Archive for the 'ET Junior' Category

Jul 29 2016

Aurora’s 3rd Birthday

Assalammualaikum, Alhamdulillah, berjaya buat majlis sambutan hari lahir Aurora In’aqsa yang ke 3 pada 1 October 2016 yang lalu. Wakaka 2 bulan berlalu, baru sekarang sempat update blog. Tahniah kerana anda semua tabah menanti update dari blog ini. Masa awal-awal selesai sambutan hari jadi tu, gigih bercita-cita nak terus update dekat blog. Kononnya balik rumah terus update. Tapi terperam tulis title entry je sampai ke sudah. Nak tak nak kena menulis juga, nanti ada lah juga kenangan buat Aurora. Bila dia dah besar, dia tau yang mommy dia tak pernah lupa untuk sambut hari ulang tahun dia. Checklist Birthday Party Aurora:

TEMPAT

14568163_10154555916442641_9181466128761899137_n Sebenarnya plan nak buat birthday party Aurora pun last minit. Fjallraven Kanken Large Memang kebetulan kami sekeluarga ke KL minggu tu, jadi preparation pun buat seminggu sebelum. Nak buat sendiri memang tak sempat lah. Zaman teknologi ni kita google, instagram, search mana yang patut. Minta quotation semua tempat yang suggested for kids birthday party. Nak cari tempat yang boleh siapkan semua termasuk katering, decorations and ada game. Banyak juga buat survey.. mula-mula tertarik nak buat dekat Jungle Gym. Tapi tempat banyak penuh. Memang rata-rata contact semua dah fully booked. Maklumlah masatu tengah cuti umum Awal Muharam. Survey punya survey, akhirnya dapat tempat buat dekat Bubbles & Beans, Ayer 8, Putrajaya. Apa yang best dekat Bubbles & Beans :

  1. Jarak dekat dari rumah abang Totin di Bukit Jalil.
  2. Affordable price, murah dan berpatutan sangat!
  3. Pilihan makanan simple.
  4. Banyak game disediakan – giant bubbles, non motoric bicycle, train, ect
  5. Layanan diorang memang tiptop.
  6. Sound system disediakan.

14517606_10154555899402641_6271519043526731986_n

Antara game yang disediakan, Giant Bubbles. Majlis belum start lagi, Aurora dah berpeluh basah kuyup main bubbles.

14364644_10154555912317641_8952106393379564787_n

Paling best, B&B provide train ni. Ada 3 kali trip, semua boleh naik baik dewasa mahupun kanak-kanak. Rugi siapa tak naik. Train ni sepatutnya bawa pusing keliling tasik tu, tapi sebab timing event pun buat tengah hari matahari terpacak , memang panas lah kalau ke tasik, train pun jalan ekat-dekat corridor and outdoor yang dekat sekitar B&B sahaja.

Apa yang tak best:

  1. Ruang party kecil.
  2. Decorations yang disediakan tidak menarik.
  3. Waktu yang fix. Scott Kazmir Jersey Actually sebab kami lambat booking, waktu yang available cuma pukul 11am-2pm sahaja. Dan lepas tu mereka kena prepare untuk next birthday party pukul 4pm. Tak syiok sebab kelam kabut dah kena balik sob sob.

14523274_10154555911122641_7511167813048849473_n

Kecik je tempat ni, nasib tak ramai sangat yang datang. Jemputan tak sampai 50 orang pun dah sesak. Kalau jemput sebatilion mau semua makan bersila kat luar agaknya.

2. TEMA

Haa ni satu masalah besar. Tema berubah-ubah setiap kali tanya Aurora. Mula-mula dia nak tema Barney balik, tapi tak setuju sebab last year dah Barney. Lepastu dia kata nak tema Little Pony, kemudian aleh-aleh minta tema Mr Bean (????), last dia minta tema Hello Kitty. nike air max 2016 donna So dah malas nak tanya lagi, terus decide tema Hello Kitty. Bila dah tempat semua, dia boleh mengaruk nak tema My Little Poney balik. Malas nak layan.

2. DECORATIONS CANDY TABLE

14522724_10154555899657641_7669950320530453114_n Untuk decorations for candy table/ cutting cake table, memang pihak B&B ada sediakan, tapi Totin tak berkenan. Tak memenuhi citarasa. Cheh ni birthday sapa ni kita pula yang over. Survey punya survey jumpa lah instagram @sheparty_creative ni. Nasib dia sanggup accept order last minit kita. Buat pun last minit jadi budget pun last minit. Harga berpatutan dan puas hati sangat. Daripada decorations sampai lah ke candy and cupcakes, semua sedap-sedap! 14495377_10154555899782641_8339508049548754998_n

Cupcake can brownies tu semua dia provide. Memang sedap!

3. goedkope nike air max schoenen BIRTHDAY CAKE

14495376_10154555899987641_584891420556341630_n Untuk birthday cake Aurora, Totin tempah dekat instagram @wahdi_le.chouette.macaron . Memang dah lama survey cake dia ni. Sebelum ni pernah attend birthday party cousins, rasa tak puas makan cake dia, sedapppppp sangat. So kali ni memang decide nak tempah dengan Wahdi. Harga cake ni RM200. Tapi jangan risau, memang sedap menjilat jari. Decorations sangat kemas, memang Totin sengaja minta colorful, tak nak typical hello kitty pink cake. Too childish. Huston Street Baseball Jersey And paling penting, rasa cake memang puas hati. Ada 3 lapis dalam tu, choc-redvelvet-vanilla, masa menaip ni pun menjejeh air liur terkenangkan rasa cake yang syahduu sangat. Nak kena tunggu birthday Aurora tahun depan untuk order lagi cake ni. Order selalu bankrupt kang. T_T

4. Mr. Clown

14457372_10154555913547641_7534729612241035565_n Memang teringin sangat nak panggil clown datang. Sukaaaa tengok clown. Kan dah cakap birthday party ni macam mommy Aurora yang syok sendiri. Kah kah kah. nike air max Flyknitmęskie Banyak juga contact clown sana sini, semua fully book. Baru tahu pekerjaan jadi Clown ni laku rupanya. Agak-agak dah takde kerja nanti nak jadi clown jekla. Bukan orang kenal pun bhuahaha. Okay, untuk servis clown, Totin pakai @papa_clown. Boleh check dekat instagram dia, bukan sahaja ada badut service, dia boleh buat event planner, maskot, magic show dan macam-macam pakej lagi. Kalini kami ambil pakej simple je untuk clown and balloons tu je. goedkoop nike air max 2016 Nak suruh buat game and magic show tak perlu kot sebab masa sangat tidak mengizinkan. Yang datang ni bukan papa_clown, mungkin anaknya T_T. fjallraven kanken sale uk Tapi takpe best juga bro clown ni, layankan je balloons segala bentuk yang kami order. Bukan budak-budak je yang excited, mak bapak budak pun over ok. 14446196_10154555910452641_1621017243686927440_n

Budak-budak, mak bapak budak semua excited.

14495473_10154555913577641_865249788063353224_n

Balloon bentuk sesungut pun ada.

14457276_10154555907237641_7331682246382502616_n Overall, majlis berjalan lancar. Thankyou so much yang datang! Sorry banyak-banyak pada siapa yang Totin lupa jemput, nama pun last minit, memang main jemput siapa yang terlintas dikepala sahaja. InsyaAllah 2017 , ada rezeki lebih, Aurora buat sambutan lagi. Since 1 October 2017 jatuh pada hari Ahad (Johor bekerja) Totin belum decide lagi nak buat 30 Sept atau 7 Oct 2017. Save dua date ni awal-awal ok. 14520389_10154555914197641_5265252328137303496_n

Birthday Girl dah mengamuk.

2 responses so far

Jul 22 2016

Geng Sedondon

Assalammualaikum, Masa mengandung dulu, bila dapat tahu mengandung anak perempuan, terus excited! Bukan sebab nak pakaikan anak dengan headbands lah, ikat rambut tinggi toncet lah, tidak. Totin tak pernah pakaikan Aurora headbands dari baby, sampai ke besar Aurora memang tak suka accessories dekat kepala dia. Adidas buty Termasuklah ikat rambut. Jadi rambut dia memang serabut serabai macam mana pun, dia tidak akan ikat. Dah cuba buat beberapa kali sampai bergaduh-gaduh nak ikat rambut Aurora tau. Kena paksa baru dia nak. Totin dari dulu nak pakai sedondon dengan anak. Nak buat anak macam geng-geng kita aje. Bila kita pakai sedondon ni, dalam masa sama anak akan rasa kita berada dalam dunia dia. asics pas cher Ini memang impiann dari mengandung lagi. Sebab tu dari baby lagi kalau Aurora baju warna pink, Totin pun nak baju pink, Aurora baju biru, Totin pakai biru. Senang cerita nak sedondon lah! Selain baju raya yang wajib sedondon setiap tahun, baju casual pun kena sedondon juga!   img_20161021_124906 Totin jatuh cinta dengan pakaian sedondon dari brand OmmaEsabel . Kalau dulu, nak cari pakaian sedondon punyalah susah. Nak kena pandai matchy-matchy kan sendiri. kanken fjallraven soldes Kena pandai cari sendiri. Mommy yang ada anak mesti teringin nak sedondon macam Totin pakai ni kan? Omma Esabel dah siapkan koleksi untuk matchy anak beranak. Yang bestnya, OmmaEsabel ni bukan sahaja untuk anak perempuan, kebanyakkan koleksinya adalah unisex. Mommy yang ada anak lelaki pun boleh sedondon cenggini. Totin and Aurora pakai ni namanya koleksi Rambutan. Sebab ada rambu ramba bawah dia, nampak hipster bila pakai. img_20161215_202054 Lagi satu yang bestnya, OmmaEsabel ni menggunakan t-shirt material. MEMANG TAK PANAS!! Tengok gambar ni, kami panas terik masa bercuti dekat Langkawi kelmarin, tetapi sikit pun tak ada peluh melekat-lekat di baju. Especially dekat Aurora tu. Jake Arrieta Authentic Jersey Biasalah budak tengah lasak lari kesana-kemari, bila berpeluh je mula lah rimas. Material ni memang tiptop, sikit pun dia tak mengeluh. Kanken Classic Baratas Sangat selesa. adidas chaussures homme Totin rasa nak beli semua design je!! Koleksi dewasa yang Totin pakai pun loose, tak ketat, tak jarang. Kanken Fjallraven Untuk breastfeeding mommy, jangan risau, zip di bahagian depan memudahkan korang untuk breastfeed anak. Baju ni pun wudhuk friendly, tarik je lengan tu, it’s stretchable , tak payah susah-susah. img_20161215_110846     Yang ni koleksi Cikedoot. Size yang available untuk kanak-kanak antara size 1 (untuk 1 tahun) hingga size 6 kalau tak salah. nike air max pas cher Sekarang ni OmmaEsabel tengah buat YEAR END SALE. Harga memang tengah murah. Cuba teka berapa? Agak-agak? Haaa kalau Totin bagitahu mesti tak percaya. Untuk dewasa cuma harga RM72 (harga asal RM76), dan kanak-kanak cuma dengan harga RM42 (harga asal RM46),.Total kalau beli sepasang cuma berharga RM114 sahaja. MasyaAllah murahnya!! Terus dapat pakai sedondon anak beranak! Kalau tak percaya dengan apa Totin kata, korang boleh pergi dekat Butik Grandeur, Bandar Baru Uda, Johor Bahru. Boleh rasa sendiri material dia. Boleh ajak anak sekali try pakai baju OmmaEsabel mesti dia suka! Harga dekat butik Grandeur pun sama tengah YEAR END SALE sama dengan HQ OmmaEsabel.

One response so far

Jul 20 2015

Aurora’s First Photoshoot

Iyaa tak sempat nak cerita. Maglie Los Angeles Lakers 2 bulan lepas, bawa Aurora pergi photoshoot untuk magazine. Sebenarnya dah banyak kali Fatin, the editor of Pa&Ma ajak datang studio tapi tak kesampaian maklum lah I ni nak minta cuti bukannya hari ni mintak, esok boleh dapat. Last-last dapat juga curi waktu untuk ke Karangkraf, Shah Alam. Sorry lah, I was so jakun that time. Tak pernah ke sana, never know how the editor works. Besar gila rupanya karangkraf tu. Dalam dia mak aih banyaknya staff and every table dipisahkan dengan banyak partition-partition and they categorize it depends on department department kot. Kalau pergi sendiri memang sesat dekat dalam tu nasib baik Fatin accompany me from lobby. Aurora was not feeling well actually. Taylor Martinez College Jerseys Cough and runny nose. Was so worried sebab si kobis ni kalau dah batuk, dia akan muntah. Malam tu memang make sure dia tidur awal, dan mendapatkan rehat yang secukupnya. Cheh mommy dia yang over risau sebenarnya. air max pas cher Alhamdulillah, tak susah handle dia masa tu. Saspen sikit sebab pergi studio berdua je, takut kubis buat hal, mati lah aku nak handle. Bila turn make up i, kubis pandai bawa diri. Dia pergi ke hulu ke hilir, ke setiap table and partition, mengacau orang buat kerja. Kånken Laptop 15 Keh keh lantak lah janji dia tak menjerit mengamuk, mau bergema satu office tu.

20150120-080558 am-29158085.jpg

Ni lah muka ceria dia sebelum photoshoot. Tengok dia senyum, alhamdulillah hati dia tengah senang dan good mood.

20150120-080717 am-29237836.jpg

Tapi sebab dia terlalu ceria dan aktif, agak susah nak capture muka dia masa tu. Sebab setiap kali photographer snap, dia terus berlari ke arah camera, nak tengok balik hasil gambar dia tu. Mungkin kalau muka dia slek, dia suruh delete kot! Kekeke. mochilas kanken baratas Hasilnya?

20150120-081045 am-29445710.jpg

Aurora tak senyum pun. nike air max italian camo Masa ni bergambar bersama dengan baby soffiya ni, anak doktor lain. Baby tu senyum, Rora masam. Baby nangis, Rora senyum. Haa gigih kan nak bergambar baby ni sebenarnya. Nick Chubb UGA Jersey Masa ni rupa diri sendiri dah tak fikir dah. Fjallraven Kanken Mini

20150120-081301 am-29581207.jpg

I rasa artikel ni macam tergantung. New Balance 998 damskie Macam tak abis cerita je, bersambung next issues kot.

20150120-081747 am-29867948.jpg

My casual outfit is from Adrianna Yariqa, featuring with my favourite chiffon shawl from House Of Jazaba. New Balance 574 Pas Cher All available at Grandeur Boutique, Bandar Baru Uda, Johor Bahru. Kalau terjumpa magazine cover girl ni, beli tau! Nanti boleh baca cerita poyo Dr Totin.

One response so far

Jul 10 2015

Aurora’s second studio photoshoot!

Bila ada yang invite me & Aurora untuk photoshoot, mommy yang terlebih excited. Bukan kita excited nak pshoot, tapi excited nak bawa Aurora ke studio. Cheap Fjallraven Kanken Bags Berangan nak Aurora photogenic nanti boleh tolong mommy tambah pendapatan. Chehh gituuuw. Ok nampaknya kali ini lebih mencabar rupanya. Fjallraven Kanken Big Kalau dulu masa studio photoshoot magazine Pa&Ma, Aurora umur setahun. Asics Kinsei 4 męskie Dia tak berapa sihat cuma hingus hingusan kena lap setiap kali nak shoot. Ingatkan kalini senang sikit since kesihatan pun ok, dah besar sikit ingatkan lebih faham tapi rupanyaaaa Pukul 6 pagi Aurora dah bangun, so basically bila dia bangun pagi, dia akan tidur balik dalam pukul 10-11 pagi. Waktu photoshoot adalah waktu tidur dia. Haa dah boleh bayangkan ragam dia macam mana. Nike Air Huarache Heren

20151010-7:46:09 am.jpg Time make up dia dah buat hal. Nak dipangku sahaja. Kalau pangku duduk diam tak apa. adidas stan smith donna Tapi panjat atas badan, lompat lompat henjut henjut, eyeliner bole compang camping dibuatnya! Stress je kak mas yang makeup tu. Takpe lah kak, anggap sahaja ni cabaran waktu bekerja. New Balance buty damskie Kekekkeke.

20151010-7:49:13 am.jpg Tak sempat nak beli baju. Pakai je apa yang ada. Bila emo, rora jadi susah nak tolerate. Suruh senyum nanti dia masam dan jeling. Kadang-kadang tarik ajak balik. nike air max 90 mujer Terpaksa lah umpan gula-gula baru dia senyummm. Memang berkesan ubat gula-gula ni rupanya!

20151010-7:51:52 am.jpg Nampak tak dia lari keluar studio menyorok belakang cermin tak nak shoot. Nak pujuk kena cara lemah gemalai kalau dia dah menjerit gulik-gulik mengamuk lagi parah jadinya nanti.

20151010-7:53:45 am.jpg Haa ni dia dah start dah nak susun props sendiri. -_-

20151010-7:55:31 am.jpg Nak memujuk dia posing sambil baring baring sweet. Sekali dia baring terus minta susu pulak nak tidor. Grrrrrr

20151010-8:49:07 am.jpg Tema santai santai, so outfit kami pun santai-santai sahajaaa

20151010-8:50:22 am.jpg Tengok tu dia buat muka. Zapatillas Adidas Baratas Geram. Nike Air Max 2016 Heren Geram.

20151010-8:51:25 am.jpg Sampi kereta, mata memang dah kelelek sebab tahan tidur sepanjang pshoot.

No responses yet

Jul 17 2014

Anak cepat jalan tak semestinya anak cepat pandai.

Published by under ET Junior

“Anak saya 8bulan dah pandai jalan”

“Anak saya setahun dah berlari dah”

“Apa? Dah setahun tak jalan lagi ke? Mesti dah besar dia slow sikit ni”

Sorry I tak interested nak tahu. Javier Baez Jersey Kui kui. I admit my kobis quite slow in development. Clayton Kershaw Jersey Not that slow actually, still follow the chart. Tapi malas betul nak dengar bila sang ibu dok compare kan proggression anak. cheap air jordans free shipping Aurora banyak mulut. Talkative sangat. Fjallraven Kanken Occasion Umur dia sekarang 1 tahun nak masuk 2 bulan tapi baru dapat kaki. Baru jalan kedek-kedek lepastu jatuh. Bangun semula, jalan lagi. Indiana Pacers Jatuh lagi. Lunettes de soleil Ray Ban Tapi terap mahu bangun. Yeahh you can do it! I admit that certain babies, progression dia cepat. Under Armour Shoes 1 tahun dah lompat lompat lari lari lintang pukang. Tak apa. It doesn’t mean that budak yang berjalan cepat itu adalah budak yang belajar di sekolah cepat tangkap dan dapat periksa nombor satu. No. Tak ada kaitan. Growth and progression baby tak melambangkan anak bijak atau bodoh. Kalau growth and development anak slow sangat, dah sampai range in yellow chart, kita risaukan pasal kesihatan baby tu, not even worried pasal periksa nombor 1 ke tak. Andrew Luck Stanford Football Jerseys Some research said, kepintaran anak di bendung waktu primary school. So tak ada kaitan, “anak saya umur setahun dah pandai jalan, dah besar nanti mesti bijak”

20141117-065955 pm-68395700.jpg

Masani dekat surau, kobis pakai kasut bunyi bunyi. Masa orang sembahyang, dengar la kasut dia twet twet twet twet, jatuh.. Bangun semula, twet twet twet.

20141117-070117 pm-68477152.jpg

Susah betul nak ambil gambar, dia akan jalan dengan kaki yang bersepah-sepah tapi tak apa, confident tu yang penting. Satu rumah dia keliling buat tawaf. Jatuh bangun semula. Asics Mexico damskie Saya tahu Aurora nak buktikan dekat auntie-auntie yang mulut celupar bagitahu siapa lambat jalan maksudnya dia lambat dalam pelajaran.

No responses yet

Next »

| |