Jul 18 2015

Breaks / does not break the fast.

Alhamdulillah, dah masuk bulan Ramadhan untuk tahun ni. nike requin tn pas cher Tahun ni sambut 1 Ramadhan di Johor! Excited sebab Johor cuti 1 Ramadhan! Boleh i explore baazar ramadhan di hari pertama! Cheh gitu pula. air max pas cher pour homme Alhamdulillah puasa pertama tak ada any difficulty pun. Sac à Dos Kanken Fjallraven Tak adalah merasa lapar bebeno since I memang jarang lunch berat berat masa kerja. Soldes Nike Pour Femme So takde hal kalau tak makan cuma saspen kadang-kadang penyakit gastrik datang menyerang. Goedkoop Nike Air Max 2016 Anyway, as a doctor, soalan lazim bulan puasa bila merawat patient, mesti setiap tahun kena menjawap pertanyaan patient seperti,

” Doctor kalau pakai Neb batal puasa tak”

” Doctor kalau letak ubat titis mata batal puasa tak? “

“Doctor kalau ambil darah batal puasa tak”

Okay soalan simple tapi jawapan memang mempengaruhi puasa orang. asics gel kinsei hombre Silap jawap nayaaaa! So, to make it clear, I share kan beberapa gambar mengenai puasa, batal or not. Air Max 2016 Sale

20150618-11:27:42 pm.jpg

Ingat ye, ambil darah tak batalkan puasa tau! Tapi kalau derma darah itu membatalkan puasa! Sama juga macam hidung berdarah, puasa tak batal. fjällräven kånken Mini Jangan tiba tiba terus makan pula kalau hidung berdarah nanti!

20150619-12:00:29 am.jpg

Injection, pakai inhaler especially untuk yang semput tu tak membatalkan puasa! Haa jangan sanggup menahan semput di bulan puasa semata-mata tak nak pakai inhaler sebab sayang nak batalkan puasa. Silap tu!

20150619-12:01:03 am.jpg

Kalau pakai ubat titis mata tak membatalkan puasa ye. NBA Canotte 2017 Tapi kalau titis hidung boleh batalkan puasa sekiranya terasa titisan ubat di tekak.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |