Archive for the 'How to look beauty?' Category

Jul 10 2016

My skincare routine

Published by under How to look beauty?

I nak cakap pasal skincare routine malu sebenarnya. Muka tak berapa nak flawless mana pun but since lately ni ramai yang request, I cerita sikit my daily skincare routine daripada celik mata sehingga sebelum tutup mata ok? briefly sahaja tau, kalau nak cerita details kena tanya your own beauty consultant. Asics Pas Cher ;p In general, setiap orang mempunyai skin types yang berbeza. Jadi apa yang tertulis ini hanya sekadar panduan sahaja. Ini apa yang I pakai daily, it doesn’t means it will suits you. Setiap orang mempunyai kulit yang berbeza. Steps boleh follow, but skincare product tu you all kena try and error sendiri ok?

DAYTIME

  • CLEANSE

Walaupun bangun tidur ke, pakai makeup or not, tetap akan mulakan dengan bersihkan muka dulu. Actually ada banyak jenis cleanse. fjallraven kanken classic 16 L

  • gel : better. sesuai untuk combination skin type.

  • milk: jenis ni tak sesuai sangat kalau kulit berminyak. Sesuai untuk kulit kering je.

  • bar soap: boleh buat muka jadi terlalu kering.

Siapa follower totinx.com mesti dah tahu, Clinique adala skincare yang Totin pakai sejak dari zaman student lagi. Dulu muka kita, masyaAllah teruk betul. Menggerutu sana sini dengan jerawat sabung menyabung. Sejak consistet pakai Clinique, semua jerawat slowly resolved. Nak kata tak ada jerawat langsung tu menipu lerr.. cuma dia segan silu sikit nak muncul. Lebih 10 tahun pakai ni, so far memang tak ada masalah.. Anyway seperti yang I cakap, setiap orang tak sama ye. Kalau pakai any skincare buat muka jadi kemerahan, panas, jerawat bertambah, stop segera ok? Clinique ni walaupun dah lama pakai, time traveling I akan guna skincare lain. adidas tubular hombre Sebab bottle cleanser ni besar dan tak travel friendly. Lepastu pula botol ni jenis picit-picit, bila masuk dalam luggage selalu tumpah. 🙁 I pula sejenis manusia pemalas nak transfer ke small bottle, memang malaaaaaas. So far, Mary Kay Botanical effect ni pun sesuai dengan my skin. Harga pun cheaper than Clinique. Packaging lebih ringan dan senang nak bawa travel. So cleanser ni memang akan sentiasa berasa dalam travel bags. Senang nanti tak lupa kalau nak kemana-mana.  

  • TONER

Sebenarnya fungsi toner ni untuk menutup pori-pori. Penting especially untuk yang apply makeup. Cara nak apply toner cuma dap-dap kan sahaja dekat muka. Tak payah banyak-banyak. Tak payah nak tonyeh-tonyeh sangat. Favourite toner Totin pun tetap dari Clinique. Satu botol ni boleh pakai 5-6 bulan tak abis-abis. Harga mahal tapi berbaloi. Goedkoop Nike Air Max

  • HYDRATE

Ramai yang skip this steps kan? Sebenarnya I sendiri pun jarang guna ni dulu. Lately ni baru terasa muka sedikir kering especially after apply makeup. Akan nampak garis-garis kering dekat muka . Eerr mungkin salah satu faktor penuaan juga? Memandangkan I jenis kurang minum air. Hari-hari berusaha nak minum air banyak-banyak but end up terlupa juga. fjallraven kanken uk Pasti gagal! So cara paling selamat, kena rajin hydrate kan wajah. Kalau tak nanti muka cepat berkerut kerepot. Dulu I pakai Clinique Moisture Surge ni. Memang best tapi bekas ni kecik je, tak puas. I pula jenis tepek banyak-banyak , jadi cepat habis. Tahun ni I start cut cost sikit so untuk hydrating skins I try survey yang lain. Actually banyak jenis dekat pasaran, ada yang suka pakai Hada Lado, but I noted that my skin is not suitable with any korean skincare/makeups. Mesti ada je yang tak kena.   Sekarang I pakai Neutrogena Hydro boost water gel. Memang besttt! Rasa lembab sangat skin bila pakai ni. Russell Wilson Jerseys Beli dekat Watson time sale, harga tak sampai Rm50. Bekas pun besar.

  • ESSENCE & SERUM

Korang pakai serum jenis apa? Yang ni Totin pakai, tapi sebab harganya mahal (RM3xx), selalu pakai sikit-sikit jimat cermat. Bertahan 3-4 bulan juga. Konon acah-acah nak kulit licin macam telur atas tu lah. Kalau consistent pakai insyaAllah boleh. Clinique ni reaction memang slow sikit tapi jangan risau, clinique tak ada chemical and very safe!

  • MOISTURIZE

Untuk mosturizer, ada macam-macam jenis dekat pasaran. Make sure jangan sampai tersalah pilih tergantung kepada skin types masing-masing.

  1. kulit berminyak – cuba cari mosturizer yang water base. Macam krim tapi tak pekat sangat.

  2. normal – combination krim/water base

Totin memang guna basic set Clinique. Termasuk lah yang ni. Mosturizer Clinique sangat jimat, boleh apply 4-5 bulan pun tak abis.

  • PROTECT

Haa steps last ni pun ramai yang skip. Sebelum kita apply makeup, kena protect dulu skin dengan lapisan terakhir. In case nak pakai foundation, jangan lupa apply sunblock dulu dekat muka. Kalau ada day cream, boleh pakai time ni. Kalau setakat nak makeup pergi kerja, Totin prefer guna bb cream, dalam tu dah siap-siap SPF.

  • FACEMIST

Belummmm selesai. Jangan gopoh-gopoh tenyeh makeup / foundation dekat muka. Sebelum tenyeh tu jangan lupa spray facemist dulu. Adidas ZX 750 Heren Dalam macam-macam facemist, I paling suka dari Facial Mist Toner Sasatinnie ni. Memang lepas spray terus segar je muka. Bau pun wangiiiii. Spray ni skaligus buat kulit lebih lembab and moisture. Biasa lepas makeup pun I akan spray lagi sekali. Kalau lama-lama muka keletihan pun akan spray lagi dan lagi. Kalau bosan tak tahu nak buat apa pun spray juga. Haa nampak tak taksub sangat dengan bendalah ni. Spraymist ni beli dekat SASA. Murah je. Sekarang tengah sale harga dalam RM20 macamtu kot.  

NIGHT

  • MAKE UP REMOVER

Dah malam sebelum tidur, make sure cuci muka semula. Samaada pakai makeup atau tidak, kena bersihkan juga dengan makeup remover. Ambil kapas dan cuci muka dengan makeup removal sehingga lah kapas tu tak menunjukkan sebarang kekotoran. Micellar Cleansing water GARNIER ni antara my favourite!! First time pakai terus rasa jatuh cinta. Yang bestnya micellar ni boleh sekali cuci face, lips and eye sekaligus. Tapi kalau apply makeup, I cuci juga eye + lips pakai makeup removal yang oily for eyes and lips. Tak kesah lah brand apa pun, semua sama je. Agak-agak kalau dah habis and malas nak beli, rembat baby oil Aurora punya, pun boleh juga.

  • CLEANSE
  • TONER
  • HYDRATE
  • ESSENCE & SERUM
  • MOISTURIZE
  • TREATMENT

Steps yang lain semua sama. Penutupnya jangan lupa letak treatment cream. Kalau ada night cream boleh pakai time ni. Kalau muka ada jerawat boleh cari cream for acne. Ni yang Totin pakai sekarang. Sesuai untuk dry-combination skin type (kulit orang asian). Bangun-bangun muka jadi lebih fresh, tak kering tak berminyak pun. Asics Homme Pas Cher Kalau ada jerawat nakal, besoknya dah kecut dah. Smart night ni berfungsi sebagai anti aging juga, dapat hilangkan small wrinkles, garis-garis halus dan uneven skin tone. nike air max 2017 donna Bangun pagi terus terperanjat kulit cantik macam Bunga Citra Lestari eh tak pasal-pasal.

WEEKLY

Scrub and mask Totin akan buat 2kali seminggu. Tapi kalau busy sangat, seminggu sekali je. Kalau terlalu malas, 2minggu sekali pun pernah. Semua tergantung mood. kekekeeh. Scrub and mask ni sebenarnya penting untuk buang sel kulit mati. Selalu lepas pakai, kulit akan jadi lebih licin dan terasa bersihhhhhhh sangat. Setakat ni I takde fix apa-apa scrub or mask kegemaran. Semua ok. Kalau agak-agak nak try tu kita try. Agak-agak tak berkenan, kita try bendalah lain plak. So far bila pakai mana-mana scrub tak ada yang jadi allergic reaction or kulit jadi tak sesuai or kemerahan. Sebelum ni Totin pakai scrub Clinique, tapi sekarang tak lagi. Nak cut cost katakan. Sekarang tengah pakai scrub botanical effect Mary Kay. Scrub ni 2in1, mula mula pakai as masker. Biarkan 10-20 minit kemudian cuci dengan cara scrub muka sekali. Terus muka licin dan fresh! So far memang best pakai ni. Bau pun tak annoying. Scrub yang bau boleh buat kita pitam tu awal-awal Totin dah blacklist dah. Ohya, selain scrub wajah, Totin pun suka lips scrub. Yang ni memang selalu buat especially bila bibir makin hari makin kering. Scrub 2 kali seminggu cukup buat bibir jadi lembab dan dapat tanggalkan sel-sel kulit mati dekat bibir tu. Baru lah rasa confident sikit kan! Ni I baru try. Sambil pakai ni curi-curi rasa sekali, manisss! Haha. Kalau dekat MaryKay Satin Lips scrub ni datang dengan lip balm sekali. Tapi I beli yang scrub je. Lip balm I prefer pakai Nivea sebab dah biasa guna tu dari dulu. Mana-mana pun boleh janji sesuai dengan citarasa korang. 15391060_10154775395022641_7094268220010240574_n Okaylah dah panjang berjela kan. Korang rasa nak termuntah tak baca? Sebenarnya Totin tengah kerja locum. Adidas schoenen Sementara tak ada patient ni sempat lagi update blog kan? Kan nak terapkan azam tahun baru 2017 untuk rajin update! Kena start tanamkan semangat dari sekarang! Bhuahaha. Okay guys.

2 responses so far

Jul 23 2015

Song Titles With An Nfl Team In Them

Coaxed from Minnesota where he coordinated an offense that rang up points in one season Billick was

cheap mlb jerseys

expected to be the offensive community. New Balance 1400 męskie LeFevour also would have fit into the Eagles’ offense as a backup. air max 2017 goedkoop Can the Seahawks characteristics recent curse of mega senses Bowl loser in 2008?

Is this the spot that the Texans live through the hump or will Indy along wholesale jerseys China with new coach continue dominating? Every baseball fan with as little dog will love the tees and jerseys that can be had to show your team spirit. Asics Whizłer damskie Another comfortable piece of garments every guy likes is a huge lined flannel shirt or shirt-coat. This article has a lot of original comments that Available. Nugent suffered a right calf strain during practice.

Al Woods a defensive tackle regarding your LSU doesn’t require to travel far start his nfl career. cheap adidas uk After lengthy drives that fill up the game clock, CSU must convert for touchdowns, not field goals, if they want november 23 some games in 10. You really can’t mistake the white and blue uniforms on the ice whereas. Cheap Fjallraven Kanken No.2 The Cards realize this and are usually desperate to order QB, but have been unable to make any moves this offseason because among the lockout.

The Detroit Tigers have offered outfielder Johnny Damon a contract to play in Detroit during this years contextlinks couple of years. First cheap jerseys China playoff win: A 21-3 victory over Colorado. nike buty damskie Their 2011 season ended having a doubleheader loss to Arkansas that cost them a berth regarding Southeastern Conference Tournament as well as a NCAA regional bid. Al Woods only started 12 month at LSU but he fits New Orleans needs for a defensive tackle and has time perform himself in the the starting line away.

The Golden Eagles brought in among others George County outfielder/pitcher Mason Robbins the state’s Mister. Asics Gel lyte 3 Heren The NFL wants an innovator who wholesale jerseys China can remain in the pocket and win the ball down location. nike air max 1 pas cher The Union really did well

cheap jerseys China

on this jersey design after some past questionable designs.

Comments Off on Song Titles With An Nfl Team In Them

Jul 21 2014

Apa product best untuk hilangkan blackheads & mencerahkan kulit?

Published by under How to look beauty?

Husband saya mempunyai sebatang hidung yang besar dan bergerigi. Kihkihkih suka hati je kutuk. Tapi betul tau, dia selalu membebel bagitahu hidung dia banyak sangat blackhead. Adidas Goedkoop Suruh kita bersihkan heee tak kuasa haku nak picit-picit. Selalunya blackheads ni terjadi pada kulit yang berminyak. Bila pore especially at nose area tersumbat dengan any foreign particles, diead skins or oit, berlaku oxygenation and finally terjadilah blackheads. Okeh tak perlu lah nak explain patophysiology blackheads, isi penting sekarang ini nak review tentang satu product penghapus blackheads! Sebenarnya bila kita pakai nosepack dekat pasaran tu, yang paling merisaukan bila berlaku opening pore. Amari Cooper Alabama Football Jerseys nanti nampak hidung berlubang lubang lepas pakai nosepack. Esok lusa blackhead datang balik dekat pore tu. Kopen nike air max schoenen And this is the solution, “Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack” akan tutup balik liang roma yang terbuka tu. Scarpe Adidas NMD Runner By using pore stamping serum dalam tiub hijau tu. Nampak tak tulisan kotak tu semua tulisan korea. New Balance 997 mujer Haa baru lah muka kpop sikit lepas pakai nosepack ni! Lagi satu, it’s containing SULFUR AND CHARCOAL. Kalau sesiapa tak tahu, charcoal ada kehebatan dapat menyerap sebum dengan bagus. Selain dapat remove blackhead, it also can control our sebum production over the skin. Tak adalah hidung kita silau silau nampak berkilat berminyak. Lepas cuci muka, terus tepekkan nosepack ni dekat hidung. Nosepack ni bersaiz besar, jangan risau kalau mempunyai hidung sebesar cerobong asap seperti dalam gambar di atas. Maglia DeMarcus Cousins kihkih. 15 minit kemudian. Euwwww. Kan kita dah cakap dia punya blackhead macam kulit landak. Jijik. Lepas tanggalkan nosepack, now you need to tighten your pores! Sapu serum dekat hidung. Amek secolet je tak payah banyak banyak. Jon Lester Jersey Oh waktu ni korang dah boleh zoom in hidung tu. Nampak beza tak? Tak percaya juga? Nah kita tunjukkan cerobong asap sebelum dan sesudah. Awal awal hidung nampak gelap dan dull (kiri). Lepas menggunakan Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack terus hidung jadi cerah. Cheap Nike Air Max Shoes UK Blackhead tak ada!!! Amazing tak? The price is only RM37 and you can buy directly from www.hansaegee.com Black Pearl Inspect Esthetic Solution Mask Yang ini I tak gunakan husband sebagai experiment. Yang ni I pakai sendiri! I jenis pemalas sikit nak pakai mask. Especially yang jenis bancuh bancuh lepastu nak tepek dekat muka, bila kering nanti kerak kerak jatuh merekah. Oh a big NO. But this mask is so eassssy. Dah siap terbentuk. Tinggal tepek je dekat muka. Tak payah risau risau kerak jatuh. And yang paling penting, bau dia amat menyegarkan! Like hey, kena pakai for about 20minutes (until it dry) kot, tak kan nak pakai mask yang berbau tengik? Mask ni free size. Eh sejak bila mask ada size? ala korang jangan risau sebab mask ni flexible. Adjust-adjust sikit lubang mata hidung mulut tu, Yang penting korang boleh bernafas. Fjallraven Kanken 7L Mask ada macam-macam fungsi. Black Pearl Inspect Esthetic solution mask lebih kepada pencerahan kulit, melembabkan dan memutihkan lagi kulit muka kita. Nampak kulit lagi segar dan bertenaga. Tak adalah nampak kulit tu kusam. adidas nmd uomo

Sesiapa nak berkulit cerah secara instant dan selamat, boleh dapatkan product Hansaegee direct from http://www.hansaegee.com .

No responses yet

Jul 23 2013

Skin care yang selamat!

Assalammualaikum, Amboi ramai betul yang bertanya apakah skincare yang paling selamat digunakan? Tolong listkan semua kosmetik yang tidak merbahaya? Kosmetik ini bahaya tak? Yang itu bahaya? Dr Totin pakai apa? Doktor lahh sangattt. Soalan yang dilemparkan ibarat saya seorang pakar kaji kosmetik yang menjalankan pemeriksaan labaratories ke atas kesemua barang kosmetik di pasaran -_- Buat masa ini, I masih mengamalkan penggunaan kosmetik ini. Seperti yang dinyatakan dalam entry blog yang lalu. New Balance 530 damskie Tak pernah ubah kosmetik. Hampir 3 tahun menggunakannya. Nike Air Max 2016 Heren grijs Bukan sahaja pencuci muka, toner, mosturizer, malah make up I pun mostly dari Clinique. Alhamdulillah, muka tak cantik mana pun tapi yang penting kulit sihat tak bermasalah. Tak pernah expect nak putih melepak tapi cukup sekadar mudah penjagaan, kulit tak banyak kerenah. Pergi kerja tak pakai make up pun sebab malas tapi okay lahh tak adalah muka berkilat barat. Hogan Outlet Sito Ufficiale Clinique memang pricely sikit bagi yang tak berkemampuan, tengok harga mengigil juga. nike air max goedkoop Tapi pada I berbaloi sebab sekali beli harga mahal tapi boleh pakai lama. Dalam 3 bulan baru habis. Seperti yang I kata, better guna product kosmetik yang memang sudah bertahun-tahun dipasaran, sudah ternyata keberkesanannya, sudah disahkan oleh world dermatologist, tanpa sebarang keraguan. Asics Mexico damskie Langsung! Yang seronoknya, Clinique ini suka buat promotion, kalau beli one set clinique or above RM370, akan dapat set free gift clinique. Untung kan, bukan satu dua je, biasanya I suka paw macam macam. Lipstic, eyeshadow, compact powder, eh macam-macam lah free gift tapi yang baby set dia lah. Comelssss! Jarang sekali beli makeup items Clinique sebab kebanyakkannya dapat dari free gifts.

Start dari 23rd May – 9th June akan ada promotion 9pc gift di Clinique Pavilion and Clinique City Square JB. Siapa duduk Batu Pahat, boleh dapatkan free gift promotion pada 24th – 26th June di BP Mall!

Product terbaru dari Clinique. new balance roma viale dell’aeronautica CC Cream, yang dapat mengurangkan kesan darkness dan kulit yang kusam selain memberi hydration dan UV protection untuk kulit. I belum try lagi, this week nak beli time promotion free gift!

Masa nikah aritu, dah siap-siap pesan dekat husband bagi barang Clinique sahaja untuk kosmetic. nike air max 2016 grijs Tak payah cari yang merepek-repek lain sebab I memang pakai Clinique. Rugi kalau beli tapi tak pakai. nike air max nettbutikk Sampai sekarang barang dia bagi ni tak habis pakai lagi.

One response so far

Jul 21 2013

AWAS! Ciri-ciri krim kosmetik yang bermerkuri!

Assalammualaikum untuk semua readers yang cantik cun melecun! Hehe untuk entry kali ini lebih specific to female jadi I puji readers yang cun melecun sahaja lah, yang handsome kacak bergaya lain kali I puji. Memandangkan sebelum ini I bagitahu tentang 5 kosmetic beracun yang tidak selamat digunakan, ramai juga yang bertanya tentang apakah kesan sampingan barangan kosmetic bermerkuri, macam mana nak bezakan, dan segala yang berkaitan dengan merkuri. air max 2017 heren Ciri-ciri krim kosmetik bermerkuri 1. Melekit-lekit : Tapi ada sesetengah krim yang campurkan dengan bedak sejuk supaya nampak lebih cair. Tektik lettew. 2. Tidak homogen : Maksudnya cenggini, kalau kita biarkan krim itu, kita nampak ada lapisan minyak akan terpisah dengan lapisan padat. 3. Bau logam merkuri: Bau lain macam, tapi ada sesetengah product yang kononnya bijak dah mengolah bau dengan bau perfume yang lebih menyengat untuk menghilangkan bau merkuri. air max Sebab itu sebaiknya jika mencari product kecantikan, cari product yang tidak berbau apa apa. Kalau nak bau wangi pakai perfume lah buat apa pakai krim muka wangi- wangi? Bajet ada orang nak kiss kau sambil berkata wanginya bau pipi?

4. Krim berwarna yang mencolok: Biasanya untuk mengcover balik warna merkuri, mereka akan tambah dengan bahan pewarna. billige Nike sko norge Tipikal warna mereka gunakan, warna tekstil kuning atau warna putih yang mengilat. 5. Panas dan gatal apabila di-seletkan dekat kulit lengan. 6. adidas cloudfoam hombre Pada awal pemakaian menyebab kulit kemerahan apabila terkena cahaya matahari. Cheh waktu itu bajet macam kulit kita dalam proses pemutihan lah padahal anda tertipu. Kulit anda sedang berlaku irritation. 7. Warna putih tak sekata, putih pucat tak macam putih normal. 8. Maglie Golden State Warriors Kulit berubah warna putih dalam waktu yang singkat! Seperti dalam iklan dipasaran, INGINKAN KULIT PUTIH DALAM MASA 1 MINGGU? haa semakin cepat kulit korang putih, semakin banyak kandungan merkuri yang digunakan 9. TIDAK TIMBUL JERAWAT SAMA SEKALI. asics gel kinsei 5 donna Itu pasal krim mereka laris dipasaran. Authentic Air Jordan Shoes Korang bajet kulit korang berkesan lah dengan krim tersebut? Dah lah kulit putih, licin tanpa jerawat pula. Sebenarnya lapisan kulit epidermis kita dah rosak, kulit sudah tidak mengandung protein & melanin yang berfungsi utk melindungi sinar UV matahari sehingga kuman/ bakteria tidak akan menyukai kulit yang telah tercemar merkuri termasuk nyamuk sekalipun! Bayangkan! 10. MENGHALUSKAN DAN MENGECILKAN RUANG PORI PORI. Ini lagi satu kesan korang tertipu. Sebenarnya, kulit korang dah menipis dan lapisan kulit bahagian paling atas dah berhapus dek kerana merkuri tersebut. Tengok sepintas lalu seolah-olah pori pori mengecil dan menghaluskan kulit. 11. Bila tiba-tiba kita stop krim bermerkuri, akan timbul pula jerawat-jerawat kecil dan rasa gatal. Itu kesan sampingan apabila berhenti penggunaan krim bermerkuri, sebab itu orang bajet krim itu terbaik buat mereka. -_- 12. Warna putih pada kulit lama kelamaan akan menjadi kelabu, dan akhirnya kehitaman (jeragat mula menguasai).

Sekarang lah waktunya kita ubah kosmetik yang kita gunakan!

Muka macam nak kena lempang.

BAHAYA KOSMETIK BERMERKURI. 1. Gangguan saraf : Alzheimer, Parkinson serta gangguan-gangguan ringan seperti insomnia, pelupa, tekanan emosi, gementar, gangguan penglihatan. 2. Memperlambat pertumbuhan janin : Merkuri tidak akan dapat disingkirkan oleh ginjal dan akan bertahan dekat situ sekaligus bila kita hamil, akan effect dekat janin kita. Risiko mendapat anak autism/ pertumbuhan anak terencat menjadi tinggi. 3. Wajah menjadi lebih rosak : Timbulnya tompokan hitam dan jeragat yang teruk dikemudian hari. 4. Kerosakan buah pinggang : Seperti yang I cakap tadi, merkuri akan terkumpul di ginjal sehingga menyebabkan bau urine pon menjadi besinggggg *orang jawa kata* sekaligus merosakkan buah pinggang. nike air max dame 5. Resiko penyakit kanser: Terutamanya kanser kulit, payudara, serviks dan paru-paru.

Jangan rosakkan diri sendiri demi mengejar kecantikan.

3 responses so far

Next »

| |