Dec 27 2010

Akulah Bintang! eh salah, Kamilah Bintang!

Kamilah Bintang memang rancangan realiti TV kanak-kanak baru di Astro Ceria. Kalau tak kerana kawan-kawan I ada contribute dalam KB, memang I pun tak tahu lah. Khamis lepas I pergi tengok konsert Final Kamilah Bintang dekat FINAS. Terasa macam diri masih kanak-kanak pula bila berada di tengah kanak-kanak. Kekeke.

DSC06950_副本blog

Ini waktu pintu utama belum buka lagi. I kan VVIP so boleh masuk dulu eceh muntah jom? Tapi bila pintu utama dibuka dah macam rombongan sekolah menyerbu masuk. Pening betul. Ada yang siap bawa bag sekolah beserta botol air macam nak pergi sekolah tu. Deq, ni konsert deq, bukan Mari Melawat Zoo Negara. Zoo Negara ada dekat sebelah FINAS ni je.

RoDY kRIStaL  .jpeg(1)

Rody, music director untuk KB musim pertama ! Eceh ceh. Kumpulan Kristal sebagai back up musician untuk final KB. Eceh lagi sekali.

DSC06956_副本 copy

Dua di sebelah adalah back up singer untuk KB. Suara-suara suprano tu semua suara mereka lah.

Finalist KB ada 6 orang, semua best dan ada keistimewaan sendiri. Paling handsome is Aiman. Bila tengok Aiman terasa macam nak masuk form 1 balik dan tulis surat ajak berkenalan, letak bawah meja dia. Paling cantik dan gorgeous is Qistina. Ololo geramnya dengan dia ni. Peramah sekali yang paling muda, Wani.

DSC06960_副本 copy

Dari first show lagi I dah minat dengan Qistina. Comel dan ada style. Lebih teruja bila dia sempat pinjam guitar Hello Kitty I untuk week keberapa entah lupa. Punya lah pemalas nak mengejar budak-budak KB untuk ambil gambar, so I pesan dekat Rody, “Panggil Qistina datang sini!” Haha amboi amboi.

DSC06966_副本 copy

Yea, Inilah dia Wani, Juara Kamilah Bintang Musim Pertama. Eceh adik I menggigil tu Wani peluk dia tu. Kih kih kih.

First time membawa adik jumpa artis artis sana sini lepas itu balik rumah terus adik bagitahu penghuni rumah, tadi Nazim jumpa abang Zoey, Nora Danish, Aznil, Stacy pun ada dengan yang besar-besar tu, Adibah apa entah. -_- Jumpa Rody ko tak heran pulak kan? Wkwkw.

Kalau belum tengok lagi, rajin-rajin buka Astro Ceria untuk siaran ulangan Kamilah Bintang!

27 responses so far

| |