Dec 27 2010

Akulah Bintang! eh salah, Kamilah Bintang!

Published by at 12:45 PM under Celebrity Oops!,Rock and roll!

Kamilah Bintang memang rancangan realiti TV kanak-kanak baru di Astro Ceria. Kalau tak kerana kawan-kawan I ada contribute dalam KB, memang I pun tak tahu lah. Khamis lepas I pergi tengok konsert Final Kamilah Bintang dekat FINAS. Terasa macam diri masih kanak-kanak pula bila berada di tengah kanak-kanak. Kekeke.

DSC06950_副本blog

Ini waktu pintu utama belum buka lagi. I kan VVIP so boleh masuk dulu eceh muntah jom? Tapi bila pintu utama dibuka dah macam rombongan sekolah menyerbu masuk. Pening betul. Ada yang siap bawa bag sekolah beserta botol air macam nak pergi sekolah tu. Deq, ni konsert deq, bukan Mari Melawat Zoo Negara. Zoo Negara ada dekat sebelah FINAS ni je.

RoDY kRIStaL  .jpeg(1)

Rody, music director untuk KB musim pertama ! Eceh ceh. Kumpulan Kristal sebagai back up musician untuk final KB. Eceh lagi sekali.

DSC06956_副本 copy

Dua di sebelah adalah back up singer untuk KB. Suara-suara suprano tu semua suara mereka lah.

Finalist KB ada 6 orang, semua best dan ada keistimewaan sendiri. Paling handsome is Aiman. Bila tengok Aiman terasa macam nak masuk form 1 balik dan tulis surat ajak berkenalan, letak bawah meja dia. Paling cantik dan gorgeous is Qistina. Ololo geramnya dengan dia ni. Peramah sekali yang paling muda, Wani.

DSC06960_副本 copy

Dari first show lagi I dah minat dengan Qistina. Comel dan ada style. Lebih teruja bila dia sempat pinjam guitar Hello Kitty I untuk week keberapa entah lupa. Punya lah pemalas nak mengejar budak-budak KB untuk ambil gambar, so I pesan dekat Rody, “Panggil Qistina datang sini!” Haha amboi amboi.

DSC06966_副本 copy

Yea, Inilah dia Wani, Juara Kamilah Bintang Musim Pertama. Eceh adik I menggigil tu Wani peluk dia tu. Kih kih kih.

First time membawa adik jumpa artis artis sana sini lepas itu balik rumah terus adik bagitahu penghuni rumah, tadi Nazim jumpa abang Zoey, Nora Danish, Aznil, Stacy pun ada dengan yang besar-besar tu, Adibah apa entah. -_- Jumpa Rody ko tak heran pulak kan? Wkwkw.

Kalau belum tengok lagi, rajin-rajin buka Astro Ceria untuk siaran ulangan Kamilah Bintang!

27 responses so far

27 Responses to “Akulah Bintang! eh salah, Kamilah Bintang!”

  1. Fon 27 Dec 2010 at 2:44 PM

    wow!

    [Reply]

    wani Reply:

    mengigil wakakakaka
    hahahah
    mesti best kan kalau dpt masuk kamilah bintang

    [Reply]

  2. dandelion kisson 27 Dec 2010 at 3:05 PM

    Sys, maaf kita balas dekat sini. =)

    sys,
    font tu namanya font:

    Please Show Me Love.

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Thankyouuuuu girl!!!

    [Reply]

  3. adah zemeron 27 Dec 2010 at 3:52 PM

    hye, ingat tak minat tengok KB neh . al-maklumlah rancangan kanak-kanak. hehehe

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Saya lagiiii suka rancangan budak2 cenggini! hehee

    [Reply]

  4. idaon 27 Dec 2010 at 3:56 PM

    i tgk.. 😉

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Ahaaa! besttt

    [Reply]

  5. mat ghodion 27 Dec 2010 at 7:15 PM

    haha… saya tgh pening mencari kunci kereta yg ilang…. hehehe

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    HAHAHA macam mana awak boleh sesat baca blog saya ni ghodi oi! hahahaha bengong pakai nickname takle blah. Orait la kunci kereta hilang, I HILANG KERETA OKEH LAGI LA RASA NAK HENTAK KEPALA KAT DINDING.

    [Reply]

    wani Reply:

    🙂 🙁

    [Reply]

    wani Reply:

    🙂 🙁 >:( ,:9

  6. ekinon 27 Dec 2010 at 8:59 PM

    qistina cun giler kot…
    aiman hensem hbs ..
    my mom ske yg pendek2 tu…farhan kot…

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Farhan tu cuteeee
    and confident rasa nak lempang je muka confident dia tu. haha

    [Reply]

  7. niejaon 27 Dec 2010 at 11:19 PM

    KB?
    kota bharu tau la
    hahahahhaha! syes x pnah tgk

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Dah abis dah you tak tengok. nampak sangat tak pernah bukak astro ceria. ekeke

    [Reply]

    nieja Reply:

    buka.
    tgk gerak geri gasing
    aaggagagag

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Upssssssss. my zoeeeeeeeyyyyyy

  8. dylla fadzilon 27 Dec 2010 at 11:46 PM

    ZOEYYYYY gerak geri gasingggg comellll. *tgh perah otak pikir camna nak ngorat dia* dalam mimpi la tapiiii hahahha

    [Reply]

  9. fendyon 28 Dec 2010 at 8:25 AM

    i tgk konsert final ni kat astro..suara dorang ni mmg gempak laa..lagi bdk yg nyanyi lagu sudirman last sekali tu….lagi satu medley yg bdk2 tu bawak..kalah af rasanya

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Kann. yang yang lagu sudirman tu sebenarnya tengah demam. before show siap mengeluh2 pening kepala la macam2. aleh2 time perform gempaq!!

    [Reply]

  10. Kakak Cton 28 Dec 2010 at 8:36 AM

    Salam Dr,
    Email akak dah terima ke? ingin membeli barang….duit udah bank in..

    thanks

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sudahhh rasanya. thanks yeee. nanti akan inform bila dah post. sekarang tunggu barang sampai.

    [Reply]

    wani Reply:

    name sy pon wani tapi sy bukan hak yang tu

    [Reply]

  11. Kakak Cton 28 Dec 2010 at 5:29 PM

    Thanks yer Dr.

    [Reply]

  12. wanion 22 Jan 2011 at 8:51 PM

    🙂 :O 🙁 <3

    [Reply]

  13. wanion 22 Jan 2011 at 8:52 PM

    weh sape tau tajuk tema lagu kamilah bintang nnt bagi tau sy eh hehehe x tau coye

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |