Archive for the 'Best Wishes!' Category

Jul 08 2015

Bell’s solemnization.

Yes, I suka bila ada geng sekolah kahwin. Lagi suka bila disuruh jadi bridemaids! Buat apa nak gentar kalau setakat jadi bridemaids, angkat dulang hantaran just for a while? Seberat mana dulang itu pun daku sanggup! Sebab apa??

  • Sebab dapat outfit free. Baju and tudung free.
  • Yang kedua dapat enterprem dalam album gambar pengantin banyak banyak termasuklah dapat berpeluang join outdoor photoshoot secara percuma!

Wah pakej tuu. new balance 1500 ebay Bukan senang nak dapatkan pakej macam ni kalau tak ada yang kahwin memang mengidam la aku nak berphotoshoot bagai kan?

Macam entry yang lepas, bachelorette Bell dilakukan seminggu sebelum pernikahannya. Sekarang dah nikah dah mereka, Alhamdulillah.

20150508-5:45:17 pm.jpg

Lagi satu syiok nya jadi bridemaids dapat bahang acah acah pengantin baru bila dapat pakai inai lukis free di tangan. Hahahahaa bila lagi nak acah-acah macam ni kan? Inai ni kitorang pilih sendiri. Tension je pengantin bila album inai tu kami yang kongker! Bukannya tolong pengantin pilihkan corak tapi kitorang pilih untuk diri sendiri! kekekee.

20150508-5:52:23 pm.jpg

Kain ni diberi oleh si pengantin sebulan sebelum majlis. Hebat betul, kelam kabut kami mencari taylor. Nick Chubb – Georgia Bulldogs Jerseys Nasib baik my personal taylor sanggup melayan kerenah ku untuk design begitu begini. Shawl kami dari @houseofjazaba boleh beli di butik @grandeur_my Bandar Baru Uda! haha sempat lagi promote!

20150508-5:54:34 pm.jpg

Gambar pengantin diketepikan sebab pengantin sedang bersiap. Adidas buty sklep Yang menyebuk di belakang buat huru hara bilik pengantin sibuk berselfie dulu. asics gel lyte 3 mujer rojas Konon-konon kami penenang darah gemuruh pengantin la tapi I rasa pengantin macam makin stress je dengan keberadaan kami. Kekeke ampunnnnn. Dulu I kahwin uoll buat camtu gak kan? Kekeke.

20150508-6:48:54 pm.jpg

Nampak bukti tak? Pengantin tengah bersiap, yang belakang-belakang tu menyebuk. chaussures de foot puma Waktu waktu begini gambar pengantin tak penting, sebab pengantin ada personal photographer sendiri, kami yang tiada siapa siapa ini haruslah selfie sendiri. Mochilas Kanken Baratas Tengok muka pengantin sungguh menyampah katanya.

20150508-6:51:44 pm.jpg

Dalam banyak-banyak hantaran ( okey I baru sedar yang I terlupa ambil gambar kesemua hantaran pengantin) I paling suka kuih tart berbentuk buah-buahan berwarna warni ni. Memang mengiurkan. nike air max 2017 pas cher homme Kalau anak I nampak ni confirm hantaran dah jadi minus sedulang sebab kuih ni dah dikerjakan dulu.

20150508-6:54:03 pm.jpg

Haii Bell, just nak inform yang kitorang dah kerjakan dulu cokelat hantaran dari pihak lelaki untuk ko tu!! Hahahaha tu lah masa I kahwin dulu habis macaroons hantaran I korang kerjakan.

20150508-7:06:05 pm.jpg

Pengantin gatal. Bo Jackson Jerseys Kah kah kah photographer pening kepala nak shoot gambar pengantin sebab masing-masing bengong. Maklum la derang ni tak bercinta, kekok nak bermesra, semua buat hal bengong masing-masing. adidas pure boost hombre Ni gambar paling menjadi kot? (Credit photographer: FareedZain Photography)

Amboii nak bermesra jangan depan kami. Anda takkan aman! Ahaha. max pas cher (Credit: Fareedzain Photography)

Thank you bagi kami free photoshoot cantik cantik cenggini! (Credit: Fareedzain Photography)

20150508-7:13:08 pm.jpg

Selamat pengantin Baru, Bell! Selamat menempuh ombak rumahtangga!

(Sebelum laki ko peluk, baik I peluk dulu!)

Byee.

No responses yet

Jul 07 2015

GRANDEUR ANGELS SURPRISE BIRTHDAY!

30 haribulan satu, saya TAK berjaya buat surprise birthday. Kihkihkih. Geram betul tau bila benda yang kita plan berbulan-bulan punah begitu sahaja dek kerana orang ketiga. Chewah ayat hyperbola sangat. Sebulan sebelum ni dah rancang surprise birthday untuk kedua-kedua staff Grandeurs. fjallraven kanken pas cher Nasib baik la birthday mereka dekat-dekat, boleh lah buat event sekaliarung. Kalau tak kena buat evenet macam ni banyak-banyak kali pokai juga boss. akakaka. I dah invite Grandeur angels awal-awal. Dah pesan mereka, jangan bagitahu yang empunya badan ye! INI SURPRISE. ok mereka noted. Boleh harap. Decorations I deal dengan prettyeventstuff. Maglia Chris Paul I malas nak banyak kerenah sangat, I just bagitahu dia, theme gold&white+ballons, welcome board and table decorations. Herschel Walker UGA Jersey Semua ni harga RM330 . Mahal la juga pada I but whatevs, malas nak pikir. Sebenarnya boleh je decorate sendiri. Tapi memandangkan si kubis semakin membuas, memang tak berkesempatan nak tunjukkan bakat kreatif I. Untuk sesiapa yang nak buat decorations sekitar JB, boleh deal dengan adik-adik Prettyeventstuff ni ye. Follow instagram mereka @Prettyeventstuff . Sangat senang nak deal dengan mereka. Harga memang kena tutup mata la sebab diorang pun cari duit juga kan? 20150207-095558 am-35758311.jpg

Mula-mula nak tempah cake dengan decorations event ni je. Senang malas nak fikir. Tapi tengok macam banyak plak cengkadak supplier cake dia. And I takot cake tak seperti yang digambarkan, so I cancel. Lepas itu deal dengan satu instagram ni, tapi nak reply whatsapp berjamjam respons. Hari ini whatsapp, esok baru reply. Bila tengok orang berniaga tak bersungguh, I pun malas nak sungguh-sungguh beli juga.

Cake ni I order dengan kawan mama je. I bagi gambar, dia buat sebijik macam gambar. Nasib baik cake nya pun sedap! Yang gambar 2 orang tu I cucuk sendiri. Print sendiri dah cucuk dekat cake, guna lidi bunga pengantin yang terjumpa dekat rumah.

20150207-095558 am-35758019.jpg20150207-095558 am-35758155.jpg

Hadiah? Pagi-pagi tu I pergi JPO. Gigih mencari hadiah. Nasib baik sekarang nak dekat Chinese New Year, jadi JPO banyak massive sale. I paling tak suka beli hadiah orang. Nanti terasa jealous dan nak beli untuk diri sendiri. Parah aku ni.

20150207-095558 am-35758906.jpg

Location? Perancangan awal nak buat dekat TGI Friday. Iyela kedai tu kan boleh buat surprise dengan staff menjerit-jerit sambil bula kita naik atas kerusi pegang botol sos? Tahu kan? Tapi I pernah tengok TGI FRIDAY JB punya surprise, macam tak havoc macam TGI lain di KL. Tak meriah langsung. Jadi kami pilih Cupchai Resto je. Betul-betul depan butik. Seawal pagi I dah ke cupchai. Bayar deposit rm50 and booking untuk 15seat. Dah bagitahu si bujang bujang Cupchai, ini event suprise birthday ye. Punyalah sengal bujang-bujang ni, mereka boleh naik butik kami dan bagitahu, “Malam ni ada event surprise birthday kan? Mesti korang pun dijemput sekali kan?” Bengap tak? staff yang terpinga pinga boleh call dan tanya I balik. Rasa nak hantuk kepala dekat dinding. Perancangan awal, konon-konon lepas tutup kedai, pukul 9 malam nak buat meeting. Performance meeting la konon-kononnya. Nike Air Max 2017 Heren grijs Sambil-sambil meeting tiba-tiba cakap, alamak lapar! Jom makan dekat luar? Tapi menjadi tidak berapa nak surprise sebab diorang dah boleh agak. Dek gara-gara si bujang Cupchai bocorkan rahsia! HAIP. So I nasihatkan lepas ni kalau nak buat event surprise dekat sana kena explain dengan diorang betul betul kasi mereka jahit mulut mereka! 20150207-095558 am-35758751.jpg Cupchai memang tempat favourite I. especiall Ais Jelly dia, memang sedap gila. cuba tengok presentation ABC, Cendol, Ais Jagung semua ni memang mengiurkan bukan? Otak -otak? Jangan ingat itu otak-otak biasa, sekali makan boleh pecah otak merasa kenikmatan nya tau!

20150207-095558 am-35758448.jpg

Muka budak yang happy.

20150207-095558 am-35758593.jpg

20150207-095559 am-35759276.jpg

Antara Grandeur angels yang datang. Asics Baratas Tak semua angels dapat datang. Masing-masing ada urusan peribadi saat-saat akhir. nike tn noir Ni je yang dapat kami kumpulkan. Herschel Walker Jerseys Thank you sebab sudi memeriahkan suasana!

20150207-095559 am-35759114.jpg

Lepas event ni tak tahu nak buat apa dengan welcome board ni. Nike Pas Cher Jadi pameran dekat butik, tak pasal-pasal.

Okay, siapa yang tak tahu, lokasi butik Grandeur ni terletak di Bandar Baru Uda, belakang Jakel. Berhadapan dengan Minaz Boutique. I akan ada di sana setiap hujung minggu, kalau tak ada urusan lain.

No responses yet

Jul 25 2014

MH370 remains in pur heart…

20140325-102710 am.jpg My prayes to all 239 of them on board.

One response so far

Jul 15 2014

GRAND OPENING GRANDEUR!

Assalamualaikum, Akhirnya rajin juga nak update pasal Grand Opening Grandeur, 1 november lalu. Walaupun dah cerita basi, tapi tak apa kene tulis juga sepatah dua kata buat kenang-kenangan.

Alhamdulillah semuanya berjalan seperti yang dirancang. Ada sikit-sikit je kecacatan event tapi sempat dicover oleh family yang banyak membantu dan emcee event yang awesome! Event start lewat sikit, dalam pukul 11.30am , atas sebab sebab tertentu (aku tak siap lagi kah kah kah)

Tak sangka kawan kawan, saudara mara banyak bagi support. chaussures adidas Masa mula-mula start event takut juga takde crowd, tapi bila emcee kami havoc sangat buat event jadi sangattt meriah! Thankyou so much! Emcee memang awesome. solde adidas chaussures pas cher Untuk pengetahuan korang, emcee kami masa majlis tu adalah orang yang sama jadi emcee masa wedding I dekat Glulam dulu. I just love the way he presence,cara cakap dia and all lah, nampak natural dan slamber! Ya Allah best sangat!

My guest media, Shearasol and Aidasue datang dari awal event sampai habis. adidas zx 850 mujer Thankyou so much dear! Aida memang kawan lama dari zaman muda mudi. So takde lah kekok sangat nak berbual dengan dia. Memang kepoh kami berborak. Habis semua rahsia aku dia bocorkan kat shea. nike air max pas cher Bhuahaha. Shea is a very nice girl! Sangat ramah, senang nak mesra dengan dia. No wonder sekarang dah jadi host for tv programme. Jujur, mula mula ingat dia kecik comel je. Sekali jumpa tinggi lampai, malu aku yang kemetot ni. Kah kahh

Mula-mula kami invite VIP untuk launch kan butik. Tapi dia tak dapat datang. Lepastu hentam jekla, kitorang beli ribbon sendiri dan potong sendiri. Kekekekee. Mama yang potong ribbon tu, I kan low profile, sorok belakang hikhikhik. An hour after that, Raja Nadia Sabrina, the famous lifestyle blogger, datang with her husband. Fjallraven Kanken Big She’s so fabulous! Lawa gila. Bila dia lalu je macam nampak shining kelip-kelip dari jauh. Senyum sentiasa. She is very nice tau, masa nak deal dengan dia for this event, tak demand langsung! (Cause I expect dia sangat double standard) aku ni suka judge orang by instagram. Ish teruk betul. asics gel kayano 21 damskie

Ni salah seorang model fashion show kami, dari Singapore yang pakai koleksi dari Adrianna Yariqa. Lawa and style sangat dress ni rasa nak beli buat pakai untuk diri sendiri! Fashion show kami simple je. Well actually I expect just red carpet and model jalan atas carpet je, tanak buat lelebih, tapi derang bagi platform bagai. Wahh best-best tetiba rasa nak bercatwalk sekali. Eh eh. Over tau!

Spotted my model, Affynur wearing dress from Outerlook for Grandeur. Kalau tertarik,boleh datang butik! Ewah sempat lagi promote!

Model untuk simple fashion show kami. Semua ni memakai pakaian dari sebahagian vendor kami. Dua dari kanan tu budak-budak sekolah lagi. Baru form 4 kalau tak salah. Alahai kecik-kecik lagi dah terror pose. After launch and fashion show, kami invite all our media guests untuk naik ke butik. Masa ni buat kejutan for Raja Nadia, cause i noticed her birthday also on 1 november. chaussures nike air max pas cher Pagi pagi dah pesan husband belikan cake dia tau!

Before the surprised. Semua staff stop kerja kejap, beratur tepi pintu dan buat ala-ala kedai blackout. (Masa ni Rnadia and all the media baru nak masuk butik)

20141112-070445 pm-68685882.jpg

Surpriseeeee! Muka dah blur-blur kena surprised, comel je. Tapi maintain sopan. Kalau aku dah confirm jerit2 cam monyet. Tu lah beza nya Raja Nadia dan Totin Jamain. Kah-kah..

20141115-065258 pm-67978987.jpgAfter bring them to explore the boutique, tengok satu satu vendor slots kami, my favourite actor and singer yang cute miut pun datang, sangat comel sampai sesat-sesat dia nak cari boutique.

20141115-074520 pm-71120098.jpg

Thank you for coming. Meriah gila diorang ni. LJ datang sorang-sorang, baby dia tinggal dekat hotel. Baru je ingat nak cubit-cubit pipi baby sofea.

Nama adik ni Elsa, terus Liyana jasmay suruh adik ni nyanyi lagi Frozen. Sporting je dia!

Kenapa tak banyak gambar husband? Sebab dia kerja belakang tabir je untuk event ni. Segan katanya nak enterprem. Sebenarnya dia frust sebab Naelofa tak jadi datang opening. Kekeke.

Masa ni tengah duduk relax, sharing each other pasal apa-apa yang boleh di share. Rnadia share a lil bit bout her new brand, Aere. Aidasue, pasal kerjaya dan life dia. New Balance 574 Pas Cher Shearasol sempat share pasal tv host programme dia. Liyana Jasmay sangat cute cerita semua benda termasuklah pasal baby dia dan jamu dia makan!Hahaaa. adidas nmd schoenen

Crowd? Jangan cakap. Im happy for the whole day. Alhamdulillah, memang ramai. Kelihatan seorang staff sedang berusaha menenangkan crowd yang ramai. Ecewah. Staff yang jaga kaunter kesihan betul. Dia tak tahu apa-apa event yang berlaku kat luar. Ezekiel Elliott Ohio State Jerseys Sampai dah balik baru tahu, “Eh kak banyaknya orang bagi bunga dekat luar ni, saya tak tahu apa-apa” Alahaii. Memang staff yang jaga kaunter I tak bagi ganti-ganti orang, takut sistem kelam-kabut nanti.

Ni Mira, founder House Of Jazaba, datang dari Cheras. Siap bagi hijab tutorial lagi untok customers Grandeur! Rugi nya siapa tak datang aritu!

20141115-102418 pm-80658393.jpg

Gambar semua gold staff Grandeur! Ni lah semua yang membanting tulang menjayakan dari persiapan sampai lah ke opening boutique. 2 orang permanent staff, Ainon dan Wanie. 2 orang sahabat saya, Yun dan Nana. Seorang anak buah, Nadia. Gold adalah uniform rasmi butik Grandeur! InsyaAllah, Grandeur akan kerap buat event dalam 2 bulan sekali. Next event maybe nak buat hijab tutorial.

2 responses so far

Jul 17 2013

Selamat Hari Guru!

Saya anak pendidik. Yes, mama is a teacher. Tapi mama tak pernah pengaruh I untuk menjadi cikgu. Goedkoop Nike Air Max Since young lagi mama akan cakap macam gini selalu

“Awak jangan jadi cikgu ye.. jadi cikgu penat!!”

And now I realize, mama tipuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!~ From my side, jadi cikgu heaven!! Mana ada penat sangat (compare to me). Kerja lebih kurang 7 jam je sehari. Paling lewat pon extend lagi sejam dua sebab ada meeting. Weekend off day. Orang cuti sekolah, cikgu pon cuti sekolah. Bestnya! One of my bestfriend, also a teacher. Under Armour Ua Curry 3 So when we (Me and Dr. adidas alphabounce hombre Farah my other bestfriend) lepak together.. “Pareq, aku penat gila harini oncall esok oncall lagi lepastu balik lambat lepastu oncall lagi seriously I sleepless, apply cuti tak dapat dapat bla bla” “Yes akupon sama!!!! aku tido sehari berapa jam je! takde life! hari hari balik kerja malam2 bla bla” Lalu cikgu ini pon menyampuk “Akupon penat, esok nak hias kelas cantik cantik lagi.. nak kena bersihkan kelas..” And we both (Me and Farah) look at each other.. Blurrr dan tercengang. asics homme For her as a teacher, hias kelas consider penat gila. Penat dia dengan penat kita totally different. -_- Tapi maybe penat dia dari segi melayan kerenah budak budak sekolah ohh penat juga tu… Anyway, apa-apa pun memang jasa guru paling banyak. Cheap Nike Air Max UK Tanpa guru tak jadilah kita macam sekarang ini. Back to mama punya cerita, A week before hari guru mama tanya I, apa dia perlu pakai for hari guru, the theme is “KALAU SAYA BUKAN GURU, SAYA SEORANG….” Mama wants something different, since every year mama akan mengekalkan status guru paling bergaya punya. Mama macam saya yang suka melawa vogue sentiasa gituuuuw. I suggest her for wearing stewardess uniform. Tapi dalam masa seminggu nak pinjam baju uniform stewardess kawan yang semua duduk KL macam tak sempat. Jalan mudah, suruh mama pakai my uniform jeee. Sonang.. Nolan Ryan Jersey but try to make some changes lah jangan tipikal doctor kan boring. Air Jordan 9 Bagi mama pinjam baju ‘jes koas’ time practical dekat Indonesia dulu which is the white coat lebih smart. Fjallraven Kanken Classic

Lepastu bagi mama pinjam my pink stethoscope hantaran kahwin yang tak pernah pakai lagi. Kemudian round satu Sutera Mall semata-mata nak cari spek mata poyo tanpa kaca untuk nampak macam doctor skema. new balance roma viale dell’aeronautica Sungguhhh!

Kelakar tengok bila cikgu-cikgu lain pakai macam-macam jenis uniform siap topi chef tu amboi tinggi benoooor!

Alamak lupa nak bagitahu mama, jantung bukan dekat situ. air max 1 pas cher -_-

Tetap pegang title! 🙂

Apa-apa pun, jutaan terima kasih dan selamat hari guru buat semua guru-guru Malaysia especially guru Tengku Marian Girls School (TMS) dan Temenggung Ibrahim Girls School (TIGS). p/s; Sentiasa salam dan cium tangan cikgu bila jumpa cikgu sebagai patients sendiri..

No responses yet

« Prev - Next »

| |