka pakai Tony Tint. Adik I pakai ini dekat whole bibir. Terperanjat aku homak kau macam baru sedut darah. Salah salah.

Cara pakai yang betul, just coletkan 3 titis di bibir bawah. Lepas itu kemamkan bibir. Taraa. Baru lah bibir macam merah merah korea gitu.

Boleh follow cara apply tilt yang betul. Kalau rasa nak elakkan bibir kering, pakai pelembab bibir dulu before tilt. Hasilnya, bibir akan kemerahan bajet korea la konon.

Feedback-

GOOD:

  1. Size kecil sekecil duit 50sen. Senang sumbat dalam kocek pon boleh.
  2. It makes my lips look fresher!
  3. Harga murah so tak rugi kalau nak mencuba and berangan berangan korea sekali sekala.

BAD:

  1. Cepat hilang pula kesan kemerahannya.
  2. Sesetengah orang akan menyebabkan bibir kering. So to be safe, better apply lipbalm dulu.

RATING:6.5/10

Tony Moly Appletox Smooth Massage Peeling Cream

Bila sebut peeling cream je semua ingat bendalah ini leceh. Peeling? Noo I’m a busy woman I don’t have time for peeling2 my skins at home ohh noooo. Jangan nak bajet busy sangat lah. Busy macam mana pun kesihatan kulit mesti jaga! Haip!

Ingredients: AHA, green apple extract minerals such as magnesium, iron and vitamins A, E B1, B6 and C

Kebanyakkannya adalah minerals dan vitamins untuk kesihatan kulit.

Cara nak apply:

  1. Cuci muka sampai bersih
  2. Apply Appletox in appropiate amount. Agak-agak la jangan pula pakai segenggam kau nak buat masker wajah ke apa? Avoid lips and mouth areas ye, ini bukan Apple so jangan makan.
  3. Kemudian gently massage lembut-lembut selama 1-2 minit.
  4. Biarkan 30 saat.
  5. Massage sekali lagi sambil cuci-cuci dengan air.

Selesai. Tak sampai 5 minit dah berjaya buat small peeling dekat muka kita. Baru lah kulit nampak lembut, licin, lebih firm and bertambah cerah!

Feedback-

GOOD:

  1. Bila baca ingredients pun dah tahu semuanya bagus untuk kesihatan kulit.
  2. Bau dia memang freshie rasa macam letak epal dekat pipi.

BAD:

  1. Nama pun simple way of peeling. Kesan dia tak boleh lah nak harapkan peeling macam buat dekat skin clinic tu ye.

RATING: 7/10

Pocket Bunny Sleek Mist

Comel nya Sleek Mist ni. Berbentuk bunny, bersize kecil. Mudah dibawa dalam handbag dan angkut lah kemana-mana. Bila rasa muka lebih dan berpukan kesegaran, kita semprot! I baru pakai seminggu, memang sangat berkesan. Bawa time kerja masuk dalam white coat, bila rasa letih boleh spray, segar sikit rasa. Kocek white coat dah macam doraemon semua benda nak masukkan.

Jalan-jalan kena bawa pocket bunny dalam handbag. Agak-agak letih kita semprot! Orang sebelah pun ikut buat gaya semprot bunny di muka.

Cara nak apply:

  1. Spray dalam jaram 20-30cm dari muka kita.
  2. Eh-eh make sure tutup mata dan mulut ye. Jangan ternganga pula mulut tu.
  3. Biarkan spray meresap ke kulit dan anda akan merasa kesegarannya!

Feedback-

GOOD:

  1. Obviously, packing dia sangat cute!
  2. Fresh fresh fresh, yea kalau rasa mengantuk muka letih, sembur ini terus segar bugar.

BAD:

  1. Tak berapa pasti apa kandungan dia. I kalau guna apa-apa berkaitan kosmetik ni suka tengok bahan-bahan kimia and effect samping later on. Mana lah tahu tak elok untuk kulit. So tak berani nak komen bab itu. Tapi so far seminggu ini I pakai bunny tak ada masalah. 🙂

RATING: 7/10

Eh, semua barang-barang ini nak beli dekat mana? Takkan nak kena fly to Korea pula semata-mata nak cari kedai Tony Moly? Kalau tempat korang tak ada kedai ini, ataupun leceh lah nak keluar shopping tak ada mood. Hujung jari pun boleh.

Just Klik MIMO MOMI

Selain 3 barang di atas, ada juga jual pelbagai barang Tony Moly. Sebarang pertanyaan boleh tanya seller dia yang friendly abis tak sempat tanya pun dia dah explain sendiri product dia.

Happy shopping and selamat mencuba!

ps; Kalau ada rasa nak review barang, boleh leave a message dekat Facebook Totinx.com . Toceyy!

One response so far

« Prev - Next »

| |