Archive for the 'Don’t sue me!' Category

Aug 18 2017

Bila Totin turun lapangan…

Published by under Don't sue me!

Besides treating patients in clinic, kerja doktor bahagian kesihatan ni tak semudah pergi kerja pukul 8 balik pukul 5 petang. Kami banyak buat program yang involve dengan community, kami jugalah yang kena visits patients dekat rumah.

  • Femmes Air Jordan 7
  • Bukan pesakit mengandung je kami kena datang rumah tau. ALL! Semuaaa kami serbu especially yang tinggal di kawasan pedalaman. adidas zx 750 damskie

  • Air Max 2017 Donna Verdi
  • Macam kawasan tempat kerja Totin, my clinic’s area involve around 16k penduduk, yang rata-rata kawasan pedalaman, estate, foreigner, orang asli, dll. New Balance 997.5 hombre Mereka tak selalu ke clinic, ada tu memang takkan ke klinik pun kalau sakit, jadi kalau bukan kami yang datang serbu tempat mereka, mereka tak di rawat. adidas nmd mujer Kebiasaannya, Totin akan arahkan staff clinic keluar buat outreach pada setiap hari Khamis petang, supaya tak mengganggu waktu kerja klinik. air max pas cher

  • NIKE ZOOM KD 9
  • Klinik tetap buka seperti biasa, cuma petang tu kami akan keluar dari satu rumah ke satu rumah. Dapatkan data asas penduduk (dah macam bancian pula) -_- lihat kondisi penduduk, risiko penyakit setiap kawasan, kebersihan kawasan, keadaan sosioekomi penduduk, semua data kami simpan dan filekan untuk rujukan kami. nike air max pas cher Semalam, Totin and the team melawat kawasan lombong bijih besi. Tempat ni jauh kedalam. Adalah lebih kurang 30 minit dari jalan besar. Mochilas Kanken Classic Nak masuk pun kena naik kenderaan pajero klinik, kalau bawa kereta sendiri mau tenggelam dek lumpur. cheap air jordans free shipping Rata-rata kawasan lombong di diduduki orang warga Sabahan. Adalah antara 50 buah rumah dalam ni.       Kalau tengok gambar, tak tergambar kalau kita duduk tempat cenggini. Air Jordan 13 Kawasan lombong sangat berhabuk, poor hygiene, ditambah pula dengan rumah yang padat dan sesak. Keadaan rumah sangat sempit.

  • NIKE AIR MAX 2017
  • Nike Air Max BW Femme Bilik tidur totin rasanya lagi besar dari rumah mereka yang hidup berkeluarga rata-rata satu rumah dalam 3-5 orang. Rumah cuma ada satu bilik, 1 dapur.

  • air max 2017 nero uomo
  • Toilet kongsi ramai-ramai dekat luar. hollister pas cher Fefeling asrama gitu.      

    Basically time ni kami akan datang periksa tekanan darah, gula, timbang berat dan dapatkan BMI mereka, buat TB screening (mountox test), completekan saringan BSSK untuk setiap penghuni rumah. asics gel kinsei 5 donna Kalau yang mengandung, dah alang-alang datang kami check kandungan sekali semua. New Balance 009 męskie Haa cuba bayangkan kalau kami tak buat cenggini, tiba-tiba datang rumah tengok perut anak dara dia besar dan mencurigakan. Sampai bila-bila tak tahu ada yang mengandung apatah lagi kalau kandungan berisiko. Bahaya kan?

    Eh tapi yang kagumnya, walaupun rumah mereka cenggitu, tak selesa dan kurang akses ke luar, line telefon pun suam suam kuku, apalagi nak ada wifi, ada sesetengah anak warga lombong bijih ni yang berjaya sambung belajar sampai ke asrama penuh, matriks, masuk uni.. nike air max 1 essential uomo

  • NIKE TANJUN
  • Setiap kali ada student dari lombong yang buat medical checkup untuk masuk uni, terus terasa kagum dan malu dengan diri sendiri. Kita yang serba ada ni pun belajar entah apa-apa. adidas zx flux damskie niebieskie Kekekee.   So yea, ni antara team outreach klinik Totin. Rata-rata staff nurse dan Jm kawasan tu. adidas messi astro Semua kerja dengan enjoy walaupun terpaksa berkhidmat luar waktu pejabat. asics gel nimbus 17 uomo Kalau kami datang rumah jangan tak buka pintu tau! Jangan caci maki kerja kami tau, kami kerja ikhlas nak tolong tengok-tengokkan sakit awak semuaaaa ;p Sebenarnya nak posing sambil menunjukkan kawasan lombong bijih dekat belakang tu, actually ada banyak lori-lori setinggi bangunan 2 tingkat dekat belakang tu tapi kereta siapa tah ni boleh block pandangan nak berposing. Air Max 90 Femme air max homme pas cher Maglie Houston Rockets Chaits.

    No responses yet

    Aug 07 2016

    Kisah saya dan ibu mengandung

    Published by under Don't sue me!

    Masa medical school, saya paling benci department Obsgyn (O&G). Benci yang memang stok tak suka langsung. Lagi-lagi bila attachment labour room, bau air ketuban tu sampai nak muntah menghadap hari-hari.

  • Nike Free Run 5.0 Blu Uomo
  • Air Jordan 6 Retro Sampai melekat bawa ke tidur. Kadang tengah makan pun terbau air ketuban. Fobia sangat dengan bau tu.

    Sehinggalah exam viva O&G saya fail. Masatu dengan Prof Dr Ova Emilia, ingat lagi nama dia sampai sekarang. Markah sikit gila dapat.

  • NIKE ROSHE TWO
  • Terus berdendam dengan O&G sampai ckp aku takkannnn menghadap department tu lagi walau apa pun terjadi chewahh.

    Masa Ho, department O&G paling mendebarkan. Dahla tak pandai department ni, bos pulak sangat garang dan scary. Bos tu memang legend, semua orang dengar nama je dah menggeletar. Canotta Boston Celtics Bunyi kasut dia je dah lemah lutut. Argh bila lepas je exam department O&G terus Babaiiiii, I won’t be backkkkk byee O&G byeeeeeeee!!!!! Boleh bakar buku O&G skrg! Leganya bukan main!
    Takkkk. Ingat dah habis tutup buku rupanya tidak. Under Armour CurryPas Cher Kemudian jadi Mo di klinik kesihatan area Selangor. Buty Asics Damskie mochilas fjallraven kanken oferta Tiba-tiba kena incharge MCH(Maternal Child Health) Senang cerita kena jaga klinik ibu mengandung. nike air max 2017 pas cher Argh!!! Buku merah lagi??? Hari hari menghadap mak buyong. HARI HARI!!! 🙁 Depression berat masa tu. Bila mengadu pada rakan-rakan mo lain “korang tanak rotate ke jaga MCH? Kenapa aku dah setahun jaga MCH korang tanak tukar-tukar ke?” Semua krikkk krikkk tak layan. Goedkoop Air Max 2016 Schoenen Ughhhhhh. Allergy betul dengan buku merahhhhhh. Cheap Nike Air Max Trainers UK nike air max 2016 heren Ku tabahkan jua. Asics Gel Lyte 5 Pas Cher Sebab terpaksa incharge, secara tak sengaja sekarang dah boleh scan ptn, kalau dulu masa houseman nak blajar scan pun tak hingin. Joc Pederson Authentic Jersey Sebab mmg mind set kat kepala takkannnn kembali kepadamu.
    Pindah Johor. Yeyeyyyy pindah Johor. Canotta Portland Trail Blazers Hullahupppp!!! Babaii MCH!!! Semoga klinik baru dapat incharge pesakit luar, kekekekke. Brooklyn Nets Sekalii. Dapat KK luar kota. Seorang je doktor dekat sini. YE HANYA SAYA SAHAJA DOKTOR DISINI!! Baik OPD, baik MCH, ibu mengandung ke tak mengandung ke kau juga yang tengok, kah kah kah padan muka Totin Jamain.Dan disinilah bermula kehidupan sebenar aku sebagai doktor yang terpaksa berdikari… T_T
    Awal tahun 2015, saya dikejutkan dengan kes antenatal eclampsia.

  • AIR ZOOM PEGASUS 33
  • Fitting dekat klinik. Selama 5 tahun jadi doctor, saya TAK PERNAH attend patient fitting. Tak pernah manage eclampsia. Mungkin selalu bernasib baik, dari study smpai lah ketika itu, tak pernah jumpa patient eclampsia. Dan itulah pengalaman sehingga rasa nak mencabut nyawa sendiri. asics gel kayano 21 damskie Rasa macam nak pura-pura fitting sekali. Fjallraven Kanken Classic perjalanan ke hospital ambil masa 1jam. asics kayano 21 donna Naik ambulans paling cepat memecut dalam 40minit lah. adidas ace rose 40minit??? Macam macam boleh berlaku.

    Alhamdulillah. Air Jordan 12 (XII) Patient tersebut selamat, walaupun sedikit kecewa kerana baby meninggal juga.
    DAN HARI INI.
    Benda yang sama berlaku lagi. Patient yang sihat walafiat masa mengandung tanpa sebarang masalah.

  • Air Huarache Donna Nere
  • Bersalin dengan selamat. new balance 577 damskie

  • Nike Air Force 1 Haut
  • Marcus Mariota Oregon Football Jerseys Sudah 10hari kelahiran, secara kebetulan Jururawat saya buat lawatan di rumah, tiba-tiba tekanan darah pesakit tinggi. Nike Air Max 2016 Heren adidas bambino stan smith aura fit datang kembali dan patient fitting di rumah. Nike Air Max 2016 Dames blauw Dengan waktu itu ambulans pun tak ada, kami attend patient pakai kereta. Tuhan je tahu macam mana perasaan masatu. new balance 993 outlet asics kayano 21 hombre Berdasarkan experience pertama, jadi kononnya management di hujung jari, kononnya lebih tenang, tapi anda silapppp.

  • Nike Air Max 2017 Uomo Nere
  • Jantung bagaikan tak ada dah. Canotte Indiana Pacers Fit patient kali ini lebih mengganas.

    Tapi saya dah manage sebaik mungkin apa yang saya boleh buat. Rod Carew Jersey Saya harap patient selamat.
    Kesimpulannya, janganlah kita membenci sesuatu. Semakin banyak kita benci, semakin dekat benda tu dengan kita. nike air max 90 femme pas cher Oleh itu, mulai sekarang saya akan mencintai O&G, saya suka buku merah datang! Saya akan scan patient dengan penuh ceria sambil menyanyi-nyanyi di hati. Saya anggap ibu mengandung adalah peminat tegar saya! Saya sayang semuaaaa ..
    Ps: jangan salah faham, selama saya belajar dan bekerja, saya tak pernah membenci ibu mengandung. nike air jordan 4 mujer Saya cuma tak hebat mengendalikan kes mereka… Mungkin Allah nak suruh saya belajar dan terus belajar… New Balance 446 damskie Hmmm tolong lah jangan bagi saya patient eclampsia lagi.. Maglie Brooklyn Nets T____T

    PESANAN RINGKAS SAYA:

    Jangan main-main dengan pesanan doktor. Dengarlah nasihat kami. Nike Air Max UK Sesungguhnya kami betul-betul nak puan sihat. Kami pergi kerja bukan nak apa-apa tapi nak puan sihat. Jangan malas datang temujanji klinik. Sesungguhnya kedatangan puan sangat bermakna buat kesihatan tuan. Jujur, kami suruh puan ke klinik untuk kesihatan puan sendiri tiada kaitan dengan kepentingan kami. Tolong hubungi kami segera kalau ada simptom pening kepala, muntah-muntah, tak sedap badan, hubungi kami. Robert Griffin III Baylor Jerseys Kami sedia membantu. Air Max TN

  • Nike Air Max 2017 Donna
  • Tak kira dah bersalin atau masih mengandung. Ole Miss Rebels Nike Italia Tak ada kenderaan ke tempat kami, kami datang rumah puan. buty siatkarskie asics allegro Apa-apa hal berkaitan boleh call misi puan. No talefon misi ada pada muka depan buku merah puan.

    3 responses so far

    Aug 05 2016

    Protected: #worklife #totinseorangdoktor [Password macam biasa]

    Published by under Don't sue me!

    This content is password protected. To view it please enter your password below:

    Enter your password to view comments.

    Aug 23 2015

    Screening Kesihatan satu rumah ke satu rumah.

    Published by under Don't sue me!

    Nampak sangat tak ada idea nak bagi tajuk apa dekat entry ini. New Balance 993 damskie Bedal jeklah.

    20150921-3:59:18 pm.jpg

    Untuk bekerja di hari minggu adalah sesuatu yang tidak happy sebenarnya. nike tn requin nike air max 2017 wit Apatah lagi kena buat screening dari rumah ke rumah untuk pemantauan penyakit. Goedkoop Adidas Stan Smith So untuk mengatasi masalah ketidak happy an tersebut, I akan pakai cantik cantik ala ala macam berhari minggu! Happy kan diri untuk bertemu patient! Haa nampak tak saya ni berjiwa bangsa!!

    20150921-4:04:33 pm.jpg

    Masing masing happy nak bekerja di hari minggu! Semangat ini yang saya terapkan di Klinik. New Balance 373 mujer Adidas Homme asics gel lyte 3 hombre negras Under Armour UA Curry 1 asics buty męskie Pergh ayat bukan main!

    20150923-3:14:38 pm.jpg

    Secara amnya, kami akan cover satu kampung untuk setiap minggu. nike dunk 2007 asics pas cher

  • Air Max 90 Donna
  • Insyallah by end of year dah boleh cover seluruh kawasan klinik. Adidas Baratas

  • New Orleans Pelicans
  • adidas ultra boost hombre Kami datang dari rumah ke rumah. Goedkoop Nike Schoenen 2017 Zapatillas Air Max Nike stan smith adidas dames Muka tak malu macam buat bancian. Kopen Nike Air Max 2017

  • Air Jordan 10 Uomo
  • nike air max 2017 hombre Setiap keluarga kami periksa daripada basic tinggi dan berat badan sehingga lah ke tekanan darah, check kencing manis, kolesterol, xray jika diperlukan dan kesemua screening termasuklah TB screening. Denard Robinson – Michigan Wolverines

    20150923-3:17:48 pm.jpg

    Seronok bila buat screening macam ni. Maglia Kyrie Irving Nike Heren Secara tak langsung dapat dekat dengan patient kita sendiri. asics homme pas cher air max pas cher nike adidas yeezy boost 350 v2 damskie Kalau tak buat screening macam gini sampai bila pun I tak familiar dengan kawasan tempat kerja.

  • NIKE ROSHE TWO
  • Goedkope Nike Air Max 1 Maglie Philadelphia 76ers At least lepas ni kalau jumpa dekat klinik dah boleh ingat, ohhh makcik ni yang rumah dia atas pokok tuu. air max pas cher Ok itu contoh. Nike Air Max Baratas Buty Adidas Dziecięce

  • NIKE AIR MAX TAILWIND 8
  • 20150923-3:19:43 pm.jpg

    Tak minta pun. Nike Roshe Run Pas Cher Nike Air Max Dames Goedkoop Kadang kadang ada rumah patient yang siap sajikan kami makanan. Nike Air Max 2017 Dames Boutique Nike Paris Magasin West Virginia Mountaineers asics gel lyte 5 hombre Alaa jangan la cenggitu malu tau!

    20150923-3:20:46 pm.jpg

    Penghuni rumah termasuklah kucing pun I periksa! Hehehe ok acah je. Canotta Los Angeles Lakers Maglia DeMar DeRozan

    20150923-3:21:51 pm.jpg

    Muka dah penat nak vroom vroom balik. Odell Beckham Jr Jersey Penat jalan kaki panas terik lepastu lupa pula kawasan kampung , pandai betul boleh pakai heels kan? Nasib tak terjelepuk tengah jalan.

    One response so far

    Aug 22 2015

    Pa&Ma Oktober

    Assalammualaikum, nike cortez shop online italia Adidas Baratas nike kobe 11 pas cher Maglia Tony Parker Saya keluar magazine lagi! Thank you kak Nor sudi buat slot artikel totin lagi! Artikel kali ini nak menjawap soalan orang ramai yang selalu runsing bila tak keluar period selepas melahirkan! Gelabah tak. Asics Gel lyte 3 Pas Cher new balance 998 homme noir Nike Air Max Thea damskie Nike Free Rn Flyknit Donna goedkoop nike air max 2016 Jangan gelabah dulu, Nike Air Huarache Heren Goedkope Nike Air Max 2017 Heren cheap fjallraven kanken sale Kanken Classic Baratas Nike Air zoom Pegasus 33 damskie baca dulu Majalah Pa&Ma edisi Oktober!

    20150922-8:17:38 pm.jpg

    Muka depan warna purple, Matthew Stafford Jerseys

  • Air Jordan 9 Uomo
  • Chaussures Asics

  • Nike Air Max 2017 Dames roze
  • Asics Mexico męskie gambar baby comel ni tengah pose! Kalau tak kerana patient bagitahu dekat MA klinik, nike air max 90 goedkoop nike air max 2016 wit

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • New Balance 997.5 mujer nike internationalist hombre I sendiri tak tahu kot pasal artikel ni. adidas 2017 pas cher

  • NIKE LUNARGLIDE 8
  • Oregon Ducks Mochilas Kanken Classic Reggie Jackson Baseball Jersey Betul-betul terlupa!

    20150922-8:19:58 pm.jpg

    Kalau nak tahu kenapa ada sesetengah ibu yang mengalami gangguan haid setelah melahirkan. New Balance 373 damskie Canotte Utah Jazz adidas scarpe bianche air jordans free shipping Adidas NMD PK Runner Kena baca ni! Tak payah runsing lagi bila dah setahun tak datang haid ok!

    20150922-8:21:21 pm.jpg

    Kalau rajin boleh close up dan baca dekat sini je.

    20150922-8:23:09 pm.jpg

    Selain artikel ni,

  • Air Max 2017 Donna Blu
  • ZX 700
  • kyrie 2 pas cher Canotte Los Angeles Lakers Soldes Chaussures Nike ada banyak lagi artikel bermanfaat yang boleh dibaca.

    2 responses so far

    Next »

    | |