Archive for the 'Oh the delicious, nyummy!' Category

Jul 28 2015

Kacang sedap Kacang licin! Makan sedap, sampai licin!

Siapa peminat kekacang dekat sini? Kalau dulu masa remaja remaja mama selalu bising jikalau makan kacang, nanti berjerawat katanya. asics donna Sehingga lah nak makan kacang pun kena berjaga-jaga. Tapi sekarang I tak percaya lagi. Sebab Aurora kuat makan kacang. Tak jerawat pun? Pernah try kekacang Wany’s tak? Rasa dia memang wow! Dah makan sekali pasti nak lagi! Very addictive!

20150628-6:58:19 pm.jpg

Amboi jujurnya nama kacang ni. Nasib baik memang sedap! Kalau tak sedap dikira menipu di bulan puasa. nike pas cher Berdosa hukumnya! Yang ni kacang goreng, kriuk kriuk memang garing.

20150628-7:00:21 pm.jpg

Tengok teksturnya dah tau sedap. Ok fine dah terliur dah ni! Rasanya a bit spicy, just a bit. Nike Jordan 11 Future Tak pedas sangat sebab Aurora pun tahan je makan kacang ni. Makan kacang yang ni memang menghauskan. So dinasihatkan kena standby dengan air masak. Women Air Jordan 3 Pekena dengan air masak sejuk, lagi sedap! Walaupun haus, makan kacang ni memang tak akan berhenti.

20150628-7:01:12 pm.jpg

Kacang licin ni memang sesuai dengan namanya yang membuatkan orang nak makan sampai licin. Tagline kacang ni, dipanggang, tanpa minyak, tanpa lemak trans dan tanpa MSG! Jangan takut nak habiskan kacang sampai licin sebab gerenti tak merosakkan tubuh badan.

20150628-7:04:15 pm.jpg

Kacang ni tak berminyak langsung. air max pas cher Rasa dia ada manis manis madu. adidas zx 700 donna Senang cerita memang sedappp! Sesuai buat hidangan hari raya. Selain kuih raya, kena ada kekacang juga betul tak?

20150628-7:18:40 pm.jpg

Bukti yang masa tengah ambil gambar ni, Aurora sibuk celup tangan dia nak amek kekacang ni. adidas outlet shop online Tak menyabau betul dia ni. nike air max pas cher Harga sebalang kacang ni cuma RM15. Boleh tempah dengan Puan Kacang – 012-7151998 .

No responses yet

Jul 27 2015

Olive Musiccafe, Nong Chik, Johor Bahru

Johor Bahru memang banyak kedai makan. Scarpe Adidas Y-3 Kalau datang JB, jangan lupa explore kedai makan JB tau! Selain Martabak Cheese, Nasi Ambeng, Kacang Pool, dekat JB ada cafe dan restaurant yang tak kurang hebatnya! Kalini nak kenalkan korang Olive MusicCafe, terletak di Area Nong Cik, belakang Big Food Cafe. Cafe ni lebih sesuai untuk peminat music macam I ni! Sebab setiap hari pukul 8 malam akan ada live band. Haaa bila sebut live band je mesti terfikir tempat ni hingar bingar kan? Takk jangan salah faham. Greyson Lambert UGA Jersey Tempat ni sangat cozy dan selesa. Asics Soldes Kita bawa baby pun tak yah risau sebab Aurora sangat enjoy dan tak mengamuk dengar music kat sini. Baskets asics pas cher

20150325-2:11:03 pm.jpg

Piring hitam tu alas pinggan dia. adidas nmd uomo Style kan.

Setiap kali pergi restaurant/ cafe, I suka spot check toilet. nike air max 2016 kopen Toilet melambangkan kebersihan dapur.

20150325-2:12:36 pm.jpg

Toilet dekat sini sangat bersih, harum semerbak. Siap sediakan sanitizer. New Balance 999 męskie InsyaAllah dapur dia pun bersih macam ni. Terus rasa yakin nak makan dekat sini lepas singgah toilet bersih macam ni.

20150325-2:13:57 pm.jpg

Hari tu I teringin nak makan laksa sebab bosan dengan western food. nike air max pas cher Laksa dia not bad juga, cuma kalau ada pitis lagi sedap!!

20150325-2:15:06 pm.jpg

Burger ni sebenarnya besar, husband pun tak abis makan. (Aku lah tong sampah nya) Harga pun berbaloi. Memang puas hati makan kat sini.

20150325-2:16:32 pm.jpg

Yang istimewa nya dekat sini mestilah sebab live band! Tak ingat la plak apa nama band yang perform malam tu. Aurora sampai asik nak kedepan je tengok abang abang ni main music. Mengamuk tak nak balik sebab taksub dengan band ni. Nike Free 5.0 Heren

20150327-8:40:16 am.jpg

Kebetulan masa datang sini, ada baby celebrate birthday. new balance 574 homme gris Meriah dengan belon! Haa baby pun celebrate birthday dekat olive tau. So jangan risau, memang selesa tempat ni.

No responses yet

Jul 22 2015

Food review: OKONOMI SUSHI

I bukan penggemar Shushi. Kalau husband ajak makan shushi, euw a BIG NO! Bukan tak pernah makan. Beberapa kali juga makan shushi tapi rasanya tetap tak menarik perhatian. Tekak tetap rasa sambal belacan lagi enak. Maklumlah orang jawa, kemana-mana mencari masakan jawa juga! Hari raya Tahun Baru Cina, I ke Publika dan kami makan di OKONOMI shushi, a place where you can make your own shushi!!! Haaa macam ni baru lah memenuhi tekak masing-masing!

20150220-070608 pm-68768458.jpg

My first try is FIRECRACKER. Pedas seperti namanya!! Rasanya ini lah pertama kali makan shushi yang sedap gilaaaaaa dan diterima tekak!!!! Memang sesuai dengan tekak orang jowo macam I ni. fjallraven kanken outlet

20150221-092209 pm-76929204.jpg

Gigitan terakhir buat rasa nak menangis. Nike Italia Sedap sangat, sampai tak sanggup nak menerima kenyataan itu adalah gigitan terakhir. Fjallraven Kanken Sale Kekekeeke hyperbola sungguh ayat ini.

20150221-092708 pm-77228745.jpg

Yang ni pilihan husband, The Health Nuts shushi roll . Salmon yang disalut brown rice beserta kuah kacang. Husband memang poyo tekak jepun jadi pilihannya ala jepun kekonon. Amazing nya tekak I masih boleh telan lagi salmon mentah ni.

20150221-093031 pm-77431389.jpg

Yang ni Aurora pilih. Air Jordan 6 Donna Chicken Teriyaki ni manis sesedap rasa, tak pedas. Portion ayam pun besar! Tapi Aurora makan 1% je selebihnya mommy dia telan. sac lancel pas cher Haa bayangkan kembungnya perut lepas makan shushi ni. Melepek kekenyangan!

20150221-093312 pm-77592104.jpg

The only things yang tekak still can’t accept it. Green tea. Sebab saya suka manis (bila nak berubah agaknya). Aurora bijak, dia tahu air ni pahit sikit, dia minum cream and choc atas tu je, lepastu terus celet celet dekat tudung mommy. Grrrrrr Tapi kalau korang memang peminat Green Tea, dekat Okonomi ada pelbagai topping Green Tea yang boleh buat meleleh air liur!! Sebenarnya Green Tea ni antara minuman sihat dan bagus untuk kesihatan. Nike Air Huarache Heren Especially bab detox body. nike air max 2017 dames Wa memang tabik untuk sesiapa penggemar healthy drink Green Tea ni!!

Credit to: Isaactan.net

The price is very reasonable. Fjallraven Kanken No.2 Sekitar RM13-RM30+ , berbaloi sangat-sangat dengan portion yang besar dan sedap tu!! Semestinya akan datang sini lagi. nike air force 1 low hombre Kalau datang ke Publika, wajib singgah sini tau!! Kedai dia dekat Solaris, Dutamas. Chaussures Nike Outside Publika. Bawah kedai The Red Beanbag.

No responses yet

Jul 14 2015

Del’s Kitchen and it’s super delicious food! [food review]

Lama dah tak review kedai makan. I ni nampak je kecil tapi bila bab makan bukan main. Kalau boleh hari-hari nak reward diri sendiri dengan makanan sedap. Albert Pujols Jersey Tapi sebab kekangan waktu, weekdays memang busy memanjang, weekend selalu ke JB uruskan hal butik. Jadi weekend lepas sempat la merasa di Del’s Kitchen. Lama dah terasa nak makan sini, tapi asik lupa je. Kedai dia betul-betul tepi jalan area Danga Bay sana. Boleh nampak banglow kedai-kedai makan sebelah kiri jalan, kalau dari arah Skudai. Nike Store

Restaurant ni nampak cozy, selesa dan sesuai untuk bersantai. Mula-mula ingat cuma ada western food je, sekali ada macam-macam termasuklah makanan ala arab macam kebab, makanan malaysia, and all. Side dishes pun berderet.

Dari tepi jalan arah Skudai akan nampak sign ni, memang memangil-manggil je untuk singgah tau!

Saja pilih makan dekat luar, sebab bila bawa Aurora ni dia suka merayau-rayau. adidas zx flux damskie Kalau belah dalam restaurant agak sempit dan ramai orang. Tak selesa especially kalau mood Aurora kacau, bila dia dah mengamuk boleh bergeger semua nanti. oakley femme pas cher

Ni pula suasana outdoor. Nampak tenang dan nyaman. Adidas Zx 850 Heren Ingatkan bila makan bawah pokok ni banyak nyamuk, nasib baik tak ada nyamuk. Selesa la senang cerita nak huha-huha pun tak ada masalah. Aurora mula lah tak senang duduk bila nampak baby dekat meja sebelah tu. Sibuk dia nak mengacau baby tu.

I cuma makan Laksa Penang. nike air max 2017 dames Terasa nak tradisional sikit malam tu. Sebenarnya dalam kepala nak makan Laksa Johor, tapi tetibe confuse laksa Johor dengan Penang apa beza. Jadi hentam sahaja lah order Laksa Penang. Nike Air Max 2017 Dames Sedap! Rasa dia lain dari laksa biasa. Resipi ada letak nenas sekali dalam laksa tu, a bit masam manis. Trevone Boykin Jerseys Anyway, husband suka laksa ni sebab banyak sayur-sayuran yang pelbagai which is I don’t like it! heheee. (Alamak kantoi pula doktor tak makan sayur)

Asam pedas ni boleh tahan kick. Goedkope Nike Air Max 90 Pedas dan pekat! Cuma ikan dia bagi sekor jekla. Untuk I yang kebulur selalunya tak cukup. Kena order 3 4 set ni. ekeke tapi nasib baik dah order Laksa Penang juga, so ok lah kongsi-kongsi. Kuah asam pedas ni hirup sampai licin. Memang rugi nak tinggalkan walau setitik pun.

Salad ni husband yang makan. Kakakah nampak tak betapa healthy food nya makanan husband berbanding wife dia yang makan macam monster. Yang ni harga cuma RM8.50 sahaja ok! Satu bowl besar! Nampak happy face dekat muka husband maksudnya dia kekeyangan keriangan menikmatinya! Kalau mencari salad yang fresh, sedap dan murah, boleh makan dekat sini ok?

Mushroom soup for Aurora. Ni Aurora makan sendiri sampai habis licin. nike air max 90 femme pas cher Mommy nak rasa ciput pun tak dapat ok? Tak sempat nak buat review, dah licin dah mangkuk tu. I assume as sedap gila lah kot! Sebab Aurora jarang makan boleh habis licin pinggan tau!

Ni minuman yang I order. Ni bukan milkshake bagai ok. Kan I cakap I order yang klasik je tak terasa nak minum minuman hebat. Ni cuma ice blended milo tapi sedaaaaaaaaaaaap gilaaa. Pekatt dan terbaikkk!!!! Patutlah dekat menu dia dah tunjuk simbol recommended walaupun cuma air milo sahaja.

Kalau tengok dari luar, ini lah Del’s Kitchen.

2 responses so far

Jul 03 2015

Meatballs Ikea sedap sangat ke?

Last Friday membawa mama pergi Ikea Cheras. Sebenarnya malas nak pergi sana waktu-waktu baru buka ni, tak lalu nak meredah sesak ni. Tapi permintaan mama kena turuti. Kang kempunan Ikea pulak dia kang. Ingatkan jammed aleh aleh eh tak pula. Parking lot pun banyak kosong. Maybe masa kitorang datang tu pagi lagi, Ikea pun baru nak mop mop lantai. Lagipun Friday kan warga bandaraya kerja. Kosong sikit lah. Bila tak ramai sangat orang ni lah yang lemah aduhai ni. Makin banyak ler mak aku shopping nampaknya. -_-

Kobis memang suka berjalan. Takde hal punya kalau bawa dia berjalan tempat sesak ke apa. Janji pergi mall dia okay sahaja. Kecik-kecik dah menunjukkann tanda-tanda kaki shopping. Haaduiii.

Oh sebenarnya tak nak cerita pasal Ikea tu. adidas sale uk Secara umumnya semua orang tahu Ikea adalah satu tempat khas untuk kita berangan dengan hiasan rumah dan bilik kita. Berangan je yang boleh kan. Berangan itu kan free. Tak kena bayar GST. hehehe So bila dah penat berangan, kami pun pergi makan di tempat yang kononnya the most meat ball in town. Secara jujurnya ini baru kali ke 3 kot makan meatballs Ikea. Bukan tak suka, tapi malas nak beratur panjang. Tak faham betul kenapa sampai beratur sikit punya panjang hanya kerana bebola daging ini. Adidas NMD Dames Feeling dia macam makan bakso je sebenarnya.

Walaupun Ikea hari itu tak berapa nak sesak seperti hari cuti, tapi dekat foodcourt Ikea ni tetap juga ramai makhluk. Tetap juga kena beratur sekilometer panjangnya. Dengan bawa Aurora yang mengamuk menjerit “LAPAAARRRRRRRRR. NAK MAKANNNN” bergema satu hall tu. LA Dodgers Jersey Dia punya tahap kesabaran lain macam sikit lagi-lagi bila dah penat dan lapar. Nak beratur pun malu.

So on that day, I bought 20pcs Ikea Meatballs, cream soup, 5 chicken wings dengan cheese cake badam dia tu. Ni semua gara-gara dah beratur panjang, takkan nak beli soup untuk Aurora je kan? Mesti lah beli segala macam. Total dekat 40rm juga termasuk air. Erkk kenapa macam mahal ye? Rasa macam tak banyak je beli.

Yang budak kecik dekat belakang tu dah tak ingat apa sebab dah lapar sangat. Mommy seperti biasa dengan rutin hariannya, selfie dulu sebelum bergambar.

20pcs harga RM18. Air Jordan 10 For me, the taste is normal. Rasa meatballs memang macam gitu kan? Sedap sebab I memang suka makanan kurang sihat begini. lancel pas cher Tapi meatballs begini sebenarnya boleh dapat di mana mana sahaja, masak dekat rumah pun boleh (kalau aku pandai masak lah, masalah sekarang tak pandai masak la pula) hehe. adidas cloudfoam hombre Untuk beratur ramai ramai hanya kerana meatballs ini memang tidak kot untuk I . I beratur kerana lapar bukan kerana meatballs hehe.

Tapi this slice of cake ini memang sedappppppp. Sedapppp yang rasa menyesal tak beli lebih dan tapau bawa balik. New Balance męskie Nak beli balik kena beratur semula pula. Ray Ban pas cher Manis-manis cenggini memang I suka, lepastu berebut dengan Aurora.

Meals yang I beli tu semua I makan, termasuk lah 5 chicken wings. Ingatkan nak suruh mama makan chicken wings tapi terlupa mama memang tak makan all this kind of unhealthy foods! bagus-bagus tak sia-sia jadi mama seorang doktor. Wakakaka. So mama memang memerhatikan sahaja kami anak beranak makan. Mama dah kenyang shopping rasanya tu. Makanan tak penting baginya. Hehehekkk

Masa jalan-jalan Ikea terjumpa my long lost baby sister, Aidatulsofea tengah kerja dekat kids department. Dekat 5 tahun tak jumpa dia! Last jumpa dia masa baru baru abis sekolah. Nasib baik dia cam lagi dan tegur I dulu. Kalau nak I yang tegur orang minta maaf laa, memang I tak perasan punyaaaa. Tak ada kecekapan untuk mengecam muka orang. So kalau korang jumpa I tepi jalan jangan ingat I sombong pula tau. I memang blurrrrrr. Kadang u all dah tegur pun I buat buat kenal kekekeke sebab nak tune balik ingatan lama tu memang slow. (adoi terlebih hafal nama ubat agaknya aku ni)

Tu je lah nak share.

2 responses so far

Next »

| |