Jul 26 2013

Bayi perempuan perlu sunat tak?

Ramai yang kompius sama ada bayi perempuan perlu disunatkan atau tidak. I bukan ahli agama untuk bercakap tentang hukum tapi yang penting sunat perempuan itu tidak wajib. Ramai yang tak sunatkan bayi sebab katanya kesian dekat bayi, lagipun tak wajib bla bla bla. Sunat perempuan sebenarnya potong sikit je. Bukan macam lelaki yang rumit dan penuh terperinci nak jahit-jahit bagai. Bagi perempuan, sunat hanya memotong sedikit bahagian selaput pada biji kelentit (clitoris) perempuan. Very the tiny cut lah. adidas stan smith uomo Sebesar tahi hidung. Eh rasanya tahi hidung aku lagi besar. Bhuahaha

Bila teliti pada biji kelentit baby akan tampak timbul sikit. Nike Sko Norge Nettbutikk Selaput yang itu kita potong. Actually tak ada keluar darah pun. billige Nike sko norge Kalau ada pon co’et je. adidas yeezy boost Lepas potong sapukan sikit ubat kuning, lalu selesai. Tak adalah sampai jahit ke apa. Tempat yang dipotong tu kawasan paling banyak nerve (tiba-tiba otak jadi jem plak tak boleh nak fikir ayat nerve dalam melayu apa, korang google sendiri lah), jadi memang akan rasa sakit sikit. Sebab tu kita galakkan buat sunat perempuan waktu baby. Nike Air Max 2016 Dames Masa tu nerve tak banyak and rasa sakit tu kurang pada baby. Madison Bumgarner Jersey Sebenarnya clitoris fungsinya sebagai sensory perempuan. Kira macam nafsu lah. stan smith adidas dames Menurut fahaman, selain sebagai menjaga kebersihan, sunat perempuan ni untuk mengurangkan nafsu perempuan yang katanya dapat menjaga syahwat perempuan. Nafsu perempuan tak bersunat ni berkali-kali ganda daripada yang bersunat. Kata ahli agama lah tapi menurut I memang logik pun kalau nak dikaitkan dengan fungsi clitoris tersebut. Fjällräven Kånken Sverige

Point utama cuma nak bagitahu Aurora dah sunat pada 20November lepas. Tak nangis pon dia, cuma pejam mata kuat-kuat. Gagah perkasa okeh!

Terpulang pada korang nak sunat ke tak. Ikut fahaman masing-masing. Maglie Oklahoma City Thunder Tak semua doktor boleh sunatkan baby perempuan. Kalau dulu I pun tak berani, tapi sekarang dan confident bila tengok anak sendiri kena sunat.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |