Jan 27 2011

Salam satu Malaysia.

Published by under Ladies & Gentleman!

Cewah mentang-mentang dah officially jadi pegawai kerajaan, kena lah sematkan semangat cintai negara mulai sekarang. Kita kena setia dan menjaga rahsia kerajaan kita amboi amboi semangat nya.

By the time you guys baca blog ini sekarang ini, I sedang dalam program Induction untuk Pegawai Perubadan Gred U41 Okeh tak faham gred gred apakejadah senang cerita, gaji sebagai doktor telah berjalan pada minggu ini. Yes minggu ini. -_-

Dan by the time you guys baca blog ini, I dah tahu I kerja dekat hospital mana. Itu sebenarnya yang paling mendebarkan bila kita pergi induction. Seram oh bila dapat tahu kerja mana, sekaligus kita dapat gambaran masa depan kita macam mana kelak. But sorry bilory naik lorry sambil makan strawberry, I tak dapat nak bagitahu I kerja hospital mana. Kih kih kih. Ini taktik namanya. Taktik supaya korang tak nampak aku kena maki dengan senior doctors.

Kalau nampak pon nanti I boleh lah cakap, “Sorry, salah orang. Not me!”

Tapi dah boleh agak dari facial expression ini.

s

Banyak betul, so so so so so.

Perasan tak I sebut KKM in Indonesian punya sleng. Rewind balik video baru perasan.

p/s; KKM = Kementerian Kesihatan Malaysia

28 responses so far

| |