Oct 07 2012

Bilik oncall.

Published by at 9:44 AM under Don't sue me!,I'm just rambling.

Sejak hospital berbangunan baru, bilik oncall pun baru. Baru lah rasa kerja dihormati sedikit. Amboi kau demand gituw.

Dulu, bilik patient lagi selesa dari bilik doctor. Ramai ramai doctor tidur lantai, kusyen buruk, tidur atas lengan dimeja, sebab tak provide pun bilik oncall untuk kiterang. Tidur dalam kereta adalah favourite I! Syssss

Sekarang tidak lagi. Yey! Terima kasih kerana ada juga bilik untuk kami. Walaupun sebenarnya tak adalah guna sangat pun bilik ini, waktu tidur time oncall apalah sangat. Lelap mata 15minit mesti ada call dari stuff nurse, “Doctor, new case!” , “Doctor, patient ni GM high!” , “Doctor, patient ni muntah-muntah”, “Doctor, patient ni terkentut-kentut” eh apa apa lah, nama pun oncall kan semua benda derang inform kat kita.

Dan poyo sahaja ada kerusi meja study desk. Macam lah ada masa nak study study time oncall kan? Haruslah kita tidur jika ada waktu terluang! Haruslah!

Kalau postcall of cozz mata rabak cenggini.

Sila abaikan.

Sekian sahaja entry blog saya yang tak ada motif pon. Tadaaaaaaa.

2 responses so far

2 Responses to “Bilik oncall.”

  1. puan tasaon 09 Oct 2012 at 3:50 PM

    doktor…HBP dah beroperasi di bangunan baru ye..
    selamat maju jaya doktor 🙂

    [Reply]

  2. hilangkan bau ketiakon 29 Nov 2012 at 11:02 PM

    oh doktor! takut..

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |