Aug 29 2016

Aurora’s 3rd Birthday

Assalammualaikum, Alhamdulillah, berjaya buat majlis sambutan hari lahir Aurora In’aqsa yang ke 3 pada 1 October 2016 yang lalu. Wakaka 2 bulan berlalu, baru sekarang sempat update blog. asics gel lyte 3 pas cher Tahniah kerana anda semua tabah menanti update dari blog ini. Nike Pas Cher Masa awal-awal selesai sambutan hari jadi tu, gigih bercita-cita nak terus update dekat blog. Kononnya balik rumah terus update. nike air max 2017 goedkoop Tapi terperam tulis title entry je sampai ke sudah. Nak tak nak kena menulis juga, nanti ada lah juga kenangan buat Aurora. Bila dia dah besar, dia tau yang mommy dia tak pernah lupa untuk sambut hari ulang tahun dia. Checklist Birthday Party Aurora:

TEMPAT

14568163_10154555916442641_9181466128761899137_n Sebenarnya plan nak buat birthday party Aurora pun last minit. Oakley pas cher Women Air Jordan 14 Fjallraven Kanken Large Memang kebetulan kami sekeluarga ke KL minggu tu, jadi preparation pun buat seminggu sebelum. Nak buat sendiri memang tak sempat lah. Nike Air Max 2016 Heren grijs Zaman teknologi ni kita google, instagram, search mana yang patut. Minta quotation semua tempat yang suggested for kids birthday party. New Balance 1400 hombre Nak cari tempat yang boleh siapkan semua termasuk katering, decorations and ada game. Banyak juga buat survey.. Nike Air Max 90 Pas Cher Pour Homme mula-mula tertarik nak buat dekat Jungle Gym. Tapi tempat banyak penuh. Memang rata-rata contact semua dah fully booked.

  • Canotte NBA
  • Maklumlah masatu tengah cuti umum Awal Muharam. Survey punya survey, akhirnya dapat tempat buat dekat Bubbles & Beans, Ayer 8, Putrajaya. Apa yang best dekat Bubbles & Beans :

    1. Jarak dekat dari rumah abang Totin di Bukit Jalil.
    2. Affordable price, murah dan berpatutan sangat!
    3. Pilihan makanan simple.
    4. Banyak game disediakan – giant bubbles, non motoric bicycle, train, ect
    5. Layanan diorang memang tiptop.
    6. Sound system disediakan.

    14517606_10154555899402641_6271519043526731986_n

    Antara game yang disediakan, Giant Bubbles. Majlis belum start lagi, Aurora dah berpeluh basah kuyup main bubbles.

    14364644_10154555912317641_8952106393379564787_n

    Paling best, B&B provide train ni. Ada 3 kali trip, semua boleh naik baik dewasa mahupun kanak-kanak. Rugi siapa tak naik.

  • Yeezy 350 Boost
  • Train ni sepatutnya bawa pusing keliling tasik tu, tapi sebab timing event pun buat tengah hari matahari terpacak , memang panas lah kalau ke tasik, train pun jalan ekat-dekat corridor and outdoor yang dekat sekitar B&B sahaja.

    Apa yang tak best:

    1. Ruang party kecil.
    2. Decorations yang disediakan tidak menarik.
    3. Waktu yang fix. Scott Kazmir Jersey Actually sebab kami lambat booking, waktu yang available cuma pukul 11am-2pm sahaja. Dan lepas tu mereka kena prepare untuk next birthday party pukul 4pm. Tak syiok sebab kelam kabut dah kena balik sob sob.

    14523274_10154555911122641_7511167813048849473_n

    Kecik je tempat ni, nasib tak ramai sangat yang datang. nike air max 1 Jemputan tak sampai 50 orang pun dah sesak. Adidas sklep Kalau jemput sebatilion mau semua makan bersila kat luar agaknya.

    2. TEMA

    Haa ni satu masalah besar. Tema berubah-ubah setiap kali tanya Aurora. asics femme Mula-mula dia nak tema Barney balik, tapi tak setuju sebab last year dah Barney. Lepastu dia kata nak tema Little Pony, kemudian aleh-aleh minta tema Mr Bean (????), last dia minta tema Hello Kitty.

  • ZOOM ALL OUT
  • nike air max 2016 donna So dah malas nak tanya lagi, terus decide tema Hello Kitty. Bila dah tempat semua, dia boleh mengaruk nak tema My Little Poney balik.

  • Air Max 2017 Uomo
  • asics scarpe donna Malas nak layan.

    2. nike pas cher DECORATIONS CANDY TABLE

    14522724_10154555899657641_7669950320530453114_n Untuk decorations for candy table/ cutting cake table, memang pihak B&B ada sediakan, tapi Totin tak berkenan. Nike Air Max 1 męskie Tak memenuhi citarasa. Cheh ni birthday sapa ni kita pula yang over. Survey punya survey jumpa lah instagram @sheparty_creative ni. Nasib dia sanggup accept order last minit kita. Buat pun last minit jadi budget pun last minit. Harga berpatutan dan puas hati sangat. Daripada decorations sampai lah ke candy and cupcakes, semua sedap-sedap! 14495377_10154555899782641_8339508049548754998_n

    Cupcake can brownies tu semua dia provide. Memang sedap!

    3. goedkope nike air max schoenen BIRTHDAY CAKE

    14495376_10154555899987641_584891420556341630_n Untuk birthday cake Aurora, Totin tempah dekat instagram @wahdi_le.chouette.macaron . Justin Blackmon – Oklahoma State Cowboys Memang dah lama survey cake dia ni. Sebelum ni pernah attend birthday party cousins, rasa tak puas makan cake dia, sedapppppp sangat. So kali ni memang decide nak tempah dengan Wahdi. Harga cake ni RM200. Goedkoop Nike Air Max 2016 Tapi jangan risau, memang sedap menjilat jari. new balance store buenos aires Decorations sangat kemas, memang Totin sengaja minta colorful, tak nak typical hello kitty pink cake. Too childish. Jadeveon Clowney – South Carolina Gamecocks Huston Street Baseball Jersey And paling penting, rasa cake memang puas hati. Ada 3 lapis dalam tu, choc-redvelvet-vanilla, masa menaip ni pun menjejeh air liur terkenangkan rasa cake yang syahduu sangat. Nak kena tunggu birthday Aurora tahun depan untuk order lagi cake ni. Air Jordan 1 Retro Order selalu bankrupt kang.

  • Nike Air Max 95 Femme
  • Kanken Classic T_T

    4. Kanken 7L Mr. Clown

    14457372_10154555913547641_7534729612241035565_n Memang teringin sangat nak panggil clown datang. T.J. Yeldon – Alabama Crimson Tide Sukaaaa tengok clown. Kan dah cakap birthday party ni macam mommy Aurora yang syok sendiri. Kah kah kah. Reggie Jackson Baseball Jersey nike air max Flyknitmęskie Banyak juga contact clown sana sini, semua fully book. Baru tahu pekerjaan jadi Clown ni laku rupanya. nike tn pas cher Agak-agak dah takde kerja nanti nak jadi clown jekla. Bukan orang kenal pun bhuahaha. Maglie Orlando Magic nike air max 2017 heren zwart Okay, untuk servis clown, Totin pakai @papa_clown. air max Boleh check dekat instagram dia, bukan sahaja ada badut service, dia boleh buat event planner, maskot, magic show dan macam-macam pakej lagi. Kalini kami ambil pakej simple je untuk clown and balloons tu je. goedkoop nike air max 2016 Nak suruh buat game and magic show tak perlu kot sebab masa sangat tidak mengizinkan. Yang datang ni bukan papa_clown, mungkin anaknya T_T. fjallraven kanken sale uk Tapi takpe best juga bro clown ni, layankan je balloons segala bentuk yang kami order. Scott Kazmir Authentic Jersey Bukan budak-budak je yang excited, mak bapak budak pun over ok. 14446196_10154555910452641_1621017243686927440_n

    Budak-budak, mak bapak budak semua excited.

    14495473_10154555913577641_865249788063353224_n

    Balloon bentuk sesungut pun ada.

    14457276_10154555907237641_7331682246382502616_n Overall, majlis berjalan lancar. Adidas buty damskie New Balance 420 męskie Thankyou so much yang datang! Sorry banyak-banyak pada siapa yang Totin lupa jemput, nama pun last minit, memang main jemput siapa yang terlintas dikepala sahaja. InsyaAllah 2017 , ada rezeki lebih, Aurora buat sambutan lagi.

  • Nike Flyknit Racer Women
  • Since 1 October 2017 jatuh pada hari Ahad (Johor bekerja) Totin belum decide lagi nak buat 30 Sept atau 7 Oct 2017. Save dua date ni awal-awal ok. nike internationalist damskie 14520389_10154555914197641_5265252328137303496_n

    Birthday Girl dah mengamuk.

    2 responses so far

    | |