Aug 18 2017

Bila Totin turun lapangan…

Published by under Don't sue me!

Besides treating patients in clinic, kerja doktor bahagian kesihatan ni tak semudah pergi kerja pukul 8 balik pukul 5 petang. Kami banyak buat program yang involve dengan community, kami jugalah yang kena visits patients dekat rumah.

  • Femmes Air Jordan 7
  • Bukan pesakit mengandung je kami kena datang rumah tau. ALL! Semuaaa kami serbu especially yang tinggal di kawasan pedalaman. adidas zx 750 damskie

  • Air Max 2017 Donna Verdi
  • Macam kawasan tempat kerja Totin, my clinic’s area involve around 16k penduduk, yang rata-rata kawasan pedalaman, estate, foreigner, orang asli, dll. New Balance 997.5 hombre Mereka tak selalu ke clinic, ada tu memang takkan ke klinik pun kalau sakit, jadi kalau bukan kami yang datang serbu tempat mereka, mereka tak di rawat. adidas nmd mujer Kebiasaannya, Totin akan arahkan staff clinic keluar buat outreach pada setiap hari Khamis petang, supaya tak mengganggu waktu kerja klinik. air max pas cher

  • NIKE ZOOM KD 9
  • Klinik tetap buka seperti biasa, cuma petang tu kami akan keluar dari satu rumah ke satu rumah. Dapatkan data asas penduduk (dah macam bancian pula) -_- lihat kondisi penduduk, risiko penyakit setiap kawasan, kebersihan kawasan, keadaan sosioekomi penduduk, semua data kami simpan dan filekan untuk rujukan kami. nike air max pas cher Semalam, Totin and the team melawat kawasan lombong bijih besi. Tempat ni jauh kedalam. Adalah lebih kurang 30 minit dari jalan besar. Mochilas Kanken Classic Nak masuk pun kena naik kenderaan pajero klinik, kalau bawa kereta sendiri mau tenggelam dek lumpur. cheap air jordans free shipping Rata-rata kawasan lombong di diduduki orang warga Sabahan. Adalah antara 50 buah rumah dalam ni.       Kalau tengok gambar, tak tergambar kalau kita duduk tempat cenggini. Air Jordan 13 Kawasan lombong sangat berhabuk, poor hygiene, ditambah pula dengan rumah yang padat dan sesak. Keadaan rumah sangat sempit.

  • NIKE AIR MAX 2017
  • Nike Air Max BW Femme Bilik tidur totin rasanya lagi besar dari rumah mereka yang hidup berkeluarga rata-rata satu rumah dalam 3-5 orang. Rumah cuma ada satu bilik, 1 dapur.

  • air max 2017 nero uomo
  • Toilet kongsi ramai-ramai dekat luar. hollister pas cher Fefeling asrama gitu.      

    Basically time ni kami akan datang periksa tekanan darah, gula, timbang berat dan dapatkan BMI mereka, buat TB screening (mountox test), completekan saringan BSSK untuk setiap penghuni rumah. asics gel kinsei 5 donna Kalau yang mengandung, dah alang-alang datang kami check kandungan sekali semua. New Balance 009 męskie Haa cuba bayangkan kalau kami tak buat cenggini, tiba-tiba datang rumah tengok perut anak dara dia besar dan mencurigakan. Sampai bila-bila tak tahu ada yang mengandung apatah lagi kalau kandungan berisiko. Bahaya kan?

    Eh tapi yang kagumnya, walaupun rumah mereka cenggitu, tak selesa dan kurang akses ke luar, line telefon pun suam suam kuku, apalagi nak ada wifi, ada sesetengah anak warga lombong bijih ni yang berjaya sambung belajar sampai ke asrama penuh, matriks, masuk uni.. nike air max 1 essential uomo

  • NIKE TANJUN
  • Setiap kali ada student dari lombong yang buat medical checkup untuk masuk uni, terus terasa kagum dan malu dengan diri sendiri. Kita yang serba ada ni pun belajar entah apa-apa. adidas zx flux damskie niebieskie Kekekee.   So yea, ni antara team outreach klinik Totin. Rata-rata staff nurse dan Jm kawasan tu. adidas messi astro Semua kerja dengan enjoy walaupun terpaksa berkhidmat luar waktu pejabat. asics gel nimbus 17 uomo Kalau kami datang rumah jangan tak buka pintu tau! Jangan caci maki kerja kami tau, kami kerja ikhlas nak tolong tengok-tengokkan sakit awak semuaaaa ;p Sebenarnya nak posing sambil menunjukkan kawasan lombong bijih dekat belakang tu, actually ada banyak lori-lori setinggi bangunan 2 tingkat dekat belakang tu tapi kereta siapa tah ni boleh block pandangan nak berposing. Air Max 90 Femme air max homme pas cher Maglie Houston Rockets Chaits.

    No responses yet

    | |