Archive for the 'Celebrity Oops!' Category

Sep 29 2012

Open house 4 minggu lepas.

Published by under Celebrity Oops!

Assalammualaikum. Ini kisah open house yang lalu. Peh raya dah habis lama dah, baru nak update entry open house. 29 August lepas I pergi open house rumah Rody the rockstar. Satu-satunya open house yang I attend. Sadis tak? Kebetulan cuti waktu itu dan kebetulan dekat KL dan kebetulan lama gila tak jumpa mereka wah banyak betul kebetulan.

Sebenarnya bajet dia buat open house biasa-biasa sahaja, jadi kami datang sahaja sempoi sempoi, orang dah jemput marilah kita makan percuma! Sekali alamak, apakah? Khemah-khemah bagai. Ini open house ke majlis Pak Din menerima menantu? Videocameraman sana sini, orang pegang microfon mewawancara sana sini (wartawan), Alamak alamak aku lupa lah rody ni artis weh nak patah balik ke kita makan kedai mamak depan ini je nak tak Yun?

Lama sangat tak jumpa mereka. Actualy shila baru bersalin (eh tak adalah baru sangat) Tapi tak bawa pula baby dia.

Yun datang dari Putrajaya balik kerja terus drive ke Balakong. Semangat gila kau Yun. Gaya macam peminat tegar Kristal plak siap majlis belum start kau dah standby.

Wah baru daku sedar, tak bergambar dengan tuan rumah pun. Tuan rumah sangat sibuk melayan tetamu jadi tak berkesempatan untuk camwhore. Apa-apa pun thankyou so much jemput kami.

Seminggu selepas itu, tengok rancangan Propaganza sedang menemuramah Siti Nordiana. I nampak yun enterframe dibelakang, terkekek-kekek daku gelak.

No responses yet

Sep 21 2012

Mari belajar dance ala gangnam style!

Gangnam style melanda fenomena dunia. Dunia gitu. Sana-sini Oppa oppa hakupun tak faham kenapa. Adik-adik kecil pun dah tahu menari gangnam style. Dance yang dipopulerkan oleh PSY itu memang seolah-olah nak melawan Shuffle dance. Habislah sekarang dekat mana-mana sahaja orang menari dance ala-ala penunggang kuda. -_-

Kalau nak tahu, dance gangnam style ini ada 4 basic steps. Cheh tiba-tiba I jadi guru tarian pula.

1. Gerakan sunglasses.

Ala-ala macam tengah pakai sunglasses sambil menari goyang-goyang buntot. Kena buat gaya ini baru lah complete tarian gangnam style korang!

2. Tarian cowboy

Ini gaya terpenting gangnam style. Buat gaya ini seolah-olah sedang menggoyangkan tasi lasso ala cowboy! Kaki hentak-hentak ikut beat lagu.

3.  Gerakan Horseback!

Silangkan kedua tangan sambil melakukan beberapan lompatan kecil. Inilah gerakan yang korang buat semasa hentak memacu kuda. Jangan lupa, lompatan kecil kena ikut beat lagu!

4. The finish

Ini pose akhir gangnam style. Buat pose sebijik macam dalam gambar ini!

So yeah, enjoy the Gangnam Style Dance! Selamat Menari!

2 responses so far

Mar 14 2012

Cuci The Musical, Expensive but worth it!

Cuci The Musical “Last Kopek”. I assume it as last episode lah kot. Haha Last Kopek tu amende weh tak faham.

Actually kali ini nak pergi pun tak ada siapa nak melayan. Tapi dia terpaksa melayan sebab I ugut nak kenyit-kenyit main mata dengan orang lain kalau I pergi sensorang. Haa tahu takot.

Typical.

I got the ticket, I got the ticket! Bangga riang dan ria.

Hoaaa, damn macho man!

I’m laughing here with you. HAHAHAHAHA

moaaaaaaaaaah.

Tak menyempat nak cover cover cun gadis ayu depan mamat ni, ketawa terkekek-kekek tak hengat punya!

You better don’t go with your crush. Or untuk first date ke better don’t! Nanti Nabil buat lawak, kau ketawa menyembor terus  partner kau turn off.

Hello partner saya, turn off tak?

Showtime from 8.30pm – 12.30pm. Ada breaktime 15minit, curi-curi ambil gambar. Sampai lupa nak terkencing. Had an aching bladder. Tahan ke? Bhuahaha adalah dua tiga titik. *Ups!

Eh, why does my face look so eodema?

Seat kami sangat strategik. Jamain bought the tickets and choose the seats for us.. Thankyou!

I’m impressed with the hall.

They made us laugh quite a lot with the jokes and all. Bravo to the team!

Tadaa and Goodnight. Super sleepy I tell you oh. Post call, balik kerja terus rushing waktu untuk theater ini. Ajaibnya tak tertidur waktu theater. Kalau tengok wayang, selalu je tertidur. Maknanya?

I had an expensive eye. wtf.

4 responses so far

Aug 24 2011

Kiterang tak gaduh lah.

rotikaya.com

Ceritanya begini, masa mula-mula I nak buat celcom postpaid, dia nak tolong I dapatkan nombor yang cantik-cantik. I okey sahaja lah lagipun I busy on weekdays, memang tak ada masa langsung untuk ke celcom center. Tak tahu pula nombor ini atas nama dia. Jadi masalah dikemudian hari. -_-

Sebenarnya touching juga lah sebab kita cakap elok-elok minta tolong terminate kan nombor celcom kita ini. Bukan apa, nombor celcom ini atas nama dia, susah kita nak berurusan bayar bil setiap bulan. Susah nak tukar plan celcom, susah buat itu ini. Kalau dia yang bayarkan bil tak apa juga ku rela. Eheheh gurau.

Tapi bila kita cakap elok-elok dia tak layan pun kita cakap apa. Dia nak sentap sentap kenapa bukannya masalah besar sehingga menggugat jiwa dan raga? Dan kejadian berlaku di waktu pukul 6 petang dekat dekat nak berbuka, di mana waktu kelaparan paling maksima. Otak tidak dapat berfungsi dengan baik akibat efek daripada hypoglycemia yang berlaku. Haa, waktu itu kalau sesiapa cari pasal memang I sembur. Errr, sorry.

To make it clear, dia memang kawan saya. Kami memang berkawan. Tak ada beza dulu dan sekarang. Mungkin dulu mesra, sekarang tak mesra? Er, tak perlu pertikaikan lagi tentang per-kawan-an kami. Tak ada masalah antara saya dan dia. 🙂

Jangan memandai memandai cakap kami pasangan kekasih.

Bf saya cool, tak apa.

Kasihan Rodi jadi susah nak ngorat perempuan kang jatuh saham dia. ;p

25 responses so far

Jul 02 2011

Random update.

Hello semua. Yeah, I am aware that I haven’t updated for a long time but I’ve been a busy woman haven’t I? To be honest, I really have nothing to update about.

The past few days have been extremely busy, also pretty shitty (no connection to each other). Dah lah 5 EOD call, meaning 5 times oncall berturut-turut. I seriously pengsan wooo.

Baru balik kerja, tukar baju, tak mandi badan hanyir bau darah, terus keluar melepaks!

Tadi menjerit kuat kuat with the bestie. Aku memang suka terlebih excited kalau bestie aku gembira. The good news is, my voice dah boleh mencecah high pitch when I screaming gila gila punya. The bad news is, suara aku dah macam dinasour pulak sekarang. -_-

My date partner 🙂

Yun, I’m happy for you. Cepat cepat kahwin. *tak pasal-pasal*

Actually I got a lot of photos accumulated for today lah, tapi setelah dibelek punya belek, muka aku macam tempoyak. Errr. Better not to post.

.

.

Ohya, Today, Tomok is officially milik Ayu. Congrats to both of them. Sayu nya tak dapat datang.

Credits to Rody Kristal.

Khas untuk Tomok, boleh nyanyikan lagu ni sebelum tidur ..

Ayu sleeping Ayu sleeping

Ehehehe Ok lah Totin semakin membiul nampaknya

Better I stop now.

Tadaaaaa.

ps: some people do extra nice to me. Thank you very much. You know who you are. 🙂

6 responses so far

« Prev - Next »

| |