Jun 09 2010

Badan sihat dan kuat!

Masa mula-mula kerja dulu, I selalu sakit-sakit. Every end of week mesti sakit. Kira macam, hujung minggu I akan habiskan masa dengan berselubung dalam selimut sebab demam seharian. Setiap minggu macam gitu. Tak boleh jadi ni. So I mula lah hunting supplement untuk daya ketahanan tubuh.

Sejak I makan pil multi-vita-min Spectro dari Solaray, I dah tak sakit-sakit lagi. Bila pergi kerja lebih fresh dan segar. Mengantuk-mengantuk waktu kerja pun tidak lagi. Kalau kita teliti ingredients dia, cukup lengkap dengan vitamins, minerals, electrolytes so kita tidak perlu risau lah dengan kondisi badan kita lagi. Jerawat pun berkurang. Macam I cakap, vitamins kan diperlukan untuk kesihatan kulit?

Eh I promote Solaray ini bukan sebab I masuk contest Solaray tau! Haha. Sebab ada orang tanya I pakai supplement apa untuk kesihatan.

Terima kasih atas pertanyaan.


Boleh beli ini dekat farmasi berdekatan. Makan sehari sekali, pagi hari selepas breakfast!

Kalau ada yang pakai supplement lain, mari la kita share sama-sama! 🙂

Selain tentang supplement kesihatan, ramai betul tanya, I pakai hair tonic jenis apa? Macam mana nak lebatkan rambut? Mari I bagitahu lah di sini secara terang-terang. I pakai hair tonic dari Ginseng! I pernah pakai product luar, tapi I serasi dengan ginseng. Khasiat ginseng ini bagus kerana dapat memperkuat akar rambut dan melebatkan rambut. Boleh bye-bye dekat rambut yang gugur!


Tapi I pakai product Made in Indonesia. Heheeee.
Apa-apa product dari Ginseng tetap bagus.
Pakai setiap hari selepas mandi ye!

Salah satu pertanyaan dari formspring I.

Okay dah nampak gambaran hair tonic I kan?

Kalau tak jumpa dekat Malaysia, pakai apa-apa product dari ginseng pon tak apa.

p/s: Abaikan rambut baru bangun tidur. -_-

26 responses so far

| |