Aug 08 2010

Cara mendapatkan kulit wajah yang mulus!

Published by under How to look beauty?

Lagi-lagi tips kecantikan. Lagi-lagi tips kecantikan. Tak ada benda lain ke nak cakap? Memang tak ada. Sorry for all the cowok-cowok out there, belum sempat menulis tips untuk anda. Nanti I fikirkan tips sesuai buat cowok pula. Any suggestions?

Kali ini I nak bagitahu rahsia mendapatkan kulit wajah yang halus tegang dan mulus bak si seksi Beyonce. Orang sekarang sibuk nak minum collagen, makan pil pil mencantikkan dan mengurangkan kerut muka, I pun tak faham kenapa orang sanggup menghabiskan beratus-ratus ringgit membeli product pil kecantikan padahal akhirnya nanti kita akan terkulai di hospital kerana menanggung sakit kerosakan ginjal! Jangan! Kasihan ginjal anda. Selagi kita boleh elakkan dari memakan pil pil macam itu, kita elakkan. Gunakan ubat-ubat topikal (luaran) sahaja pun tetap boleh cantik.

Ramai yang tak tahu tentang khasiat Probio-C. Sejenis Collagen Vitamin C serum yang dipakai setiap kali selepas mencuci muka, setiap kali kulit muka masih perawan. (Belum makeup belum sapu cream belum sapu apa-apa lagi). Product ini boleh didapatkan di farmasi berdekatan. Kalau tak ada boleh order dengan I sebelum Oktober 2010. Harga murah, guarantee punya 🙂

Sebenarnya Collagen itu apa sih?

Eh tercakap sleng Indonesia pula. Orang selalu sebut collagen-collagen. Poyo je cakap nak makan ubat untuk collagen but hek eleh bukan nya tau pun apa itu collagen. Lepas ini jangan poyo-poyo lagi sebab I dah jelaskan. Collagen itu adalah salah satu kandungan pada lapisan utama kulit (dermis) yang memainkan peranan penting untuk elasticity and skin smoothness. Jadi, semakin bertambahnya usia kita, semakin berkurangnya collagen pada kulit. Maknanya!!! Kulit kita menjadi kerepot kerepot -_- Tidakkk, ku tidak secantik dahuluuuu. Eh eh terlebih emosi pula.


Bukan gambar milik saya.

Kegunaan Probio-C

  • Menghaluskan kulit
  • Mengurangkan kerutan dan garis garis halus pada muka
  • Menjadikan kulit kenyal dan tegang
  • Mencerahkan kulit
  • Mencegah dari sinar UV

Research menyatakan dengan penggunaan Probio-C dalam jangka panjang sehingga 6 bulan ke atas akan menyebabkan kita lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

Cuba teka umur I berapa?!

75 responses so far

| |