Dec 10 2012

Hapuskan jerawat!

Dah lama tak bagitahu korang rahsia-rahsia ubat kecantikan. Kalau sebelum ini, I suggest korang beli Retin A untuk ubat jerawat. Tapi sekarang ramai mengeluh sebab I dah tak jual product, so nak dapatkan Retin A di Malaysia sangatlah susah. Jadi apa ubat jerawat yang sesuai di Malaysia? Apakah? Apakah?

Jeng. Jeng. Jeng

Dalacin T (Topical) adalah ubat jerawat berkesan dan selamat digunakan. Tested and recommended. Ini ubat ye, bukan skincare. Jadi bila namanya ubat, pakai bila perlu sahaja. Generic name daripada Clindamycin phospahe. So it’s a antibiotic medicine. Bagi sesiapa yang ada allergic antibiotic esp Clindamycin please take note! Untuk yang pregnant dan menyusukan anak juga TIDAK digalakkan.

Bila jerawat keluar, cuci muka bersih-bersih dan kita dap kan Dalacin ke area jerawat.

Side effect:

  1. Allergic reaction. Jadi kalau tiba-tiba muka merah merah, bengkak, gatal gatal, bukan salah Dalacin. Dia antibiotic, confirm dia tidak salah. Yang salah kulit anda kerana ada allergic to antibiotic. Jadi hentikan penggunaan!
  2. Dry Skin. Kulit jadi kering dan menggelupas. Sebab itu jangan pakai Dalacin jika kulit tak ada jerawat. (Kau dah kenapa?) Bila jerawat dah hilang, hentikan penggunaan.

Tak payah takut nak guna Dalacin, keberkesanannya memang tak pernah diragukan.

So far, Dalacin T is the best acne medication, berdasarkan survey.

Dekat BP, harga  terbaru dalam lingkungan rm50++.

Boleh didapatkan di mana-mana farmasi berdekatan!

I pernah bagi ubat ini dekat my future bro in law, sampai sekarang dia order je ubat jerawat ini. Which means berkesan lah kan? Yeay!

Siapa memang pengguna DalacinT ?

Jom share!

One response so far

One Response to “Hapuskan jerawat!”

  1. Rozitaon 11 Dec 2012 at 1:36 PM

    dulu bila ada jerawat, pernah kawan rekemen kan ini..tp belum pernah beli. biasa guna oxy

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |