Archive for the 'Ladies & Gentleman!' Category

Sep 16 2017

Tips nak buat FAMILY DAY :)

 

Akhirnya (FD)2 4G (Fatimah Dahlan’s Family Day 4 Generation) berjaya diadakan! Ni semua impian keluarga generasi pertama, pakcik-makcik yang nak kumpulkan keluarga kami di satu malam pesta muda mudi eh eh tak. Sejak atok kami (Arwah Tok Fatimah Dahlan) meninggal, kami dah susah nak berkumpul sama. Nak jumpa kat kampung pun susah. Dan sebahagian dari kami memang tak kenal antara satu sama lain. Kasihan bukan. Jadi objektif Hari Keluarga ni yang paling penting adalah untuk mengenali antara satu sama lain selain mengeratkan silaturrahim antara kami.

Perancangan nak buat family day ni sebenarnya dah lama. Hampir setahun! Tak mudah sebenarnya nak kumpulkan kesemua generasi keluarga kami. Keluarga kami besar, hampir 200 lebih orang secara keseluruhannya. Jadi mesyuarat AJK pertama kami dah lakukan pada awal tahun, January 2017. Kebanyakkan AJK adalah daripada generasi kedua, sepupu-sepapat Totin. Yang plan nak buat Family Day, especially untuk family besar macam kami, meh Totin bagi tips and steps!

  1. Tubuhkan Pengerusi & AJK

Yang ni benda penting dan paling awal kena buat. Lantik seorang pengerusi. Pengerusi mestilah antara yang boleh dihormati, yang boleh handle pressure, dan pengalaman dalam sebuah pengurusan. Sebab pengerusi ni lah yang mempengaruhi kejayaan family day ni. Kalau pengerusi pun krik-krikkk maka terkaburlah impian anda selama ini ;p

Selain pengerusi, kena lah ada setiausaha, bendahari, AJK pemakanan, AJK pengangkutan&penginapan, AJK siaraya, AJK cenderahati, AJK Aktiviti, AJK salasilah, dan AJK Keselamatan. Ni antara AJK kami, korang nak tambah pon boleh.

Lepastu make sure tubuhkan wakil family (AJK yang menjadi perantara untuk keluarga kecil mereka). Sangat penting untuk family besar. Wakil ni lah yang menjadi orang tengah untuk bagi informasi kepada keluarga masing-masing.

Totin ditugaskan sebagai AJK Siaraya. uhuk beginilah nasib AJK Siaraya, paling tak banyak gambar sendiri. Hahaha. selfie je lah jawapnya

2. Tetapkan tarikh dan tempat

Masa meeting pertama, kami dah tetapkan tarikh. 2 & 3 September 2017. Sebab tarikh tu adalah hari raya AidilAdha dan itu lah yang paling sesuai untuk kami berkumpul. Tarikh tu dah tetap, memang tak ada kompromi lagi selepas itu. Kalau nak tunggu semua 100% free untuk datang family day memang susah la.

Tempat pula, kena buat list dan survey few areas. Banyak sebenarnya tempat kami survey. Dan akhirnya kami memilih D’nelayan Beach Resort, Pengkalan Balak, Melaka untuk jadikan tempat family day kami. Melaka memang tempat strategik memandangkan kebanyakkan kami dari kawasan Selatan.

3.  Promosi

Kena banyakkan promosi, give the info to all your family members. Sebarkan poster kepada setiap wakil family. Sebab tu wakil family tu penting. Untuk family Totin, kiterang ada Facebook Group sendiri untuk kami sekeluarga besar. Jadi banyak info yang kami sebarkan dekat situ. Tapi tak semua juga yang aktif facebook. Ada juga pakcik-makcik yang tak berapa celik IT, jadi kami kena inform direct by phone or jemputan langsung . Make sure buat promosi se awal yang mungkin, jadi keluarga boleh aturkan plan dari awal.

4. Salasilah keluarga dan anggaran kehadiran

Kitorang simpan masterlist dalam satu file cenggini. Sebenarnya plan nak buat board and tampal bagi semua orang nampak dan kenal salahsilah masing-masing. Tapi tenaga kerja tak cukup, jadi beginilah. Masterlist untuk simpanan. Kami akan update bila diperlukan.

Kena ada seorang AJK yang bertanggungjawab dapatkan senarai lengkap salasilah keluarga kesemua keturunan. Senarai nama, umur dan generasi ke berapa. Kemudian dah boleh minta wakil AJK setiap keluarga untuk dapatkan anggaran kehadiran keluarga. Dari situ kita dah dapat budget berapa ramai yang datang, berapa banyak bilik hotel yang diperlukan, kos makan dan lain2. AJK penginapan mula lah bekerja untuk sort out kan keluarga mengikut bilik masing-masing. Kena adil dan saksama biar semua dapat bilik. Kang ada yang kena pasang khemah tidur dipersisiran pantai pula.

5. Baju!!!

Bila dah dapat anggaran berapa ramai nak join, kami pun buat tempahan baju! Antara semua AJK, rasanya AJK yang handle cenderahati dan pakaian ni paling pening kot. Sebab nak kena buat tempahan mengikut size baju, tempahan baju make sure kena buat paling lewat sebulan sebelum event. Selalunya kedai printing tak ambil order lewat-lewat ni.

Ikutkan tak minat sebenarnya design baju ni. So JDTish tapi bila ramai-ramai pakai, lawa la juga! Baru lah nampak kami keluarga Johor -_-

6. Aturcara majlis

Yang ni pun penting. Make sure objektif tercapai.  Basically ni aturcara kami haritu. So far okay cuma timing je kadang ada lari sikit especially part solat maghrib-isyak hari pertama tu. Sebab kami sambung dengan solat hajat, tahlil solat sunat, jadi waktu acara malam jadi lewat mula .

Aturcara Majlis:

SABTU 2/9/17

3.00pm : Pendaftaran bilik, pengagihan T-shirt @D’Nelayan/Ruqayah. Aktiviti bebas.

7.15pm : Solat Maghrib-Isyak jamak takdim, tahlil arwah dan kesyukuran. @Surau D’Nelayan

8.30pm : Majlis makan malam @Ruang makan D’Nelayan (Detail TBD).

10.30pm ~ Aktiviti bebas.

AHAD 3/9/17

5.50am : Subuh @Masjid Sg. Tuang

7.00am : Breakfast @D’Nelayan

8.00am : Group Foto @D’Nelayan

9.00am : Sukaneka @D’Nelayan (Air Kordial disediakan).

11.00am : Minum pagi dan penutup.

12.00pm : Bersurai

Yang bestnya, pihak hotel D’nelayan ada menyediakan satu ruang dewan kecil untuk kami. Jadi tempat ni kami buat tempat solat dan tahlil malam ni, Sebelah dewan ni pula ada ruang makan untuk acara Majlis makan malam. Jadi untuk pakcik-pakcik kami tu senang, tak payah jalan jauh.

7. Majlis makan malam

Acara Makan Malam. Make sure dah lantik EMCEE ok?

Malam kemuncak adalah majlis makan malam. Sebab ada antara keluarga yang tak stay hotel, yang balik hari. Ada yang tak join sukaneka keesokan hari, jadi malam ni lah kami berkumpul meriah ramai-ramai! Waktu majlis makan malam ni kami adakan acara cabutan bertuah. Jadi masing-masing excited tunggu nombor naik. Kalau nak lebih meriah lagi, boleh buat acara suai kenal waktu ni. Ataupun buat short kuiz salahsilah keluarga,

Basically hadiah cabutan bertuah simple-simple je. Budget tak besar. Lagipun untuk suka-suka. Dapat bakul pun orait apa? Cik kak ni kenapa masam plak ni?

Majlis malam tu kami serikan dengan majlis potong kek untuk anak buah yang baru melangsungkan perkahwinan. Ololoo sweet sangat pasangan pengantin ni. Yang baju merah tu Generasi ke3 Tok Timah.

Kek sponser dari sepupu Totin. (Generasi ke2) . Cantik kan dia buat. Yang ni kek khas untuk keluarga kami yang sambut hari jadi bulan September. Pakcik, makcik, sepupu, anak buah, cucu semua potong kek ramai-ramai.

Percaya tak, ni semua anak-anak buah Totin. Yang baju merah kecik tu cucu Totin. Anak buah semua dah besar ‘not so bujang’ anymore -_-

8. Acara sukaneka

Tak meriah kalau tak ada sukaneka. Sebenarnya aktiviti macam ni lah yang jadi hubungan kekeluargaan tu semakin erat. Betul tak? Kalah menang tak penting, yang penting masing-masing ‘have fun!!‘ Untuk acara sukaneka, kami serahkan pada pihak hotel. Yang bestnya hotel D’nelayan ni dah siap organized kan sukaneka buat kami. Jadi tak adalah kami pening-pening nak tubuhkan AJK untuk handle sukaneka. Semua ahli keluarga boleh turut serta dalam semua acara!

Antara game sukaneka hari tu. Asingkan kacang dalam beras. Selain tu, ada game tarik upih, balik belon (yang ni paling tak suka. sebab Totin paling benci baling-baling belon tangkap tangkap bola. Haha dari zaman sekolah memang tak hebat menangkap bola)

Acara kanak-kanak, tarik buah kelapa, isi air dalam botol dan macam-macam. Tak banyak gambar yang Totin ambil, sebab AJK siaraya pun sibuk main game sekali. wakakaka.

Ni Team Totin. Kami namakan team kami ‘LOSER’ wakakak sebab semua game kami kalah teruk. HAHA memang loser abis!

Team Juara untuk sukaneka. Team ni tak aci sebab ramai ‘hero’

Hadiah hamper tu pihak hotel dah sediakan siap-siap untuk sukaneka. Best kan?

9. Photo Session

Jangan lupa, setiap kali family day, yang penting mestilah acalah bergambar! Make sure acara ni kita buat awal-awal sebelum aktiviti sukaneka tadi. Sebab bila dah bersukan, for sure tak ramai yang ada ‘mood’ nak bergambar.

Moment ni lah yang paling penting. Kita tak tahu bila kita dapat berkumpul macam ni lagi kan?

Ni pula gambar kami selepas sukaneka. Semua hitam legam tapi yang penting tetap ceria!

Actually untuk photo session, kami ada dapatkan abg drone yang rakamkan setiap aktiviti kami dari atas drone. Memang cool. Tapi gambar tak siap lagi tak dapat lah Totin nak tunjuk dekat sini.

Okay ni aktiviti tambahan. Kitorang bayar extra nak main banana boat. Tapi sayangnya takde gopro nak ambil video. Abg drone pun dah hilang kemana. Kesudahannya dapat gambar dari sisi belakang begini jekla haha. Actually ni first experience I naik banana boat. Jakun gila ok! Paling best past last-last bila banana boat tu terbalik! Mencabar abis!

Okaylah, ada sesiapa yang plan nak buat Family Day? Harap info-info ni bermanfaat!

Thanks for reading!

 

No responses yet

Aug 31 2016

Ruang Untuk Disewa, JOHOR BAHRU!

Published by under Ladies & Gentleman!

Masa mama kata nak buka space hall dekat JB, saya lah orang pertama yang berkerut tanda tidak setuju.

  • Nike Air Max 90 Donna Nere
  • Adidas Nmd Donna
  • Tidak faham konsep yang mama maksudkan. David Wilson Jersey

  • Adidas Superstar Blu Donna
  • Women Air Jordan 9 Daripada buka tempat begitu baik buat cawangan Grandeur ke kan? Penat mama explain konsep yang mama nak tu, tapi tetap juga tak faham. Under Armour Curry One Pas Cher Tapi sebab mama yang nak, terpaksa setuju tanda support.

  • Nike Air Max 2016 Nero Uomo
  • nike air zoom pegasus 83 hombre (The power of mom) Bila semua dah jadi, dah start renovate sikit-sikit, dah nampak gambaran sikit. new balance grigie bambino Sikit je. nike goedkoop

  • nike free run 5 0 blu uomo
  • Still tak masuk dalam kepala juga. nike air zoom schoenen adidas stan smith donna Sehinggalah dah siap total. nike air max 2017 dames Dah masuk kerusi meja, baru faham apa yang mama maksudkan.

  • Scarpe Nike Air Max 2017
  • Ini rupanya yang dia mahu. Maglie Basket Goedkoop Adidas Superstar Comprar Nike Air Max Baratas Ohhh. sac fjallraven pas cher kalau begini rupanya saya setuju lah. Goedkoop Nike Air Max Kakakah dah siap baru setuju. Kadang-kadang anda antara kita nak buat kumpul ramai-ramai nak buat kelas, nak buat seminar, nak buat meeting kecil-kecilan bersama kawan perniagaan, party/sambutan harijadi, studio photoshoot, nak buat bengkel atau apa-apa program tapi tak ada tempat nak buat kan? Nak cari tempat bukan senang. Nike Air Max 2016 Dames Betul tak? So lepas ni tak payah pening-pening kepala lagi, sebab me and mama ada sediakan ruang khas untuk disewa. Boutique Nike Jake Arrieta Authentic Jersey Insyaallah ruang ni boleh buat apa-apa yang awak inginkan tu. asics gel kayano 21 męskie Nick Chubb Jerseys

    GRANDSPACE nama diberi. nike air max 95 pas cher Nike Air Max Goedkoop adidas ultra boost uncaged męskie Adik angkat kepada Grandeur. College Football Jerseys

  • Mens Nike Air Max 2017
  • New Balance 997 męskie Tapi konsep tiada kena mengena dengan Grandeur. Ini bukan butik.

  • Adidas Nmd Donna Beige
  • Ini tiada hubung kain dengan fashion.

  • Nike Air Max 90 Rosso Uomo
  • Ini hanyalah sejenis ruang kosong untuk disewa sahaja. nike air max goedkoop Lokasi tempat ni di Taman Anggerik Emas, belakang Taman Impian Emas, Skudai Johor. Boleh start bagitahu dekat kawan kawan office, jiran tetangga semua ok? Bagitahu boss kalau bilik meeting takde, boleh sekali sekala buat meeting dekat sini! InsyaAllah perkhidmatan tidak menghampakan.

    Yang ni ruang besar. Lebih kepada kapasiti orang yang ramai antara sehingga 100 orang.

    Yang ni ruang untuk kelas. nike air max thea donna Mike Trout Jersey Lebih kecil dan sesuai untuk kelas-kelas kecil. new balance uomo brescia

  • NIKE Air VAPORMAX
  • Yunel Escobar Baseball Jersey Buat masa ni Grandspace ada menyediakan kelas mengaji dan tadabbur Al Quran secara percuma. Memang dah lama mama nak buat amal untuk kelas mengaji percuma ni. nike air max flyknit mujer C.J. Wilson Jersey Fjällräven Kånken Salu So ini adalah sebahagian daripada tujuan asal Grandspace ditubuhkan.

    No responses yet

    Aug 27 2016

    #GRANDEURRAYA2016

    Assalammualaikum, Daripada sebelum event nak update blog, nak invite uolls datang event dekat Grandeur tapi tak menyempat. New Balance 993 damskie adidas gazelle hombre soldes adidas pas cher new balance 996 homme bordeaux Sampai lah event dah tamat, baru berkesempatan nak update. Tak apa lah I anggap sahaja uolls semua follower my instagram ok? So meaning uolls memang dah tahu, I and #grandeurteam ada menganjurkan Jualan Murah Tengah Malam Grandeur pada Jumaat, 24 Jun lepas!

    Sorry kalau yang dah terlepas.

  • ADIDAS Yeezy Boost 350 V2
  • Adidas buty damskie Event ni sekali setiap tahun. Boleh datang tahun depan ok?

    Macam setiap tahun, setiap kali bulan puasa, I memang memberi perhatian penuh pada baby Grandeur. Masa ni terpaksa stop business lain. nike air max 2017 pas cher femme solde adidas chaussures pas cher asics gel lyte 5 hombre rojas Kena all out untuk Grandeur especially for sale event.

  • air max 2017 blu donna
  • Dari advertising, marketing, preparation semua I arrange dari awal bulan. Julio Jones Alabama Football Jerseys Nampak macam mudah tapi sale strategy memang I aan buat I pening kepala. max pas cher Nasib baik team memang sangat membantu.

    Masa ni butik masih buat preparation. Women Air Jordan 13 Customers dah ramai menunggu susun kerusi menanti penuh kesabaran, Terharu pula.

    Door open tepat jam 9 malam. Alhamdulillah kali ni lebih teratur compare dengan last year. Under Armour Ua Curry 3 Kalau tahun lepas kami tak dapat buka pintu serentak atas bawah. nike requin pas cher Emcee pun datang lewat, tak dapat nak countdown.

  • air max 90 bianco uomo
  • Kalini kami dapat countdown sama-sama, shopping sama-sama untuk Grandeur atas dan bawah. Canotta Minnesota Timberwolves Doorgift dapat bagi dengan lebih adil.

    Kalau ada yang menegur I tapi I buat muka macam tak berapa nak kenal tu harap maaf yer. Scott Kazmir Jersey adidas riot 5 femme Kadang-kadang memang tak perasan. Nike Air Max 2016 Norge Nettbutikk Kadang-kadang kepala alok. asics gel stratus mujer 2 malam tak tidur nak settlekan event. nike air max 1 pas cher Mata sebenarnya dah rabak habis. Baylor Bears nike tn requin Tapi sebab excited event punya pasal, memang stay sampai 4 pagi demi Grandeur.

    Adrianna Yariqa antara vendor pertama yang buat happy hour malam tu. Marcus Mariota Titans Jerseys Bukan main meriah lagi customers dapat borong Adrianna Yariqa dengan harga super murah. Adidas Pas Cher Menyesal betul bila tak dapat beli hari tu tau. Chaussure Asics Gel Noosa Tri 11 Terima kasih tak terhingga juga untuk team Adrianna Yariqa yang sama-sama datang memeriahkan sale event malam tu!

    Antara selebriti yang sama-sama memeriahkan event malam tu.

  • air max 2017 blu uomo
  • Air Jordan Uomo 9 Thank you Mamat Sepan yang datang sama-sama lelong baju melayu The sultan by Mamat Sepah.

  • AIR ZOOM VOMERO 12
  • Dallas Mavericks Sesiapa yang tak sempat datang malam tu, still boleh dapatkan di Grandeur Boutique. Florida State Seminoles Kalau lambat nanti size habisssss!!!

    Vendor owner Harfah pun datang.

  • Air Jordan 11 Donna
  • Thank you! Tak sempat nak jumpa.

  • asics gel lyte 3 uomo
  • nike air max 2017 goedkoop I tak perasan, tengok gambar baru tahu.

  • Air Jordan 11 Homme
  • Georgia Bulldogs Hahahaa sadis sangat kan. Herschel Walker Jerseys Air Flight 89 Busy tak sempat jenguk butik bawah. Soldes Under Armour Fjallraven Kanken Backpack Outlet I banyak habiskan masa dekat Grandeur Exclusive first floor malam tu, maklumlah Aurora mengamuk buat hal sahaja. Bila dekat butik atas, senang nak monitor Aurora, dia susah sikit nak keluar masuk.

    Bila OwlByNd buat happy hour! 30minit je wehhhh! harga kemain murahhhh!! Rugi besar siapa tak datang sale malam tu.

    Setelah buat survey, didapati hampir kesemua yang pulang mendapat sebuah shopping bag Grandeur.

  • Air Jordan 1 Uomo
  • Oh ada yang bawa sampai dua tiga buah bag pun ada.

    Kalau masuk sini mesti rambang mata kan? Sempat lagi nak datang Grandeur sebelum raya! Butik Grandeur buka sehingga malam raaaayaaa!! Yehaaa!

    Alhamdulilah, event went well. New Balance 678 hombre nike air huarache femme pas cher nike air max 90 uomo Terima kasih tidak terhingga buat kesemua #GrandeurAngels !!!! Semua team Grandeur memang awesome!! Semua dah menjalankan tugas dengan sangat sempurna! Respect sangat! Kita semua sama-sama penat, susah senang sama-sama. Chaussure Adidas Pas Cher Salah silap harap dimaafkan.

    No responses yet

    Aug 08 2016

    Fanpekka AEON TEBRAU

    Assalammualaikum, Saya tiba-tiba rajin update. nike air max 2017 hombre Biasalah setiap kali hujung tahun je jadi rajin update. Kenapa? Sebab hujung tahun adalah tahun untuk renew hosting and domain. Waktu ini baru tersedar kepentingan update blog. Kalau tak update, rugi je bayar blog setiap tahun. Syndrome rajin update ni datang hujung tahun-awal tahun je. Maglia Scottie Pippen Lepas tu hilang dah. Fjallraven Kanken Large Kahkah. Kali ini nak update pasal FANPEKKA AEON TEBRAU. Fjallraven Kanken No.2 Siapa pernah pergi? Katanya Fanpekka ni adalah yang pertama di Malaysia dan dibawa khas dari Finland. Canotte Brooklyn Nets Totin memang suka spend time dengan Aurora especially masa weekends. Yelah, waktu tu je yang kita ada masa dengan anak. Weekdays memang busy kerja. nike free run swarovski new balance homme 574 pas cher Balik pun dah lewat malam. Untuk parents, memang recommended sangat untuk bawa anak-anak pergi tempat ni. New Balance 998 mujer Banyak pekdahnya. nike air max pas cher Fjallraven Kanken Mini Bila orang tanya, FANPEKKA ni macam KIDZANIA eh? hemmm. nike air max Beza sebenarnya. nike lebron 13 pas cher Pertama beza harganya. Teddy Bridgewater – Louisville Jerseys Kah kah kah. Fanpekka ni murah je, cuma RM50 untuk kanak-kanak dan RM11 untuk dewasa. 2017 asics pas cher adidas scarpe 2017 Untuk whole day, boleh keluar masuk. tempatnya besar juga, tapi tak sebesar KIDZANIA lah boleh pengsan kita kalau main kat Kidzania tu. zonnebrillen kopen ray ban Untuk kanak-kanak kecil macam Aurora ni lebih berbaloi pergi Fanpekka je instead of Kidzania. Dulu bawa Aurora ke Kidzania dia tak faham apa membazir je rasanya. Dekat sini, ada banyak aktiviti and for me it’s really good! Memang bagus untuk ajar anak lebih fokus dan untuk pembelajaran anak. Javier Baez Jersey Scarpe Kobe 11   img_20161126_144536 Nampak tak dia punya playground area. nike air max 1 pas cher Aurora tak berapa interested dengan aktiviti lasak panjat-panjat tu semua. Albert Pujols Baseball Jersey C.J. Wilson Jersey Masa datang tu dia terus naik gelongsor and silapnya masatu Aurora pakai gown. nike air max So skirt dia buat kaki dia melecet dekat gelongsor. Jordan Shoes On Sale Terus dia tanak main situ dah. Sebab kita masuk pun kena bayar, dengan Totin sekali redah main gelongsor. Boleh tahan cerun slide dia. Canotte Chicago Bulls adidas eqt damskie Kita pulak yang menjerit over. asics sneakers sklep Maklumlah zaman kanak-kanak dulu takde tempat cenggini. Nike Air Max 2016 Italia kekeke. img_20161126_144150 Bila kaki dah melecet, dia main bola-bola dekat bawah ni je.

  • Chaussures Air Jordan Homme
  • Hogan Uomo Prezzi Pengajaran lepas ni kalau nak bawa anak main playground jangan lah pakaikan skirt cenggini. adidas zx 500 damskie Kena cari seluar panjang yang tebal. Nike Store Italia Actually ni dah second time, dulu tangan aurora melecet bila main slide, kalini kaki pula. nike air max 2017 heren kulit dia memang lembut sikit, bergesel sikit dah melecet. img_20161126_130006 Ala-ala Kidzania juga, sebelum masuk ada passport untuk diisi. nike air max 1 pas cher Asics Gel Nimbus 18 Dames Tapi fungsi passport ni macam tak macam kidzania yang boleh claim hadiah kalau tak salah. Stamp kat sini just untuk menunjukkan dah berapa kali kita datang Fanpekka ni. img_20161126_133337   Aurora suka main dekat tempat acah-acah bekerjaya ni. Kole Calhoun Baseball Jersey Macam-macam zone pekerjaan ada dekat sini. Stall nye pun kecik-kecik je tak besar. air max pas cher pour homme Memang sesuai untuk age 3-8yo. Ngam ngam kedai ni tinggi Aurora, memang dia suka lah. Canotte Memphis Grizzlies Maglie Washington Wizards Tak pasal-pasal kita kena acah-acah jadi customer dia. Adidas Zx 700 soldes img_20161126_133633

    Nak beli ice cream pun kena beratur. air max 2017 wit Ramai betul staff kedai ni. -_-

    img_20161126_132821-1

    Makcik Florist ;p

    img_20161126_133812

    Si pembuat pizza.

    Baru tau uniform penjual pizza memang macam lab coat eh?

    img_20161126_153051 Salah satu cara nak suruh Aurora balik. Kalau tak jenuh nak memujuk dia suruh balik. Akhirnya umpan dia untuk main train dekat luar Fanpekka. kanken mochilas (actually it’s still under Fanpekka but outsite the play area.) So boleh keluar dari kawasan tu.

  • Adidas Superstar Blu Uomo
  • Maglie Chicago Bulls Senang sikit nak suruh dia balik. USC Trojans Happy semacam dapat naik train. Atok dia melayan, mommy tak kuasa. kekeke. Maglie Brooklyn Nets img_20161126_131849 Haa best kan? Untuk kita yang kepenatan menunggu, boleh try makan dekat restaurant dalam tu. Nike Air Max 2017 Dames groen So sambil anak main, kita makan lah apa lagi. Kekeke.. Western food, harga standard lah harga western juga. Goedkoop Nike Air Max :p Tak sempat nak amik gambar time makan, dah kelaparan masatu.

    2 responses so far

    Aug 07 2016

    Raya with OWLBYND!

    Published by under Ladies & Gentleman!

    Dapat jemputan event ni pun last minute. Bagitahu dress code pun last minit.

  • Nike Air Max 90 Donna Grigie
  • adidas zx 700 damskie Lepastu boleh pula buat andaian sendiri, haa ni mesti simple event je kot! Maybe just a hi-tea event. Under Armour UA Curry 1 air max Tak payah lah pakai glamour sangat.

  • Houston Rockets
  • nike air max pas cher goedkope nike air max 2016 schoenen Pakai je apa yang ada tu.

  • New Balance 999 Uomo
  • Schedule pula a bit tight masa tu. new balance 420 homme bleu bordeaux Pagi ada business appointment at KLCC. Nike Air zoom Pegasus 32 damskie Memang a bit rushing nak ke Flora Terrace lepastu. Jem sikit. Nasib baik sempat.

    Memang sampai-sampai je ramai orang. adidas nmd męskie Terus malu nak masuk. nike pas cher

  • Phoenix Suns
  • Alkisahnya Totin pakai baju putih cardigan H&M kids size 12tahun wakakaka. Teruk betul perangai, pergi event boleh pakai baju kanak-kanak. nike air max 2016 heren blauw Nak enterframe lebih-lebih pun malu.

  • New Balance 996 Donna
  • Muka memang tak makeup langsung masyaAllah. Kami sebenarnya tengah lapar gila, tak lunch. air max homme pas cher Sampai-sampai terus menuju ke buffet makanan! Cuma ambil seberapa banyak yang boleh! HAHAHA. fjallraven kanken mochilas Seat yang ada table dah penuh. Canotta Cleveland Cavaliers goedkoop nike air max 2017 Fjallraven Kanken No.2 Kena duduk seat tak ada table. Jauh pula dengan table buffet. Air Jordan 6 Donna new balance store buenos aires Memang tak dapat nak tambah makanan. asics gel lyte 3 mujer Makan pun kena kontrol sikit sebab baju putih. Kang keceret terperecik sambal-sambal dekat baju buat jatuh maruah je nanti.

  • Adidas Gazelle Nero Donna
  • Nora Danish is very friendly. Dia dari dulu memang tak ada sedikit pun perangai sombong dia.

  • ADIDAS Yeezy Boost 350 V2
  • Sempat lah duduk sembang-sembang dengan kami sebelum event start.

  • nike free run 5 0 nero uomo
  • Joc Pederson Jersey Asics Aoldes Gambar ni husband candid. Muka tengah macam tempebelacan.

  • Nike Air Max 90 Donna Bianche
  • Tengah gosip rancak kononnya! Ni yang tak suka bila husband ambil gambar bukan nak cakap 1,2,3! Event ni santai sebenarnya. Houston Cougars New Balance 515 damskie Nora as emcee yang memperkenalkan kesemua koleksi raya #RayaWithOwl ni. Kesemua penggambaran koleksi ni dilakukan di Iceland. Nike Kobe 11 Ya Allah cantiknya bila tengok video Nora terus terasa nak book Dreamtrip Iceland! heheee. nike air force 1 mid hombre

    Semua fashionshow ni dijayakan oleh instafamous yang menggayakan pakaian #RayaWithOwl ni.

  • AIR MAX THEA ULTRA FLYKNIT
  • Tak berapa kenal dorang ni actually. adidas eqt damskie Cuma cam AfifahNasir je. Asics Gel Lyte 5 Pas Cher Semua muda-muda cantik berseri. Rutgers Scarlet Knights

    Semuaaaa koleksi lawa! Tengok ni terus confirm nak pakai baju raya OWLBYND untuk tahun ni. Tak ada nak fikir–fikir lagi dah.

  • free rn flyknit uomo
  • air max 90 blu donna
  • Sempat juga belek-belek material. fjallraven kanken cheap Alamak memang jatuh cinta pandang pertama! Tak sabar nak beli buat pakai raya pertama!

    Printed Shawl Raya tu harga RM189. WOW mahalnya. Itu response orang. new balance femme 996 bleu et or adidas tubular mujer New Balance 1500 męskie Tapi bila Totin try pakai, wow! memang berbaloi dengan harga. Comprar Nike Air Max Material tiptop tak mengecewakan langsung. Nike Air Max 2017 Heren Kalau Totin tipu memang Totin tulis totin tipu. Tapi ni memang best! Maxi dress yang Nora pakai pun best. Harga cuma RM169, material sangat flowy! Terus Totin grab satu buat koleksi dress kita!

    Haaaa siapa nak beli baju ni? Kita sedondon di pagi raya! Better preOrder sekarang dengan butik grandeur (order.grandeur@gmail.com) sebab stok limited! Hot items sangat ni dah tak banyak tinggal! Harga baju kurung OWLBYND rata-rata RM229 sahaja. Shawl printed yang Nora pakai tu RM189! Beli sedondon cantik tau!

    Ohya, kesemua koleksi-koleksi OWLBYND ada di butik Grandeur, Bandar Baru Uda, Johor Bahru. Butik terletak di hadapan Minaz Boutique, di sekitar belakang JAKEL.

    One response so far

    Next »

    | |