Archive for the 'Ladies & Gentleman!' Category

Jul 23 2015

Keluar magazine lagi.

Cakk! Jangan bosan baca caption atas ni ok? Kalau bosan dan rasa tak perlu nak baca, boleh click simbol X dekat bucu kanan tu ok? (kalau korang baca pakai desktop lah. New Balance Polska Kalau guna mobile takde lah simbol X tu) Ingat tak photoshoot gigih bersama Aurora dalam entry sebelum ni? Haritu gatal-gatal beli majalah Keluarga edisi December 2015, eh eh dah keluar rupanya interview hari tu!

Cover magazine gambar Jimmy Shanley dan keluarga. Soldes Chaussures Asics Jangan salah beli tau nanti takde muka hakak pulakk!

Lepastu jangan lupa selak sehelai dua dah nampak muka adik beradik ketawa riang ni. cheap air jordans uk Haha adik beradik sangatttt.

Ni antara best shoot masa photography haritu. Nike Air Max 2017 Heren Dia punya gigih nak dapatkan mood happy Aurora ketawa riang tu bukan main seksa. Nike Air Max Homme Sampai 2 packet gula-gula habis buat umpan. fjallraven kanken cheap Kalau zoom sikit gambar ni, dekat tangan tu nampak tak tangan I tengah geletek Aurora bagi ketawa riang. Scarpe Nike Kalau tak buat gitu dia dah merapu muka selenge sana sini.

Segala apa yang Nisa interview, semua dia tulis. Air Jordan 10 Uomo Terpikir hebat juga editor ni ek pandai buat ayat.

One response so far

Jul 21 2015

Meraikan Bestfriend yang nak kahwin.

Nama dia Nabilla. Waktu dulu dia tomboy. Kami panggil dia Nabill. Bila dia nak kahwin, kami kena panggil dia Bell. Bell adalah sahabat dari waktu sekolah. nike air max flyknit mujer Dia kata dia nak kahwin. Tak lamaaaa sahaja lagi. Oleh kerana keputusan mengejut dia untuk berkahwin secara tiba-tiba, kami terpaksa juga membuat bridal shower secara mengejut juga. Routinely kalau antara kawan rapat kami nak kahwin, kiterang akan sepakat buat lil bit celebration before the ring. Yang kelakarnya kami agak sibuk lately ni, masing-masing busyyy sampai last last, “weiii esok weiii bridal shower Bell kita tak prepare apa pun lagi! ”

20150420-1:09:40 pm.jpg

Nampak macam planning penuh rinci tetapi sebenarnya buku ni buat sehari sebelum party. Gelabah. Actually dalam buku ni ada memory dan kenangan kami sesama geng Geng Alien. Cacatan nostalgia termasuklah zaman-zaman transformasi Bell dari perempuan kacak ke perempuan diva. Malam malam tu bongkar gambar lama-lama untuk cari bukti dan kita tampal dalam buku ni. Biasalah buat last minute, bakat kreativiti memang dah takde. Tak sempat nak berkreatip bagai.

Cake!! kami mencari naughty cake. Kami kononnya dah deal sebulan lebih awal dengan baker. Tetapi dia cancel atas urusan tertentu. Jadi gelabah punya gelabah, kami minta bantuan Nieja dan terjumpa baker dari Shah Alam yang sudi buatkan cake nakal untuk kami. Kalini kami order cupcake. Gambar dah bagi siap-siap dan baker tu dapat buat cupcake sebiji dalam gambar. Lagi cantik pula tu!!! (Oh ya,maaf gambar kene blurr bukan main sebab sekarang musim viral. Nanti mula lah nak buat viral dengan cake kami. Haip!)

20150421-1:38:34 pm.jpg

Cadar pengantin tu memang hadiah dari kami untuk bell. Kami dah beli awal-awal sebab memang dari awal berkenan dengan cadar ni! Tatau lah Bell berkenan ke tak janji pada kami cadar ni lawa!!! Semua decorations last minit! Spender seksi gantung gantung tu beli sehari sebelum. Wall decorations tu beli pagi pagi tu, termasuklah petals bunga semua beli pagi-pagi. Haa betapa kalutnya kami pagi itu. Janji nak buat decoratio s lepas Asar, tapi masing-masing datang pukul 6petang. Maglia Dirk Nowitzki Hahaha!

20150421-3:44:14 pm.jpg

Kami awal-awal dah plan dengan Mak Bell dan future husband Bell. Pukul 8malam konon-konon ayah Bell call suruh Bell dan future husband balik ke rumah dengan segera. Air Jordan 5 Ada benda nak dibincangkan kononnya. Bila sampai rumah, konon-konon future husband nak betulkan lampu di bilik itu. Yeay! berjaya prank kan Bell! Boleh pulak lepas tu dia lari sebab baju dia tak lawa, tak sempat make up cun melecun katanya. Tak ada baju tema macam kami. Jangan risauuuuu..

20150421-4:06:16 pm.jpg

Kami dah siapkan baju tidur sarung buat Bell. Siap dengan crown lagi! Bell patut bertuah sebab dah sediakan prop macam ni. Tak macam time I kena tu, I pakai baju kelawar je ok!!!!! Hwaaaaaaa kejam.

20150421-4:07:35 pm.jpg

Pyjamas suit I beli murah-murah je tu. Beli pun last minit. Tengok selipar kami yang comel-comel.

20150421-4:11:21 pm.jpg

Gigih mencari selipar comel cenggini. Biasalah bila kita cari tak jumpa. Bila time tak mencari tu ada je depan mata. Sejam sebelum, siap gigih round bandar mencari ni. Ssampai stress bagai. Kami sampai berpecah, kau cari dekat mall ni, aku pergi mall lain. Akhirnya jumpa juga!!

20150421-4:13:10 pm.jpg

Acara pertama adalah makan!! Sebab kami dah kebulor! Untuk mudah kemas rumah orang, kami order Dominos Pizza je, senang makan, senang kemas. Sebenarnya bukan nak makan sangat, kami lebih kepada nak berborak mengimbau kenangan silam!

20150421-4:14:43 pm.jpg

Acara seterusnya adalah Questionare Buat Bell. Nike Air Max Sko A day before, kami dah jumpa future husband Bell dan tanya semua mengenainya. So kalini kami buat questionare nak tengok betul tak jawapam Bell and her future husband. Game ni jadi lebih best sebab Bell dan bakal suami ni baru kenal tak sampai 3 bulan. Mereka ni family planning. So memang tak tau sangat antara satu sama lain. Haa mengekek Bell nak menjawapnya. Yang kiterang plak sibuk kacau konsentrasi Bell. nike air max 2017 dames Blauw Kekekeke.

20150421-4:18:03 pm.jpg

Game ni paling kelakar dan penuh gelak tawa. Ni idea Pareq kah kah kah saja nak mention biar orang tak anggap pareq bajet skema. Nama game ni Pecker. Ntahh kiss the pecker ke apa tah. I lukis gambar body sahab with kertas mahjong besar besar. Pareq kata private part lukis besar-besar. Dekat situ kita bulatkan which is the targer area. Ok saja i mention sekali lagi pareq yang kata. To make sure yang you guys semua masuk dalam kepala yang ini semua idea pareq. nike buty sklep Kekekeke. Lepas tu tampal dekat dinding. And Bell kena pakai penutup mata ni dan kami bagi lipstic tebal-tebal dekat Bell. Lepas tu kami akan bagi direction kepada blindness Bell untuk kiss the wall. Tengok la which part of body yang Bell kiss. Just imagine that is her future husband body. Adidas Baratas España Lawak gila game ni. Thank you pareq sebab bagi idea main ni 1jam sebelum event. Mana tak gelabah i nak lukis bagai. Tak de gambar sebab it’s too censored. Sorrryyy. adidas chaussures homme Make sure you’re matured enough, kalau nak main game ni ok?

Dan yang paling penting kena sporting!!

20150421-4:25:27 pm.jpg

Pregnancy test tu tujuannya adalah untuk check Bell and make sure, sebelum bernikah, UPT kena negative!

Haaaaahaahaaa.

20150421-4:27:00 pm.jpg

Sesi wajib kami adalah sesi bergambar. Sahabat dari Tingkatan Satu Temenggong Ibrahim Girls School. Nasib baik girls school, kalau tak, tak pasal-pasal ada sahabat lelaki join bridal shower ni -_-

20150421-4:27:39 pm.jpg

Amboi diva sangat pose kau ni Bell.

20150421-4:31:43 pm.jpg

Kami yang dah tua bangka tapi berangan comel.

Sebenarnya kali ni celebrate kurang sorang.

No responses yet

Jul 13 2015

Alfatihah.

Seminggu lalu, bertimbun-timbun message whatsapp diterima, daripada group pengarah kesihatan, group doctors, group MO, semua memberitahu tentang kematian ini. Alfatihah untuk arwah Dr Afifah yang kemalangan setelah pulang oncall. Saya dapat bayangkan betapa hectic nya malam oncall arwah, katanya arwah review critical patients malam oncall tu. For sure tak tidur seharian melebihi 24jam. Tiba tiba teringat zaman zaman kerja hospital. Especially waktu housemanship. Bayangkan kita datang kerja pukul 5 pagi, pulang jam 10-11 malam. Itu waktu tagging. Seminggu atau 2 minggu waktu kerja macam itu bagi setiap department. Rindu nak jumpa matahari. Rindu sangat. Tak tahu apa jadi di luar, hujan ribut petir, tak tahu apa-apa. Itu tagging. Kalau dah off tag, boleh lega sikit. Kerja jam 7 pagi dah kena punch card. For sure pukul 6 dah siap siap pergi kerja. Macam budak sekolah kan? Tak jauh beza. Balik kerja pukul 6 petang paling awal. Fjallraven Kanken Rugzak Jarang sekali nak dapat pulang on time. Kalau oncall lebih horror. Orang lain akan bye bye kita pukul 6 petang tu tapi kita kena teruskan kerja semalaman tu, pulang 6petang keesokan hari. Balik rumah terus tidur tak terpikir pun nak melepak ke tengok wayang ke, tidak. Cuma rindukan bantal dan katil di rumah. Tidur dan esoknya bangun pergi kerja semula. nike air max 2017 pas cher femme Dan kehidupan berputar begitu sahaja. Saya sendiri tak sangka dapat lalui kehidupan begitu. Yang sebenarnya memang dah give up masa first department tu. Tipu lah siapa jadi houseman tak pernah nangis. Tipuuuuuu. Kalau tak nangis air mata mesti nangis di hati. Melainkan kau memang dilahirkan berjiwa doktorrrrrr (lah sangat) Tertidur? While driving tu macam normal. Padahal jarak rumah ke hospital tak sampai 15 minit. Pantang nampak traffic light seboleh boleh nak lelap sekejap. Tapi paling tak dapat dilupakan, tertidur time surgery. Mengerikan betul kalau saya yang jadi 1st surgeon confirm patient tu sumpah seranah . Nasib baik jadi assistant je waktu itu. Kalau memang dah tak tahan nak tidur, kadang kadang pura-pura masuk toilet dan kekonon buang air besar sembelit ke apa lama gila. Padahal lelap sekejap dalam toilet. Gitu sekali perangai buruk ku. Nak tidur dalam bilik oncall tak berani nanti mo marah terus kena cop pemalas. 🙁 Terlelap sambil review patient, tersengguk sengguk. nike air max pas cher Itu biasa. Jalan sambil tutup mata pun dah biasa. Cause I think at leassssst dapat tutup mata. Mata sangat penat. Bulan puasa paling gigih bekerja. Adidas Zx 800 Heren Ingat kami sempat makan ke? Pernah tu berbuka puasa pukul 12pagi sebab ongoing major surgery masa tu. Krokk kroook perut berbunyi. Itu zaman HO (doktor praktikal). nike tn homme Kemudian jadi MO sekejap je dekat hospital. Tak sabar nak larikan diri dari hidup oncall. I really can’t do that. Di tambah masa tu tengah pregnant. Aurora memang mengerti mommy dia doktor so dia memang tak buat hal masa dekat hospital. Balik kerja baru sambung muntah muntah. adidas pure boost hombre Workaholic betul anak aku ni. asics kayano 21 uomo Now, no more zombie life. adidas alphabounce damskie Alhamdulillah. Tiada lagi tangisan pagi raya sebab tak dapat beraya sakan. Tak mengeluh dengan apa yang dilalui dulu. Rasa bersyukur berjaya harungi zaman tu. Fjallraven Kanken Large Respect to all the doctors who are working in hospital. Respect sangatttt. Asics Gel lyte 3 Pas Cher

AlFatihah Dr Afifah. Semoga ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman. Amin

Untuk baca berita penuh boleh click sini.

No responses yet

Jul 12 2015

Grandeur First Anniversary!

Alhamdulillah, 1 November 2015 lepas genap Grandeur Umur 1 tahun. Kalau nak diimbau kembali setahun lalu, malam sebelum butik dilancarkan kami masih penat stock in barang. Settlekan semua sampai pukul 4 pagi baru tidur. Gigih! Launching Event mata bengkak tak cukup tidur tapi di cover dengan makeup marvelous, nasib baik! Tanpa pengalaman langsung dalam selok belok perniagaan butik, main lenjan je tau! Tak sangka semuanya membuahkan hasil. Wakaka apasal ayat macam karangan PMR ni?

Bagi mengucapkan rasa syukur, kami buat sedikit kenduri dan doa selamat pada 30 October 2015. Nike Air Foamposite Ramai tetamu datang, yang terharu nya semua datang berpakaian mengikut tema hitam-kuning. Bukan ada kenduri je, kesemua vendor kami pun sama -sama meraikan Anniversary ni dengan bagi harga jualan murah dari 30-1 November ! haa selalu sale sehari je ni sampai 3 hari harga runtuh tau! Siapa tak datang serbu hari tu memang rugi! Harga sikit punya murah sampai dengan I sekali ikut shopping! (Bila nak kaya ni kalau sendiri jual sendiri beli? kakkakaka)

Kesemua tetamu yang datang akan dapat free mystery gift box ni. Apa ada dalam tu rahsiaaaa!! Nama pun misteri kan?

Antara sebahagian tetamu yang hadir. Nike Internationalist Hampir kesemua berpakaian hitam kuning kecuali yang berbaju biru itu, Ish anak siapa lah tu tak datang ikut tema. Maglie Philadelphia 76ers Nak kena ni!

Seperti biasa, kalau ada majlis-majlis keramaian macam ni, Aurora memang akan buat perangai dia. Goedkoop Nike Air Max Dia akan mengamuk dan berkepit sahaja dengan I. Bajet macam semua orang nak datang dekat dia, nak dukung dia lah tu. Kuat perasan tau dia ni. So, sepanjang majlis memang banyak dihabiskan dengan mengurung Aurora bersama ke bilik stor butik belakang, untuk elakkan bising dan ganggu majlis. air max noir Sabar je lah.

Bergambar ramai-ramai itu wajib. Tapi sebab terlalu ramai sampai sebahagian tak dapat masuk dalam kamera. Jadi tak dapatlah akak-akak belah kiri gambar ni untuk enterprem dalam blog totin. nike air jordan 1 mujer Wakakaa. Konon macam blog ni acah-acah famous la.

Yang ni confirm masuk blog ye. Auntie ayam goreng tu antara regular customer Grandeur Boutique tau! Sekali dia shopping lengkap untuk anak beranak dia semua! Thankyou auntie. Bulan ni ada koleksi terbaru dari OWL BY NORA DANISH tau! Dah beli belum? (sempat lagi buat marketing)

Team Grandeur yang sama-sama membantu malam tu! Thanks!

Nampak tak muka I yang paling tak sabar nak telan cake. Nampak simple je cake ni tapi sedappppp gilaaaa ohhhhhhh!!!

Kalau nampak cake je, mesti dia kata itu birthday cake dia. Ok layankan je lah ye.

Selesai sudah majlis kenduri doa selamat Butik Grandeur. Memang impian mama nak buat kenduri ni sebab sejak Grandeur dibesarkan jadi dua tingkat, belum pernah buat kenduri untuk butik bahagian bawah. Alang-alang tu buat lah waktu ni. Sambil shopping-shopping Grandeur, sambil kenduri dan makan-makan. Asics Mexico damskie Berkat sikit kalini. Yang tak pernah datang lagi butik ni, jangan buat buat tak tahu jalan pula. Butik ni senang je. Keluar tol skudai Johor Bahru, terus ke arah Danga Bay, sebelum Bandar Baru Uda, nampak Plaza Angsana sebelah kiri, nampak Jakel, terus ke belakang Jakel. air max 2017 goedkoop Butik di belakang Jakel, berhadapan butik Minaz dan Zawara. Waze je Jakel Johor Bahru. Jangan cakap sesat.

No responses yet

Jul 08 2015

Fly with Totin Jamain !!!

20150908-8:40:50 am.jpg

When people ask me, what is that blue sign mean? It’s all about changing!!

Changing your life from nothing to everything!

Weh bosan kot if you stay your life like that macam gitu je sampai bila? I am a doctor, i ada bannnyaaaakkk commitments. If now I ada hutang like thousands ringgit, can I says that another 2 more years I boleh settlekan all my hutang?? I don’t think so. Cheap Nike Air Max UK Maybe hutang makin beranak pinak. Betul tak? I love doing what I want. Yes, I love being a doctor. Tipu lah kalau I cakap I tak suka langsung jadi doctor. Dari kecil bila orang tanya cita-cita nak jadi apa, jawap spontan nak jadi doctor. When I got the title, insyallah I akan buat yang terbaik. Itu tanggungjawab. But I’m tired of doing locum here and there. Pagi pergi kerja tengok orang sakit, malam pergi locum and doing the same thing, tengok orang sakit juga. Spend time dengan anak pun kurang. In case anak sakit, you think you can just cancel ur locum sesenang macam tu ke? Kalau tak jumpa pengganti? Haa kita rawat orang lain sakit, padahal anak sendiri sakit tak dirawat. It’s pain and really pain. Baskets ASICS Femme Now i’m locum freeeeeeee. Malas nak buat lagi!!! I love fashion. new balance 993 outlet I love shopping. Shopping and fashion I combine kan untuk jadikan satu fun in my life. Goedkoop Nike Air Max I opened a boutique, Grandeur Bandar Baru Uda, JB in November 2014. Alhamdulillah! Now tak payah risau mana tempat shopping fashion yang paling mudah dan terkini. Fjallraven Kanken Big UK Semestinya dekat butik sendiri. I boleh dapatkan semuaaaaaa muslimah outfit from head to toe! Besides that, I also love traveling. fjallraven kanken pas cher Siapa yang tak suka travel kan?? Bila dah kerja kerja kerja, kita pun nak retreat dengan traveling. nike air max pas cher Kan?? Cuma waktu dan $$ jadi alasan. Travel tu ibarat macam buang duit simpanan kerja selama ini, betul tak? Now no mooooreeeeee!!! Kan I cakap, bila I suka sesuatu, I will find out the best way to get it. I love business, I love traveling. nike tn requin pas cher So why don’t I do business related with traveling! Haaa now I just launched this business and I work for it! Siapa ada same interest dengan I, angkat tangan cepat!!! I nak cari business geng yang boleh sama-sama buat business I. And don’t worry I and my friends will help youuuu! Takde business experience pun takpe i don’t mind, I promise I WILL HELP YOU. nike pas cher Janji u all ada minat sama dengan I. Jommmm fly with me! We fly and we earn money!

20150908-9:51:14 am.jpg

Ni masa kitorang pergi training. nike air max 90 pas cher Nak buka business mestilah kena pergi training. Tak kan lah nak main harunggg jee betul tak? So trust me, I dah well prepared nak ajak u all fly with me!!!

20150908-11:10:38 am.jpg

Wechat me: totinjmain or email me at etotinx[at]gmail.com .

No responses yet

« Prev - Next »

| |