Aug 21 2013

AWAS! Ciri-ciri krim kosmetik yang bermerkuri!

Assalammualaikum untuk semua readers yang cantik cun melecun! Hehe untuk entry kali ini lebih specific to female jadi I puji readers yang cun melecun sahaja lah, yang handsome kacak bergaya lain kali I puji. Memandangkan sebelum ini I bagitahu tentang 5 kosmetic beracun yang tidak selamat digunakan, ramai juga yang bertanya tentang apakah kesan sampingan barangan kosmetic bermerkuri, macam mana nak bezakan, dan segala yang berkaitan dengan merkuri. nike air max 2017 femme air max 2017 heren Ciri-ciri krim kosmetik bermerkuri 1. Goedkoop Nike Air Max 2016 Melekit-lekit : Tapi ada sesetengah krim yang campurkan dengan bedak sejuk supaya nampak lebih cair. Tektik lettew.

  • ADIDAS VALCLEAN2 CMF
  • Lunettes de soleil Ray Ban 2. New Balance 515 mujer Maglie Denver Nuggets Tidak homogen : Maksudnya cenggini, kalau kita biarkan krim itu, kita nampak ada lapisan minyak akan terpisah dengan lapisan padat. 3. asics gel quantum 360 damskie Bau logam merkuri: Bau lain macam, tapi ada sesetengah product yang kononnya bijak dah mengolah bau dengan bau perfume yang lebih menyengat untuk menghilangkan bau merkuri. fjällräven kånken mini Canotte San Antonio Spurs air max Sebab itu sebaiknya jika mencari product kecantikan, cari product yang tidak berbau apa apa. Kalau nak bau wangi pakai perfume lah buat apa pakai krim muka wangi- wangi? Bajet ada orang nak kiss kau sambil berkata wanginya bau pipi?

    4. Krim berwarna yang mencolok: Biasanya untuk mengcover balik warna merkuri, mereka akan tambah dengan bahan pewarna. billige Nike sko norge Tipikal warna mereka gunakan, warna tekstil kuning atau warna putih yang mengilat.

  • ULTRA BOOST
  • Canotte New York Knicks 5.

  • Chaussures Air Jordan Homme
  • Chicago Bulls Panas dan gatal apabila di-seletkan dekat kulit lengan. adidas ultra boost uncaged uomo 6. Nike Air Max 2016 Dames Amari Cooper Alabama Football Jerseys adidas cloudfoam hombre Pada awal pemakaian menyebab kulit kemerahan apabila terkena cahaya matahari. Adam Wainwright Authentic Jersey adidas uk for sale Cheh waktu itu bajet macam kulit kita dalam proses pemutihan lah padahal anda tertipu. Adidas Yeezy 350 Heren Kulit anda sedang berlaku irritation. 7. cheap jordans uk Canotte Golden State Warriors Warna putih tak sekata, putih pucat tak macam putih normal. 8. Maglie Golden State Warriors Kulit berubah warna putih dalam waktu yang singkat! Seperti dalam iklan dipasaran, INGINKAN KULIT PUTIH DALAM MASA 1 MINGGU? haa semakin cepat kulit korang putih, semakin banyak kandungan merkuri yang digunakan 9. TIDAK TIMBUL JERAWAT SAMA SEKALI. New Balance 420 mujer adidas superstar hombre asics gel kinsei 5 donna Itu pasal krim mereka laris dipasaran. Authentic Air Jordan Shoes Korang bajet kulit korang berkesan lah dengan krim tersebut? Dah lah kulit putih, licin tanpa jerawat pula. Sebenarnya lapisan kulit epidermis kita dah rosak, kulit sudah tidak mengandung protein & melanin yang berfungsi utk melindungi sinar UV matahari sehingga kuman/ bakteria tidak akan menyukai kulit yang telah tercemar merkuri termasuk nyamuk sekalipun! Bayangkan! 10. MENGHALUSKAN DAN MENGECILKAN RUANG PORI PORI. Ini lagi satu kesan korang tertipu. Sebenarnya, kulit korang dah menipis dan lapisan kulit bahagian paling atas dah berhapus dek kerana merkuri tersebut. Tengok sepintas lalu seolah-olah pori pori mengecil dan menghaluskan kulit. 11. Nike Air Max 2017 Heren rood Bila tiba-tiba kita stop krim bermerkuri, akan timbul pula jerawat-jerawat kecil dan rasa gatal. adidas tubular uomo Itu kesan sampingan apabila berhenti penggunaan krim bermerkuri, sebab itu orang bajet krim itu terbaik buat mereka. -_- 12. SF Giants Uniform Warna putih pada kulit lama kelamaan akan menjadi kelabu, dan akhirnya kehitaman (jeragat mula menguasai).

    Sekarang lah waktunya kita ubah kosmetik yang kita gunakan!

    Muka macam nak kena lempang.

    BAHAYA KOSMETIK BERMERKURI. 1. Nike Air Max Goedkoop Gangguan saraf : Alzheimer, Parkinson serta gangguan-gangguan ringan seperti insomnia, pelupa, tekanan emosi, gementar, gangguan penglihatan. Nike Air Foamposite Donna 2. Memperlambat pertumbuhan janin : Merkuri tidak akan dapat disingkirkan oleh ginjal dan akan bertahan dekat situ sekaligus bila kita hamil, akan effect dekat janin kita.

  • air max 2017 verde uomo
  • Chaussures Nike Pas Cher Risiko mendapat anak autism/ pertumbuhan anak terencat menjadi tinggi.

  • Air Max 2017 Donna Bianche
  • 3. Wajah menjadi lebih rosak : Timbulnya tompokan hitam dan jeragat yang teruk dikemudian hari. Chicago Cubs World Series Champions Jersey 4. Denver Nuggets Kerosakan buah pinggang : Seperti yang I cakap tadi, merkuri akan terkumpul di ginjal sehingga menyebabkan bau urine pon menjadi besinggggg *orang jawa kata* sekaligus merosakkan buah pinggang. adidas ultra boost uncaged uomo nike air max dame 5. Nike Air Max Uptempo Resiko penyakit kanser: Terutamanya kanser kulit, payudara, serviks dan paru-paru.

    Jangan rosakkan diri sendiri demi mengejar kecantikan.

    3 responses so far

    | |