Archive for the 'Oh the delicious, nyummy!' Category

Aug 28 2015

Kacang sedap Kacang licin! Makan sedap, sampai licin!

Siapa peminat kekacang dekat sini? Kalau dulu masa remaja remaja mama selalu bising jikalau makan kacang, nanti berjerawat katanya. College Football Jerseys Dont’a Hightower College Jerseys

  • Air Jordan 11 Uomo
  • asics donna Sehingga lah nak makan kacang pun kena berjaga-jaga.

  • Air Max 90 Uomo
  • Nike Air Max Dames Tapi sekarang I tak percaya lagi. air max pas cher pour femme Portland Trail Blazers

  • Air Jordan 13 Uomo
  • fjallraven kanken goedkoop Sebab Aurora kuat makan kacang. Tak jerawat pun? Pernah try kekacang Wany’s tak? Rasa dia memang wow! Dah makan sekali pasti nak lagi! Very addictive!

    20150628-6:58:19 pm.jpg

    Amboi jujurnya nama kacang ni.

  • Adidas Nmd Uomo
  • Nasib baik memang sedap! Kalau tak sedap dikira menipu di bulan puasa. mochilas kanken big nike pas cher Berdosa hukumnya! Yang ni kacang goreng, kriuk kriuk memang garing. nike buty dziecięce asics iii damskie ray ban femme pas cher

    20150628-7:00:21 pm.jpg

    Tengok teksturnya dah tau sedap. nike air max femme pas cher Under Armour UA Curry 1 Kanken Pas Cher fjallraven occasion Ok fine dah terliur dah ni! Rasanya a bit spicy, just a bit.

  • Nike Flyknit Racer
  • Air Jordan 12 Uomo Nike Jordan 11 Future Tak pedas sangat sebab Aurora pun tahan je makan kacang ni. asics femme Makan kacang yang ni memang menghauskan.

  • Air Huarache Donna
  • So dinasihatkan kena standby dengan air masak.

  • Nike Free 4.0 Women
  • FREE RN
  • Women Air Jordan 3 Pekena dengan air masak sejuk, lagi sedap! Walaupun haus, makan kacang ni memang tak akan berhenti.

    20150628-7:01:12 pm.jpg

    Kacang licin ni memang sesuai dengan namanya yang membuatkan orang nak makan sampai licin. adidas pure boost online sale New Balance 577 hombre Jon Lester Jersey Tagline kacang ni, dipanggang, tanpa minyak, tanpa lemak trans dan tanpa MSG! Jangan takut nak habiskan kacang sampai licin sebab gerenti tak merosakkan tubuh badan.

  • ADIDAS NMD
  • hollister pas cher

    20150628-7:04:15 pm.jpg

    Kacang ni tak berminyak langsung. Scarpe Nike Italia air max pas cher Rasa dia ada manis manis madu.

  • Denver Nuggets
  • adidas zx 700 donna Senang cerita memang sedappp! Sesuai buat hidangan hari raya. Adidas NMD Dames beige adidas nmd mujer Selain kuih raya, kena ada kekacang juga betul tak?

    20150628-7:18:40 pm.jpg

    Bukti yang masa tengah ambil gambar ni, Aurora sibuk celup tangan dia nak amek kekacang ni. adidas outlet shop online Tak menyabau betul dia ni. Joe Montana – Notre Dame Fighting Irish nike air max pas cher Harga sebalang kacang ni cuma RM15. Toronto Raptors Boleh tempah dengan Puan Kacang – 012-7151998 .

    No responses yet

    Aug 27 2015

    Olive Musiccafe, Nong Chik, Johor Bahru

    Johor Bahru memang banyak kedai makan. Nike Air Max Flyknit Heren nike buty dziecięce

  • Nike Free Rn Flyknit Uomo
  • Scarpe Adidas Y-3 Kalau datang JB, jangan lupa explore kedai makan JB tau! Selain Martabak Cheese, Nasi Ambeng, Kacang Pool, dekat JB ada cafe dan restaurant yang tak kurang hebatnya! Kalini nak kenalkan korang Olive MusicCafe, terletak di Area Nong Cik, belakang Big Food Cafe. C.J. Wilson Baseball Jersey Cafe ni lebih sesuai untuk peminat music macam I ni! Sebab setiap hari pukul 8 malam akan ada live band. Nike Air Max 2016 Dames Blauw Haaa bila sebut live band je mesti terfikir tempat ni hingar bingar kan? Takk jangan salah faham.

  • Air Max 2017 Donna Blu
  • Fjällräven Kånken asics tiger mujer Greyson Lambert UGA Jersey Tempat ni sangat cozy dan selesa.

  • NIKE Air VAPORMAX
  • Julio Jones Alabama Football Jerseys Asics Soldes Kita bawa baby pun tak yah risau sebab Aurora sangat enjoy dan tak mengamuk dengar music kat sini. Air Jordan 3 Retro Womens Air Jordan 12 Baskets asics pas cher

    20150325-2:11:03 pm.jpg

    Piring hitam tu alas pinggan dia. Fjällräven Kånken Ryggsäck Sverige nike air jordan 4 mujer nike air max 1 adidas nmd uomo Style kan.

    Setiap kali pergi restaurant/ cafe, I suka spot check toilet. nike goedkoop online nike air max 2016 kopen Toilet melambangkan kebersihan dapur.

    20150325-2:12:36 pm.jpg

    Toilet dekat sini sangat bersih, harum semerbak. Nike Air Max 2016 Heren LeGarrette Blount Jersey nike air max pas cher Siap sediakan sanitizer. Troy Polamalu College Jerseys Asics Mexico damskie New Balance 999 męskie InsyaAllah dapur dia pun bersih macam ni. Geno Smith – West Virginia Mountaineers

  • ZX 700
  • Terus rasa yakin nak makan dekat sini lepas singgah toilet bersih macam ni.

    20150325-2:13:57 pm.jpg

    Hari tu I teringin nak makan laksa sebab bosan dengan western food. nike air max pas cher Laksa dia not bad juga, cuma kalau ada pitis lagi sedap!!

    20150325-2:15:06 pm.jpg

    Burger ni sebenarnya besar, husband pun tak abis makan. (Aku lah tong sampah nya) Harga pun berbaloi. chaussures asics pas cher Memang puas hati makan kat sini.

    20150325-2:16:32 pm.jpg

    Yang istimewa nya dekat sini mestilah sebab live band! Tak ingat la plak apa nama band yang perform malam tu. Kenley Jansen Authentic Jersey chaussures nike

  • Air Foamposite One
  • Aurora sampai asik nak kedepan je tengok abang abang ni main music. Indiana Pacers Mengamuk tak nak balik sebab taksub dengan band ni. Nike Air Max 2017 Heren groen Nike Free 5.0 Heren

    20150327-8:40:16 am.jpg

    Kebetulan masa datang sini, ada baby celebrate birthday. Nike Sko Norge Nettbutikk

  • air max 2017 bianco donna
  • goedkoop nike air max 2016 new balance 574 homme gris Meriah dengan belon! Haa baby pun celebrate birthday dekat olive tau. Adidas Superstar Schoenen Dames Air Max Thea So jangan risau, memang selesa tempat ni.

    No responses yet

    Aug 22 2015

    Food review: OKONOMI SUSHI

    I bukan penggemar Shushi. Fjallraven Kanken Kids Kalau husband ajak makan shushi, euw a BIG NO! Bukan tak pernah makan. Beberapa kali juga makan shushi tapi rasanya tetap tak menarik perhatian. fjallraven kanken Fjallraven Kanken NO.2 UK

  • Asics Gel Quantum 360 Donna
  • Tekak tetap rasa sambal belacan lagi enak. Maklumlah orang jawa, kemana-mana mencari masakan jawa juga! Hari raya Tahun Baru Cina, I ke Publika dan kami makan di OKONOMI shushi, a place where you can make your own shushi!!! Haaa macam ni baru lah memenuhi tekak masing-masing!

    20150220-070608 pm-68768458.jpg

    My first try is FIRECRACKER. Fjallraven Kanken No.2 New Balance 1600 mujer Pedas seperti namanya!! Rasanya ini lah pertama kali makan shushi yang sedap gilaaaaaa dan diterima tekak!!!! Memang sesuai dengan tekak orang jowo macam I ni. Under Armour Ua Curry 3 nike tn requin fjallraven kanken outlet

    20150221-092209 pm-76929204.jpg

    Gigitan terakhir buat rasa nak menangis. Nike Italia Sedap sangat, sampai tak sanggup nak menerima kenyataan itu adalah gigitan terakhir. nike air max 180 chaussures Fjallraven Kanken Sale Kekekeeke hyperbola sungguh ayat ini. adidas nmd r1 męskie

    20150221-092708 pm-77228745.jpg

    Yang ni pilihan husband, The Health Nuts shushi roll . Chicago Cubs World Series Champions Jersey nike air max pas cher pour homme

  • ROSHE RUN
  • Salmon yang disalut brown rice beserta kuah kacang. Husband memang poyo tekak jepun jadi pilihannya ala jepun kekonon. Atlanta Hawks Amazing nya tekak I masih boleh telan lagi salmon mentah ni. Joe Montana College Jerseys fjallraven kanken backpack sale

    20150221-093031 pm-77431389.jpg

    Yang ni Aurora pilih.

  • Air Jordan 7 Homme
  • nike tn pas cher Air Jordan 6 Donna Chicken Teriyaki ni manis sesedap rasa, tak pedas. Adidas ZX Flux Heren adidas y3 pas cher Portion ayam pun besar! Tapi Aurora makan 1% je selebihnya mommy dia telan. adidas scarpe 2017 fjällräven kånken pas cher sac lancel pas cher Haa bayangkan kembungnya perut lepas makan shushi ni. adidas ultra boost uncaged uomo Melepek kekenyangan!

    20150221-093312 pm-77592104.jpg

    The only things yang tekak still can’t accept it. Green tea. Nike Air Max 1 Pas Cher Sebab saya suka manis (bila nak berubah agaknya). Aurora bijak, dia tahu air ni pahit sikit, dia minum cream and choc atas tu je, lepastu terus celet celet dekat tudung mommy. Grrrrrr Tapi kalau korang memang peminat Green Tea, dekat Okonomi ada pelbagai topping Green Tea yang boleh buat meleleh air liur!! Sebenarnya Green Tea ni antara minuman sihat dan bagus untuk kesihatan. Cheap Nike Shoes UK Nike Air Huarache Heren Especially bab detox body. adidas stan smith hombre Sac à Dos Kanken Fjallraven nike air max 2017 dames Wa memang tabik untuk sesiapa penggemar healthy drink Green Tea ni!!

    Credit to: Isaactan.net

    The price is very reasonable. New Balance 997 damskie goedkoop nikes Fjallraven Kanken No.2 Sekitar RM13-RM30+ , berbaloi sangat-sangat dengan portion yang besar dan sedap tu!! Semestinya akan datang sini lagi. Nike Air Max 2017 Heren wit

  • NIKE AIR ZOOM PEGASUS 33
  • Nike Heren nike air force 1 low hombre Kalau datang ke Publika, wajib singgah sini tau!! Kedai dia dekat Solaris, Dutamas.

  • FREE RN
  • nike tn bordeaux Chaussures Nike Outside Publika. Bawah kedai The Red Beanbag.

    No responses yet

    Aug 14 2015

    Del’s Kitchen and it’s super delicious food! [food review]

    Lama dah tak review kedai makan.

  • Air Jordan 14 Homme
  • I ni nampak je kecil tapi bila bab makan bukan main. Kalau boleh hari-hari nak reward diri sendiri dengan makanan sedap. Bo Jackson Auburn Jerseys Albert Pujols Jersey Tapi sebab kekangan waktu, weekdays memang busy memanjang, weekend selalu ke JB uruskan hal butik. adidas yeezy boost 750 męskie asics femme pas cher Jadi weekend lepas sempat la merasa di Del’s Kitchen. Nike Air Max 2017 Heren wit New Balance 996 hombre

  • NIKE ROSHE ONE
  • Lama dah terasa nak makan sini, tapi asik lupa je. Canotte NCAA Cheap Fjallraven Kanken Classic Kedai dia betul-betul tepi jalan area Danga Bay sana. Asics Mujer

  • NIKE AIR MAX SEQUENT
  • Boleh nampak banglow kedai-kedai makan sebelah kiri jalan, kalau dari arah Skudai. goedkoop nike air max 2016 Nike Store

    Restaurant ni nampak cozy, selesa dan sesuai untuk bersantai. Goedkoop Nike Air Max 2017 Mula-mula ingat cuma ada western food je, sekali ada macam-macam termasuklah makanan ala arab macam kebab, makanan malaysia, and all. adidas y3 damskie Side dishes pun berderet. Billige Nike Sko nike tn chaussure new balance store buenos aires

    Dari tepi jalan arah Skudai akan nampak sign ni, memang memangil-manggil je untuk singgah tau!

    Saja pilih makan dekat luar, sebab bila bawa Aurora ni dia suka merayau-rayau. adidas zx flux damskie Kalau belah dalam restaurant agak sempit dan ramai orang.

  • AIR PRESTO Flyknit Ultra
  • Tak selesa especially kalau mood Aurora kacau, bila dia dah mengamuk boleh bergeger semua nanti. oakley femme pas cher

    Ni pula suasana outdoor. Nampak tenang dan nyaman.

  • air max 2017 nero uomo
  • Adidas Zx 850 Heren Ingatkan bila makan bawah pokok ni banyak nyamuk, nasib baik tak ada nyamuk. Selesa la senang cerita nak huha-huha pun tak ada masalah. nike air max 2017 dames Blauw Aurora mula lah tak senang duduk bila nampak baby dekat meja sebelah tu. Sibuk dia nak mengacau baby tu.

    I cuma makan Laksa Penang. Stanford Cardinal nike air max 2017 dames Terasa nak tradisional sikit malam tu. nike air max Sebenarnya dalam kepala nak makan Laksa Johor, tapi tetibe confuse laksa Johor dengan Penang apa beza. Jadi hentam sahaja lah order Laksa Penang.

  • SCARPE NIKE AIR MAX UOMO
  • Nike Air Max 2017 Dames Sedap! Rasa dia lain dari laksa biasa. nike air max Resipi ada letak nenas sekali dalam laksa tu, a bit masam manis. Adidas buty męskie air max 2017 goedkoop Trevone Boykin Jerseys Anyway, husband suka laksa ni sebab banyak sayur-sayuran yang pelbagai which is I don’t like it! heheee. (Alamak kantoi pula doktor tak makan sayur)

    Asam pedas ni boleh tahan kick. Nike Air Max 2017 Dames blauw

  • Nike Air Max 2017 Verde Uomo
  • Goedkope Nike Air Max 90 Pedas dan pekat! Cuma ikan dia bagi sekor jekla.

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • Untuk I yang kebulur selalunya tak cukup. Kena order 3 4 set ni. scarpe nike air bambini ekeke tapi nasib baik dah order Laksa Penang juga, so ok lah kongsi-kongsi. Nike Air Max 2016 Dames Roze Kuah asam pedas ni hirup sampai licin.

  • Nike Air Max 90 Women
  • Memang rugi nak tinggalkan walau setitik pun.

    Salad ni husband yang makan. Canotta Utah Jazz Canotte Minnesota Timberwolves Kakakah nampak tak betapa healthy food nya makanan husband berbanding wife dia yang makan macam monster. asics gel kinsei 4 uomo Yang ni harga cuma RM8.50 sahaja ok! Satu bowl besar! Nampak happy face dekat muka husband maksudnya dia kekeyangan keriangan menikmatinya! Kalau mencari salad yang fresh, sedap dan murah, boleh makan dekat sini ok?

    Mushroom soup for Aurora. Ni Aurora makan sendiri sampai habis licin. nike air max 90 femme pas cher Mommy nak rasa ciput pun tak dapat ok? Tak sempat nak buat review, dah licin dah mangkuk tu. I assume as sedap gila lah kot! Sebab Aurora jarang makan boleh habis licin pinggan tau!

    Ni minuman yang I order.

  • AIR JORDAN 1 RETRO
  • Ni bukan milkshake bagai ok. Kan I cakap I order yang klasik je tak terasa nak minum minuman hebat. Ni cuma ice blended milo tapi sedaaaaaaaaaaaap gilaaa. nike air max 2016 heren blauw Pekatt dan terbaikkk!!!! Patutlah dekat menu dia dah tunjuk simbol recommended walaupun cuma air milo sahaja.

    Kalau tengok dari luar, ini lah Del’s Kitchen.

    2 responses so far

    Aug 03 2015

    Meatballs Ikea sedap sangat ke?

    Last Friday membawa mama pergi Ikea Cheras. Goedkoop Nike Air Max Sebenarnya malas nak pergi sana waktu-waktu baru buka ni, tak lalu nak meredah sesak ni. Maglia Michael Jordan Auburn Tigers Tapi permintaan mama kena turuti. asics gel lyte 3 hombre rojas Kang kempunan Ikea pulak dia kang. Ingatkan jammed aleh aleh eh tak pula. Parking lot pun banyak kosong. Maybe masa kitorang datang tu pagi lagi, Ikea pun baru nak mop mop lantai. Lagipun Friday kan warga bandaraya kerja. Kosong sikit lah. Bila tak ramai sangat orang ni lah yang lemah aduhai ni. Makin banyak ler mak aku shopping nampaknya. -_-

    Kobis memang suka berjalan.

  • TENNIS CLASSIC ULTRA FLYKNIT
  • Takde hal punya kalau bawa dia berjalan tempat sesak ke apa.

  • EQT SUPPORT ADV
  • Janji pergi mall dia okay sahaja. Cheap Fjallraven Kanken Big Kecik-kecik dah menunjukkann tanda-tanda kaki shopping. Nike Air Max 2016 Heren wit Haaduiii.

    Oh sebenarnya tak nak cerita pasal Ikea tu. Nike Air Max 2017 Heren rood adidas sale uk Secara umumnya semua orang tahu Ikea adalah satu tempat khas untuk kita berangan dengan hiasan rumah dan bilik kita. adidas sandały dziecięce Berangan je yang boleh kan. Berangan itu kan free. Tak kena bayar GST. hehehe So bila dah penat berangan, kami pun pergi makan di tempat yang kononnya the most meat ball in town.

  • Air Max 90 Nero Donna
  • Boston Celtics Secara jujurnya ini baru kali ke 3 kot makan meatballs Ikea.

  • Nike Air Max 2017 Donna Nere
  • Air Jordan 6 Donna
  • Bukan tak suka, tapi malas nak beratur panjang. Tak faham betul kenapa sampai beratur sikit punya panjang hanya kerana bebola daging ini. Zapatillas New Balance Adidas NMD Dames Feeling dia macam makan bakso je sebenarnya.

    Walaupun Ikea hari itu tak berapa nak sesak seperti hari cuti, tapi dekat foodcourt Ikea ni tetap juga ramai makhluk. Tetap juga kena beratur sekilometer panjangnya. Dengan bawa Aurora yang mengamuk menjerit “LAPAAARRRRRRRRR. Nike Air Max 2016 Norge Nettbutikk NAK MAKANNNN” bergema satu hall tu.

  • NIKE AIR ZOOM PEGASUS 34
  • Chaussure Asics Gel Noosa Tri 11 LA Dodgers Jersey Dia punya tahap kesabaran lain macam sikit lagi-lagi bila dah penat dan lapar. Nak beratur pun malu.

    So on that day, I bought 20pcs Ikea Meatballs, cream soup, 5 chicken wings dengan cheese cake badam dia tu. Ni semua gara-gara dah beratur panjang, takkan nak beli soup untuk Aurora je kan? Mesti lah beli segala macam. Total dekat 40rm juga termasuk air. Erkk kenapa macam mahal ye? Rasa macam tak banyak je beli.

    Yang budak kecik dekat belakang tu dah tak ingat apa sebab dah lapar sangat. New Balance 678 mujer Mommy seperti biasa dengan rutin hariannya, selfie dulu sebelum bergambar.

    20pcs harga RM18.

  • Adidas Nmd Donna Bianche
  • Air Jordan 10 For me, the taste is normal. nike basketball shoes for sale in south africa Rasa meatballs memang macam gitu kan? Sedap sebab I memang suka makanan kurang sihat begini. asics adidasi de sala lancel pas cher Tapi meatballs begini sebenarnya boleh dapat di mana mana sahaja, masak dekat rumah pun boleh (kalau aku pandai masak lah, masalah sekarang tak pandai masak la pula) hehe. Kansas State Wildcats adidas cloudfoam hombre Untuk beratur ramai ramai hanya kerana meatballs ini memang tidak kot untuk I . I beratur kerana lapar bukan kerana meatballs hehe.

    Tapi this slice of cake ini memang sedappppppp. Air Jordan 14 Uomo Sedapppp yang rasa menyesal tak beli lebih dan tapau bawa balik.

  • Air Max 90 Pas Cher
  • Chaussures Under Armour Pas Cher New Balance męskie Nak beli balik kena beratur semula pula. New Balance 1400 męskie Solde yeezy boost Ray Ban pas cher Manis-manis cenggini memang I suka, lepastu berebut dengan Aurora.

    Meals yang I beli tu semua I makan, termasuk lah 5 chicken wings. nike internationalist donna Ingatkan nak suruh mama makan chicken wings tapi terlupa mama memang tak makan all this kind of unhealthy foods! bagus-bagus tak sia-sia jadi mama seorang doktor. Wakakaka. Ray Ban So mama memang memerhatikan sahaja kami anak beranak makan. Mama dah kenyang shopping rasanya tu. nike air max 2016 goedkoop Makanan tak penting baginya. Hehehekkk

    Masa jalan-jalan Ikea terjumpa my long lost baby sister, Aidatulsofea tengah kerja dekat kids department. Marcus Mariota – Oregon Ducks Dekat 5 tahun tak jumpa dia! Last jumpa dia masa baru baru abis sekolah. Maglia John Wall Nasib baik dia cam lagi dan tegur I dulu.

  • New Balance 996 Donna
  • Kalau nak I yang tegur orang minta maaf laa, memang I tak perasan punyaaaa. Tak ada kecekapan untuk mengecam muka orang. So kalau korang jumpa I tepi jalan jangan ingat I sombong pula tau. I memang blurrrrrr. Kadang u all dah tegur pun I buat buat kenal kekekeke sebab nak tune balik ingatan lama tu memang slow. asics homme pas cher (adoi terlebih hafal nama ubat agaknya aku ni)

    Tu je lah nak share.

    2 responses so far

    Next »

    | |